16 augustus 2013 door Cynthia Schultz 123 reacties
Een MissLipgloss artikel

Recept: Groentelasagne

P1130599De laatste tijd zie je regelmatig een groentelasagne voorbijkomen op mijn Twitter en Instagram. Toen ik vroeg of ik hem zou delen kreeg ik een volmondige ‘ja!’ dus bij deze! Lasagne zonder lasagnebladen, en met heel erg veel groente. Yum!

Het basisrecept heb ik ergens online gevonden, maar ik weet inmiddels niet meer waar. Ik heb hem zelf ook naar smaak aangepast, dus het is inmiddels een totaal ander recept geworden. Het is dus een lasagne zonder lasagnebladen en vol met groente.

Ik eet dit de laatste tijd heel vaak, zeker een keer per week. Het is makkelijk, ik weet uit mijn hoofd wat ik nodig heb, het is alleen niet een heel snel recept. Het grillen van de courgette kost wel even wat tijd, maar ik vind dat niet erg. Het mooie van een lasagne is dat je hem al uren vooraf kan maken en twintig minuten voordat je hem wilt eten kan je hem in de oven zetten. Handig!

Wat heb je nodig?

  • Olijfolie
  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • zakje geraspte kaas
  • vegetarisch gehakt (van bijvoorbeeld Quorn)
  • 1 pak gezeefde tomaten (400g)
  • peper en zout

Je kan ook een aubergine en een courgette gebruiken, maar ik vind het met alleen courgette lekkerder. Als je gewoon gehakt lekkerder vindt, kan je dat er natuurlijk ook gewoon in doen.

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  2. Snipper de ui.
  3. Snijd de paprika in kleine stukjes.
  4. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en peper tot alles zacht en glazig is. Voeg op het laatst de paprika toe en bak deze nog even mee.
  5. Doe de gehakt er bij en bak dit een paar minuten mee.
  6. Voeg nu de gezeefde tomaten toe, voeg wat peper en zout toe en laat dit ongeveer tien minuten pruttelen.
  7. Snijd de courgettes in plakken.
  8. Bestrijk de plakken met olijfolie en grill ze aan beide kanten kort in een grillpan.
    10. Snijd de mozzarella in plakken.

P1130583

P1130585

P1130590

P113059111. Tijd om de ovenschaal te vullen! Begin met een laagje saus. Dan een laagje courgette. Laagje mozzarella. Herhaal dit tot alles op is.

12. Eindig met een laag geraspte kaas en zet de schaal in de oven.

13. Na ongeveer een kwartier tot twintig minuten is de kaas goudbruin en is de lasagne klaar om te eten!

P1130592

P1130593

P1130599

P1130601

Als je de lasagne helemaal vegetarisch wilt hebben kan je kiezen voor kaas met vegetarisch stremsel. Je kan natuurlijk ook de kaas weglaten, maar juist de kaas maakt deze lasagne zo lekker!

Dit recept is voor zo’n drie personen, maak dus wat meer als je met meer personen bent.

Geniet ervan!

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

123 reacties
  1. Sandra

    Leuk recept, ga ik ook eens proberen, bedankt Cynthia!

  2. Iva

    Lalala, ik ga dit voor de tweede keer maken! Mijn vriend vroeg of ik ‘de misslipglosslasagne’ nog eens wilde maken! Haha!

    • Miss Lipgloss

      Ahhhh wat leuk!! Doe hem de groetjes 🙂

    • Iva

      Groetjes terug en het was weer heerlijk! Met portabello’s/andere paddestoelen door de rode saus kan ik echt aanraden, super lekker 🙂

  3. Marjolein

    Lijkt me echt heeel lekker 😀 Maar… ik zie bij de ingrediënten nergens paprika staan, en toch moet je paprika in stukjes snijden? Of ik ben gek :p
    Maar goed, ik ga dit binnenkort zeker een keer maken, want ik ben gek op groentelasagnes!

  4. Angela

    dit lijkt me super lekker! ik zit zelf altijd te klooien met de lasagne bladen (de gedroogde versies houden nog wel eens harde randjes – funest voor je gebit! En de verse versie is superlekker, maar duur, zeker omdat het niet lang houdbaar is en ik dan niet het hele bakje gebruik) dus dat probleem ga ik hiermee niet hebben!
    bedankt voor het delen van dit gerecht; dit ga ik zeker proberen! :blush:

  5. Martine

    Ik maak de laatste tijd ook heel vaak lasagne met spinazie. Gewoon gehakte diepvries spinazieblokjes erdoorheen, heerlijk!

  6. Manuela

    Ik heb hem net gemaakt maar dan met champignons erbij. Echt lekker! :9

  7. Nadine

    Ziet er zo lekker uit! Ik ga het vanavond proberen 🙂 heel benieuwd!

  8. rachel

    dit ga ik proberen!! maar dan zonder vegetarisch gehakt, en ook geen gewoon gehakt ( mag weer geen vlees hebben nu) thnx mop voor het receppie <3

  9. Nathalie

    Ziet er echt geweldig lekker uit. Ik ga dit zeker een keer uitproberen. Ik vind het erg leuk dat je je recepten op je site deelt want jij houdt gewoon van lekker eten en je bent ook met gezond eten bezig dus ik waardeer je recepten altijd heel erg.

  10. Gayana

    heerlijk! vooral met mozarella echt top

  11. Stèphanie

    Vegetarisch? Goed zo!! In combi met alles klinkt dit heel lekker.

  12. Jennifer

    Je moet nog even paprika bij de benodigdheden zetten 😉

  13. Yvette

    Dit ga ik van de week zeker een keer maken. Denk wel met wat meer verschillende groente. Is even lekker uitproberen.

  14. Marike

    Ziet er goed uit! En ik ben dol op courgette!

  15. Corina

    Ik zag dit recept laatst in een filmpje van Carlo (van Carlo’s Bakery). Ik hou niet zo van lasagne, maar ik denk dat ik deze variatie heel lekker vind! Ik vind het trouwens super om te zien dat het beter met je gaat, je straalt meer en ik heb het idee dat je meer plezier hebt in je blog! 🙂

  16. Charlotte

    Oh wat heeeeeerlijk!
    Lekker met courgette en mozzarella inderdaad ^^

  17. Sabrina

    Ziet er heerlijk uit! Ik heb nog nooit lasagne zonder lasagnebladen gemaakt, maar eens proberen dus (:

  18. Melanie

    Aah ziet er zo lekker uit! :inlove: :inlove:

  19. Lori

    Nu voel ik me een beetje een zeikerd, klein spellingsfoutje, het is het gehakt ipv de gehakt 🙂

  20. Lori

    Lekker! Ik ben vegetariër en ga dit zeker proberen! Klein ding wat me opviel, er staat paprika snijden, maar die staat in het lijstje wat heb je nodig er nog niet bij 🙂

  21. melissa

    Ga ik deze week maken, lijkt me lekker! 😉

  22. Manon

    Heerlijk vind ik groentelasagne! Ik heb zelf een recept waarbij je wel gehakt gebruikt maar je de bladen vervangt door aubergine. Ook heel erg lekker.

    Ik zie je hier altijd praten over foto’s op Instagram etc en zou je graag willen volgen, maar dat gaat niet omdat je me (denk ik) geblokkeerd hebt. Mijn username is dezusvanmnbroer dus als je me zou willen deblokkeren dan kan ik weer leuke plaatjes kijken op Instagram.

    • Miss Lipgloss

      Zal ik doen, maar vind het dan ook prettig als je het netjes houdt.

    • Manon

      Uiteraard. Wijsheid komt met de jaren zeggen ze.

    • Manon

      Dit vind ik dan wel weer raar maar misschien komt het door m’n Twitter app. Ik kon je in eerste instantie weer volgen, alleen zie nu geen updates en als ik je nu wil volgen staat er weer dat je me geblokkeerd hebt.Op Instagram heb ik je helaas sowieso niet kunnen volgen omdat daar de blokkade er nooit af is geweest.

    • Miss Lipgloss

      Ik kan je op instagram niet vinden! Raar!

    • Manon

      Yeahh nu werkt het iig op Instagram. Twitter nog niet.

    • Manon

      Oh nee toch niet, te vroeg gejuichd haha.

  23. E

    Wij hebben het toevallig gisteren gedaan
    Tip :als je niet van grote grofde groente houd kan je ook het raspen echt erg lekker.mijn moeder maakt eerst een soot sausje met ghakt groente erin met een beetje melk
    Dan laten we het half uir / een uur inwerken dan de oven in

    Lekkeetr

  24. Lien

    Dit wil ik ook wel eens proberen! Ziet er heerlijk uit.

  25. Marjon

    Heeee, ik maak bijna hetzelfde! Zooo lekker. Ik gebruik alleen parmezaan als topping en extra nog wat champignons, heerlijk!

  26. Noortje

    Leuk, dat je zulke lekkere reepten plaatst voor vegetariërs (zoals ik). Die quinoasalade is ook heel erg in de smaak gevallen hier! En dit ziet er ook weer geweldig lekker uit!

  27. Sylvia

    Hoi hoi ff iets heel anders ik ben bij inglot geweest en heb duraline gekocht
    Maar weet niet goed hoe ik het moet gebruiken kun je please een tutorial hier over doen

  28. hannah

    Ziet er heerlijk uit! Ik ga deze ook een keer maken, I love vegetarisch 😀

  29. Anne

    Zou dit ook lekker zijn zonder tomaten? Daar ben ik allergisch voor!

    • Amarins

      Je zou in plaats van gezeefde tomaten, ajvar verdund met bouillon kunnen gebruiken. Ajvar is een dikke saus van gegrilde paprika’s en aubergine. Sommige grotere supermarkten hebben het en anders kun je het bij de meeste Turkse of Mediterane winkeltjes kopen.

    • Anne

      Ooh dat kende ik nog niet, hartelijk bedankt!

  30. Anoeska

    Hmm .. (water loopt in m’n mond) ik ben gek op lasagne dus ga deze zeker een keertje uitproberen! 😛

  31. Yt

    Oooh, ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker eens proberen 🙂

  32. Lala

    lekkerrrr, leuk dat het vega is!

  33. Kirsty

    Superleuk dat je dit recept met ons deelt! Dit lijkt me echt zo lekker! Ik maak zelf altijd gewoon zelf lasagne (wel met bladen, maar iig niet zo’n kant-en-klaar ding die lust ik niet), maar dit lijkt me misschien nog wel lekker! Voeg je er naast peper en zout nog kruiden aan toe?

  34. Syl

    Ik hoe niet zo van lasagne, maar het ziet er wel erg lekker uit

  35. EliseJoanne

    Dat ziet er heerlijk uit! kan bijna de fanatische geuren ruiken! (Misschien als ik mijn best doe lukt dat ook aan de overkant van de straat, haha!:)) Ik maak altijd mijn lasagne zonder vlees omdat ik dat simpelweg lekkerder vind ondanks dat ik een echte vleeseter ben! Op deze manier, opstapelen met groeten, heb ik het nog niet eerder gedaan dus dat ik ga binnenkort is even proberen! Leuk recept!

  36. Anne

    Ziet er lekker uit, maar ik hou niet zo lasange.

  37. Hester

    Leuk bedacht zo, ik houd niet zo van courgette maar verder ziet het er heerlijk uit! Ik wil echt snel weer een keertje lasagne eten, zó lekker <3

  38. Soesja

    Ah, de volgende keer dat ik moet koken ga ik dit maken! Lijkt me heeerlijk!

  39. Marleen

    Lijkt me heerlijk!

  40. Malou

    Looking good! Bedankt voor de inspiratie =)

  41. Sloth TV

    Dit ziet er heerlijk uit, ik ben echt gek op mozarella <3 en wat wij ook weleens doen, is courgette grillen met olijfolie (in de oven, grilstand, of in een grilpan) en daar dan oregano geloof ik op doen, dat is echt een heerlijk bijgerecht!

    • Sloth TV

      Ohja, ik had nog een vraagje, zijn de winnaars van de stijltangen al bekend?

  42. Minke

    Ziet er ontzettend lekker uit! Die ga ik een keer maken 🙂

  43. Kathleen

    Haha, dus eigenlijk moussaka maar dan zonder aardappelen? xD 🙂

  44. Joyce

    ziet er heerlijk uit, ga het binnenkort eens proberen!

  45. Robin

    Wij maken nooit zoiets, maar dit ziet er wel lekker uit :inlove:

  46. Lauwchen

    Zo heb ik mn lasagne het liefst! Ik snij enkel de courgette in de lengte, vind ik gemakkelijker en gaat ook sneller 🙂
    Daarnaast gebruik ik ook kippengehakt als vlees.

    • Janneke

      Zou ik ook doen in de lengte! Scheelt een hoop werk, haha.
      Kan heel goed met een dunschiller of kaasschaaf.

  47. Esmay

    Ik heb honger. Ik HOU van die “originele” lasagne, maar dit ziet er ook echt goddelijk uit!
    Dit recept ga ik even opslaan om zelf een keer te maken ^^

  48. Joelle

    Ineens krijg ik heeel erg honger, ziet er zo lekker uit! Ik denk dat ik er zelf nog wel champignons bij zou doen 🙂

  49. Mayra

    Ziet er goed uiten ik heb courgette in de koelkast, morgen proberen, als de kindjes bij oma zijn.

  50. Kelly

    Ohh dit ziet er heerlijk uit. Ben al dol op lasagne, wil deze ook zeker proberen!

  51. emine

    het viel me op en kon het niet laten;
    je bent stap 9 vergeten. :hmm:

    verder superlekker recept, ga ik zeker proberen!

  52. Johanna

    Het ziet er heerlijk uit, maar ben niet zo fan van courgettes..

  53. Sofia

    Haha wat toevallig! ik heb net ook lasagna gemaakt 😛

  54. Sanne

    Oh, die maken wij ook vaak.
    Het is echt lekker!

  55. iva

    Goede inspiratie voor een vrijdagmaaltijd. Ik ga de quorn eruit laten en er gehakte pijnboompitjes in verwerken. En ik heb nog 2 portabello’s liggen, die verwerk ik er ook in. Bedankt voor de inspiratie!

    • Iva

      Ik heb het gemaakt zoals ik hierboven beschreef! Nog toegevoegd: verse peterselie en oregano. Was super super lekker, thanks!

  56. Denise

    Vega gehakt is zo fijn in lasagne en bijv. Taco’s . Met gehakt heb ik altijd het gevoel dat er een laagje vet onder in m’n ovenschaal ligt, ookal is het mager gehakt. En bij vega gehakt heb je dat niet waardoor de smaak van je saus veel lekkerder is, vind ik persoonlijk. Leuk dat je je recept deelt.
    Xx

  57. Abi

    Quorn is zo lekker! Mmm, heerlijk receptje dit! 🙂

  58. nabila

    Lekkurrr

  59. Fleur

    Je kan ook de courgette in de oven grillen ipv in de grillpan. Dat is veel sneller :). Maar ziet er eeerg lekker uit. Ga ik sowieso een keer maken. Nu heb ik skinny blueberry muffins in de oven staan hehe :inlove:

  60. Leslie

    Ziet’r heerlijk uit !
    Ga ik zeker eens proberen.

  61. Shifra

    Mmmm ziet er lekker uit! Ik had het al een paar keer op blogs voorbij zien komen, ik moet het echt een keer proberen. Maar ik ben zo dol op die lasagnavellen 😛

  62. Anna

    Ziet er echt heerlijk uit, dit ga ik zeker een keer maken!

  63. Juliette

    ziet er heerijk uit!! wate loopt in mijn mond..
    Weet je toevallig hoeveel calorieen erin zitten?

    • Miss Lipgloss

      Nope 🙂 Maar kan je makkelijk uitrekenen.

    • Juliette

      Haha True! Maar denk misschien weet je het.. Nooit denk ik aan calorieen.. maar sinds een paar dagen eet ik bepaalde dingen niet meer… 😉 Kom jij ineens met zo’n lekker receptje!

  64. Stella

    Ohhh heerlijk, ik hou zo van al die groentes en de laas erboven op! Yummie 🙂

  65. Marleen

    Wel of geen PAPRIKA?
    Ziet er heeeeeurlijk uit !!! :inlove:

  66. Marleen

    Ik heb al een paar keer lasagne gemaakt met courgetteplakken in plaats van lasagnebladen, maar heb het perfecte recept nog niet gevonden, dus ik ga jouw recept binnenkort proberen. In plaats van te grillen, kun je de courgetteplakken ook 2 minuten in de magnetron doen op de hoogste stand (naast elkaar op een bord).

    • lousaa

      Hoezo. Dan heb je niet die typische grilsmaak.

      Simpel gerecht, maar mij wat te flauw en vet. Ik zou zeker kruiden toevoegen. En het geen lasagne noemen.

    • Marleen

      Het grillen wordt ook gedaan om het vocht uit de courgetteplakken te halen, zodat je lasagne niet te nat wordt. En dat kun je ook doen door ze 2 minuten in de magnetron te leggen.

  67. Desirée

    Dat ziet er echt heerlijk uit, krijg er trek van ^^

  68. Marloes

    Mjam! Dit ziet er ONWIJS lekker uit! Ga ik zeker een keertje maken!
    Doe je er trouwens niet korter over met grillen als je de plakjes courgette overdwars snijdt? Dan krijg je lange repen…

    En ik vind het altijd knap hoe mensen zo’n stukje lasagne zo netjes uit de schaal krijgen, bij mij stort het altijd half in haha!

    • Miss Lipgloss

      Ja dat kan, maar eet wat lastiger 🙂

    • ….

      Als je de lasagne een tijdje laat rusten nadat je hem uit de oven haalt stort hij niet/minder snel in elkaar volgens mij.

  69. Amber

    Jeej, geen gluten. Thanks voor het delen 🙂

  70. Laura

    Ik maak hem ook vaak zo! Soms laat ik het gehakt weg en voeg ik nog aubergine toe 🙂 Nom!

  71. Natasja

    Ik ben gek op lasagne, heerlijk! Maar in een groente lasagne zou ik wel meer groentes verwachten. Bijvoorbeeld prei, paprika, bosui, champignons en ga zo maar even door. Dat zijn in ieder geval dingen die ik er graag in doe.

    • Miss Lipgloss

      Kan zeker 🙂 Al bestaat deze lasagne al helemaal uit groenten (behalve de kaas en gehakt), maar je kan er mee doen wat je wilt!

  72. Marloes

    Lekker zeg, ik ga hem een keer proberen te maken!

  73. Tara

    Lekker zeg! Dit ga ik ook een keertje maken.

  74. Anna

    Hmm ziet er lekker uit! Waar kun je Quorn kopen eigenlijk? En smaakt dat wel lekker? Heel vaak vind ik vegetarisch “vlees” niet lekker.

    • Miss Lipgloss

      Gewoon bij de AH of andere supermarkt. En ja hoor ik vind dat heel lekker smaken.

  75. Aranka

    Woah, dit ziet er echt goddelijk uit! En zonder lasagnebladen, lekker gezond dus! Ik ga deze echt een keertje maken!

  76. tika

    Yummmm! Vanavond proberen!

  77. Linse

    Oeee ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker een keer proberen! :inlove:

  78. Hilde

    Ziet er lekker uit! Ik houd van mozarella!!!