Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
25 mei 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • chocoladetaart
 • Eten & drinken
 • magnolia bakery
 • recept
Een MissLipgloss artikel

Recept: chocolade amaretto taart

Mijn favoriete taart ever is chocoladetaart. Maar je hebt natuurlijk chocoladetaart en chocoladetaart. Je hebt kleffe, zompige chocoladetaart, of juist hele droge cakey chocoladetaart. De perfecte variant is eentje die daar precies tussenin zit. Ik maakte voor mijn verjaardag deze chocolade amarettotaart, naar een recept uit het Magnolia Bakery Cookbook. Officieel is het een tulbandcake, maar ik heb hem in een gewone springvorm gedaan. Dit is echt een recept om te bewaren, want: yummy, yummy, yummy!

* Baksoda kan je krijgen bij de toko en anders bij de drogist, daar heet het zuiveringszout. Ook wel maagzout of natriumbicarbonaat. Gebruik dit wel, want het zorgt ervoor dat de taart goed rijst en niet als een platte koek op de bodem blijft liggen. Het is niet duur, je hebt een pakje waar je eeuwen mee doet voor zo’n twee euro.

** Niet zo fan van amandelsmaak? Laat het amandelextract en de amaretto dan achterwege. En wees niet bang, je gasten worden niet dronken, want de alcohol verdampt door de hitte van de oven.

Ok, let’s go!

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden celsius en vet een springvorm in met boter of olie. Bestuif het met wat bloem.
 2. Pak een kom en meng daarin de bloem met de baksoda.
 3. Neem je chocola en smelt deze au bain marie. Dat is niet moeilijk, neem een grote pan en doe daar een kleinere pan of schaal in. Zorg dat ‘ie op de rand hangt, zodat het water er niet over heen kan komen als je de chocolade gaat roeren. Pas ook op dat het water niet gaat koken, want dan loop je het risico dat het water in de kleine kom loopt.
  Smelt de chocolade tot het helemaal glad is. Laat het even afkoelen.
 4. Neem een grote kom en mix de boter en suiker tot het fluffy is.
 5. Voeg de eieren één voor één toe en mix tussendoor goed.
 6. Voeg nu in drie delen het droge mengsel (bloem en bakpoeder) toe en wissel af met de melk en de amandel- en vanille extract. Mix steeds goed.
 7. Meng de gesmolten chocola met het mengsel.
 8. Doe de amaretto erbij en mix het nog één keer goed.
 9. Giet het mengsel in de springvorm en zet het voor ongeveer 50 minuten in de oven.
 10. Laat het afkoelen. Haal de taart niet meteen uit de oven en doe ook niet meteen de ovendeur open. Je taart kan dan inzakken.
 11. Je kan op de bovenkant nog wat cacaopoeder strooien.

Het is supermakkelijk, supersnel (ik was met het beslag maken een kwartiertje bezig) en superlekker. Echt een aanrader dus! Je kan het beslag ook in cupcakes doen als je geen complete taart wil maken. Dan raad ik wel aan om de helft van het beslag te maken, anders heb je echt 50 cupcakes.

Eet smakelijk!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.