2 december 2015 door Cynthia Schultz 41 reacties
  • paddenstoelen
  • ravioli
  • recept
  • roomsaus
Een MissLipgloss artikel

Recept: ravioli met paddenstoelen

0000Toen ik laatst iets simpels én lekkers wilde maken, gooide ik ravioli, paddenstoelen en kookroom in mijn karretje. Daar maakte ik iets verrassends lekkers mee en ik deel vandaag graag het recept met je! Binnen een half uur staat deze ontzettend lekkere ravioli met véél paddenstoelen op tafel.

P1840035

Wat heb je nodig voor 2 personen

  • (verse) ravioli, ik gebruik ‘verse pasta’ van Albert Heijn met porcini erin, je kan natuurlijk ook een andere pasta gebruiken
  • paddenstoelen, zoveel als je wilt, ik gebruik bijna 400 gram
  • 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 150ml kookroom
  • peper & zout
  • eventueel truffelolie of verse truffel als je dat hebt
  • eventueel parmezaanse kaas

Hoe maak je het?

P1840037

Zet een pan water op het vuur voor de pasta, snipper de uien en fruit die in wat olijfolie.

P1840039

Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen maar afborstelen) en snijd ze in plakjes.

P1840041

Doe ze bij de uitjes als die glazig zijn. Doe hier ook de in stukjes gesneden knoflook bij.

P1840047

Als je paddenstoelen lekker beginnen te slinken, doe je de pasta in de pan. Deze versa pasta hoeft maar zes minuten te koken, dus kijk daar even naar, misschien kookt jouw pasta langer.

P1840045

Als de paddenstoelen lekker gebakken zijn, doe je de kookroom erbij, zo’n 100 – 150ml. Maal hier wat verse peper en zout boven en laat dit een klein beetje inkoken tot de saus wat dikker wordt.

P1840049

Giet de pasta na de kooktijd af en meng dit even door de saus heen.

P1840053

Lekker: op het bord een beetje Parmezaanse kaas en wat truffelolie erover. Hoeft niet, is wél erg lekker. Als je graag vlees eet, kan je wat spekreepjes bij de uitjes bakken.

Staat binnen een half uur op tafel, is erg makkelijk, ontzettend lekker én je hebt weinig afwas. Ideaal. Eet smakelijk!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

41 reacties
  1. Mellany

    Wauw lekker, ik voel jouw smaak voor gerechten echt! Thank you, ik weet namelijk nooit wat ik moet eten als avond eten.

  2. joy

    Lekker. Ik heb er nog peterselie en bieslook en chillivlokken door heen gedaan, en op laatst een klein beetje citroensap. Anders vind ik het wat vlak

  3. Eva

    Heerlijk!
    Ik maak hier veel variaties op zowel met (gerookte) kip, spekjes of hamblokjes, maar meestal voor iets meer ‘smaak’ doe ik er een klodder pesto door heen. Ook erg lekker! En ipv de kookroom wel crème fraiche, maar dat is persoonlijk. Ik krijg er nu alweer zin in!

  4. Florentine

    Wat een heerlijk recept lijkt me dit! Zo leuk dat je over zoveel verschillende onderwerpen blogt 😉

  5. Naomin

    Lekker. Mijn vriend en ik zijn dinsdag een half jaar samen. Leuk gerecht om voor hem te koken! 🙂

  6. Marit

    Aah nee, dit moet ik maken! Ik ben DOL op pasta én champignons, dus win win!

  7. Carla

    Stond vanochtend in de Albert Heijn en had geen idee wat we vanavond zouden gaan eten. Toen schoot me jouw recept door het hoofd, en gauw op mijn telefoon de ingredienten opgezocht. Vanavond heeft iedereen van jouw recept zitten smullen en ik moest het zeker nog een keer maken! Dus Cynthia, namens mijn gezin, hartelijk dank voor dit heerlijke en super snel te maken recept.

    • jolanda

      Er zit parmezaan bij;)

    • jolanda

      Verkeerde reply is voor antwoord daarboven 🙂

  8. A.

    Lijkt me heerlijk! Leuk recept.

    Ik mis alleen een beetje Parmezaanse kaas.
    Maar ik ben dan ook echt een sucker voor Parmezaan. Ook een kleine crunch zou het geheel afmaken, bijvoorbeeld door wat geroosterde pijnboompitjes, of handje geroosterde & gehakte walnoten toe te voegen.

    Maar de basis lijkt me YUM !!!

  9. Inge

    Hmm, dat ziet er zo lekker uit!! Het is dat mijn man en kinderen niet van champignons en paddenstoelen houden dat ik het niet snel zal klaarmaken, maar dat kan natuurlijk door iets anders vervangen worden zoals je aangaf met spekjes, of kip ofzo zoals ik in de comments las.
    Heb net mijn boterhammekes op maar mijn buikje gromt hier toch van hoor!! Yummy!!!
    Greetz, Inge.

  10. Karlijn

    O ja nog een tip 😉
    Ik weet dat je heel erg van kazen houdt… het is ook erg lekker om paddenstoelen te combineren met gorgonzola. Met een klein scheutje slagroom erbij kun je daar ook een lekkere saus van maken.

  11. Karlijn

    Hoi Cynthia,

    Ziet er goed uit! Ik maak wel liever verse ravioli maar dit is zeker een idee om te onthouden!
    Een tip: voeg de paddenstoelen handje voor handje toe. Op die manier kun je ze mooier en lekkerder bruin bakken. Als je alle paddenstoelen in een keer toevoegt komt er te veel vocht bij en dan stoof je ze meer gaar dan dat je ze echt lekker bakt.

  12. Farah

    Dit is toch de foto die je laatst deelde op Insta? Ziet er zo heerlijk uit! Ga t zeker eens maken.. Voor mensen die pittig eten lekker vinden, kunnen er vast een beetje chilivlokken door heen doen of? In ieder geval: HEEERLIJK! Haha

    • Miss Lipgloss

      Jep dat is hem! Ja natuurlijk kan dat 🙂

  13. Hanan

    Ik maak deze ook al jaren alleen vervang ik room door crème fraiche en doe er hand vol bladspinazie bij en serveer met verse basilicum en pijnboompitten bij

  14. Manuela

    Ik ga dit ook uitproberen, ben gek op paddestoelen! Ik maak zoiets ook weleens met ravioli met kaasvulling en dan i.p.v. paddestoelen met courgette, beetje tijm… voor de rest zelfde bereidingswijze.

  15. Neesha

    Ga ik zeker eens proberen. Ben gek op paddestoelen en pasta!

  16. Nina

    Heerlijk recept Cynthia! Lijkt me ook lekker met wat rucola er door 🙂

  17. anna

    Dit ziet er heerlijk uit! Vroeger had ik een hekel aan paddenstoelen, maar tegenwoordig kan ik ze wel iets meer waarderen…

  18. Margot

    Ik ben gek op paddestoelen, dus dit lijkt me heerlijk!

  19. Marushi

    Dit ziet er lekker uit! Wow dat is echt eeuwen geleden voor mij sinds ik voor het laatst ravioli ophad. -x-

  20. Melissa

    Dit klinkt lekker zeg! Mmm. Ik ben groot fan van pasta én van champignons, dus dat komt goed uit 😉 De laatste tijd vind ik kastanjechampignons helemaal het einde, haha.

  21. eva

    Wat een makkelijke maaltijd! Lekker met veel champignons!
    Liefs,
    Eva

  22. Catherine

    Goed recept! Ga ik zeker eens uitproberen 🙂 ook lekker herfst-achtig met de paddestoelen!

  23. M

    ziet er goed uit!

  24. Maaike

    Zo lekker kan simpel zijn! Dit ziet er heerlijk uit. Al zou ik zelf eerder voor een saus basis van creme fraiche gaan denk ik. Dat vind ik vaak wat lekkerder.

  25. Tea

    Oh dit klinkt wel erg lekker! Verse pasta is sowieso altijd lekker vind ik haha!

  26. Annemae

    Hmm.. ziet er enorm lekker uit! Ik ben dol op champignons en paddestoelen, yummie!

  27. Miriam

    Min de paddenstoelen: grote jummmm! Maar die zou ik makkelijk voor iets anders kunnen vervangen natuurlijk. Ziet er lekker uit verder 🙂

  28. Juliette – Tjuly.nl

    LEKKER! Zo gooi ik Tagliatelle Roomsaus helemaal vol met paddenstoelen heerlijk!
    Het is dat mijn vriend niet van ravioli houdt.. Anders.. Dus wij eten dit met macaroni’tjes 😉
    En vaak nog met stukjes kip, maar zonder kan ook prima door alle paddenstoelen..

  29. Anneloes

    Ahh dit klinkt zo lekker! Ravioli is sowieso een van mijn favoriete pasta’s en paddenstoelen zijn ook altijd goed. Nom!

  30. Elise

    De textuur van paddestoelen geeft mij echt kriebels (en niet op een goede manier), dus deze ga ik even overslaan! Wel een lekker makkelijk gerecht 🙂

  31. Fenna

    Dat ziet er erg lekker uit!