Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
8 september 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • foundation
  • Review
  • revlon
  • Test
Een MissLipgloss artikel

Revlon Beyond Natural review

Laatst konden jullie mijn enthousiaste filmpje al zien over de Revlon Beyond Natural foundation. In dat filmpje liet ik even kort zien wat er zo bijzonder is aan de foundation, en nu is het tijd voor de review. Wat doet ‘ie nou echt, en is het echt een goede foundation? Wat zijn de voor- en nadelen?

Wat de foundation doet: van kleur veranderen. Hij is eerst helemaal wit met zwarte puntjes:

Die zwarte puntjes zijn de pigmentbolletjes waar de kleur uit komt wanneer je er druk op uitoefent; dat is dus wanneer je de foundation uitsmeert.


Tijdens het smeren verandert de kleur…

In de kleur die jij gekocht hebt. Ik heb 210 pale/light.

Helemaal geblend. Zoals je ziet is ‘ie mooi mat, maar ook heel erg transparant. Je ziet het blauw van mijn aderen er nog doorheen, terwijl ik best veel heb aangebracht (zie de druppel op de eerste foto).


Het eerste grote minpunt vind ik de verpakking. Op zich is er niks mis mee, het is gewoon een tube, maar de dop wordt heel snel vies. Dit is na dat ik hem zo’n vier keer gebruikt heb:

Ik vind dit smerig, vies. Schoonmaken heeft geen zin, want na een keer gebruiken is de dop alweer zo vies. Minpunt!

Wat veel meiden al opmerkten bij mijn filmpje: waarom zijn er drie kleuren als ‘ie zogenaamd precies naar jouw huid kleurt? Nou, dat doet hij dus niet. Het is gewoon heel ‘cool’ dat de foundation verkleurd, maar hij kleurt gewoon naar de tint die je gekocht hebt. In mijn geval dus ‘light’. Hij transformeert niet naar jouw huidskleur. Je kan ook wel op mijn foto’s zien dat hij zelfs iets lichter is dan mijn huid.

De foundation is heel erg vloeibaar, en is daardoor heel snel en goed uit te smeren. Je krijgt op die manier ook nooit een dikke laag op je gezicht, wat erg fijn is. Ik vind het zelf een nadeel dat de foundation zo transparant is, ik heb liever een wat meer dekkende foundation die je dan heel licht kan aanbrengen. Ik vind het zelf namelijk erg fijn om met een bufferkwast of stippler kwast te werken, en bij zo’n transparante foundation is dat niet zo handig. Dan moet je wel drie laagjes aanbrengen om een mooie dekking te krijgen. Nog een reden waarom een dekkendere foundation beter is: hij is zuiniger. Je gebruikt minder, waardoor je veel langer doet met een verpakking.

Maar het is natuurlijk wel een persoonlijk ding, dat ik een meer dekkende foundation fijner vind. Voor veel meiden zal het een plus zijn dat Beyond Natural wat minder dekkend is. Hij heet natuurlijk ook niet voor niets ‘Beyond Natural’.

Ik vind de foundation ‘wel oké’. Niet geweldig, maar ook niet slecht. Het is gewoon gaaf dat de kleur verandert, maar dat heb je na een paar keer natuurlijk ook wel gezien.

De Revlon Beyond Natural foundation heeft een introductieprijs van €10,99 en is o.a. te koop bij Drogisterij.net en Kruidvat.

P.s.: deze week geen Weight Watchers filmpje/artikel, omdat ik gisteren niet geweest ben! Ik kon niet + ik vond het zo nutteloos om te gaan aangezien ik dus afgelopen weekend een bruiloft had. En toen heb ik even niet aan Weight Watchers gedacht.. 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.