Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
29 december 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • koken
  • pasta
  • recept
  • saus
Een MissLipgloss artikel

Recept: tortellini met knoflookroomsaus

Ik ben dol op pasta. Alle soorten, alle sauzen. Ik ben er echt gek op en eet het heel graag! Leuke bijkomstigheid is dat het enorm makkelijk en leuk is om te maken. Snel, simpel en leuk. Vandaag een recept dat ik geïnspireerd heb op een gerecht van Serena. Zij schotelde me laatst ook tortellini met roomsaus voor en ik heb hier mijn eigen variatie op gemaakt. Als je Weight Watchers doet: hierin zitten ongeveer twaalf punten, wat prima is voor een avondmaaltijd. Als je minder tortellini gebruikt, zijn het natuurlijk minder points.
Ik ben iets afgeweken van dit recept en heb er ook nog cherrytomaatjes ingedaan. Op deze manier gaat de saus iets meer tomatenachtig smaken, heel lekker. Zeker als je niet heel erg van roomsauzen houdt! De foto’s bij de stappen zijn trouwens met een recept voor vier personen.


1. Kook de tortellini in ruim water in ongeveer tien minuten gaar. Zet het vast op, dan kan je de saus maken. Ik vind hierbij tortellini met vlees erin het lekkerste, maar je kan ook gaan voor groente of kaas. Tortellini is trouwens gaar wanneer het boven komt drijven. Ik proef gewoon altijd even voordat ik het serveer.

2. Was de groenten en snijdt de ui (en tomaatjes).

3. Pak een pan met anti aanbaklaag en doe hierin een scheutje olijfolie. Doe hierin de ui (die heb je al in stukjes gesneden) (plus in mijn geval de tomaatjes) en de spinazie en bak die een paar minuutjes.

4. Doe de twee eetlepels Boursin Light Knoflook en Fijne Kruiden erbij en een eetlepel water. Dit is je saus! Laat dit eventjes koken en roer het goed door. Als het te dun is: even door laten koken, het wordt vanzelf dikker.

5. Doe als laatst vis of vlees door je saus. Natuurlijk kan je het weglaten. Snijd bijvoorbeeld gerookte zalm in reepjes of neem een paar plakjes serranoham en scheur die erdoor.

6. Breng de saus op smaak met peper en zout en eventueel een heel klein beetje sambal en klaar is je saus!

Giet de tortellini af, doe het op een bord en schenk de saus erover. Superlekker, dit is echt goddelijk. Je kan lekker varieren met de ingredienten, je kan ook heel veel groente erdoor doen als je dat lekker vindt, of een andere basis voor de saus nemen. Je kan ook gewone kookroom nemen, maar ik vind de Boursin Cuisine  erg lekker.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.