15 oktober 2013 door Cynthia Schultz 153 reacties
  • havermout
  • koelkast
  • overnight oats
  • recept
Een MissLipgloss artikel

Recept: overnight oats

2013-10-09 18.22.24Alweer even geleden blogde ik over havermout; hoe lekker en gezond het is. Door vriendin Janine probeerde ik vorige week eindelijk eens overnight oats; havermoutpap de avond vooraf gemaakt, in de koelkast. Ik ben er echt gek op en is het een ideaal ontbijt op vroege ochtenden. Ik ga je vertellen hoe je het maakt!

Wat ik zelf lekker vind bij overnight oats is dat het koud is (logisch, het komt uit de koelkast) en doordat je de havermout niet kookt, krijgt het ook een andere smaak. Lekkerder, vind ik.

En ja, het ziet er niet echt lekker uit, maar daar moet je gewoon even doorheen kijken!

2013-10-09 18.14.39

Je kan overnight oats met melk (amandelmelk, sojamelk, rijstemelk, gewone melk) maken, maar ook met water of yoghurt of kwark. Ik vind zelf de smaak van magere kwark erg lekker, of van magere Griekse yoghurt. Ik wissel het af. Als je het met kwark of yoghurt doet, is het wel handig dit even te verdunnen met wat water. Ik vind het met kwark of yoghurt (pure, niet gezoete, ik gebruik meestal Biogarde magere kwark of Yogood 0% Griekse yoghurt) erg lekker omdat dit allebei een beetje een zurige, frisse smaak heeft.

De hoeveelheid die je hier op de foto’s ziet, is voor twee personen. Ik neem altijd ongeveer 150 – 200 ml ‘vocht’ per persoon, dus melk, yoghurt of kwark.

2013-10-09 18.16.05

Verdund met wat water. Goed roeren, je wil geen klontjes.

2013-10-09 18.16.42

Dan doe ik er naar smaak havervlokken bij. Ik weeg het niet af, maar ongeveer 30 – 40 gram is genoeg. Een paar scheppen dus. Het is maar net wat je lekker vind. Vaak gooi ik er gewoon wat bij, op het einde roer ik alles door en als ik het dan te dun vind, doe ik er nog wat havermout bij.

Nu voeg ik allemaal dingen toe die ik lekker vind en in huis heb. Je kan er gewoon van alles in doen wat je lekker vindt, er zijn geen regels! Gedroogd fruit, vers fruit, noten, zaden, bessen, smaakmakers als kaneel en honing…
Je kan het fruit en de noten er ook ’s ochtends bij doen, maar ik maak dit vaak wanneer ik heel vroeg op moet en dan neem ik het mee, dus dan wil ik er ’s ochtends geen tijd meer aan kwijt zijn.

2013-10-09 18.17.00

Ik doe er altijd goji bessen, moerbeien en cranberry’s bij. Dit is een mix die ik zo heb gekocht bij Schuttelaer. Ik vind dit heel erg lekker, het is zoetig, heeft een bite en is hier en daar wat zuur, en het is onwijs gezond.

2013-10-09 18.18.12

Banaan in kleine stukjes

2013-10-09 18.19.32

Aardbeien in stukjes – havermoutpap is ook ideaal om restjes fruit in te doen!

2013-10-09 18.20.58

Rauwe niet gezouten amandelen in stukjes

2013-10-09 18.22.24

En dan alles mengen! Voor extra smaak kan je er nog kaneel en honing doordoen, dit doe ik altijd de ochtend er na. Ik proef dan even, en als ik het zoeter wil dan doe ik dat er nog bij. Ook check ik nu hoe ik de verdeling vind. Ik kan er nu nog wat vocht bij doen, of juist wat havermout. Het is echt een kwestie van uitproberen wat je lekker vindt!

2013-10-09 18.24.30

In de koelkast! Als je dit een nachtje laat staan, is het de volgende ochtend lekker zacht en dan zijn de smaken lekker doorgetrokken. Als het meeneemt, kan je het ook in een weckpotje doen, dan kan je het zo uit de koelkast in je tas doen.

Ik maak dit regelmatig als ik heel vroeg weg moet. Dan doe ik het in een bakje met een lepel er bij en dan eet ik het in de trein of in de auto, of als ik op de plek van bestemming ben aangekomen. Zo ben ik ’s ochtends geen tijd kwijt aan het maken van mijn ontbijt thuis, en ik kom niet in de verleiding om onderweg iets vies of ongezonds te halen. Ik vind deze overnight oats te gek omdat ik ze ten eerste heel erg lekker vind, maar ze zijn ook onwijs gezond, vullen goed en ze laten je urenlang verzadigd voelen; als ik dit eet als ontbijt heb ik echt pas rond lunchtijd weer trek in iets anders.

Tip als je het mee wilt nemen: bewaar een bakje van bijv. kwark en doe het daar in. Ik heb altijd plastic wegwerp lepels in huis. Bakje in een plastic tasje (stel je voor dat het gaat lekken!) in je tas, lepel erbij en als je het op hebt kan je het gewoon weggooien. Vanochtend moest ik om 7.15u in de trein zitten dus gisteravond heb ik het ook gemaakt. Scheelt toch weer ’s ochtends qua tijd en dan toch een lekker en gezond vullend ontbijt hebben. Ik ben er gek op!

Ik post dit recept op verzoek; via Instagram had ik de vraag gekregen dit te delen. Bij deze! Geniet van je overnight oats!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

153 reacties
  1. Sanne

    Doe ik sinds dit schooljaar bijna elke dag! Alleen soms heb ik toch zin in iets anders (zoals in het weekend of doordeweeks toch even brood), dan doe ik het niet. Dit schooljaar moet ik namelijk elke werkdag om 7.11 in de trein zitten en ben ik 6.15 op. Dan heb ik echt geen zin om van alles te maken…!

  2. Anoeska

    Het ziet er niet echt heel aantrekkelijk uit maar toch lijkt het me erg lekker! Ik ben echt een ramp met havermout koken, dit lijkt al een stuk makkelijker haha. 🙂 Ga dit zeker een keertje uitproberen. 🙂

  3. ilona

    Opvallend dat ineens heel veel meiden dit ookal dagelijks eten.. Ik dacht dat heel NL aan de boterhammen met pindakaas ging smorgens. Ik ben vast ouderwets met me cracker kaas.. haha! Havermout.. zal het een x proberen 🙂

  4. Malu

    Oh dit is een heel handige tip!

    Ik heb overigens je boek binnen en wat voor een fijne tips staan er in. 😀

  5. Caby

    Goeie tip! Ik ga het ook snel eens maken!

  6. Natasja

    Heb het vanmorgen geprobeerd en het was superlekker, bedankt voor de tip! 😉

  7. Kirsten

    Dit ga ik vanavond ook eens maken! Ziet er echt lekker uit ^^
    Ik ben dol op havermout, muësli en dergelijke, dus zal echt mijn ding zijn!

  8. Jolanda

    Bedankt! Ik heb het nu net gegeten 🙂 Erg lekker! met rozijnen en banaan 🙂

  9. Judith

    Schuttelaar schrijf je zo, toch? 🙂 Kun je daar echt zulke complete mixen kopen? Ziet er wel erg goed uit!

  10. Esther

    Heerlijk! Ik eet vaker havermout en dan in allerlei variaties; met magere kwark met een beetje soyayoghurt en 1) banaan, cacao, pompoenpitten, honing, kaneel en zwarte bessen / peer / 2) peer, kiwi, frambozen, chia-zaadjes, honing en kaneel / 3) geraspte pure chocola, banaan, honing, kaneel, amandelen…mmmmhh I LOVE IT!!!

  11. Kim

    Hi Cynthia,

    Het ziet er misschien niet heerlijk uit, maar het klinkt wel zo lekker met het fruit en de mix.
    Als ik je een tip mag geven: de kwarkbeker met het plastic bakje is niet zo milieuvriendelijk als je telkens het zakje weg gooit. In de ‘website’ link heb ik gelinkt naar de webshop van Blokker, waar je een bakje van Rosti Mepal kunt kopen. Zulke bakjes heb ik zelf thuis en ze sluiten supergoed af, waardoor je geen plastic zakjes meer hoeft te gebruiken.

    :love:
    Kim

    • Miss Lipgloss

      Ik gebruik zakjes die ik al in huis heb 🙂 Dus van winkels e.d. 🙂

  12. Suzanne

    Omdat ik morgen 2 uur met de trein moet en een hele slechte ontbijt-eter ben ga ik zo de boodschappen doen om dit te maken. Dan kan ik lekker eten in de trein en gaat de reis ook wat sneller. Ik ben nu al enthousiast doordat ik er lekker veel fruit ik kan gooien. :inlove:

  13. Celia

    Lijkt me erg lekker! Ik zoek altijd ontbijtjes waardoor ik niet te snel honger krijg (zodat mijn buik niet gaat rammelen in de klas, haha), dus misschien is dit wel een goede tip voor mij! :hihi:

  14. Carola

    Je eet het “regelmatig” als je vroeg weg moet en je doet “altijd” de honing de volgende dag honing erbij. Je hebt het vorige week voor het eerst hebt gegeten!

  15. Kimberly

    Wow dit is echt een heel goed idee! Ik moet bijna elke ochtend om kwart over 7 met de trein naar Zwolle waar ik op school zit en ik eet elke ochtend Quaker cruesli! Niet alleen moet ik tijd vrij maken om het klaar te maken maar ook om het op te eten! Dit is een super goed idee en ik ga dit zeker doen de volgende keer dat ik zo vroeg al in de trein moet zitten (:

  16. Robin

    Handig! Ik heb dit sowieso nog nooit gegeten, toch eens proberen.

  17. Melissa

    Goed idee voor als je socthends vroeg weg moet. Ik sta echt eerder op om het te maken dus dit is een goede tip!

  18. Gera

    Oke laten we eerlijk zijn, het ziet er een beetje uit als kots, maar het lijkt me lekker 😀 .

  19. Sanne

    Grapje, niet goed gelezen!

  20. Sanne

    Goede tip zeg, waar koop je de gedroogde fruit soorten? Bessen enz?

  21. Melanie

    Oeh dat is zo lekker hè! En je krijgt er enorm veel energie van voor de rest van de ochtend/middag. En heeel gezond naturlijk 😆

  22. jody

    Ik vind gekookte havermout erg lekker, maar na 2x overnight oats te hebben geprobeerd geef ik het op.. ik vind het zó vies!! Ik moet er gewoon serieus van kokhalzen en dat heb ik echt nog nooit gehad van eten.. dus ik sta liever ietsje vroeger op om mn havermoutje te koken dan dit! (Is ook zo klaar, zelfs echte vlokken zijn binnen no time klaar)

  23. Jaco

    Mmmm klinkt lekker. Mijn aandacht was al gewekt toen je dit voor het eerst fotografeerde, dus erg leuk dat je nu het recept hebt geplaatst. Ik ben benieuwd of ik de zachte variant lekker vind (normaal hou ik wel van crunchy)! Uit je recept en uit de comments begrijp ik alleen niet of havervlokken en havermout nou hetzelfde is, of toch net verschillend. Jouw vlokjes zien er groter en minder gebroken uit dan mijn havermout thuis.. Action heeft trouwens goedkope bakjes ‘healthy mix’ in het assortiment (200 gram = 1,89 euro) met allerlei gedroogde bessen, rozijnen, noten en pitjes erin, volgens mij hetzelfde als wat jij er doorheen doet.

    • Miss Lipgloss

      Ik bedoel gewoon havermout 🙂 ik heb die van quaker gebruikt. Thanks voor de tip!

    • Jaco

      Thanks voor je antwoord. Dit ga ik morgenochtend eten!

  24. Nadiah

    Ik heb een poging gedaan de comments door te lezen, maar dat werd mij teveel, dus wellicht is deze opmerking overbodig;

    Ik vind het jammer dat Nederland nauwelijks ongezoete cranberries verkoopt. Weet dus dat je onbewust een vrachtlading toegevoegde suikers binnenkrijgt. Voor de rest überhealthy en ook een favoriet van mij!

  25. Deborah

    Ohh lijkt me echt lekker! en het is ook nog eens gezond 😀

  26. Angelique

    Heeeerlijk!!!! en zo handig om al de avond tevoren klaar te maken, heb het om 0900 uur vanochtend gegeten en nog steeds geen honger en geen zin in zoet. Heel fijn! Ik denk ook dat het een goede maaltijd is vóór het hardlopen, een echt energiebommetje!

  27. Life of Kirsten

    Ik ontbijt ook elke ochtend met over night oats. En ik vind het heerlijk. Nog lekkerder dan dat ik het eerst op warm. Wat ik doe, is eerst de oats wegen (30-40 gr) en daar de amandelmelk van Soya bij (150-200 ml). Hier doe ik een laagje kaneel poeder overheen. Vervolgens doe ik er een handje rozijnen, goij bessen en moerbeien overheen. Even goed roeren en de koelkast in. De volgende ochtend kan je het meteen op eten! Et voila, een heerlijk, lekker ruikend ontbijtje!

  28. Melissa

    Gisteren nog ‘jouw’ paddenstoelen risotto gemaakt. Yum. Ga dit ook zeker een keer proberen. 🙂

  29. Rieneke Steeghs

    Heerlijk! Ik doe er vaak ook nog walnoten in, of bosbessen die van de zomer in grote voorraden heb ingeslagen en vers heb ingevroren.

  30. melissa

    Ga deze ook eens proberen, thanks 🙂

  31. Kim

    Super! De vraag kwam van mij; dankjewel! Havervlokken kun je niet gewoon in de supermarkt halen of wel?

    • Life of Kirsten

      Ja deze kan je bij de supermarkt halen. Ik koop ze altijd bij de Albert Heijn, ligt bij de muesli 🙂

  32. Rosalie

    Ik ga het ook een keer maken! En dan vóór stage eten, dan moet ik al on 5:45 op 😮

  33. Suzanne

    Hoi Cynthia,
    Vraagje; hoeveel goji,moerbeitjes,cranberries doe jij er bij? en hoeveel banaan/aardbei? honing & kaneel?? Ik weet dat je zelf moet kijken wat je lekker vindt, maar ben erg benieuwd hoeveel jij er bij doet…Dankje wel alvast!
    Groetjes

  34. Freya

    Ik eet zelf ook graag muesli met een mix die ik zelf maak met o.a. havervlokken (zoals jij hier ook gebruikt) soms andere vlokken zoals boekweitvlokken, pitjes en zaadjes zoals zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad, lijnzaad, chiazaad, blauwe maanzaad en ook tarwezemelen. Dit is dan de basismix en dan heb ik ook een notenmix en een fruitmix. Aan de notenmix voeg ik walnoten, hazelnoten en cashewnoten (ongezouten en ongebrand) toe en aan de fruitmix rozijnen, goji-bessen en incabessen (allemaal gedroogd natuurlijk 😉 ). Ik voeg geen ingrediënten met toegevoegde suiker toe.
    Aangezien ik allergisch ben voor koemelkeiwit, eet ik mijn muesli met soya yoghurt (meestal van Alpro Soya of Provamel). Als ik naturel soya yoghurt gebruik, dan voeg ik wat honing of agave toe en als ik de vanille variant gebruik, voeg ik geen zoetstof toe.
    Als ik het in huis heb voeg ik trouwens ook bijenpollen en gepeld hennepzaad toe, die zijn beiden erg gezond!

    Ik eet het trouwens altijd zo snel mogelijk op wanneer ik het gemaakt heb, anders wordt het zacht (zoals bij overnight oats) en dat vind ik juist niet lekker 😉 . Voor iedereen die niet van zachte oats houd maar wel een makkelijk onbijtje wil hebben: doe de yoghurt of kwark de avond van de voren in een meeneem bakje (doe daar eventueel ook stukjes vers fruit in en ook wat honing o.i.d.) en doe de droge bestanddelen (zoals de oats, gedroogd fruit, zaden, pitjes en noten) in een ziplock zakje. Dan neem je de volgende dag dus het bakje met de yoghurt/kwark, het zakje met het droge spul en een lepen mee en hoef je het alleen nog maar even te mengen voordat je het eet 😀 !

  35. Lies

    Het klinkt wel heel erg lekker. Ik laat ook vaak cruesli een tijdje staan in de yoghurt zodat het lekker zacht begin te worden, dus dit wil ik ook zeker wel eens een keer proberen.

  36. Carmen

    Jum! Ik moet op zaterdag altijd om 8 uur op mijn werk staan om de winkel voor te bereiden, maar dan kan ik prima nog even dit ontbijtje eten!

  37. nathalie

    Nou, ik had dit ergens een keer gelezen en ik dacht gisteravond laat ik het eens proberen maar ik vond het niet lekker! Blugh. Ik had het vanmorgen maar even in de magnetron gezet dat maakt het beter maar koud nee. Ik vind havermout zelf erg lekker, bijvoorbeeld door de appeltaart of van die muffins. Maar als ik dit dan de avond er voor ga maken ga ik het zeker weten weer warm maken, geen koude havermout voor mij.

  38. Syl

    Ziet er lekker gezond uit, ik maak hem ook altijd zo, alleen ik laat hem niet een nachtje in de koelkast staan. Meestal maak ik hem en ga dan nog van alles doen en eet hem dan op. Zo zijn sommige dingen wat zachter geworden, maar niet ‘snotterig’

  39. Suuz

    Vraagje,
    Hoeveel goji,moerbeien,cranberrys,banaan en aardbeien doe je erbij?
    En hoeveel honing/kaneel?
    Dankjeb

  40. Kim

    Handige tip! Ik eet ook bijna elke ochtend havermout. Ik kook het wel niet, maar ik doe het gewoon 2 minuutjes in de microgolf, kost me wat minder tijd 🙂

  41. Denies

    Grappig dat je zelf dat je het net een week kent en dan al meteen zegt dat je het vaak eet als je vroeg weg moet of haast heb.

    • Miss Lipgloss

      Ah ja, ik bedoel gewoon dat ik het sinds die keer al meerdere keren gemaakt heb.

    • Denies

      Ja daarom vond k et ook zo grappig. Ik betrap mezelf er ook vaak op dat ik dat soort dingen zeg namelijk xD

  42. Marloes

    Bedankt voor het recept!! Ik heb het bij mn boodschappenlijstje geschreven..
    Ik klungel altijd zo met mijn ontbijt.. weet nooit wat ik moet eten..
    Waardoor ik meestal pas 3u na het wakkerworden iets ga eten (ongezond ook).
    En vanwege mijn gezondheid (darmproblemen) denk ik dat dit wel goed voor me is!
    Ik ga er ook chia zaadjes bij doen.. had ze al, maar ben geen toetjes-eter dus heb ze nog nergens in kunnen verwerken.
    Dus bedankt! 🙂

  43. Soesja

    Hmm, ik weet niet of ik dit lekker zou vinden! Het lijkt mij namelijk juist niet lekker als het zacht wordt: ik hou er ook niet van als muesli sompig is. Maar misschien is dat wel totaal een verkeerde vergelijking! Ik zou het in ieder geval wel een keer willen proberen!

  44. Sanne

    oehlalaaa klinkt lekker!! Ga t zeker eens proberen!!

    xxx

  45. Daniëlle

    Ik ga dit volgende week zo maken!
    Moet dan om 8 uur weg en heb geen zin om onderweg ergens op een station iets super ongezond te kopen dus dan komt dit perfect van pas om lekker in de trein naar Rotterdam op te eten 🙂

  46. Kelly

    Lekker hoor! Ik maak het ook wel eens.

  47. Rosalie

    Oooh ziet erg lekker & gezond uit!
    Ik heb gister bij de Action wat bakjes gekocht met cranberry’s, goji bessen, moerbeien, incabessen etc…hartstikke goedkoop, bakje a 200 gr 1,89.
    Ik ga het proberen voor morgen ‘vroeg’. Kan nu al niet meer wachten, haha 🙂

  48. chucky1012

    Mmmmmm ik ontbijt er vaak mee…… 😉

  49. me

    Bleh, pap! Als ik ergens de pest aan heb….. 😛

  50. Nina

    Yep, dit ga ik vanaf nu doen! Ik heb een super drukke baan waarvoor ik ook nog eens vier uur per dag forens en ben dus altijd op zoek naar makkelijke, lekkere en gezonde recepten voor ontbijt en avondeten. Keep them coming! 😉 En dankjewel voor dit recept.

  51. Iva

    Ik ga dit proberen, i love oatmeal! Diepvriesfruit kan er ook prima in, bijv bosbessen. En ik ga het proberen met ongezoete soyamelk. Maar uhm, hoe eet je dat in de auto? Zelfs al zou ik een automaat rijden zie ik niet in hoe ik dit rijdend op ga krijgen. Tenzij ik in een stilstaande file sta, maar dat is meesal niet het geval!

    • Miss Lipgloss

      Als ik gereden wordt 🙂 niet als ik zelf rij!

    • Iva

      Ohja, haha, dat ik daar niet aan had gedacht 😉

  52. Rianne

    oeh, handige tip! Ik heb ’s ochtends altijd erg veel haast, dus dan is dit wel een perfecte uitkomst!

  53. Marly

    Lijkt me heerlijk, gezond en ideaal voor in de ochtend. Ik ga het zeker proberen binnenkort! 🙂

  54. Ise

    Je ziet het de laatste tijd steeds meer! Ik ga het eens proberen 😀

  55. MYK

    Oh ga ik echt een keer maken:)

  56. Dita

    Ik ga dit zo maken, ben erg benieuwd

  57. Danique

    Warm vind ik het heel vies, ik ga dit dan maar eens proberen.

  58. Roos

    Hee wat grappig, ik maak altijd een veel ‘nattere’ versie (met bosbessen of frambozen), en die neem ik dan mee in een shakebeker, zodat je hem gewoon op kan drinken (het is wel heel dik, maar nog wel te drinken).
    Dat scheelt ook een hoop gedoe met bakjes en zakjes en is nog makkelijker voor onderweg!
    Ik gebruik als nat ingredient gewoon water, of amandelmelk, of hazelnootmelk.
    Verder voeg ik altijd een schepje whey eiwitpoeder toe 🙂
    Leuk dat je zo eindeloos kunt varieren!!

    (PS ook lekker: schepje rauwe cacaopoeder, hmm..)

  59. Mariet

    Zonder de havermout heb ik het liever, vindt ik echt vies havermoud.

  60. Melanie

    Lijkt me erg lekker, dit ga ik een keer proberen!

  61. Esmee

    Toevallig heb ik vandaag havermout gehaald na gisteren een avondje googlen naar healthy en clean food! Dit binnenkort maar eens proberen:)

  62. melanie

    Mijn ziet er niet zo lekker uit maar toch ga ik het eens proberen

  63. LNNK

    Dit ontbijtje eet ik nu al een jaar of twee en vind het heerlijk. Ik maak het wel iets anders klaar dan jij, maar het resultaat is vast vergelijkbaar. Ik doe er ’s avonds altijd ook chiazaadjes in en stukjes banaan. De chiazaadjes zuigen zich dan helemaal vol.
    Het is bij mij wel een typisch zomerontbijtje, lekker met aardbeien enzo. ’s Winters kies ik vaak voor de warme versie 😉

  64. cheyenne

    klinkt heel erg lekker! ik heb nog een ongeopend pak havermout in de kast staan, ga ik dit eens mee proberen (:
    xo, cheyenne

  65. Debby

    Handig om ’s avonds je eten al klaar te maken! Kan je ook wat langer in bed blijven liggen 😛

  66. Marion

    Lijkt me erg lekker, ben een moeilijke ontbijter :P, maar een half kommetje hiervan ga ik toch eens een keertje proberen.

  67. Chiara

    Dit lijkt me idd wel makkelijk voor in de trein. Ik neem nu uit gemak maar brood, maar ik eet eigenlijk het liefste havermout (soms ook voor avondeten als ik moe ben en laat thuis van werk). Het koude ervan lijkt me niet fijn, daar krijg ik buikpijn van, maar tegen de tijd dat je in de trein zit is het wel wat minder koud. Ga dit meteen proberen!

  68. Es

    dit doe ik ook, maar dan met een scheut appelsap erin, en een geraspte appel. Erg lekker

  69. Emma

    Lekker ziet dit eruit!
    Goeie optie om mijn gedroogde fruit eens op te eten, ik vind alleen warm ontbijt zoveel fijner nu met dit koude weer!

  70. Marissa

    Ik heb nog nooit echt oatmeal op, maar als ik het zo zie lijkt het me best lekker.

  71. Melissa

    Ohh dit ziet er vet lekker uit 🙂 Ik houd altijd wel van dit soort eten! Ik eet nu iedere ochtend spelt muesli met melk, en daarbij ook allemaal andere ingrediënten zoals noten, stukjes amandel, lijnzaadjes.. En vaak ook fruit 🙂 Heerlijk! Dit wil ik ook echt wel eens proberen.

  72. Jolien

    Ik maakte dit altijd toen ik voor mijn stage naar Antwerpen moest. Ontbijten vind ik heerlijk, maar ik krijg om 6u30 echt niks door mijn keel. De overnight oats deed ik in een leeg Bon Maman jampotje (die lekken namelijk niet!) en dan at ik tegen 8 uur in de trein. Werkt echt super!

    • Iva

      Goede tip van het jampotje! Ik had vandaag een lekkende salade in mn tas, dra-ma…

  73. cynthia

    ‘en ik kom niet in de verleiding om onderweg iets vies of ongezonds te halen.’

    Als iets vies is, haal je het toch sowieso niet..?

  74. Charlotte

    Het ziet er inderdaad niet heel smakelijk uit maar het lijkt me heerlijk!
    Je kan het eigenlijk vergelijken met een swirl denk ik, alleen dit is veeeel gezonder.
    Ik ga dit zeker eens proberen! 🙂

  75. Nora

    Goede tip Cynthia! Ik pak iedere ochtend de trein om 7u en ik merk dat ik na een maand nog steeds niet lekker in ’t ritme zit waardoor ik ’s middag’s heel suf ben, elk minuutje wat ik in de ochtend bespaar is mooi meegenomen :).

  76. Ilse

    Ik eet mijn havermout toch liever (half) warm. Als ik dan iets van granen met koude melk of yoghurt moet eten, dan liever zo’n muesli of cruesli mengeling. 🙂

  77. Kimberley

    Lijkt me erg lekker, vooral met al die verschillende vullingen (fruit, noten) erin! Ik ontbeet eerst altijd met een boterham maar sinds kort weer met magere yoghurt en muesli. Misschien nog een beetje ‘saai’ vergeleken met dit, maar wel een stuk lekkerder dan een saaie boterham 😀

  78. Angs

    Zou dit ook met speltvlokken kunnen of worden die niet zo zacht? Iemand ervaring?

  79. Lynn

    Super leuke en lekkere tip en ga het zeker eens proberen!

  80. Lisa

    Ziet er heerlijk uit! Lijkt op mijn variaties..ik eet meestal zo’n 100 gram havermout met water, en bosbessen of ander fruit en heb dan nog wel trek. Misschien als ik het met melk ga maken dat dat beter vult, lees hier dat jij met 30 gram dat gevoel al hebt.ga dat eens uitproberen. Goede tip!

  81. Marleen

    Mmmm… Ik maak havermout altijd ’s ochtends, maar dit ga ik ook zeker eens proberen!

  82. juut

    Ziet er lekker uit..kom op, eindresultaat ziet er helemaal niet lekker uit x( Maar wil het wel een keer proberen want is idd gezond en misschien smaakt het beter dan dat het eruit ziet.

    • Miss Lipgloss

      Staat er toch ook bij, dat het er niet lekker uit ziet 🙂

    • Juut178

      Ja, maar doelde ook op de comments haha. No big deal;)

  83. Griet

    Lijkt me lekker en superhandig om tijd te besparen ’s morgens 🙂 Ga ik zeker eens proberen

  84. Deborah

    Ik eet dit bijna iedere ochtend. Love it!

  85. liekex

    Nee geef mij maar kant en klare muesli 🙂 :love:

  86. liekex

    Vind hamermout niet zo lekker maar muesli wel 🙂

  87. Wies

    Ik maak dit ook altijd maar ik vind de warme havermout pap ook lekker als het s’ochtends wat kouder weer is. mmmm

  88. Makeup mama3478

    Dit ga ik ook eens proberen, misschien vinden mijn dochters het ook lekker.

  89. Stèphanie

    Het resultaat ziet er zó NIET lekker uit haha, maar de foto’s van de ingredienten die je bij elkaar doet voordat het de koelkast in gaat zien er wel smakelijk uit!

  90. Tedje

    Leuk om weer eens zo’n artikel te lezen!

  91. Sanne

    Wat fijn dat je even een uitleg geeft over hoe je dit maakt 😉
    Ik zag het regelmatig op instagram voorbij komen maar nu kan ik het zelf ook maken, bedankt 😀

  92. Jadylee

    jammer dat ik een beetje een trauma heb wat betreft havermout.. ik heb het ooit eens met ei gemaakt maar bah wat was dat goor.. dus ik durf het niet meer aan hahaha

  93. Savannah

    Het ziet er niet lekker uit zo op de foto’s haha, maar toch heb je me nieuwsgierig gemaakt naar hoe het smaakt!

  94. Nieke

    Bedankt voor het recept. supper simpel, dat wel, maar je moet er maar aan denken om het te doen. Nu heb ik weer een ontbijt idee dat me niet veel tijd kost ’s morgens.

  95. Suzanne

    Wat een goed idee om het een keer te doen met kwark of yoghurt! Dat ga ik proberen .

  96. Djilan

    Leuke varatietip. Ik maak het nu idd ’s morgens warm. Denk dat ik dit koude alternatief vooral in de zomer lekker ga vinden.
    Alleen, ik zit dan wel vol na het eten, maar ik krijg echt na 2 a 3 uurtjes alweer trek 8)

  97. Lotte

    Ooooh, dat lijkt me lekker! En superhandig ook, ik heb ’s ochtends om 6.00u geen zin om een uitgebreid ontbijt te maken en smeer dan blind wat pindakaas op een bruine boterham. Dit is wel een stuk lekkerder! Ga ik eens proberen, thanks for sharing.

  98. Loes

    Hmmm I know this is yummy :D. Maak dit zelf ook iedere ochtend, dus bij mij zijn het geen overnight oats, maar gewoon morning oats. Ik gooi er chiazaad, hennepzaad, cranberries, rozijnen en muesli doorheen. Omnomnom

  99. stefanie

    Dat moet ik ook eens gaan proberen. Ik maak wel vaker een warme kom havermout klaar, ook echt heerlijk maar vaak in de ochtend is daar iets minder tijd voor 🙁

  100. Jitske

    Het lijkt me heel goed en gezond (en lekker?), maar toch houdt iéts me tegen om het te proberen haha!

  101. Eva

    Heerlijk! :blush: Ik maak mijn overnight oats vaak met havermout, griekse yoghurt, chia,- en lijnzaad, moerbei bessen, goji bessen en blauwe bessen! Jammmieeee!

  102. Kirsty

    Ik ben wel heel benieuwd of dit lekker is! Ik ben niet zo’n fan van havermout op zich, of het moet ergens door heen zitten, maar de combinatie met al die andere dingen lijkt me misschien wel lekker.

  103. kim

    is echt heerlijk! ik eet dit ook bijna elke ochtend. Goed voor je buik, goed tegen schommelingen in je bloedsuikerspiegel (waardoor je dus niet zo gauw meer neigt naar snacks, zoetigheden en tussendoortjes) en kaneel heeft daar ook nog eens een supergoede werking op! Echt een gezonde-bom dus! Wel een tip: drink er goed water bij of na, want die havermout zet behoorlijk uit…Maar ja, als gezondheids/schoonheidsfreak doe je dat natuurlijk sowieso al! 😆

  104. Anne

    Ziet er idd niet zo lekker uit, en ik hou ook niet zo van pappen enzo, dus deze laat ik even staan!

  105. Franka

    oh dit ga ik ook eens proberen…
    als ik half 7 eruit moet heb ik niet altijd zin om uitgebreid iets gezonds te makne..dus dan zou dit een goede oplossing zijn 🙂

  106. Sophie

    Ik maak dit tegenwoordig ook zo en ’s avonds. Alleen gebruik ik ipv yoghurt versgeperste sinaasappelsap, moet je echt eens proberen, dat is zo lekker!

  107. Stefanie

    Wauw, dat ziet er goed uit. Krijg spontaan weer zin in pap / havermout s morgens.. 😉

  108. Karlijn

    Hoi Cynthia,

    Leuk dat je dit meteen hebt gepost! Ik ga het ook eens op deze manier proberen! :blush:
    Nog wat vraagjes alleen: hoe lang sta je dan ongeveer op voordat je moet gaan? En eet je dan totdat je hieraan begin in de trein/onderweg helemaal niks (ik word dan altijd misselijk namelijk)?

    Ben erg benieuwd hoe jij dit doet!

    Liefs, Karlijn

    • Miss Lipgloss

      Vanochtend stond ik om 6.15 op en zat ik om 7.15 in de trein (om 6.55 bij huis weg) maar normaal als ik dit maak wat vroeger. Bijvoorbeeld afgelopen donderdag om 5 u bij huis weg. Ik kan prima eeven wachten met ontbijten, geen last van 🙂

  109. Brenda

    Leuk om te lezen dat je nu into de overnight oats bent. Zelf ben ik nu het buiten kouder wordt juist weer van de warme havermout. Lekker om banaan of stukjes appel erbij te verwarmen. Maar als je weinig tijd hebt is dat niet altijd handig. Al eet ik het soms ook in de trein op. Dan gaat het gewoon warm mijn bakje in.

  110. beautybysandra

    Het lijkt mij eerlijk gezegd niet zo lekker, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak!

  111. Roos

    Ziet er lekker uit! Leuk idee! 😉

  112. Yuna

    Ik ben er heel benieuwd naar! Dus ga het zeker uitproberen:)

  113. Eline

    Ik eet ook elke ochtend havermout maar dan warm, dit ga ik zeker proberen!

  114. Liesbeth

    Ziet er super lekker uit! Alleen ga ik bij koud weer voor een warm ontbijtje, dus ik probeer je andere recept binnenkort een keer 🙂
    Wat ik zelf vooral in de zomer erg lekker vind:
    3 eetlepels havervlokken aanlengen met een beetje water,
    aardbeien en rozijnen erdoor heen (of ander fruit),
    aanvullen met amandelen, lijnzaad en kaneel.
    Zo simpel, super lekker en gezond! 😆

  115. My Linh

    Toevallig heb ik vanmorgen ook havermout gehad (maar niet overnight) 😀 Dit lijkt mij erg lekker! Ik ga het eens proberen ^^

  116. Joyce

    Dankjewel voor het delen! Maak havermout inderdaad warm, maar hier ga ik eens mee experimenteren de komende tijd.

  117. Glamorous Little Mango

    Dit ga ik zeker proberen! Ik vind het altijd zo een werk om s ochtends havermout te maken! Maak je dit met de havermoutvlokken waarmee je ook s ochtends aan de slag gaat (en dus met melk verwarmd)? Of is dit een aparte soort havermoutvlokken?

  118. Anna

    Dankje voor de inspiratie!!

  119. Thirza

    Dat ga ik eens proberen, leuk recept Cynthia!

  120. Sofie

    Wat een leuk recept! Het lijkt me heerlijk 🙂

  121. Laura

    Dat klinkt lekker én ontzettend makkelijk! Leuk om te proberen en bedankt voor het recept! 🙂

  122. Sloth TV

    Haha, echt lekker ziet het er niet uit nee :p
    Maar toch, alle ingrediënten enzo bij elkaar, dat klinkt wel lekker! Ook handig dat het zoveel tijd scheelt in de ochtend 🙂

    Dit ga ik misschien wel een keertje proberen!

  123. Nikee

    Bedankt voor deze tip! Ik geloof dat ik vanavond ook maar eens een kommetje havermout in de koelkast ga zetten.

  124. Anneloes

    Hmm, die ziet er heerlijk uit! Vooral vanaf het moment waarop de aardbeien en de banaan erbij komt. Nom! En honing erdoorheen lijkt me ook heerlijk!

    Misschien is de combinatie van kersen en honing erdoorheen ook lekker?

  125. Manon

    Jum, ziet er echt heel lekker uit! Eigenlijk heel handig om dit te maken en dan naar school te nemen!

  126. Romy

    Wauw, lijkt me super lekker. Normaal post ik nooit, maar ik denk dat ik dit echt eens ga proberen!

  127. Judith

    Het ziet er best nog wel oke uit.
    Ik eet altijd s’ochtends Rijstebloem met Vanille (om 05.30) omdat ik in de zorg werk.
    maar dit kan ik ook gerust eens maken de avond ervoor!
    Bedankt voor je tip :blush:

  128. Martine

    Dit ziet er echt heeeuul vies uit. Maar dat dacht ik ook van je paddenstoelenrisotto en daar ben ik nu ook verslaafd aan. Ik ga het proberen 🙂