Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
24 oktober 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Remington Ci6325 Pro Soft Curls

P1190941De vraag die ik bij mijn blogpost over mijn ‘nieuwe’ haar het meeste kreeg: welke krultang gebruik je?! Ik bedacht me dat ik daar nog nooit een review over geschreven had – ook omdat ik hem niet zo vaak gebruikte met mijn kortere haar – dus vandaag is het tijd voor een uitgebreide review van mijn Remington Ci6325 Pro Soft Curls krultang.

P1190934

Dit is hem! De Remington Ci6325 Pro Soft Curls. Ik heb hem al járen. Het is een van de twee krultangen die ik heb (ik heb ook zo’n wand zonder klepje, deze maakt wat kleinere, strakkere krullen), maar inmiddels heb ik al weer wat andere tangen op mijn wishlist staan. Toen ik extensions kreeg, pakte ik meteen deze tang omdat deze de ‘dikste’ is die ik heb en omdat ik hem toch had liggen.  Het is een lekker betaalbare krultang, hij kost €34,99.

Dit is wat Remington zelf over de Remington Ci6325 Pro Soft Curls  zegt:

Ben jij op zoek naar de perfecte stylingtool voor het creëren van natuurlijk vallende krullen? Zoek niet verder! De Pro Soft Curls krultang is uitgerust met een anti-statische keramische coating voor glanzende duurzame krullen.

  • ANTI-STATIC Ceramic + Tourmaline: Gelijkmatige warmteverdeling; Geen plakkerige resten van stylingproducten; Glanzende, kroesvrije styling
  • Digitale variabele temperatuurinstelling voor elk haartype (130-220ºC)
  • 10 temperatuurstanden
  • Zeer snelle opwarming: 30 seconden
  • Aan/uit schakelaar
  • Indicator “klaar voor gebruik”
  • Automatische veiligheidsuitschakeling na 1 uur
  • Automatisch wereldwijd voltage (120 – 240V)
  • Koel uiteinde
  • Draaibaar snoer

Klinkt allemaal goed! De Remington tangen zijn gewoon bij o.a. de Mediamarkt en Douglas te koop, makkelijk verkrijgbaar dus.

P1190935

Er zit een schermpje op, hierop kan je de temperatuur zien. Als de tang aan staat, gaat dit schermpje blauw knipperen. Zodra de tang helemaal is opgewarmd, blijft het blauwe lampje branden, dan weet je dat ‘ie helemaal heet is. Opwarmen gaat heel snel, in een halve minuut is de tang klaar voor gebruik.

P1190937

P1190938

Er zit een klepje op de tang en ik vind dat héél erg handig. Zo kan je de lok haar ‘vastpakken’ met de klep zodat je je handen niet brandt. Dit kan wel wat ‘knikjes’ in je haar geven, maar dat heb ik liever dan verbrande vingers. Het werkt lekker snel en de klep zit niet te strak, maar ook niet te los. Het deel waar je met je vinger zit, is van plastic en dit blijft goed koel.

Aan de bovenkant van de tang zit ook een plastic deel, maar deze wordt toch nog vrij warm, dus deze raak ik zelf niet aan tijdens het krullen.

P1190939

Aan de achterkant zit het snoer, en dit draait makkelijk mee als je met de tang ronddraait. Je snoer gaat zo niet in de knoop en dat werkt gemakkelijk.

P1190940

De knopjes. Als je lang op het aanknopje drukt gaat -ie aan (of uit) en met plus zet je hem warmer en met min kouder. De koudste stand is 130 graden, de heetste stand 220. Hij staat standaard op 130 en je kan hem in stapjes van tien graden heter zetten. Ik zet hem altijd op 220. Wel zorgen dat je je haar goed tegen de hitte beschermt met een speciaal hiervoor ontwikkeld product!

  P1190942

Dit ‘voetje’ zorgt ervoor dat je je tang gewoon neer kan leggen zonder dat je badkamerkastje in de hens vliegt. Ik gebruik zelf de Hot Iron Holster, want ik heb geen plek op mijn wastafel om de tang veilig neer te leggen.

Sinds ik mijn haar lang heb, gebruik ik deze tang.

2013-10-15 10.17.21

Zo is mijn haar stijl (en heb ik de tang niet gebruikt).

Een aantal foto’s van mijn haar nadat ik de tang heb gebruikt:

2013-10-07 07.56.56

Wat meer speelse krullen

2013-10-09 09.39.48

Losse slag

2013-10-11 08.07.03

Krullen

  2013-10-16 21.20.34

Slag

Slag

Zoals je ziet kan je er zowel strakkere krullen als slag mee maken, het is maar net wat je wilt. Het ligt aan hoe je de tang in je haar draait, hoe heet je hem hebt, hoe lang je hem in je haar laat zitten en in hoeverre je de krullen uitborstelt (of er met je handen doorgaat). Donderdag komt een video online hoe ik precies de slag in mijn haar maak met deze tang, dan laat ik zien hoe ik dat doe.

Ik gebruik deze tang nu vijf weken praktisch elke dag en ik vind hem erg prettig werken. De tang is snel heet, krult goed, laat mijn haar glanzen, er blijven geen resten van stylingproducten op de tang achter en de prijs is prettig. Ik vind het zelf ook erg handig dat ‘ie zich automatisch aanpast aan voltages wereldwijd. Veel stijl- en krultangen doen dat niet waardoor je deze niet veilig of goed in het buitenland kan gebruiken, en gezien ik regelmatig buiten Nederland ben, vind ik het handig dat deze tang daar geen enkel probleem mee heeft.

Nadelen kan ik eigenlijk niet bedenken… Ik wil zelf graag nog een grotere, dikkere tang voor nog lossere krullen/slag, maar dat is geen minpunt aan deze tang. Ik ben enthousiast! Ik gebruik hem dan ook niet voor niks al weken alleen maar en heb nog geen andere tang gekocht. Ik wil alleen nog graag een dikkere, dus die zal binnenkort zeker komen.

Ik hoop dat ik zo alle vragen over deze tang heb beantwoord! Als je nog meer vragen hebt, stel ze bij de comments. Afgelopen maandag liet ik in een video zien hoe ik mezelf voorzie van losse slag/krul met deze Remington Ci6325 Pro Soft Curls:

De Remington Ci6325 Pro Soft Curls  is voor €34,99 onder andere bij Mediamarkt en Douglas te koop. Ook online kan je hem vinden.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.