12 oktober 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • eten
  • Eten & drinken
  • food
  • paddenstoelenrisotto
Een MissLipgloss artikel

Recept: Paddenstoelenrisotto

Ik ben gek op lekker eten en koken, en altijd als ik een favoriet recept heb, krijg ik de vraag of ik het recept wil delen. Maar natuurlijk! Vandaag een vaak requested recept: Paddenstoelenrisotto. Een van mijn favoriete gerechten!

Wat heb je nodig voor ongeveer 3 personen:

 

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tabletten bospaddenstoelenbouillon (groentebouillon kan ook)
  • 1 schaaltje paddenstoelenmelange (200g)
  • 100gr Grana Padano
  • 4 el olijfolie
  • 300gr risottorijst

Hoe maak je het?

Hier heb ik alles afgewogen en de paddenstoelen in plakjes gesneden en de kaas geraspt. Je kan het raspen en snijden ook doen terwijl de risotto op het vuur staat, daar heb je wel tijd voor.

Maak eerst de bouillon door een liter water op laag vuur te zetten met de twee bouillon blokjes erin. Als je het geheel wat minder zout/sterk van smaak wilt, gebruik je één blokje.

Doe dan de olijfolie en gesnipperde ui en knoflook in de pan en laat dit ongeveer drie minuten op hoog  vuur bakken.

Doe dan de risottorijst erbij. Laat dit zo’n drie minuten bakken, totdat de korreltjes glazig zijn en je er een beetje doorheen kan kijken.

Vanaf dit moment ga je er bouillon bij doen. Elke keer na een scheut bouillon, blijf je roeren tot het is opgenomen door de rijst. Dan doe je er nieuwe bij, tot al je bouillon op is. Simpel! Je moet hier wel echt bij blijven.

Zet je timer op 15 minuten, want na 15 minuten moet je de paddenstoelen door de risotto scheppen.

Nu kan de nieuwe scheut bouillon er bijna bij.

En zo ga je een kwartier lang door.

Schep nu de gesneden paddenstoelen erdoor en maak de bouillon op.

Nu is het klaar! Als het nog een beetje nattig is, is het goed. Je moet het niet te lang door laten koken, dan wordt het papperig. Proef de risotto even. Voel je geen harde stukjes meer? Haal de pan dan van het vuur.

Strooi de Grana Padano over de risotto en schep het er door. Dit smelt heel snel.

Klaar! Tijd om op te scheppen!

Hmmmm! Ok, ok, risotto is niet zo heel fotogeniek. Maar het is heerlijk! Ook is het heel makkelijk om te maken.

Voor dames die ook Weight Watchers doen, een portie is ongeveer 9 punten, niet zo gek veel dus.

Geniet er van, en laat het me weten als je het ook een keer maakt!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.