Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
12 oktober 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • lipstick
  • pupa
  • Review
  • swatch
Een MissLipgloss artikel

PUPA Diva’s Rouge Lipstick review

17 intense red, 13 orange, 03 candy pink, 11 pink beige, 04 sorbet pink, 10 pink beige.

Naar aanleiding van mijn vorige artikel over de Diva’s Rouge lipstick van PUPA, nu de review! Want doet deze lipstick wat ‘ie beloofd?

Ten eerste is de geur en smaak van de lipstick aangenaam. Hij heeft geen vieze ’typische lipstickgeur’, maar een lekker vanillegeurtje. Precies hetzelfde als de MAC lipsticks! Absoluut een pluspunt. Niets viezer dan langs je lippen likken en een vieze smaak in je mond krijgen.

Ik vind vooral dat de lipstick heel makkelijk aan te brengen is. Wat je bij sommige goedkope merken ervaart, is dat het product heel stroef is en vlekkerig aanbrengt. Bij deze lipsticks hoef je maar een keer over je lippen te ‘vegen’ met de stick en de kleur zit er op. Door de creamy textuur van het product brengt het lekker aan en droogt het je lippen niet uit. Het nadeel is wel dat het er daardoor ook weer wat sneller afgaat. Oplossing: de tissue-hap-truc. Stiften, happen en weer stiften.

De lipsticks zijn per stuk 3,5 milliliter. Ter vergelijking, een MAC lipstick is 3 milliliter, dus het is een gewone hoeveelheid. De Diva’s Rouge lipsticks kosten €17,50 per stuk, evenveel als MAC lipsticks. De kwaliteit vind ik vergelijkbaar, stiekem vind ik de PUPA versie misschien nog wel wat fijner.

Op naar de kleurtjes en hoe die er uit zien…


17 intense red, 13 orange, 03 candy pink

Intense red is precies hoe de naam hem omschrijft. Intens rood! De kleur is heel diep en lekker diva-achtig. Het is niet knalrood, hij is net een tikje donkerder. Heel erg mooi, ik ben echt dol op deze kleur. Vooral doordat ‘ie zo dieprood is. Het is gewoon een satin finish lipstick, geen glittertjes of iets dergelijks.

Orange is oranje! In deze kleur zitten wel glittertjes en hij is wat minder dekkend daardoor. De formule is gewoon iets anders. Ik vind de kleur heel gaaf, maar had het mooier gevonden als ‘ie net als Intense Red heel mooi dekkend en creamy was geweest.

Candy Pink is voor mij de meest draagbare kleur. Hij is lichtroze met een beetje gouden shimmer erdoor heen. Gaat perfect met de MAC Nymphette lipglass, want die is ook roze met gouden shimmer! Matchy matchy. De formule is hetzelfde als die van Orange.


11 rose brown 04 sorbet pink, 10 pink beige.

Rose brown is een lichtbruine kleur, het doet me denken aan karamel. De formule is hetzelfde als die van Intense Red. Heel romig en dekkend. De kleur vind ik bij mij niet mooi. Ik denk dat deze bruinige tinten heel mooi zijn als nude kleur bij getinte mensen!

Sorbet Pink is een My Lips But Better lipstick! De kleur is bijna exact mijn lippen, maar dan net even iets mooier. Heel grappig. De textuur is hetzelfde als Orange en Candy Pink.

Pink Beige vind ik vreselijk op mijn lippen, maar is net als Rose Brown erg geschikt voor getinte mensen. De textuur is hetzelfde als Rose Brown (en Intense Red).

Mijn favoriete kleuren zijn Intense Red, Candy Pink en Sorbet Pink. Ik denk dat ik de laatste twee heel vaak ga gebruiken als lipstick voor overdag. Mooie gloss er over heen, klaar!

Conclusie is dat de Diva’s Rouge lipsticks hun geld absoluut waard zijn! Ik ben zelf minder fan van de lichte shimmertextuur van sommige kleuren, maar de kleuren die een romige dekking en finish hebben, vind ik echt super. De dekking is geweldig, de stick smeert heerlijk uit en de verpakking is echt top. Echt een totaalplaatje, dit. Het enige minpuntje vind ik dat de wat lichtere lipsticks (die met de shimmertextuur) wat minder lang blijven zitten.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.