18 februari 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • chips
 • eten
 • koken
 • maken
Een MissLipgloss artikel

Recept: chips uit de oven

Chips is mijn guilty pleasure, en dus haal ik het maar niet meer in huis. Véél te lekker en véél te ongezond! Toen ik er laatst echt naar snakte, besloot ik zelf maar chipjes te maken in de oven. Minder slecht voor je, lekkerder dan gewone chips én puur natuur. Toen ik de foto op Instagram en Twitter postte, kreeg ik meteen de vraag of ik het recept wilde delen. Ja hoor, het is mega simpel!

Wat heb je nodig voor één portie?

 • één grote of 2 kleine stevige aardappels
 • (zee)zout
 • zonnebloemolie

Wat moet je doen?

 1. Verwarm je oven voor op 200 graden celsius.
 2. Was de aardappel goed. Je hoeft hem niet te schillen.
 3. Snijdt de aardappel in héle dunne plakjes, met een dunschiller of kaasschaaf. Kijk wel goed uit voor je vingers!
 4. Dep de plakjes aardappel droog met een keukenpapiertje.
 5. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en leg de plakjes aardappel er op, niet tegen elkaar aan.
 6. Doe een heel klein beetje (een koffielepel) zonnebloemolie in een kommetje. Pak een kwastje en bestrijk de schijfjes aardappel heel dun met de olie.
 7. Strooi wat zout over de schijfjes en schuif de plaat in de oven.

Draai ze na tien minuten even om (doe dit met een tang, ze zijn gloeiend heet!) en laat ze dan nog tien minuten bakken. Haal de plaat uit de oven, laat het tien minuten afkoelen, en klaar zijn je huisgemaakte chipjes! Je kan er naar smaak nog wat zout of kruiden overheen doen.

Ik had nog nooit eerder zelf chips gemaakt, maar damn, wat is dit ontzettend lekker! Duizend keer lekkerder dan chips uit een zak, en ook lekkerder dan die ‘natuurlijke’ chips die je in de winkel kan kopen. Daarnaast is het ook nog een stuk minder slecht voor je, want deze chipjes worden niet gefrituurd!

Voor de dames die net als ik bezig zijn met Weight Watchers: in een portie van 1 grote aardappel zit zo’n twee punten.

Lieve dames die zaten te wachten op de Sneak Peek: deze week is die er bij hoge uitzondering niet. Ik ben op dit moment een weekje op vakantie (Marrakech) en omdat ik hier geen snelle/goede internetverbinding heb kan ik de foto’s niet uploaden. Natuurlijk vertel ik als ik terug ben alles over mijn vakantie!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.