30 mei 2013 door Cynthia Schultz 156 reacties
  • clean
  • clean eating
  • clean eten
  • clean koek
Een MissLipgloss artikel

Recept: havermout-dadel koekjes

P1140001Sinds een maand eet ik zoveel mogelijk ‘clean’ (onbewerkte, natuurlijke producten). Maar damn, I like me some cookies! Sinds een maand komen die niet meer in huis en niet meer in mijn mond. Ik besloot ‘gezonde’ havermout koekjes te maken met bijna alleen maar gezonde bestanddelen. Ze zijn ontzettend lekker, hebben een zoete smaak en een goede bite – een beetje als een mueslireep.

P1140003

Het recept heb ik niet zelf bedacht, maar heb ik van dit geweldige blog. Ik heb het recept iets naar smaak aangepast en ook naar wat ik in huis had – zo had ik geen pindakaas, maar wel amandelboter. Ook kon ik geen ‘clean’ vanille extract vinden, dus dat heb ik weggelaten. Hieronder vind je dus mijn aangepaste versie.

Wat heb je nodig? – voor 12 koeken, of 24 kleine reepjes

  • 270 gram havermout
  • 15 – 20 dadels zonder pit (hangt af hoe groot en ‘sappig’ ze zijn)
  • 150 gram pindakaas – ik gebruikte amandelboter en dat is ook prima. Gebruik wel pindakaas of amandelboter zonder toegevoegde suikers, dus gemaakt van 100% noten
  • 60ml agave nectar (of een andere suikervervanger. Gebruik liever geen stevia of andere mega geconcentreerde ‘zoetjes’ omdat zo’n nectar of siroop het mengsel de juiste dikte en plakkerigheid geeft. Agave nectar kan je bij de natuurwinkel kopen, je kan ook honing gebruiken)
  • 1 reep 78% pure chocolade (ongeveer 100 gram), liefst zonder suiker – dit kan je bij de natuurwinkel vinden
  • kaneel naar smaak – je kan dit ook weglaten, je proeft het bijna niet terug
  • 3 – 4  eetlepels melk (ik gebruikte sojamelk, je kan ook amandelmerk of rijstmelk gebruiken, wat je wilt)

Je hebt een keukenmachine nodig om het ‘deeg’ te maken.

Hoe maak je het?

1. Doe de havermout, dadels, agavenectar (of honing, of je andere ‘zoete natte’ product) en pindakaas of amandelboter in de keukenmachine en laat hem een paar minuten mengen.

IMG_6105

2. Je mengsel moet er zo uitzien en het ‘deeg’ moet een beetje aan elkaar plakken. Als je met je vingers een klein bolletje vormt moet deze zijn vorm behouden. Als het te nat is, voeg dan wat havermout toe. Is het te droog? Doe er dan wat dadels, pindakaas of agavenectar bij, zodat het geheel wat natter wordt.
Mijn amandelboter was op, dus uiteindelijk heb ik extra dadels en een extra scheutje agavenectar toegevoegd en toen was het perfect.

3. Bekleed een brownieblik met bakpapier en giet het mengsel er in. Druk dit heel stevig aan. Dit gaat het makkelijkst met je handen! Focus vooral op de hoekjes.

4. Breek de chocolade en doe dit samen met de (amandel- of soja)melk in een pannetje. Smelt het op laag vuur. Het moet goed te gieten en smeerbaar zijn, is dit niet zo? Doe er dan wat extra melk bij. Dit kan trouwens ook au bain marie maar hele pure chocolade brandt niet zo snel aan en zeker niet in combinatie met melk. Gewoon er bij blijven, op laag vuur houden en constant blijven roeren. Het kan ook in de magnetron, maar ik doe het liever gewoon op het vuur.

5. Giet de gesmolten chocolade over de ‘koek’ in je brownieblik en verdeel dit met een spatel, lepel of je vingers gelijkmatig over de koek heen.

6. Zet het blik in de koelkast en laat het zeker een half uur daar staan. Zo wordt de koek wat steviger en de chocolade wordt hard.

Schermafbeelding 2013-05-30 om 09.30.15

7. Til dan de koek uit het blik – dat gaat heel makkelijk doordat je bakpapier hebt gebruikt – en snijd ze in stukken! Je kan ook repen snijden zodat je een soort mueslirepen hebt, ik vind ze er vierkant wel schattig uit zien. Je kan trouwens ook nog gehakte chocolade over de koeken heen strooien maar ik vond dat zelf too much. De pure chocolade smaakt al vrij sterk en ik vond ze zo wel ‘af’.

Je kan ze ongeveer een week in de koelkast bewaren en ze worden alleen maar lekkerder naarmate ze langer in de koelkast staan!

Het enige minder gezonde in de bestanddelen is agavenectar (of honing) omdat dit ook een piek in je suikerspiegel geeft, maar het is wel echt nodig hier iets zoets aan toe te voegen, voor de smaak én voor de substantie. Het zou misschien ook nog wel met geprakte banaan kunnen, dat ga ik de volgende keer proberen. Hele pure chocolade (78%) is goed voor je en per koek zit er maar zo’n klein beetje op (als je ze in twaalf vierkanten snijdt zit er acht gram chocolade per koek op, dat is een klein blokje en dat is zelfs goed voor je).

Het is supersnel klaar – het duurt echt maar tien minuten om te maken – ontzettend lekker en makkelijk mee te nemen. YUM!

P1130994

Zo kan je ze het beste in de koelkast bewaren. Even in een plastic bakje doen die goed sluit. Niet alles in één keer opeten hè!

P1130995

Yummmmmmmm!

P1130997

P1130999

P1140003

Hoe lekker ziet dit er uit? En het ís dus ook echt heel erg lekker. Zonder boter, zonder bloem, zonder eieren, dus helemaal veganistisch (mits je geen koemelk gebruikt) en een heerlijk tussendoortje of dessert waar je je niet schuldig om hoeft te voelen. Ik kreeg op Instagram al de vraag hoeveel calorieen er in zitten, en dat weet ik niet, maar het is zeker geen vetvrije snack. Je kan aan de hand van de bestanddelen uitrekenen hoeveel calorieën er in zitten.

Dit smaakt naar meer… Ik ben benieuwd of alle clean ‘tussendoortjes’ recepten zo lekker smaken!

Veel plezier als je ze gaat maken, het is echt super makkelijk, en stuur me zeker even een foto via Twitter of Instagram als ze af zijn!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

156 reacties
  1. Denise

    Ik heb ze vandaag ook gemaakt, en ze zijn echt heel erg lekker!! Helaas was het mengsel niet helemaal stevig genoeg 🙁 Ik heb er een paar koeken uit kunnen snijden maar een groot gedeelte verkruimelde.. en de laag chocolade liet ook los van het koekje alsof het er gewoon los op lag. Maar gelukkig heb ik er nog wel een paar goede koekjes uit kunnen halen!

  2. Jo

    yumm ziet er goed uit!
    Ik heb uitgerekend hoeveel kcal er per portie in zit.
    Uitgaande van 12 repen zit je op ongeveer 226 kcal per reep.

  3. Shirley

    Ik zag dit laatst al eens voorbij komen in een sneak peek maar niet geprobeerd. Deze week ga ik het dan ook zelf eindelijk eens proberen! Ben benieuwd. Want het lijkt me zooooo lekker 😆 😉

  4. Anne

    Geprobeerd! Ik vond ze iets te pindakazig 😉 ietsje minder de volgende keer, ook doe ik er dan wat noten door voor de bite. Vind ze nu wat te zacht.. Maar lekker! : 8)

  5. Calista

    Ik heb de calorieën net via stepaday uitgerekend. Met gewone pindakaas zou het 105 calorieën zijn als je het in 25 reepjes van maakt 🙂

  6. Talitha

    Ik dank je echt eeuwig voor dit recept want dit is zalig!
    De chocolade die hard is, lekkere zoete koek, hmm!
    Ik vroeg me alleen wel af, hele pure chocolade is goed, maar blijft dat het wel, als je er dan melk bij toevoegd?

  7. Esmée

    havermout moet toch altijd verwarmd worden?, met melk in een pannetje of in zo’n mueslireep gebakken. dat zie ik op veel amerikaanse blogs.

    • Talitha

      Nee hoor! Nergens voor nodig, ik eet altijd zegmaar ‘rauwe’ havermout. Gewoon door de yoghurt en door muesli repen, lekker hoor!

  8. Talitha

    Ik ren nu naar de winkel om het te maken!

  9. Angs

    Gister gemaakt maar had er iets te veel pindakaas ingedaan, verder wel lekker. Nu staat poging 2 in de koelkast met een half banaantje er door. Plakte in ieder geval beter en sneller dus ben benieuwd naar de smaak!

  10. Dana

    Ik heb ze gister gemaakt met rozijnen ipv dadels en met honing ipv agavesiroop. Ik heb geen keukenmachine dus ik heb het mengsel in de blender gedaan en dat lukte prima. Echt heeeerlijk zijn ze! En ze vullen ook ernorm goed! Bedankt voor het recept!

  11. Stephanie

    Wow, ik heb ze gisteren gemaakt en wel een bakplaat vol..nu al de helft ‘verdwenen..’, ze zijn inderdaad goddelijk! :love:

  12. Lindsey

    mmmm ziet er heel lekker uit! Vooral tijdens nachtdiensten waar mijn trek naar lekkere dingen gigantisch is kan dit uitkomst bieden. Gezond en toch het idee dat ik snack :9

  13. Angela

    Ik lust geen chocolade. Ik houd sowieso niet van eten, alleen haribosnoep.
    Maar bedankt voor he recept. :geek:

    • Talitha

      haha serieus? ;p

  14. Laura

    Hmm dat ziet er lekker uit. Misschien een mooi moment om over mijn angst voor dadels heen te stappen. Iets met een dadel en een worm…. :/

  15. Yara

    Ga ik zeker uitproberen!! Je moet vaker dit soort recepten doen! Ik ben ook bezig met me gewicht en dit soort recepten vindt ik helaas alleen op buitenlandse blogs en in het engels, de ingrdienten zijn dan ook moeilijker te vinden. Erg fijn dat je dan ook bijschrijft waar je alles kunt vinden

  16. Manon

    Onbewerkt / natuurlijk is toch helemaal niet per sé hetzelfde als gezond? Ik let ook op wat ik eet en probeer zo min mogelijk voorverpakt / pakjes etc te eten, maar nu heet dat blijkbaar in eens ‘clean’. Tof.

  17. Charlotte

    Wat een superleuk recept.
    Fijn dat je ook met clean producten zoiets lekkers kunt maken!
    Dit ziet er wel echt heerlijk uit.
    En het is inderdaad zo klaar 😀
    Ik ga dit snel eens maken, en instagram je dan een foto :love:

  18. Melissa

    Mmmm ziet er verrukkelijk uit! Ik ga dit ook een keer maken 😀

  19. Petra

    Ah wat een leuk recept!!
    Ik heb al een tijdje dit recept hoog op mn to-do list staan: http://voedzo.nl/recepten/raw-choco-kokostaart/
    Lijkt me heeerlijk en ook vol met natuurlijke producten. Misschien spreekt het jou ook wel aan, zeker gezien ik vaker op je blog tegenkom dat we een beetje dezelfde smaak hebben haha :p 8)

  20. J

    In plaats van agavesiroop kun je rijststroop gebruiken, dat geeft veel minder een piek in je suikerspiegel en de werking en smaak is eigenlijk hetzelfde. Ik maak zoiets vaak met tahin, omdat ik geen noten kan verdragen. Is ook erg lekker!

  21. Rachel

    oooh lord dat ziet er heerlijk uittttt!!!! neem receppie mee!!

  22. Nienke

    Leuk de afwisseling van de blogs.
    Meer verantwoord eten/snoepen, wordt steeds meer een dagelijks iets. Ik merk ook om me heen dat mensen graag verantwoorder willen gaan leven. Goed bezig dus.
    Laat je echter niet te veel leiden door “clean eten”. Vroeger was een boterham met kaas en glas melk/karnemelk met appel ook prima. Lees eens het boek “Wat is nou echt gezond” van Martijn Katan – een hoop feiten staan erin en een hoop fabels worden tegengesproken.

    Ga zo door meissie, bewuster leven zal je geestelijk ook helpen.

  23. Céline

    Ik weet niet of je ook bezig bent met afvallen. Maar als dat wel zo is zou ik deze koekjes niet te vaak eten. Ze zijn gezond maar bevatten wel vrij veel calorieën, dus eet de koekjes maar met mate. Net zoals noten. Heel gezond maar bevat veel calorieën.

  24. milou

    Ik vraag me even af ik vind dadels over het algemeen er zoet en over het algemeen vind ik altijd alles zoet haha

    Is dit door de dadels en ook door de stroop niet heel erg zoet? Het lijkt me wel lekker, maar ik hou niet van uber uber zoet!

    • Miss Lipgloss

      Het is wel zoet, maar niet mierzoet als een gewoon koekje 🙂

  25. Kim

    Oee, lijkt me heerlijk! Die ga ik zeker binnenkort maken!!

  26. Linda

    Ik krijg hier trek van mmm, het ziet er heel lekker uit 🙂

  27. Ellen

    Ahh bedankt voor het delen Cynthia! Zat er al naar uit te kijken sinds je foto op instagram. Ben zelf ook bezig met meer clean eten maar heb natuurlijk ook af en toe zin in wat lekkers. Dit lijkt perfect, thanks!

    • Miss Lipgloss

      Omg so nice of you to leave a comment! A big THANK YOU to you, I love your recipe!!

  28. Ira

    Ziet er goed uit maar ik kies toch voor de bluebarry cheesecake die ik laatst zag op je fotos!

  29. Denise

    Hmmmm ze zien er echt heerlijk uit! Ik had alleen een opmerking: het klopt idd dat pure chocola gezonder is dan gewone melkchocolade. Alleen het ‘gezonde’ van pure chocola is er af zodra je het laat smelten. Dus in principe kun je net zo goed gewone chocola gebruiken. Ik dacht, misschien handig om te weten als je het nog niet wist!

  30. Jade

    Jumm, ziet eruit als Engelse flapjacks!

  31. nathalie

    Deze lijkt me heel lekker en ga ik zeker een keertje maken!
    Leuk dat je ook bezig bent met gezond puur eten!

  32. Vanity

    Leuk dat je ook veganistische recepten plaatst! Ik ga dit zeker proberen te maken.

  33. Roos

    Ik maak ook soortgelijke repen, maar dan met whey eiwitpoeder, pindakaas of amandelboter, cacaopoeder, rozijnen, beetje water. Dan hoef je geen siroop toe te voegen, of hoogstens een beetje! Hierdoor, en door het eiwitpoeder, zijn de voedingswaarden nog beter 🙂
    Trouwens, als je een keukenmachine hebt: tot de helft vullen met amandelen, 10 minuten malen en tussendoor af en toe doorroeren, totdat de amandelolieen vrij komen: voilà zelfgemaakte (en goedkope!!) amandelboter 🙂

    • Roos

      PS: je kunt ook eens lijnzaadjes of chiazaadjes toevoegen 🙂

  34. Diana

    Ik heb geen keukenmachine, zou het mengen ook met een vork ofzo kunnen?

  35. Ratna

    Oooooh, zooo lekker ziet het eruit! Je kan nog puurder dan 78% chocolade gebruiken. Hoe puurder, hoe lekkerder ik het vind. Die bittere smaak vind ik lekker.

    Hé, ik ben eigenlijk benieuwd of je nog bezig bent met Weight Watchers? En Jacky ook nog steeds? Was wel benieuwd naar een update.

    • Miss Lipgloss

      Ik houd alles bij met Weight Watchers, maar eet dus wel clean. Ik vind het zelf prettig om bij te houden wat ik eet dus ik doe dat in de WW app zoals ik al een hele poos doe. Praktisch doe ik dus nog steeds WW, maar dan wel met een andere ‘eet stijl’.

  36. Fleur

    Oeeh dit ziet er goed en superlekker uit! Het zou leuk zijn als je nog meer van dit soort recepten met ons deelt :). Ik probeer ook gezonder te eten en ben bezig met hardlopen en krachttraining.

  37. Marjolein

    Hai Cynthia,

    Ik dacht dat ik een tijdje terug iets op je blog had gelezen over een verkooppunt met mooie leren tassen voor een niet al te hoge prijs. Helaas kan ik dit niet meer terug vinden.
    Weet je misschien wat ik bedoel en kun je me laten weten waar dat was?

    Alvast heel erg bedankt!

    • Miss Lipgloss

      Poeh… Ik weet eigenlijk niet wat je bedoelt!

    • Tessa

      Bedoel je niet mynewbag.nl? Dat valt me even zo als eerste in. :hihi:

  38. suzanne

    Hey Cynthia,

    Heel leuk artikel, is leuk om eens te proberen:)
    Kleine tip: de verwijzing naar dit geweldige blog klopt niet volgens mij, ik denk dat het deze geweldige blog is 🙂
    BTW het is wel een top artikel hoor!

    • Miss Lipgloss

      het kan allebei 🙂 het blog, de blog, dit blog, deze blog.

  39. Mia

    Oh mijn god! ik krijg er honger van!

  40. Natasja

    Dat klinkt echt heel erg lekker en het ziet er ook heerlijk uit! Ik ga het zeker eens uitproberen! Lekker bakken.

  41. Amber

    Ziet er heerlijk uit! Mijn complimenten voor de prachtige foto’s en i loooove de clean eating receptjes ! =)

  42. Kelly

    Hmmm voor clean eten ziet dit er toch nog uit als een echte lekkernij!

  43. Ester

    Ohnee, dit ziet er echt te lekker uit! Nu krijg ik helemaal zin om dit te maken jummjumm! :love:

  44. Marloes

    Yum, deze zien er ook echt heerlijk uit zeg! Ik eet zelf ook al ongeveer een half jaar clean, en ik probeer elke keer nieuwe recepten uit! Deze ga ik ook zeker eens proberen!

  45. Lauwchen

    Wat ik ook een overheerlijk healthy dessert vind, is zijden/silken tofu met een theelepel ongezoet cacaopoeder, eetlepel (amandel)melk, agave naar smaak, en 2 repen pure chocolade (of minder).

    Wel de chocolade laten smelten en dan zo snel mogelijk mixen om geen brokjes te krijgen.
    Werkelijk o-ver-heerlijk en je proeft niets van de tofu!

    In de koelkast stijft het ook nog op en lijkt het op chocolademousse

  46. Maxime

    Yum! Je kan heel makkelijk zelf vanille extract maken. Men neme vodka & vanille boontjes, doet ze in een donkere fles en laat 6 maanden trekken. Elke maand ff schudden en tada! Vanille extract. (Google voor een meer precieze uitleg ;)).

  47. Sheela

    Die chocolade ziet er heerlijk uit, mm!

  48. Hester

    Ik ben benieuwd of ik dit écht lekker zou vinden, maar op zich klinkt het wel goed!

  49. Beautyjuf

    Hmm, lekker..!! 🙂 Ik let sinds een jaar ook beter op mijn voeding. Niet omdat ik stevig ben of er kilo’s vanaf moeten, maar vanwege mijn gezondheid. Ik had iedere dag hoofdpijn, was altijd moe en hangerig en had last van stemmingswisselingen. Iemand wees mij erop om minder suikers te eten (suikers worden in zoveel producten gestopt voor de smaak, terwijl het eigenlijk helemaal niet nodig is). Denk hierbij aan alcohol, sultana/evergreen, koekjes, snoepjes, enkele fruitsoorten zoals meloen, druiven en bananen, etc. Ik vond het ontzettend zwaar, want ik was dol op zoetigheid! Maar, nu een jaar later kan ik zeggen dat ik onwijs goed in mijn vel zit! 🙂 Ik heb veel minder last van stemmingswisselingen en moeheid. Soms nog wel hoofdpijn, maar ook een heel stuk minder 🙂 Ik ben hierdoor gaan inzien dat voeding en gezondheid wel degelijk met elkaar te maken hebben.
    Ik vind het een erg leuk artikel! Ik zou het leuk vinden wanneer zoiets vaker aan bod komt 🙂

  50. Eva

    Klinkt heerlijk! Dit ga ik zeker maken 🙂 En voor mensen die geen dadels denken te lusten: die lust ik ook niet maar ze zitten ook in het bananenbrood dat ik altijd maak en dan is het juist heel lekker 😀

  51. Annelise

    Jammie! Dit ziet er echt lekker uit, ik ga het zeker een keer proberen 🙂

  52. lisanneleeft

    Ziet er lekker uit zeg! Ik heb ook een keer zoiets gemaakt, maar dan zonder chocolade, en dat is echt compleet mislukt. Het was echt smerig (en ik heb het echt 3 keer geprobeerd, haha).

    Zou het met dit recept best nog eens willen proberen! Ik heb alleen niet zo’n keukenmachine, zou het ook zonder kunnen?

  53. Syl

    Toen ik de chocolade zag, dacht ik hmm das niet zo gezond. Maar aan de andere kant relatief gezien valt het wel mee en zo heb je toch even die goddelijke chocoladesmaak.

  54. Esmay

    Oh my , dat ziet er echt lekker uit zeg! Dat zou ik wel eens proberen te maken! 😀

  55. Liesbeth

    Ooh deze zien er zo lekker uit! Ik ben helemaal into havermout! Ik ga het zeker eens maken! 😀

  56. Viola

    Superleuk! Ziet er heerlijk uit, ga ze zeker een keer maken! Ook handig om mee te nemen naar werk/school/sporten als energiereep!
    Leuk dat alle ingrediënten plantaardig zijn, ben zelf veganist dus ben hier helemaal blij mee 😀 Bedankt!

  57. iva

    Dadels zorgen ook voor een piek in je bloedsuiker! Ik zou er overigens wel kaneel bij doen (misschien zelfs meer als je aangeeft het niet te proeven), want kaneel dempt de pieken in je bloedsuikerspiegel juist, waardoor het tussendoortje meer in balans komt 🙂

    • Wendy

      Klopt. Ik eet ook geen suiker en laat dadels (helaas) ook staan. Niet voor alle recepten kun je agavesiroop als suikervervanger gebruiken, omdat suiker normaal gesproken ook consistentie geeft aan baksels. Kies dan bijvoorbeeld voor palmsuiker of kokosbloesemsuiker. Ik eet nu bijna 4 maanden suiker, lactose- en gistvrij om gezondheidsredenen (darmontsteking) en blog hier ook over: http://www.blijzondersuiker.nl Wie weet heb je er iets aan 🙂

  58. Milou / LounaBeauty

    Heerlijk! Ik kom hier juist (ook) heel graag om deze artikelen te lezen. Ik vind het namelijk heerlijk om te snoepen en deze koekjes zijn net iets beter ‘gezonder’. Ik stoor me nergens aan. 😉 Liefs x

  59. Stefanie

    ziet er donders lekker uit.

  60. lala

    My goodness Cynthia, ik vond je blog altijd heel leuk en las m met veel plezier maar deze trend die op je blog heerst van de laatste tijd komt me echt m’n neus uit. Het woord ‘clean’ kan ik niet meer horen. Vooral kinderen in de groei missen een enorme hoop voedingsstoffen door veganistosch te eten. Bovendien is die glycemische index wetenschappelijk gezien echt bullshit en niet bewezen. Als jij een goede pancreas/alvleesklier hebt dan is er niet zoiets als een enorme suikerpiek of dip. Je lichaam is een uitstekende regulator van je bloedglucose. Het is een soort van hip en cool om gluten lactose en suiker vrij te eten zonder dat iemand enige weet heeft van hoe of wat je lijf werkt.

    Prima als jij je hier goed bij voelt, maar laat je blog hier niet mee overstromen. Ik kom hier voor je goede reviews en mooie makeuplooks. Niet voor je lifestyle ideeën.

    • Sofia

      Ik vind ook dat de laatste tijd op steeds meer beautyblogs het minder gaat over beauty en meer over eten en gezondheid (tuurlijk dat hoort ook wel een beetje bij (inner)beauty) maar het wordt soms idd te overheersend. Vaak ontstaat er dan ook een discussie bij de comments die gaat over of het nou wel of niet gezond is, wat vervolgens het hele artikel en de sfeer verpest.
      Misschien is het beter dat als beautyblogs recepten posten, ze het zonder wetenschappelijke termen doen als je bloedsuiker gaat hiervan omhoog/omlaag of dit is zo gezond omdat… ? Niet alles is namelijk waar en veel ‘experts’ op het gebied van voeding/gezondheid spreken elkaar tegen :S .

    • Martine

      Hee Cynthia, ik kom juist op jouw site vanwege de variatie in artikelen. Ik heb interesse in make-up èn huidverzorging èn lekkere, verantwoorde recepten etc etc en dat vind ik hier allemaal terug. Wanneer een artikel mij niet aanspreekt lees ik het niet, simpel. Maar ik vind dat je goed bezig bent en je je bewust bent van wat er speelt. En verder laat je gewoon zien wat jouw persoonlijk bezighoudt en daar is niets mis mee. Ik zou zeggen; doe gewoon je ding.
      Er zijn, aan de reactie’s te zien, genoeg meiden die dit soort artikelen wel kunnen waarderen. 😆

    • Miss Lipgloss

      Dankjewel Martine! 🙂 Goed om te horen!

    • Claudia

      Ik ga met Martine mee! Ik waardeer het juist heel erg, en de artikelen die mijn voorkeur niet hebben (maar voor een ander wellicht wel heel interessant zijn) die sla ik over 😉

    • lalaaura

      ik ben het er ook mee eens! Clean eten=prima (heel goed zelfs dat je zo bewust bezig bent!), maar van teveel wordt ik een btje gek. Leuk af en toe een x zo’n receptje of dat je het terug laat komen in de sneak peek, maar het is nu wel duidelijk dat je er veel mee bezig bent.
      Lijkt me een lekker recept!

    • milou

      Ben ik het helemaal mee eens!
      Ik vind het juist ook leuk om persoonlijke dingen(zoals het clean eten te lezen) En met mij volgens mij mee rmeiden die Cynthia nu als inspiratibron zien.

      Ik zelf zou het nooit doen, zo clean eten, maar als Cynthia zich hier goed bij volet vooral lekker blijven doen. Iedereen moet zelf weten wat ze doen. En dat ik iets niet wil of doet betekent niet dat het fout is.

      Ik vind het juist leuk om persoonlijke dingen t elezen, als de balans maar geod is en die vind ik nog steeds erg goed, dus ga zo door Cynthia! 🙂

    • Bianca

      Ik vind het juist super om hier nu meer over te lezen 🙂 Vind ik echt interessant! Alleen ik begrijp best dat niet iedereen het interessant zal vinden. Dus wat Milou ook al zegt: zolang de balans maar goed is, is het prima.

    • Ilse

      Ben ik het totaal niet mee eens.
      Ik ben juist blij met clean eten. En de post van Cynthia hierover.
      Ik heb eerst met een dietiste overlegd en die staat juist helemaal achter clean eten – ook juist voor kinderen.
      Ik vind het geweldig dat Cynthia hier recepten post over dit onderwerp.
      En weet je als jij het niets vindt dat sla je die posten toch gewoon over.
      Ik vind sommige andere posten niets en die sla ik over.
      Ik vind juist de veelzijdigheid leuk.

  61. Lotte

    Wat een mooie foto’s! Lijkt me best lekker, al weet ik niet zo goed of ik dadels nu wel of niet lekker vind, haha.

  62. Manon

    In het boek Rudolph’s Cupcakes (ja ja) vertelt Rudolph dat je in plaats van vanille-extract ook een vanillestokje (het merg ervan) kan gebruiken als je geen vanille-extract kan vinden. Geeft volgens hem een vergelijkbaar resultaat. 🙂
    Zit er lekker uit, ik ga het ook proberen, denk ik! Yummmm!

  63. Nabila

    Lekkurrr

  64. Laura

    Het is niet helemaal veganistisch omdat er nog altijd chocolade in zit 🙂
    Lijkt me wel super lekker! Ben zelf lactose intolerant dus ga deze zeker eens maken! Maar met lactose vrije chocolade dan natuurlijk haha

    • Hester

      Pure chocolade is toch altijd lactosevrij? (Heb zelf ook een aantal jaar een melkallergie gehad)

    • Laura

      Nee, zit vaak nog melkpoeder in xs mijn vader heeft vorige week nog pure chocolade gekocht en er zat spijtig genoeg melkpoeder in. Hangt misschien af van het merk 🙂

  65. Kimberly

    Ziet er lekker uit, en is nog wel redelijk makkelijk te maken ook! YUMM

  66. Anna

    Leuk recept! Ziet er heerlijk uit.

  67. MiriamH

    wat is er niet clean aan vanille extract????

    • Miss Lipgloss

      In veel soortn zitten e nymmers. In die flesjes.

    • maaike

      Je kan het ook zelf maken me vanillebonen en wodka. En als je echt extract koopt zijn dat ook de enige ingredienten. Die dr. Oetker flesjes van de supermarkt is vanille-aroma, dat is sowieso al nepspul.

  68. Marieke

    Dit ga ik zeker een keer proberen! :inlove:

  69. denies

    Leuk recept 😀 Ik ben de laatste tijd ook veel bezig met clean eten. Ik haal heel veel inspiratie van gluten-free-vegan-girl.com en thisrawsomeveganlife.com . Misschien heb jij/bezoekers er iets aan. Staan heel veel leuke en gezonden recepten op en niet heel moeilijk.

    xx

    • Iris

      Wauww leuke sites! Bedankt!

  70. Sofia

    Ziet er erg lekker uit! en in ieder geval gezonder dan de meeste snacks uit de supermarkt 🙂 !
    Weet je wat ook lekker is de recepten van de blog ‘this rawsome vegan life’ (even googlen). Misschien ken je hem al, maar daar staan allemaal ‘raw food’ recepten op, ook voor taarten e.d. misschien een kijkje waard.

  71. Brenda (Kookt)

    Ik was iets te snel.. je hebt me nieuwsgierig gemaakt naar clean eten 🙂 Daarom bestel ik het boek dat je van je verjaardag hebt gekregen.
    De koeken zou ik met pindakaas maken, ben ik echt GEK op!

  72. Brenda (Kookt)

    Ziet er goed uit! Ik ga het boek ook bestellen, je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt!

  73. Eline

    Mmm, ziet er super lekker uit! Ik lust echter geen dadel, dus ik ga even proberen of het ook lekker is zonder of met iets anders in… appels? Zou dat lukken? Let’s try!

    • denies

      Mijn moeder houd ook niet van dadels maar je proef ze vaak niet in dit soort recepten. Ik heb laatst een vegan taart gemaakt die voor de helft uit dadels bestond en ze merkte het niet eens!. Maar mocht je het echt heel vies vinden dan kun je ander gedroogd fruit of rozijnen gebruiken. Ik zou je geen appel aanraden omdat appel niet gedroogd is dus dan word je deeg niet plakkerig maar nat
      Ik hoop dat je er wat aan hebt.
      xx

    • Eline

      Dank je! Dan probeer ik het toch eerst eens met.

  74. Priscilla

    Het ziet er wel lekker uit. Je zou vanille extract misschien kunnen vervangen voor het merg van een vanillestokje?

  75. Lauranne

    Ziet er lekker uit! Ik probeer tegenwoordig ook wat meer clean te eten en ik vind de recepten van Blogilates en Tone it Up echt een aanrader! Zo maken ze bv. gezonde blueberrie muffins en pizza. Geweldig toch 🙂

  76. Seff

    Mmm ik ben ook bezig met clean eten en dit lijkt me super lekker als ‘treat’ :geek:

  77. Sanne

    Oeh, dit lijkt mij lekker. Toevallig heb ik sinds deze week havermout in huis en ik had al even naar wat recepten gezocht. Misschien dit ook maar een keertje maken 🙂

  78. Marjolein

    Wat lijkt me dit heerlijk 😀 en stiekem is het nog best gezond, toch? Dankjewel voor het delen!

  79. Kim

    :9 Deze probeer ik zeker een keer uit! Je moet zeker ook eens naar baksel met amandelmeel zoeken, heerlijk en glutenvrij, gezond en vullend.

  80. Diedeke

    Super lekker! Dat ga ik binnenkort maken!

  81. Laura

    Ziet er super lekker uit! Even onthouden!

  82. Stèphanie

    Ik zag foto’s op Instagram, het zag(en ziet er nog steeds) heerlijk uit!! Dit wil ik ook wel eens maken en proeven.

  83. Monique

    Lekker!!
    Je kunt trouwens ook eens proberen zelf vanille extract te maken? (:

  84. Eline

    Wow dit moet ik ook proberen, ben dol op dadels en heb de havermout al in huis!

  85. Charlotte

    Dadels! En chocola! Omnomnom <3 Ziet er erg goed uit!

  86. Kimberley

    Hmmm, ziet er lekker uit zeg! Vooral dat laagje chocolade, yum :love: Ik vind het leuk dat je zoveel eten deelt op instagram en je blog!

  87. Karlijn

    Ziet er lekker uit! Het maakt me ook wel nieuwsgierig naar andere ‘clean’ lekkernijen. 🙂

  88. Sofie

    Wat een heerlijke koekjes lijken me dit!

  89. martina

    ik vind dit zeker het proberen waard! en complimenten voor de mooie foto’s!

  90. Jaco

    Ow wat heerlijk lijkt me dit! Ik bak weleens mueslikoekjes, maar deze zijn nog iets beter voor je denk ik. En zonder oven… gemak dient de mens! Zou je de gesmolten choco trouwens niet door het recept kunnen doen, zodat het daarmee bindt en zoet ipv met de honing (ik bedenk het ter plekke hoor…)? Ik doe mee met de gezonde hype, vind het zo interessant allemaal.

  91. Rachnel

    Lijkt me heerlijk! Ga ik zeker een keertje maken!

  92. Sigrid

    Leuk recept! Maar proef je de pindakaas heel erg? Ik vind pindakaas namelijk niet zo lekker…

  93. Mariska

    Klinkt lekker! Zou het ook lekker zijn met minder agave siroop?
    Ik heb het laatst gekocht bij de tuinen en vind het echt mierzoet (waardoor je er minder van gebruikt).
    Ik heb gelezen dat agave siroop wel een veel lager glycemic index heeft dan bv suiker, dus het is misschien niet gezond maar wat dat betreft wel gezonder dan suiker.

  94. Beautydagboek

    Oefh..dat ziet er een partij lekker uit! En wat fijn dat dit een gezond tussendoortje is, behalve de agavenectar dan, maar daar heb ik persoonlijk geen probleem mee. Heel fijn dat je dit recept deelt, bedankt!

  95. EliseJoanne

    Ik was al benieuwd naar het recept naar aanleiding van je Instagram foto! Lijkt me ontzettend lekker!

  96. Manon

    Daamn, wat ziet dat er yummie en vooral ‘rijk aan vezeltjes’ uit! Ik krijg er spontane trek van, heerlijk zeg. Dat laagje chocolade maakt het helemaal af.. En, het goede is dat het ook nog niet zo heel slecht zal zijn voor het lichaam! :inlove:

  97. Aranka

    Ik zag het gisteren al op Instagram, het ziet er echt goddelijk uit! Helaas ben ik vandaag met mijn dieet begonnen en mag ik dit niet meer 🙁

    • lisanneleeft

      Ik ben benieuwd wat voor dieet je dan doet, als je dit niet mag?
      (Of ben je ergens allergisch voor? Dat kan natuurlijk ook :P)

    • Margot

      Koolhydraat arm dieet bijvoorbeeld.Dat doe ik op dit moment, en de havermout, chocolade en nectar bevatten aardig wat koolhydraten!

    • Sjofel

      Chocola met meer dan 80% cacao kun je bij een koolydraat-arm dieet best een stukje pakken als je toch heel graag iets zoetigs wil eten. Geloof mij, ik ben nu aan het opbouwen van zo’n dieet na bijna een kwart van mijn eigen gewicht te zijn verloren 😉

    • Margot

      Ja dat klopt. Maar op dit moment ben ik streng, alle snoep laat ik staan. Ik heb dit dieet al eerder gedaan, doe het nu weer een paar weken voor de zomer. Ben er vorig jaar 12kg mee kwijtgeraakt 🙂

    • Dominique Elkhuizen

      Ze doet een shake dieet zag ik op instagram! Weet niet of ze dat de hele dag door doet, maar iig als een paar maaltijd vervangers!

    • Aranka

      Met shakes en zonder koolhydraten inderdaad 😉

    • milou

      Ohh zonder koolhydraten ik zou dat echt neit kunnen hoor! Ik hou van brood vooral!

      Knap van je hoor!