Een MissLipgloss artikel
Recept: fudgy brownies
Ik deelde al eerder een erg lekker recept voor brownies. Mijn vriend is dól op brownies maar vond die te ‘cakey’, te luchtig. Dus ging ik op zoek naar een recept voor lekker zware, plakkerige, fudgy, maar toch krokante brownies. En die vond ik. Ik deel hem vandaag met je! Fudgy Brownies!
Ik heb het recept hier vandaan, en ik heb hem aangepast om ze zoeter te maken. Dit recept is voor een beetje bittere, mega pure brownies en ik maak ze iets zoeter. Voor hoeveel brownies het recept is, hangt af van hoe groot je de brownies snijdt. Ik heb er meestal zo’n 15 – 20.
Wat heb je nodig
- 145g ongezouten boter
- 280g suiker
- 65g ongezoete cacao poeder
- een snufje zout
- wat vanille extract of vanille aroma
- 2 eieren
- 70g bloem
Hoe maak je de brownies?
Verwarm de oven voor op ongeveer 165 graden.
Doe de boter, suiker en cacao poeder in een kom en hang deze boven een pan met heet of kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt.
Laat alles smelten en roer af en toe. Laat dit dan even afkoelen.
Zo moet het er uit zien! Er zitten stukjes en klontjes in, dat hoort zo.
Roer nu de bloem er door.
En de eieren stuk voor stuk. Officieel moet dit andersom, maar het maakt niet uit wanneer je het doet.
Beetje vanille aroma of extract er bij, klaar!
Doe het mengsel in een ovenschaal of -blik en schuif hem in de oven. Volgens het recept moeten ze 25 minuten, maar ik laat ze langer zitten, ongeveer 30 – 40 minuten.

Dit zijn geweldige brownies.. De binnenkant is zacht en fudgy en zwaar, de bovenkant is krokant. ZO lekker en heel erg makkelijk om te maken, dit kan niet misgaan. Geniet er van!
Thanks to Inspired Taste voor het recept – check deze website zeker want er staan geweldige recepten op.








