18 december 2015 door Cynthia Schultz 17 reacties
  • blauwe kaas
  • broccolisoep
  • jamie oliver
  • makkelijk
Een MissLipgloss artikel

Recept: broccolisoep met blauwe kaas

2015-11-22 19.10.14De broccolisoep die ik jaren geleden deelde maak ik nog regelmatig, en heel veel van jullie met mij! Laatst maakte ik er een variatie op, namelijk een met blauwe kaas! Naar recept van Jamie Oliver. Het was zo ontzettend lekker dat ik graag het recept met je deel!

2015-11-22 19.10.04

Wat heb je nodig voor 6 personen

• klontje roomboter
• 2 uien, gesnipperd
• 2 stengels bleekselderij, gesneden
• 500 g broccoli, gesneden
• 250 g aardappels (blokjes van 1 cm)
• 1,2 l groentebouillon
• ½ ciabatta
• 50 g walnoten, gehakt
• extra vergine olijfolie
• mespuntje paprikapoeder
• 2 el gemengde zaden (bijv. pompoenpitten, venkelzaad, zonnebloempitten)
• 200 g stilton (of een andere sterke blauwe kaas)
• 2 el crème fraîche
• scheutje sherry (optioneel)

 

Wat moet je doen

 

  1. Smelt de boter in een grote pan. Bak daarin de ui en bleekselderij op laag vuur, zorg dat ze niet verkleuren. Doe hierbij de bouillon, broccoli (in stukjes gesneden), blokjes aardappel, zout en peper toe en laat dit zo’n 15 minuten zacht koken.
  2. Snijd de ciabatta in blokjes en meng dit met de walnoten, olijfolie, paprikapoeder, zout en peper. Rooster dit in de koekenpan tot het bruin en krokant is. Leg het brood op een bord en rooster in dezelfde pan de zaden. Doe dit bij het brood.
  3. Verkruimel de helft van de blauwe kaas door de soep en mix alles dan glad met een staafmixer. Roer de creme fraiche erdoor en verkruimel de rest van de kaas erover. Je kan er nu nog een scheut sherry bijdoen als je dat lekker vindt.
  4. Doe de soep in een kom en verdeel het brood-zaden mengsel erover!

 

Hij lijkt heel erg op de broccolisoep die ik vaak maak uit de Allerhande, maar deze is net wat pittiger en smaakvoller door de blauwe kaas. En die topping van ciabatta met noten en zaden is echt zó lekker! Sowieso een leuke tip om bij soep te maken, in plaats van gewoon stukken brood.

Eet smakelijk!

Het recept komt hier vandaan.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

17 reacties
  1. Nausheen Rodrigues

    Ziet er lekker uit.

  2. Nicole

    Oeh dat klinkt goed! Ga ik zeker eens proberen!

  3. manon

    Klinkt heerlijk! Dit ga ik zeker wel eens proberen!

    • Bianca

      Lekkere tip! Ga ik eens uitproberen.

  4. Lisa

    Dit is vast ook heel lekker met verkruimelde bacon. Bacon plakjes in de oven laten bakken op bakpapier en dan erover verkruimelen ?

  5. Farah

    Oh, heeeeerlijk! Krijg er meteen trek in!

  6. Eva

    Wat een lekker recept! Deze ga ik eens maken met mijn zelfgemaakte bouillon!
    Liefs, Eva

  7. Linda Janssen

    Ik ben niet echt een blauwe kaas fan, denk je dat dit ook lekker is met geitenkaas bijvoorbeeld?

    Het ziet er in ieder geval mooi uit!

  8. Happy Confetti

    Ooh, dit klinkt super lekker! En héél toevallig heb ik nog een broccoli en blauwe kaas in de koelkast liggen. Ik weet dus al wat ik vanavond ga maken, bedankt voor het recept!

  9. Margot

    Dat ziet er goed uit! Ik ben niet zo’n fan van blauwe kaas, maar hier ben ik wel benieuwd naar.

  10. Maaike

    Oh dit klinkt heel lekker. Blauwe kaas met broccoli: een super combi. Met nieuwjaar heb ik weer een etentje met vrienden. Misschien dat ik deze wel maak.

  11. Syl

    Het klinkt zo lekker. Binnenkort deze versie proberen.

  12. M

    jammer dat niemand hier van broccoli houd. Het ziet er lekker uit!

  13. Marjolein

    Oh lekker! Eet jij die als voor of hoofdgerecht? Ik kan hem wel eens proberen te maken voor kerstavond 🙂