Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
17 februari 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • drogist
 • eotd
 • eye of the day
 • eyeliner
Een MissLipgloss artikel

Rimmel Waterproof Gel Eyeliner

Gel liner was jaren geleden alleen bij de ‘grote merken’ als MAC te koop, maar de laatste tijd hebben ook steeds meer drogisterijmerken die fijne product. Rimmel heeft nu de Waterproof Gel Eyeliner, die ik voor je hebt getest!

De eyeliner zit in een aparte verpakking. Zo denk je dat het een gewone vloeibare eyeliner is.

Maar… dat is het niet! Het kwastje zit ‘verstopt’ in het dekseltje.

En als je het dekseltje er af draait zie je de gelliner. Op zich best wel praktisch, want zo heb je er meteen een penseeltje bij. Het nadeel vind ik wel dat je het niet kan stapelen. Makkelijk aan gel liner potjes vind ik juist altijd dat je ze op elkaar kan leggen in je stash, en dat kan bij deze van Rimmel niet. Nu is dat wel heel kritisch, maar toch stoort het me.

Het kwastje is ten eerste van goede kwaliteit. Het is dun en heeft stevige, synthetische haartjes. Wel vind ik het een groot nadeel dat het kwastje zo kort is, en daarmee bedoel ik het stukje waar je hem vast houdt. Daardoor is het – voor mij in ieder geval, misschien is het persoonlijk – lastiger om een mooie strakke lijn te trekken. Het zou tof zijn als je het penseeltje langer kon maken. Dat zie je soms, dat je er dan nog een stukje uit kan ’trekken’ waardoor je ineens een lang penseel hebt. Goed, kritisch, kritisch, het is al heel wat dat er überhaupt een kwastje bij zit!

De eyeliner is gitzwart in het doosje maar is op de huid toch iets minder goed zwart. Zeker bij het aanbrengen ‘glijdt’ de gelliner nogal eens weg waardoor het een beetje doorzichtig wordt. Vrij vloeibaar is ‘ie ook, en als de liner nat is glanst het, maar eenmaal droog is het gewoon mat.

En dit is de lijn die ik er, na ongeveer vijf minuten, mee heb gezet. Zoals je ziet nog wel vrij bobbelig en niet helemaal zwart. Ik ben er een paar keer overheen geweest met het kwastje, maar goed gitzwart kreeg ik hem niet. Met het kwastje kan je wel een prima wing zetten zoals je ziet!

Ook even met mascara (Estee Lauder Sumptuous Extreme) voor het volledige beeld. Ik heb trouwens wat kleurtjes uit het Sleek Au Naturel palet gebruikt, met een MAC Mineralize Skinfinish.

Ziet er op zich best wel goed uit, zeker van een afstandje. Niet helemaal strak (vond dat ook wel lastig hier mee), maar nog best een goede liner.

Helaas is hij niet super waterproof, bij mij gaf de liner best wel af op mijn ooglid. Terwijl ik niet eens had gehuild of door de regen had gelopen. Op mijn hand bleef hij wel goed zitten, ik moest best wel boenen voor ik hem weg krijg, maar op mijn ogen blijft hij wel een beetje afgeven.

De liner kost €8,99, wat niet veel geld is voor een gel eyeliner met kwastje. Ik vind hem best wel oké maar ik ben er niet héél enthousiast over, vooral omdat ‘ie niet helemaal gitzwart is bij het aanbrengen. Dat het kwastje niet heel prettig werkt door het korte steeltje neem ik voor lief, omdat je bij veel (duurdere) gel liners niet eens een kwastje krijgt maar deze los moet kopen.

Op zich een prima liner, als je dat gitzwarte niet heel belangrijk vindt.

Pluspunten

 • Komt met een kwastje
 • €8,99 voor een gelliner met kwast is niet duur
 • Verkrijgbaarheid (gewoon bij de drogist)
 • Droogt mooi mat op

Minpunten

 • Is niet gitzwart
 • Het steeltje van het kwastje vind ik persoonlijk te kort (en werkt daardoor niet prettig)
 • Niet waterproof

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een gelliner maar als het je niet uitmaakt dat deze niet gitzwart en niet waterproof is

Skippen als… je een compleet dekkende gitzwarte gelliner wilt, die niet afgeeft.

Zou ik dit opnieuw kopen? Nee, ik ga dan liever voor die van Catrice en Essence, die zijn ook nog goedkoper!

Wanneer de Rimmel Waterproof Gel Eyeliner in de winkel ligt is niet helemaal duidelijk, maar dat zal zeker februari/maart zijn.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.