Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
21 januari 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • eotd
  • eye of the day
  • face of the day
  • fotd
Een MissLipgloss artikel

Rimmel Glam’Eyes Eyeshadow

Vandaag weer een fijn drogisterijproduct in een review! Ik heb de Rimmel Glam’Eyes oogschaduws getest. Deze oogschaduws zijn er in mono, trio’s en quads (met vier kleuren) en in allerlei kleurcombinaties. De mono’s kosten €6,99 (voor 2,4 gram) en de trio’s €9,99 (voor 4.2 gram). Ik heb een trio in Modern Blues en een mono in Backstage en in dit artikel lees je wat ik er van vind, met heel veel foto’s en swatches.

Eerst de Modern Blues! Dit trio paletje zit in een mooi zwart strak plastic doosje, lekker stevig en stapelbaar in je make-upcollectie. De verpakking is erg herkenbaar, het Rimmel logo staat op de voorkant en het past qua uiterlijk bij de andere Rimmel producten. Het kost €9,99 voor 4.2 gram oogschaduw wat niet duur is – mits de kwaliteit goed is, natuurlijk!

Op de achterkant staat informatie en een suggestie hoe je de kleuren kan aanbrengen. Ik doe dit zelf heel anders, zo geeft Rimmel de tip om de donkerste kleur langs de wimperrand te doen, de lichtste kleur onder je wenkbrauw en de middelste kleur op je ooglid. Ik doe liever  de donkerste kleur in mijn arcadeboog, maar iedereen heeft natuurlijk zo zijn eigen manier van aanbrengen. Ik vind het altijd wel leuk als merken er zo’n suggestie bij doen. Leuk is ook dat de kleur niet alleen een nummer, maar ook een naam heeft.

Er zitten drie kleuren in het doosje. Een lichtblauwe met een zeegroene glans, een shimmery witte kleur en een donkerblauwe kleur met lichtblauwe shimmer. Het zijn geen standaard blauwe kleuren, dat vind ik mooi. Ook zijn het drie kleuren die je perfect met elkaar kan combineren, ik vind het super dat er zo’n superdonkere kleur inzit, daar houd ik van.

En zo zien ze er uit wanneer je ze hebt aangebracht! Mooi, toch? Er zit veel pigment in, komt veel kleur vanaf. De oogschaduw vind ik wel een tikje poederig, dat kan je ook wel zien op de swatchfoto.

Dan de mono! Die zit in een rechthoekig doosje en kost €6,99, wat ik voor een drogisterijmerk wat aan de prijzige kant vind voor een oogschaduw. Ook dit doosje is weer stapelbaar en mooi strak en zwart.

Met op de achterkant informatie. Het is leuk dat Rimmel de tip geeft om de kleur over een zwarte kleur aan te brengen voor een gaaf smokey effect.


En… wauw! Wat een mooie, warme bronskleur! Ik was onder de indruk toen ik hem swatchte, ik had niet verwacht dat er zo’n mooie kleur vanaf zou komen.

Een snelle look met het Modern Blues paletje:


Rimmel is te koop bij o.a. Etos, Kruidvat en Trekpleister.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.