Recept: Paddenstoelenrisotto

Ik ben gek op lekker eten en koken, en altijd als ik een favoriet recept heb, krijg ik de vraag of ik het recept wil delen. Maar natuurlijk! Vandaag een vaak requested recept: Paddenstoelenrisotto. Een van mijn favoriete gerechten!

Wat heb je nodig voor ongeveer 3 personen:

 

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tabletten bospaddenstoelenbouillon (groentebouillon kan ook)
  • 1 schaaltje paddenstoelenmelange (200g)
  • 100gr Grana Padano
  • 4 el olijfolie
  • 300gr risottorijst

Hoe maak je het?

Hier heb ik alles afgewogen en de paddenstoelen in plakjes gesneden en de kaas geraspt. Je kan het raspen en snijden ook doen terwijl de risotto op het vuur staat, daar heb je wel tijd voor.

Maak eerst de bouillon door een liter water op laag vuur te zetten met de twee bouillon blokjes erin. Als je het geheel wat minder zout/sterk van smaak wilt, gebruik je één blokje.

Doe dan de olijfolie en gesnipperde ui en knoflook in de pan en laat dit ongeveer drie minuten op hoog  vuur bakken.

Doe dan de risottorijst erbij. Laat dit zo’n drie minuten bakken, totdat de korreltjes glazig zijn en je er een beetje doorheen kan kijken.

Vanaf dit moment ga je er bouillon bij doen. Elke keer na een scheut bouillon, blijf je roeren tot het is opgenomen door de rijst. Dan doe je er nieuwe bij, tot al je bouillon op is. Simpel! Je moet hier wel echt bij blijven.

Zet je timer op 15 minuten, want na 15 minuten moet je de paddenstoelen door de risotto scheppen.

Nu kan de nieuwe scheut bouillon er bijna bij.

En zo ga je een kwartier lang door.

Schep nu de gesneden paddenstoelen erdoor en maak de bouillon op.

Nu is het klaar! Als het nog een beetje nattig is, is het goed. Je moet het niet te lang door laten koken, dan wordt het papperig. Proef de risotto even. Voel je geen harde stukjes meer? Haal de pan dan van het vuur.

Strooi de Grana Padano over de risotto en schep het er door. Dit smelt heel snel.

Klaar! Tijd om op te scheppen!

Hmmmm! Ok, ok, risotto is niet zo heel fotogeniek. Maar het is heerlijk! Ook is het heel makkelijk om te maken.

Voor dames die ook Weight Watchers doen, een portie is ongeveer 9 punten, niet zo gek veel dus. 

Geniet er van, en laat het me weten als je het ook een keer maakt! 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

128 reacties
  1. Marloes

    SUPER! Ik heb vorige week jouw blog ontdekt en ik ben helemaal verslaafd. Zojuist heb ik deze risotto gemaakt en hij was echt ge-wel-dig lekker!! Bedankt!!

    • Miss Lipgloss

      Wat leuk om te horen, graag gedaan!! XXX

  2. mandy

    ik heb een klein vraagje:
    moet je de champignons niet eerst een bakken? zijn ze anders niet te hard?

  3. Jade

    Thanks Cynthia! Door jouw sneakpeak fotootjes lijkt mij deze risotto heel lekker, vandaag even op de markt paddenstoelenmix en kaas gehaald om vanavond lekker te koken voor iedereen!

  4. hoix

    ik vind risotto wél fotogeniek, hihi.
    ik ga het zeker snel een keertje maken!

  5. Amber

    ik heb hem vandaag gemaakt, heeeeeerlijk was hij ! :blush:
    xxxx

  6. LOVE

    Afgelopen zondag heb ik met mijn vriend dit overheerlijke gerecht gemaakt! Dank je wel! 🙂

  7. Peggy

    Paddenstoelenmelange was op, dus ik ga hem morgen maken met kastanjechampignons! Lijkt me heerlijk!

  8. Tine

    Ik ga hem vanavond voor mijn moeder en zus koken!!

  9. Janne

    Hai Cynthia,
    Ik zag dit al een aantal keren voorbij komen en het leek me zó lekker! Ik ga het zometeen maken. Ben benieuwd…

    liefs

  10. manuela

    Hoi Cynthia, welke pan kan je nou het beste gebruiken om risotto te maken, heb jij hier een grote koekepan gebruikt? Ik ga het vanavond maken, ziet er zo superlekker uit! 🙂

  11. kaylie

    oee ik heb het vandaag gemaakt het was heerlijk!!!
    kun je niet elke week een recept op je blog posten ofzo??
    :blush:

  12. Kim

    Jaa, ik ga deze risotto zometeen maken!
    Lekker wit visje erbij en smullen 🙂

  13. Sharon

    Een heerlijk gerecht! Hier nog een tip: voor het opdienen wat truffelolie over je risotto doen. Niet te veel want de olie heeft een vrij sterke smaak maar een paar druppels. Zo lekker!! 😀

  14. Silke

    Hier komt risotto bijna om de twee weken op tafel. Is echt een favoriet gerechtje.
    In de herfst vind ik risotto met bospaddenstoelen overheerlijk, net nog ietsje anders dan met gewone paddenstoelen.

  15. Toad

    ik denk dat dit erg lekker is, maar ik vind dat er te weinig groente doorheen gaan.

  16. Linda

    Je kan risotto ook op een andere manier maken: ipv de bouillon er lepel per lepel bij te doen , kan je hem er in 1 keer bijdoen, laten opkoken en daarna onder deksel op een laag vuurtje laten garen.

    Lukt perfect !

  17. Ayorey

    OMG, risotto = food heaven! Vooral de paddestoelen erin!

  18. Cynthiiaa

    Oh my, wat nommable zeg! Ik houd echt van paddenstoelen, maar dan wel tot pulp gebakken, dus een beetje verbrand, bad I know, maar wel damn tasty. Ook hier zien ze er weer lekker uit, ik wil het ook een keer maken! Volgens mij kan ik dit ook maken.. :’) Ik ben geen keukenheldin.. Like.. ik verbrandde laatst ook al mijn spiegelei ofzo? Suikerei!

  19. Mynthia

    Ik heb je recept net gemaakt, heerlijk!
    Alleen is het bij toch wat te papperig geworden, maar de smaak is goed, wel machtig trouwens, hihi.
    Bedankt Cynthia!

  20. Marloes

    Ik ga het vanavond maken!
    Ik vind risotto ook zo lekker en ik vind dat je het heel goed hebt uitgelegd, dus dit motiveert mij om het ook eens zelf te maken!
    Thanks! Ik laat je weten of het gelukt is 😀

  21. Stèphanie

    Heerlijk! I love risotto en paddestoelen! Hmm.. Komende week weer eens maken.

  22. Soesja

    Ah, echt love voor al jouw risotto recepten! Ik heb zo genoten van de geitenkaas/prei variant en deze ga ik ook echt een keer proberen 🙂

  23. Fleur

    Jammie! Ik ga het zeker binnenkort eens namaken, heb nu toch 2 pakjes risotte in huis =) Ik zal het alleen zonder knoflook doen, want dat heb ik nooit in huis en ben er ook niet echt gek op. Maar ik ben wel gek op kastanje champignons! Heerlijk zo’n recept!

  24. Sanne

    Hmmm, dit ga ik zeker eens proberen!

  25. Jennifer

    Ik zeg het telkens weer als je een risottorecept post, maar dit moet ik echt ooit eens zelf gaan maken!

  26. Liza

    Jam , laatst al een keer gemaakt , maar dan doe ik er ook een paar biologische spekjes doorheen , ook heeeel lekkeeer!

  27. Mariët Aarten

    Nee ik hou niet van risotto vindt het er ook niet lekker uitzien sorry.

  28. Iselle

    Hee dit is van Jamie oliver, staat namelijk in mijn jamie oliver kookboek. Heel lekker

  29. Myrthe

    Hmmm dit ziet er echt heerlijk uit! Echt iets voor mij, want ik ben gék op zulk soort eten, met champignonnen of gewoon paddenstoelen (:

  30. Joyce

    Oeh ik hou van risotto! Ook plain met heerlijk veel geraspte kaas ben ik er gek op! :9

  31. Elise

    9 punten klinkt heel veel eigenlijk xD

    Maar ziet er echt serieus lekker uit, en ook niet moeilijk. Kooktipje!

  32. Karlijn

    Flinke scheut witte wijn om de rijst af te blussen voordat je de bouillon toe gaat voegen geeft echt een heerlijke smaak!!

  33. Daphne

    Heeeeerlijk! Ik at dit laatst bij een vriendinnetje van me en oh het was zo lekker. Ik weet niet precies hoe zij het had gemaakt, maar vooral de structuur en smaak van de parmezaanse kaas vond ik lekker! Dit ga ik thuis een keer maken 🙂

  34. Mendy

    Check! Hoe lekker ziet dit eruit!!! Deze staat vanaf nu op mn things to do lijstje. Kan dat eigenlijk wel voor recepten? Ach…ik vind van wel! :love:

  35. Yvonne

    Oew die zou ik best eens zonder de kaas willen proberen ^^

  36. Maysam

    Volgens mij is het niet te eten zonder die bouillon. Helaas eet ik geen bouillon, teveel smaakversterker(e621).

  37. Marye

    Ik ga dit morgen gelijk koken. Het ziet er zo lekker uit!

  38. Karin

    Lijkt me lekker, fijn zo’n vega recept! Je eierwekker is erg schattig 🙂

  39. Judith

    hmmm wat lijkt me dat lekker en wat een leuke timer zeg! 😆

  40. Dani

    waaah ik wachtte echt al zo lang op dit recept, thanks!

  41. Cocoline

    Voor risotto sta ik met liefde een uur in de keuken. Ik snij altijd alles heel fijn voor in de risotto dus dan duurt het wel even 😉 maar dan heb je ook wat.

  42. Esmay

    Dat lijkt me echt superlekker zeg! Snel eens proberen!

  43. Mirella

    Altijd leuk om te zien hoe enthousiast jij met eten bezig bent, en het ziet er ook steeds smakelijk uit en nog gezond ook!

    Wanneer komt je eerste kookboekje uit? 😉

  44. Nina

    Als je het romiger wil maken kan je er ook een klontje boter doordoen. Dat is alleen niet zo weight watcher proof. Wel lekker. Risotto is denk een van mijn lievelingsgerechten. Heb je ook al eens citroenrisotto op?

  45. Beautiefull.

    Ziet er heeeeerlijk uit zeg! Misschien dat ik er zelf nog een bos uitje of iets dergelijks doorheen doe voor de kleur. Denk echt dat het heerlijk smaakt! Dankje Cynthia!

  46. hannah

    Haha ja risotto is lastig om mooi vast te leggen, maar lijkt me heerlijk!

  47. Judith

    Fantastisch, ik wist niet wat ik vanavond ging klaarmaken en nu weet ik het ineens!
    Is trouwens ook erg lekker met wat Ganda of Parmaham erbij… (ik weet niet hoe het dan met de WW-punten zit natuurlijk)

  48. SanneWierda

    Oh, dit recept is van de AH toch? Ik maak deze ook altijd, hij is heerlijk!

  49. Rosa

    Heb nog nooit risotto gegeten.. iedereen zegt altijd dat het lekker is.. Maar mij doet het denken aan uitgekotste maden. Ik durf het niet te eten.. hahaha

  50. Luce

    Dit lijkt op het Jaimy Oliver Recept, maar hij doet er dan ook nog bleekselderij in (die je helemaal zacht moet bakken). Ook heel lekker!!

  51. Curly Creative

    Jaaa, deze is echt zo lekker, ik maak hem ook regelmatig maar voeg er dan nog parmaham aan toe die ik in stukjes scheur ook errug lekker!

  52. Melissa

    Lekker, ik ben gek op risotto! Mijn moeder maakt ook wel eens risotto met courgette, champignons en kip 🙂 Ook superlekker! Krijg er helemaal trek van, haha!

  53. ilse

    ik heb het recept opgeslagen. ik ga binnenkort op mezelf wonen, en dan ga ik dit zeker maken

  54. Kell’s Kitchen

    Ben gek op risotto, helemaal met paddenstoelen! Ik voeg ook altijd nog wat witte wijn toe en platte peterselie en citroensap en/of -rasp maken de risotto nog lekkerder!

  55. sabrina

    Ik zeg JAAAAAAA tegen een boodschappenshoplog!! Volgens mij vind iedereen het wel interessant in de koelkast van een ander te kijken :p :geek:

  56. Nuria

    Dit lijkt me echt heeeeeerlijk!! Dit ga ik zeker snel proberen!

  57. Anne

    Hoeraaa meer risotto! Ik ga deze zeker proberen! Ik vond die geitenkaas-prei risotto ook verrukkelijk! 🙂 xx

  58. Anouk

    Mijn moeder kan dat altijd zoooo lekker koken! x

  59. Charlotte

    Aaah, dat is die van ah.nl. Lekker

  60. sammy

    risotto is echt mijn lievelingsgerecht! van de week had mijn vader ook paddenstoelen risotto gemaakt maar hij had er gedroogde paddenstoelen door gedaan, was niet zo lekker maar verder was er niks mis mee. wij eten ook vaak risotto met een stukje tonijn :inlove:

  61. Laura

    Super lekker recept. Vriendlief keek toevallig over mn schouder mee en vroeg: ‘Ga je dit vanavond maken, ziet er verdomd lekker uit!’ ; )

  62. Hanneke

    Oh… Sounds great! Domme vraag misschien, maar van hoeveel water precies maak je de bouillon?

    • Ellen

      heeft ze verteld: 1L

  63. Lien

    Ja is wel een receptje waar ik mijn man een plezier zal kunnen mee doen. Heel erg benieuwd hoe het smaakt! Alleen ken ik die kaas niet. Heel leuk artikel.

  64. renoeka

    ziet er lekker uitt

  65. Kimberly

    Hmmm altijd al als ik dit zie in je Sneek peaks vind ik het er zoo heerlijk uit zien! Nu kan ik het eindelijk een keer zelf gaan maken. Je kookwekker is trouwens echt onwijs leuk! :love:

  66. Tessa

    o mijn god, het water loopt me gewoon in de mond!
    i wanna make this! :inlove:

  67. Kim

    Oee, dat lijkt me heerlijk! Ik ben gek op paddestoelen.
    Ik heb alleen geen goede ervaringen met risotto eten,
    ik heb altijd het idee dat het heel plastic smaakt…

    Misschien moet ik het toch maar eens zelf gaan maken dan!
    Dat heb ik namelijk nog nooit gedaan.

  68. Patricia

    Kwijl… ik weet hoe lekker dit is. Thnx voor de foto van de kaas, want ik pakte altijd maar een italiaans zakje strooikaas. Als groen knip ik er nog wat peterselie bij.
    Ik eet er graag nog een stokje knoflookbrood bij.

  69. Irisss

    Welk vlees maak je er dan bij? Of eet je de risotto zo op?

    • Mieke

      Lekkerste vind ik met vis, tonijn gaat er heerlijk bij!

    • Jeske

      Als je er vlees door wil kun je ook bijv. stukjes kip er door doen (wel eerst bakken offcourse) maar ik vind het eigenlijk nooit zo nodig bij risotto om nog vlees toe te voegen.

  70. Mynthia

    Heb net het recept opgeschreven, ga het denk ik morgen of zondag maken! Lijkt me heerlijk! 🙂

  71. Dita

    Ziet er idd niet super lekker uit..maar ben wel benieuwd

  72. Anoe

    Ziet er heerlijk uit, ga ik vanavond maken.

  73. L

    Het is nog veel lekkerder om in de champignons eerst in wat knoflook te bakken en op het einde erin te doen. Om het gezonder te maken kan je ook verse spinazie gebruiken, tegen het einde erin doen (omdat er nog vocht uit komt) en even mee bakken.

  74. ValleyDoll

    Oh my, ziet er héérlijk uit ! Mijn mama maakt soms wel eens paddestoelenrisotto met lamsvlees en dat is zooo lekker !

  75. Lotte

    Héérlijk! Ik ben ook echt helemaal gek op risotto en het liefst met paddenstoelen inderdaad. Die kaas er doorheen ga ik ook eens proberen, lijkt me erg lekker. Leuk recept!

  76. Hester

    Risotto is sowieso enorm lekker, en dit recept… hmm!

  77. miesemuis

    Hihi, dit is het eerste artikel óóit wat ik bewust niet ga lezen en dat vond ik wel een comment waard haha.

    Ik vind champignons en andere paddenstoelen zó vreselijk. Het is een soort fobie. Voor mij voelt het als stront eten (pardon my french). x(

    Maareh, eet smakelijk hoor! :hihi:

  78. Sheila

    Leuk recept!
    Wat me wel opvalt bij jouw recept in tegenstelling tot andere risotto recepten, is dat jij de knoflook gelijk met de uien meebakt. Dat is eigenlijk niet zo goed, je knoflook drie minuten bakken op hoog vuur kan er heel snel toe leiden dat je knoflook verbrand en bitter gaat smaken. Je kunt beter eerst een puur minuutjes je uien bakken en dan de laatste minuut pas de knoflook toevoegen.
    En wat me nog meer opvalt is dat jij je risotto tussen de scheppen bouillon door vrij ver droog laat koken, eigenlijk mag je al nieuwe bouillon toevoegen op het moment dat je je spatel door de risotto haalt en deze dan als een soort ‘golf’ weer naar binnen valt. Dan is de risotto nog wat natter en zal op het einde ook nog romiger smaken :9

    • Kim

      Goede tips!

    • Sheila

      O, en wat ik vergeten was: voor een diepere smaak is het lekker om aan begin een glas witte wijn toe te voegen, voordat je de bouillon gaat toevoegen. En voor een nog romigere smaak, kan je op het einde een klontje boter toevoegen (kan ook gewoon blueband zijn). Daarvoor moet je wel eerst het gas uitgezet hebben. De boter smelt dan vanzelf door de warme rijst.

  79. Judith

    Risotto is één van mijn favoriete gerechten en ik varieer er dan ook wekelijks mee. Wat bij deze risotto heerlijk is als toevoeging (of deels als vervanging van de olijfolie) is truffelolie. Je kunt de hele dure kopen maar zelfs die van Xenos volstaat, mmmmmmmmmmmm. Hemels, echt. Verder doe ik er meestal nog een flink glas witte wijn door en ik houd persoonlijk van een iets minder soppig geheel, zodat het net niet uit elkaar valt (snap je ‘m).

  80. Anne

    Mmmmm ik hou van risotto, maar ik heb het nog nooit met paddenstoelen geprobeerd! Eet jij hier nog extra groente (bv. in de vorm van een salade bij) en welke groente zou dat zijn 😉 ?

    • Lisanne

      gewoon rucola erbij is super lekker:)

  81. Lonneke

    oh, ziet er lekker uit! ga ik zeker een keer proberen!

  82. Nina

    Ik lust geen Grana padano, dus kun je er ook iets anders doen? Want het ziet er onwijs lekker uit!

    • Cocoline

      Alle harde kaas kan eigenlijk in risotto. Gewone parmezaan (let wel op dat het echte is, niet van die goedekope zwitserse strooikaas of zo) of pecorino romano (schapenkaas, moet je van houden).
      Je kunt ook met geitenkaas doen maar dan is het lekkerder met andere groenten.

    • Ellen

      Ik doe er gewoon jonge kaas door. Het gaat mij niet om de smaak, want houd helemaal niet van kaas (zeker niet gesmolten), maar vind de structuur van de risotto er wel beter door worden. Vandaar voor de lichte smaak van jonge kaas.

  83. Liz

    Wauw dat klinkt heerlijk en simpel! Waar vind ik dat kaas? Gewoon in de AH bij de kazen in de koeling? 🙂

    • ashley

      Bij de delikaas afdeling! Niet bij de voorverpakte kazen (:

  84. Jaco

    Hey Cynthia, wat leuk!! Mijn vrienden vinden dit heel lekker met ‘mijn’ pangasiusfilet. De vis bestrooi je met een beetje zout en een laag kristalsuiker (dekkend bestrooien, overschot valt eraf) en doet hem dan in de koekenpan, in hete boter (olie werkt niet). De suiker caramelliseert tot een bruin plaklaagje. Halverwege draai je de vis maar 1x om, anders breekt hij snel. Risotto in een diep bord, rucola erop en dan het visje. De kaas laat ik dan achterwege trouwens. Mjam en mooi! Echt een hele lekkere aanvulling op dit succesrecept. Een keer gegeten bij een sterrenkok:)

  85. Floor

    Heeeerlijk hé? 🙂 Zo maak ik het ook altijd, alleen voeg ik nog flink wat platte peterselie en twee eetlepels geraspte citroenschil toe, dat maakt het echt nog lekkerder en je proeft “meer”, de smaak is niet zo “eenzijdig”. En heel soms: geroosterde walnoten erbij. Helaam JUMMY! 🙂

  86. Emma

    heerlijk ik ben gek op risotto 🙂

  87. Eva

    Wat een leuke kookwekker!!
    Het ziet er heerlijk uit, helaas lus ik het niet.
    Maar misschien toch is vragen of mama het maakt misschien is het wel
    super lekker.
    Xxx

  88. Amanda

    Hmmm dit ziet er zo lekker uit! Ben dol op rissoto <3

  89. Elin

    ik snap er niets van, hier was ik gisteren precies naar op zoek maar ik kon geen goed recept vinden, en dan kom ik nu op misslipgloss en wat vind ik: DIT! alsof je mijn gedachten kan lezen…

  90. Anna

    het lijkt me wel lekker, en ook niet zo heel moeilijk te maken, maar wat ziet het er vies uit!! o_0 ik zou niet meteen denken ‘oh dat lijkt me lekker, dat wil ik graag een keer uitproberen’ maar ik ga het toch zo maken denk ik, haha 😛

  91. Klarieke

    Oeh dat ziet er lekker uit!

  92. Maaike

    Er komen volgende week wat mensen eten en ik denk dat dit dan wel iets is wat ik makkelijk en snel in elkaar kan draaien. Ik zou er nog wel wat andere groenten doorheen willen doen. Alleen paddestoelen vind ik zo meagre… Suggesties iemand?

    • Judith

      Gisteren heb het gemaakt met broccoli (heel fijn gesneden). Ook maak ik het wel eens met spinazie. Variëren kan heel makkelijk en het blijft heerlijk!

    • Sheila

      Voeg bijvoorbeeld wat prei toe voor wat knapperigheid, of een bosuitje!

    • Femke

      Bietjes of pompoen zijn super lekker erin!

    • Mieke

      Mijn favoriet is met geitenkaas, spinazie en pijnboompitten. Recept v Jamie Oliver. So darn Good!!

    • Maaike

      Bedankt iedereen. Prei, bosuitje, pijnboompitje, spinazie… Opties zijn eindeloos! Ik ga iets bedenken!

    • Ellen

      courgette of paprika is ook erg lekker! Probeer eens en mengsel van alles dat in jouw groentelade ligt!

  93. Inoes

    Dat ziet er heerlijk uit! Zat nog te twijfelen wat ik zou gaan koken vanavond, maar ik denk dat ik het al weet 😀 Jouw recept voor prei-geitenkaastaart is trouwens ook goddelijk! 🙂

  94. Lifesplash

    Mmmmm, ziet er heerlijk uit! Ik heb nog nooit risotto gemaakt, haha. Maar het moet mij altijd denken aan het recept wat ik vaak dat. Rijst in een heel klein laagje water koken en er daarna een potje gepelde tomaten bij gooien. Dan kookte het verder in de ‘tomatensaus’, ook een aanrader haha! Jij bent echt dol op risotto hè? Dit wil ik ook wel ’s proberen. Alleen hik ik tegen de kaas op. :’)

    • Ellen

      Ik houd ook helemaal niet van kaas. Zeker niet als het gesmolten is. Als ik risotto maak dan doe ik er wel wat kaas door omdat dit zo’n goede structuur geeft. Alleen gebruik ik dan wat minder kaas en in plaats van een harde smaakvolle kaas een lichte jonge kaas. Deze is lang niet zo sterk van smaak en met een beetje krijg je al snel de smeuigheid in de risotto die kaas juist geeft.

  95. helena

    bah, dat vind ik echt niet lekker 😛

  96. Aranka

    Omg, dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ben gek op champignons en alles wat erin zit maar heb het nog nooit gehad of gemaakt. Ik weet wel wat ik binnenkort ga koken, thanks voor de super uitleg 😀

  97. Irene

    Aaahh LEKKER!! Fijn ook dat het vegetarisch is, dit ga ik zeker een keer maken 🙂

    • Denise

      Helemaal mee eens!

    • Simone

      Ook soort van mee eens! Ik eet nam.ook geen kaas dus dat wordt een ander alternatief zoeken voor de Grana Padano. Verder lijkt het me erggg lekker!