Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
25 februari 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • recept
  • weight watchers
Een MissLipgloss artikel

Recept: aardappeltjes uit de oven

Ik ben dol op patat. Heerlijk vind ik het, alleen jammer dat het niet zo heel goed voor me is. Ik vind het elke keer weer vervelend dat 150 gram patat me 12,5 Weight Watchers punten kost. En dus ben ik op zoek gegaan naar een lekker alternatief. Iets wat simpel is, maar net zo lekker of misschien wel lekkerder. And I found it! Echt waar! Het is lekkerder dan patat en nog veel beter voor je ook. En je kan het eten tot je vol zit voor 7 Weight Watchers points. En 150 gram is maar 3 points! Natuurlijk nog wel even wat er bij rekenen voor de olijfolie, maar dat is hooguit 1 Point. Goed, het recept!

1. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.

2. Was de aardappels goed en zorg dat al het zand eraf is. Ja, we laten de schil erom! Als je dat echt niet lekker vind kan je ze natuurlijk schillen, maar dat kost wel wat meer tijd.

3. Snijd de aardappels in stukjes. Verdeel elke aardappel bijvoorbeeld in zes a acht stukken. Je kan er ook voor kiezen ze in reepjes te snijden zodat het meer op patat lijkt, maar dat maakt voor de smaak natuurlijk niks uit.

4. Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat. Vergeet het bakpapier niet, de aardappeltjes gaan namelijk kleven aan de plaat.

5. Sprenkel wat olijfolie over de aardappeltjes, doe de kruiden en zout er over heen. Je kan er wat teentjes knoflook bij leggen of er wat knoflookpoeder overheen gooien.

6. In de oven en na veertig minuten is het klaar!

Als je toch echt de patat sensatie wil hebben, eet je dit natuurlijk ‘speciaal’, met (light) mayo, curry en uitjes. Echt ongelooflijk lekker en zoveel beter dan de vette gefrituurde patat. Eet smakelijk!

Je kan natuurlijk ook ovenfriet in de oven doen, maar ik vind dat altijd erg droog en ik vind het niet eens in de buurt komen van patat. Dit is veel lekkerder!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.