Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
30 oktober 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Random Acts of Kindness

Alweer een hele poos geleden schreef ik over ‘random acts of kindness’, zomaar aardige dingen doen voor mensen om je heen. Ik zei het laatst ook in een filmpje, als we allemaal elke dag wat liever voor elkaar zijn ziet de wereld er een stuk leuker uit. Omdat ik iedereen wil aanmoedigen lief te zijn, vandaag nog meer ‘random acts of kindness’!

 

‘Random acts of kindness’ zijn dus eigenlijk gewoon aardige dingetjes die je doet voor mensen om je heen, zomaar. Voor vriendinnen, je buurvrouw of je vriend, maar ook onbekenden op straat of mensen in de trein. Je hoeft ze niet eens te kennen. Dat maakt het juist zo leuk, dat je iets aardigs doet voor iemand die dat niet van je verwacht, omdat je die persoon helemaal niet kent!

  • Sta op voor iemand in de trein of bus. Dit kan een ouder persoon zijn, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Hoe erg is het nu om eventjes te staan? Bied je plaats aan aan iemand die in het gangpad staat. Dat zal echt gewaardeerd worden.
  • Doe iets voor een goed doel. Je kan een dag vrijwilligerswerk doen, maar je kan ook een leuke avond organiseren om geld op te halen. Besef dat jij het goed hebt en die goede doelen kunnen wel wat hulp gebruiken. Zo ben ik zelf heel actief met Look Good Feel Better, een goed doel dat workshops organiseert voor kankerpatiënten, en met Plan Nederland, die zich inzetten voor kinderen in ontwikkelingslanden. Iets dichtbij huis, en iets verder van huis. Alle kleine beetjes helpen.
  • Schrijf een brief aan iemand die veel voor je betekent (heeft). Gewoon met pen en papier. Schrijf op wat je voelt en vertel hoeveel je aan hem of haar gehad hebt. 
  • Doe iets liefs voor je moeder. Neem, als je nog thuis woont, eens een paar dagen haar huishoudelijke taken over. Om haar te ontlasten, maar ook om zelf eens te beseffen wat ze allemaal voor je doet. Ze zal verrast zijn en ze zal het heerlijk vinden om eens te kunnen relaxen. Zij doet dit elke dag voor jou, jij kan het ook wel eens voor haar doen.
  • Breng een bezoek aan een dierenasiel. Geef de dieren wat aandacht en als je toch graag een huisdier wilt, neem dan een dier mee uit het asiel. Naast dat je een dier heel erg helpt, is het voor jezelf ook heel erg leuk!
  • Zoek je spullen uit en geef eens wat dingen weg aan mensen die het kunnen gebruiken. Je kleren kan je in van die zakken en containers doen zodat ze naar mensen gaan die het zelf niet kunnen betalen. Je (ongebruikte) cosmetica kan je doneren bij een vrouwenhuis of iets dergelijks. Je kan het natuurlijk ook specifiek aan personen geven waarvan je weet dat ze het goed kunnen gebruiken. Jij een opgeruimd huis, zij veel plezier van jouw spullen.
  • Doe iets liefs voor een vriendin. Een vriendin die het wel kan gebruiken, of gewoon eentje die je heel lief vindt. Kook voor haar, neem haar mee uit eten, ga samen naar de bios, geef haar een lief cadeautje, wat dan ook. Geef haar aandacht en laat blijken dat je haar waardeert als vriendin.
  • Wees sociaal als je in de auto zit. Geef voorrang, kijk goed om je heen, geef andere automobilisten de ruimte om in te voegen, rijdt niet te hard en geef op tijd je richting aan. Zo voorkom je een hoop irritatie en je zit zelf ook relaxter in de auto.

 

  • Woon je samen? Verras je vriend(in) dan eens met een totaal schoongemaakt huis en lekker eten als hij/zij thuiskomt. Steek kaarsjes aan en maak het extra gezellig. Naast dat hij/zij er heel blij mee zal zijn, is het voor jezelf natuurlijk ook heel prettig!

Naast deze aardige dingetjes kan je soms ook gewoon je mond houden of juist iets aardigs zeggen als je op het punt staat een lelijke opmerking naar iemand te maken. Het is soms zo makkelijk om bitchy te zijn, om iets gemeens te zeggen of om iemand onderuit te halen. Iedereen doet dat wel eens, maar probeer ook eens iets in te slikken. Tel tot tien en bedenk: wat hebben alle betrokkenen hieraan? Degene die de lelijke opmerking krijgt, zal boos worden, of zich rot voelen. Vervolgens zal jij je er ook niet beter over voelen. Misschien krijg je niet eens een schuldgevoel, maar voel je je béter door iemand anders onderuit te halen? Ik geloof het niet. Sterker nog, ik weet zeker van niet.

Of, nog knapper, zeg in plaats van iets gemeens iets aardigs. Of verpak je kritische opmerking in een mooier jasje. Als je zusje vraagt ‘Wat vind je van m’n haar?’ als ze net naar de kapper is geweest en je vind haar pony niet mooi, kan je in plaats van ‘Hahaha, je lijkt wel een lama met die lap haar voor je kop!’ ook iets aardigs zeggen, zoals ‘Ik vond je haar zonder pony leuker maar de kleur vind ik super mooi, en wat glanst het prachtig! Je ziet er geweldig uit!’. Je hoeft niet te liegen, maar je kan het wel wat aardiger brengen. Of gewoon je lelijke woorden eens inslikken. Wie heeft daar nu wat aan? Je zal haar kwetsen en vervolgens zal jij spijt hebben.

Probeer het gewoon eens. En doe wat vaker iets aardigs. Naast dat je iemand anders er blij mee maakt, zal je je er ook goed door voelen!

bron foto’s 1, 2, 3, 4, 5, 6


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.