Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
10 maart 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • eten
  • food
  • gorgonzola
  • recept
Een MissLipgloss artikel

Recept: risotto met gorgonzola en spinazie

Ik kook de laatste maanden bijna elke dag, en soms komt er ineens een gerecht voorbij wat echt súper lekker is. En waarvan iedereen op Twitter en Instagram het recept vraagt… Ik vind de risotto met gorgonzola en spinazie echt hémels en wil dit vandaag met je delen!

Wat heb je nodig

  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 ui in blokjes
  • 200 gram risottorijst
  • 100 ml witte wijn
  • 300 ml groentebouillon (van tablet)
  • 1 zak panklare spinazie (300 g)
  • 100 gram Gorgonzola in stukjes
  • 50 g geraspte pittige kaas

 

Hoe maak je het

  1. Verhit twee eetlepels olie in een grote (hapjes)pan met dikke bodem. Alles gaat hierin, dus zorg dat ‘ie groot genoeg is!
  2. Doe de ui in de hete olie en bak deze twee tot drie minuten.
  3. Voeg nu de risottorijst toe en bak dit mee tot alle rijstkorrels glanzen, tot ze een beetje transparant zijn geworden.
  4. Schenk de wijn erbij (wees niet bang, de alcohol verdampt dus je wordt er niet dronken van ;)) en laat het vocht op matig vuur verdampen.
  5. Voeg nu elke keer een scheut bouillon toe en wacht tot het is opgenomen. Roer het ondertussen en schep de risotto in de pan heen en weer. Doe elke keer een beetje erbij, tot alle bouillon er bij zit en is geabsorbeerd door de rijst.
  6. Verhit in een wok 1 eetlepel olie en doe hierin de spinazie. Laat dit al omscheppend slinken.
  7. Doe nu de stukjes gorgonzola bij de risotto en zorg dat het smelt.
  8. Geraspte kaas erbij…
  9. Spinazie er door heen scheppen… Peper en zout voor de smaak.
  10. Laat het nu afgedekt nog vijf minuutjes staan, op geen of heel laag vuur.

Klaar! Verdeel het nu over twee borden en doe er nog wat geraspte kaas over heen. Het is niet heel erg gezond, vrij vet door alle kaas, maar oh, wat is dit toch heerlijk.

Het is één van mijn favoriete recepten, en het is de volgende dag ook nog heel lekker, als je wat over hebt. Geniet ervan!

 

Credits gaan naar de Appie.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.