Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
3 mei 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • bronzer
  • Rituals
  • rituals natural bronze
  • swatch
Een MissLipgloss artikel

Rituals Natural Bronze

Mijn favoriete bronzer is bijna op. Ik gebruik al jaren de Pupa Baked All Over en die beviel erg goed. Ik koop hem alleen niet opnieuw omdat het een higlighter en bronzer in één is. Ik gebruik de highlighter minder vaak dan de bronzer waardoor de bronzer nu op is en de highlighter nog lang niet. Ik wil nu gewoon een grote bronzer die perfect is voor m’n gezicht en waar ik lekker met m’n kwast doorheen kan sweepen.

Mijn eisen waren: niet te donker voor mijn gezicht, mat (geen shimmer), mooi bruin en niet oranje, natuurlijk, grote pan waar ik met grote kwast in kan.

Ik besloot te gaan voor de Rituals Natural Bronze. Hij leek mat op het eerste gezicht, maar bleek toch shimmer te hebben. Check de foto’s (ik heb hem in 7022)

Chique zwart glanzend doosje

Handig: spiegeltje! Mooie grote pan.

Geen flits

Flits

Lijkt erg oranje, is het niet in real life.

Swatch:

Zoals je ziet, zit er dus wel degelijk shimmer in! Test dus altijd een bronzer/blusher voor je hem koopt op je handen, vaak zie je in de verpakking helemaal niet dat er shimmer in zit. Gelukkig is de glitter wel super subtiel, er zitten echt mini mini mini gouden glittertjes in die nauwelijks opvallen wanneer je het hebt aangebracht.

De kleur is precies goed voor mij! 7022 is de lichtste kleur, er is nog één donkerdere kleur. Er zit precies genoeg pigment in voor een bronzer. Er moet namelijk niet te veel in een keer afkomen, want dan heb je meteen een mega streep bruine poeder op je gezicht. Maar: er moet ook niet te weinig afkomen, want dan zie je er helemaal niks van (en moet je honderd keer met je kwast over de bronzer heen). Hier komt dus precies genoeg kleur vanaf! Ik gebruik hiervoor een grote kwast van Coastal Scents en die pakt precies genoeg kleur op. Op m’n gezicht ziet het er mooi natuurlijk uit. Dat ligt natuurlijk ook wel aan mezelf: als ik dikke lagen bronzer op m’n gezicht poeder, dan ziet het er natuurlijk nooit natuurlijk uit.

Ik kan helaas geen foto laten zien, want de bronzer valt weg in de foto. Je ziet niks. Dat is natuurlijk positief, want het is niet echt de bedoeling dat mensen kunnen zien dat je bronzer op hebt. Net als bij foundation: het is het best als je niet ziet dat je het ophebt. Ik gebruik deze bronzer heel vaak, dus je zal hem ook zien (of gezien hebben) in fotd’s die ik plaats.

Na een tijdje gebruiken (een week) zie je wel dat onder de bovenste ‘laag’ bronzer meer korreltjes zitten. Daar is de poeder dus niet heel fijn, maar korrelig (als ik korreltjes die je ook in bloem ziet bijvoorbeeld):

Dat is jammer, want het ziet er lelijk uit en het zorgt ervoor dat er minder kleur van de bronzer afkomt. Maar het is heel minimaal hoor, ik zie dat met mijn kritische oog. Anderen zien het denk ik helemaal niet 🙂

Oordeel: super bronzer, deze zit nu in m’n dagelijkse routine!

Je kan de Rituals Natural Bronze in alle Rituals winkels kopen, bij sommige filialen van Bijenkorf en V&D en online in de Ritualsshop . Bij Ritualsshop kun je betalen via overboeking (handig!), iDeal, Mastercard, Visa en machtiging. Verzendkosten zijn €4,50 en als je voor 16.00u besteld, heb je je bestelling de volgende dag in huis. Ideaal!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.