Review: Dyson Supersonic fohn

Even geleden lanceerde Dyson de Supersonic fohn. Een échte supersonische revolutionaire föhn die vier jaar en 600 prototypes kostte om te maken. Ik review hem in deze video! Is ‘ie €399 waard? Ik heb deze föhn gekregen van Dyson. Klik hier als je de video niet kan zien.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

28 reacties
 1. Aboutsbstyle

  Ben zelf een echte föhn mens, en daarom lijkt mij deze gadget helemaal geweldig. Alleen de prijs is wel absurd hoog, want 100 euro vind ik al veel. Liefs soraya

 2. Priscilla

  Je haar ziet er wel mooi uit vind ik. Glanzender, voller gewoon gezonder vind ik. Maar inderdaad wel een erg duur product. Om te krijgen altijd lekker natuurlijk. ?

 3. Roos

  Revolutionair? Omdat? Ze er vier jaar over hebben gedaan? En prototypes hebben gemaakt? Omdat je haar er niet in vast kan komen te zitten? Dat maakt een product niet revolutionair. Iets revolutionair noemen (of een investering) is makkelijke marketing.

  Wat hem interessant maakt (behalve het design, die is spot on) is de plaatsing van de motor. Doordat deze in de steel ligt, ligt het zwaartepunt anders. Normaal zit de motor in de kop en belast deze meer van het polsgewricht. Met het zwaartepunt in de steel wordt de belasting naar de grotere gewrichten verlegd.
  Doordat de kop ook minder groot en zwaar is, is hij ook makkelijker stabiel te houden.

  Daarnaast detecteert de föhn niét hoe heet je haar wordt (zie website Dyson). Wel meet de föhn de luchttemperatuur. Dit zegt niet direct iets over je haar.
  Dit doet de Philips Drycare Prestige trouwens ook, voor een fractie van de prijs.

  Of hij sneller werkt kan ik natuurlijk niet beoordelen. Volgens Dyson ligt het aan de gecontroleerde luchtstroom, daar kan ik mij wel iets bij voorstellen. Ik denk ook dat het te maken heeft met de motor, hoewel ik daar zo snel niet veel (officieel) over kan vinden . Ze gebruiken de luchtstroom dan ook als paradepaardje; 41 liter per seconde. Hierover kan ik bij concurrenten niets vinden, muv de zeer budgetvriendelijke
  Eti Micro Stratos 3600 Kappersfohn; 28 liter per seconde.

  Je kan natuurlijk stellen dat hoe hoger de luchtstroom, hoe minder hoog te temperatuur hoeft te zijn om te drogen, hoe minder groot de kans is dat je haar beschadigd. Wat ook je gevoel van gezonder en glanzender haar kan verklaren.

  De 2 jaar garantie gebruiken als voordeel van de föhn vind ik een heel zwak argument. Je hebt wettelijk gezien op alle producten 2 jaar garantie. Persoonlijk vind ik 2 jaar voor een föhn met dit kostenplaatje erg kort.

  Conclusie? Een föhn waarbij Dyson een panel heeft ingezet waarbij de vrouwelijke gebruiker bijzonder goed werd vertegenwoordigd. Revolutionair zou ik hem echter absoluut niet noemen.

  Als feedback naar jou wil graag meegeven dat ik het gevoel heb dat je behoorlijk biassed bent, ik hoor weinig tot geen objectieve beoordeling. Ik kan me voorstellen dat je blij word van een dergelijk pakket in je brievenbus, ook wel trots.
  Ik lees graag je blogs, ik kijk graag je video’s. Maar het moet wel objectief blijven, want daar was (ben) je heel sterk in.

  • Danielle

   Dit is pas een review!

  • Marije

   Goed onderbouwde reactie, complimenten. Daarnaast eens met je feedback naar Cynthia toe.

 4. Marieke

  Ik heb een föhn van Babyliss en die is nu zo’n 20 jaar oud. Noooooooit zal ik mijn goede föhn inruilen voor een föhn van 400 euro. Kan begrijpen als kappers het kopen maar de prijs is echt belachelijk. Ook ik föhn mijn haar zo’n 3 a 4 keer per week en dat doe ik nog steeds met mijn geliefde oudje ♡

 5. Sophia

  400 euro dat is 45 procent van mijn loon! Dat is een groot deel hypotheek!! Verschil moet er zijn zullen we maar zeggen! Als je nou kapster bent en je werkt dagelijks met de föhn en het ligt veel lichter in de hand dan vind ik het nog anders maar gewoon voor thuisgebruik…. Never nooit. Vind het ook ver van de realiteit staan. Tuurlijk zijn er mensen die dit ervoor kunnen betalen maar het normale klootjesvolk gaat dit niet doen.

 6. Manon

  Belachelijk! Pfff voor een föhn

 7. Marijke

  Ik heb in 1998 een föhn gekocht bij de HEMA voor 20 GULDEN. Die doet het nog steeds. Ik lach me een breuk om deze prijs. Niemand is toch zo gek om dit te kopen? En als je dat wel bent, dan heb je volgens mij geen idee van de waarde van geld.

  • Miss Lipgloss

   Dat is natuurlijk een beetje een rare opmerking. Je kan toch geld opzij zetten, of het het geld waard vinden? Dat kan je natuurlijk van alle dure spullen zeggen die je ook goedkoop kan aanschaffen.

  • Sharon

   Helemaal mee eens! Deze föhn staat al maanden op mijn wishlist. Ja, het is waanzinnig veel geld. Ik begrijp daarom heel goed dat de meeste mensen deze föhn niet willen of kunnen kopen. Ik kan dat ook niet zomaar, dus leg ik nu steeds wat geld opzij. Zo af en toe komen er luxe producten voorbij waar ik gewoonweg heel blij van word. En dan spaar ik daar voor. Cadeau voor mijzelf 🙂

  • Veerle

   Geld opzijzetten voor een haardroger?Neee,dat meen je niet.Wie doet dat nu.?

  • Sharon

   De een spaart voor een tas, de ander voor een horloge en ik voor een föhn. Ze zeggen niet voor niets: zoveel mensen, zoveel wensen 🙂

 8. Joyce

  Ik heb een Dyson stofzuiger gehad waar ik helemaal niet tevreden over was. Heb ik weggegeven.
  Naar de we ze föhn ben ik echt heel benieuwd maar door die ervaring met Dyson en door de hoge prijs is mijn twijfel te groot…Net zoals bij de meeste mensen denk ik. Ik vraag me af hoe Dyson op deze manier al die jaren research terug moet verdienen?

 9. mieke | mieksmind

  Zo, dit zou ik never nooit uitgeven aan een föhn. Ik denk dan, een föhn is een föhn, nee dit word het niet voor mij, Veel te duur.

 10. rachel

  ben gek op dyson maaruh dit blazertje laat ik lekker liggen hahah me fohn van de lidle werkt ook prima 😛

 11. femketje

  ik ben sowieso geen fohn mens dus ook deze skip ik!

 12. Nena

  Interessant product maar echt wel veel te duur. De helft van de prijs zou ook al verschrikkelijk duur zijn voor een fohn maar wel nog aanvaardbaar in vergelijking met stijltangen zoals de steampod en de betere stijltangen. Ik vraag me af waar ze deze prijs vandaag hebben ..

 13. Nicole

  Jammer van de prijs, ik vind hem echt veel te duur ..

 14. Annet

  Ik ben wel een Dyson fan en ga zeker naar deze fohn kijken.
  Mijn stofzuigers (gewone en steel) gaan ook al heel lang mee dus ik geloof wel dat ze hier ook een duurzaam product hebben gemaakt.
  Ik geef liever wat meer uit voor goede kwaliteit waar ik lang mee doe dan om de paar jaar wat nieuws.
  Maar dat is voor iedereen natuurlijk persoonlijk!

  • Veerle

   Ik koop graag eens een nieuw,zelfs al is de oude niet kapot.Belachelijk voor een fohn.Alles wat er opgenoemd wordt doet mijn Philips ook.Denk dat het ook een 60 euro ofzo was.

 15. Lesley

  Bij Buzzfeed was niemand echt extreem enthousiast. Ja hij blijkt goed te zijn, maar niet beter dan een föhn van €60,-. Ikzelf zou dan ook nooit zo’n bedrag neerleggen voor zo’n luxe product.

 16. Ingrid

  Ik heb al een hekel aan de dyson stofzuiger, laat staan aan hun föhn 😉 Nee ik geloof niet dat ik zo’n hoge prijs er voor zou betalen. Ik denk dat elke hitte-tool schadelijk is voor je haar ongeacht de prijs.
  Qua design is het inderdaad mooi om naar de kijken, maar voor mij het geld niet waard.

 17. Petra

  Echt een belachelijk hoge prijs voor een föhn. En veel van de voordelen die jij opnoemt doet mijn “gewone” föhn ook. Ligt prima in de hand , komt zonder opzetstuk ook gewoon een krachtige stroom uit zonder overal heen te waaien, gaat van koud naar warm en andersom zodra je het knopje omzet, word niet heet aan de buitenkant. Dit lijkt mij echt een marketing dingetje…..niet heel vernieuwd in mijn optiek.
  En dat je haar “gezonder” aanvoeld na het föhnen, sorry maar ik denk dat dat iets is wat in je hoofd gebeurd en niet op je hoofd. Dat is de magie van de prijs en de marketing.

  • Marlies

   Eens!

  • Eva

   Kijk, als hij nou snoerloos was…

   Nee, dan nog steeds zou ik er geen €399,- voor over hebben 😉