14 februari 2015 door Cynthia Schultz 70 reacties
Een MissLipgloss artikel

#projectpositief Tag

do-what-you-loveDe #projectpositief tag gaat als een vuurtje door blogland. Hij sprak me enorm aan en ik ben aan de slag gegaan met mijn antwoorden. Wat is mijn favoriete quote, welke droom zou ik willen realiseren, waar ben ik trots op? Dit en nog veel meer bespreek ik in deze blogpost.

Deze tag is bedacht door Dagmar van ByDagmarValerie.

Wat is je favoriete quote en waarom?

mark

bron foto

Ik heb niet één favoriete quote, eigenlijk. Wel een aantal! Een greep hieruit:

Work hard & Be nice to people

Deze hangt aan mijn muur, al een aantal jaren. Dat laatste lijkt me heel logisch. Behandel anderen zoals je zelf graag behandeld wil worden, en aardig zijn is gewoon fijn. Je krijgt dat ook absoluut terug. Niet altijd natuurlijk, maar als jij hartelijk bent naar anderen, zal je dat regelmatig terugkrijgen.
Dat eerste, hard werken, vind ik zelf belangrijk. Niet voor iedereen, dat besef ik. Als je iets wilt bereiken, dromen hebt, een bepaald levensdoel voor ogen hebt, dan moet je daar voor werken. Dingen komen over het algemeen niet zomaar aanwaaien, de dingen die je wilt vallen niet zomaar in je schoot. Laatst had ik hier met Willem een urenlang gesprek over: dat dingen waar je hard voor gewerkt hebt zoveel beter voelen dan dingen die heel gemakkelijk gaan. Daarop slaat het ‘work hard’ deel. En daarnaast vind ondernemen en werken gewoon heel erg leuk, werk is voor mij grotendeels mijn hobby.

En een quote die ik laatst tegenkwam die ik top vind:

De meeste van ons leven hun dromen niet omdat ze te druk zijn met het leven van hun angsten.

fbe0c2ade21431a88d45790c2bbabffc

 bron foto

Vaak krijg ik de vraag ‘Maar wat nou als je site ineens geen bezoekers meer trekt’ of ‘Je bent zoveel op pad, ben je niet bang dat je een ongeluk krijgt’. Ik heb altijd het idee dat deze mensen hun angsten op mij willen projecteren. Ik snap die angsten natuurlijk heel goed, ik ben ook bang voor dingen en ik vind een heleboel heel erg eng. Denk je dat ik de vijf minuten voor ik een lezing voor honderden mensen moet geven sta te trappelen het podium op te rennen? Ik heb kriebels in mijn buik en ren het liefst snel weg.
En ja, mijn site kan over een paar jaar compleet dood zijn, ik kan morgen vreselijk ziek worden, en ja, ik kan ook volgende week een ernstig ongeluk krijgen. Ik kan in een live tv uitzending een complete blunder maken en wat nou als ik een hele domme fout maak en het hele internet zich tegen mij keert?
Dat kan allemaal. Dat is allemaal heel erg. Maar je er druk over maken helpt echt helemaal niks. Ik heb dus besloten me niet te laten leiden door angst, maar door passie, plezier, geluk en de kansen die ik krijg. En als het mis gaat – dat zie ik dan wel weer. En wellicht valt daar ook nog wat van te leren.

Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!

Ik zou heel erg graag een eigen televisieprogramma willen. Ik heb natuurlijk TLC Make-Up, waar ik heel erg trots op ben. Ik zou een volgende stap daarin geweldig vinden. Met als eerste een serieus item in een landelijk TV programma.
En ik wil dolgraag een roman schrijven. Dat lijkt me zo gaaf, en wil ik al sinds ik een klein meisje ben. Dat zijn nu wel mijn grootste dromen. Oh ja, en natuurlijk in 2015 ons droomhuis vinden. Met genoeg ruimte, een tuin, een fijne keuken en een lekkere plek voor mij om te werken.
Ooit: een huis op Terschelling. One day!

Wat betekent geluk voor jou?

do-what-you-love

Bron foto

Elke dag opstaan en zin hebben in wat die dag gaat brengen. Leuke dingen doen, met meer energie ’s avonds thuis komen dan toen ik ’s ochtends de deur uit ging. Dat kunnen delen met mensen die me begrijpen, die ik begrijp en die onvoorwaardelijk van mij houden en ik van hen. Regelmatig vlinders in mijn buik hebben, door de liefde, maar ook door mijn werk en de kansen die ik krijg.

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?

Willem. Als ik chagrijnig, boos, gestrest ben of helemaal in de put zit, steunt hij me en is hij er voor me. Ook op momenten dat ik echt niet de leukste Cynthia ben. Door er te zijn, maar ook door me juist dan aan het lachen te maken. Dat kan alleen hij.

Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?

Tony’s Chocolonely karamel-zeezout. Koffers pakken en naar Terschelling gaan.

Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?

We waren op de verjaardag van mijn nicht. Tegenover hun huis kan je zo in de badkamer van de overbuurman kijken. Hij was hier blijkbaar niet helemaal van op de hoogte want hij zat heerlijk nummer twee te doen. Het was mega ongemakkelijk, maar wat hebben we gelachen.

Op welke prestatie ben je ontzettend trots?

140369-Do-what-you-feel-in-your-heart-Alyd

bron foto

Dat ik al zolang ik me kan herinneren mijn gevoel volg, ondanks meningen en protesten van anderen. In de eerste klas van de middelbare school bespraken we een soort vragenlijst met de klas. Een vraag was ‘Wat vind jij het belangrijkst bij je keuze voor je middelbare school?’, en ik antwoordde ‘Dat ik het er leuk vind’. Daar lachte mijn mentor destijds me serieus voor uit – moet je nagaan hoe dat voelt als twaalfjarige. Voor mij was plezier hebben zo belangrijk, maar dat leek niemand om mij heen te begrijpen.

fbd3423487d1f5876ba9c29f1cf3508f

bron foto
Toch ben ik het altijd blijven doen. In privé situaties, en zakelijk. Ik volg altijd mijn gevoel. Ook al is dat soms in een zakelijke omgeving best wel lastig, als je moet uitleggen dat je iets niet wilt ‘omdat het niet goed voelt’. Als mijn onderbuikgevoel niet klopt, dan doe ik iets niet. Zo wel? Dan ga ik ervoor. En als ik iets wil, dan zal ik het krijgen.
Dat heb ik altijd gedaan, en zal ik altijd blijven doen. Door deze houding ben ik waar ik nu ben. Pak ik kansen met beide handen aan, of laat ik andere dingen langs me heen gaan.

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?

Zoveel! Als eerste dat je altijd in jezelf moet geloven en dat je nooit moet luisteren naar mensen die je klein proberen te houden. Iedereen heeft ze vast in zijn of haar omgeving: mensen die je altijd vertellen dat je iets niet kan, dat iets uberhaupt niet bestaat, dat wat jij wil onzin is. Als jij iets wil en als jij ergens in gelooft, dan moet je er voor gaan. En dan moet je beseffen dat je ergens kan komen met passie, liefde en hard werken. Natuurlijk lukt niet altijd alles (geloof me: bij mij is er een heleboel mislukt, en het mooie is dat dat de allergrootste lessen zijn die je zult leren in je leven), maar er zullen dingen gaan lukken en dan kan je geweldig trots zijn op jezelf.
Daarnaast: leef en laat leven. Eigenlijk in het verlengde van mijn eerste boodschap.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

70 reacties
 1. Nienke

  Dat onderbuik gevoel komt me erg bekend voor. Ergens vind ik het fijn dat ik het heb en erop kan vertrouwen, anderzijds twijfel ik toch soms nog en vraag ik me af of ik niet beter ‘rationeel’ moet nadenken of moet doen wat de mensen verwachten. Maar elke keer dat ik mijn gevoel niet volgde liep het mis of voelde ik mij doorheen het hele proces erg slecht, dus ik vermoed dat ik echt wel dat gevoel moet volgen. Leuk om te horen dat ook jij dit doet, zelfs in zakelijke situaties waarbij je met andere mensen moet omgaan en samenwerken. Goed om te horen dat het ook dan mogelijk is, dat geeft mij vertrouwen!

 2. Melanie

  Wat een super antwoorden! Ik vind het heel knap dat je het allemaal zo goed kan omschrijven en onderbouwen, daardoor kun je mensen echt inspireren.

  Bedankt.
  XoXo Melanie

 3. Suuz

  Wat een prachtig artikel… fantastisch mooi geschreven! love it!

 4. Miriam

  Jaaa, deze tag staat ook nog op mijn to-do-blog lijstje! Leuk om je antwoorden te lezen 😀

 5. Lucinda

  De blog van Dagmar volg ik ook al een hele tijd, dus ook deze tag is niet meer onbekend. Ik vind het super leuk dat mensen hem nog steeds blijven invullen en jouw antwoorden vind ik ook erg inspirerend. xxx Lucinda

 6. Rosan

  Super leuk om te lezen en zo inspirerend! Bewondering voor je doen en denken.

 7. Lifesabout

  Ik word hier echt blij van! Een roman schrijven, of een boek in elk geval, staat ook op mijn lijstje. Ik vind het herkenbaar dat veel mensen hun dromen niet laten uitkomen omdat ze het te druk hebben met hun angsten.

 8. Willemijn

  Ik vind het echt tof om te zien hoe jij in het leven staat! Ïk denk dat als meer mensen zo zouden kijken, hun hart volgen en doen waar je van houdt, dat de wereld echt een superleuke plek zou zijn! You go girl!

 9. Stephanie

  Interessant 🙂 en mooi ingevuld!
  Het is wel waar ja, je kunt wel doemdenken over alles.. maar je kunt ook juist kansen blijven zien.

 10. Tahnee

  Tjeeminee Cynthia, wat kun jij inspireren en motiveren en aanmoedigen. Zit hier nu echt even met een brok in mijn keel doordat ik zelf nu ook voor keuzes sta en met mijn angsten geconfronteerd word en alles wat je schrijft kan ik zo goed gebruiken nu! Wat een fijne blogpost (vooral nu 😉 )

 11. anouk

  Echt een lekker artikel! Heel fijn om te lezen

 12. Chahrazad

  En een leuk tag Cynthia! En wat apart van je docent. Wauw. Dat die je zomaar uitlacht.

 13. Ilja

  Mooie quotes staan ertussen, ben dol op van die afbeeldingen!

 14. Kimberley

  Wat een rare reactie van je leraar. Ik heb mijn middelbare school toendertijd ook om die reden gekozen, na verschillende open dagen te hebben bezocht voelde het daar echt als een warm bad (weet niet hoe ik het beter kan omschrijven haha). Ik heb dat ook altijd eerlijk gezegd en ben er gelukkig nooit om uitgelachen

 15. Margot

  Wat een mooie tag! En goed dat ej zo op je gevoel af gaat! Ik probeer dat ook steeds meer te doen.

 16. Maria

  Wat een heerlijk, inspirerend artikel! Had ik net even nodig, zit momenteel even in een dipje… Thanks voor het artikel 🙂

 17. saskia

  Ik vind het een goed project van dagmar! mooie quotes staan er weer tussen!

 18. Karen

  Wat raar dat mensen vragen of je niet bang bent dat je een ongeluk krijgt. Hoe belachelijk is die vraag!

  • Miss Lipgloss

   Krijg hem toch best vaak omdat ik vrij veel reis! Raar toch.

 19. Deisy

  Wat heb je de tag van Dagmar prachtig ingevuld, precies zoals hij door haar bedacht is: om te inspireren en geluk te verspreiden. Ben het trouwens helemaal met je eens wat betreft het laatste antwoord: in jezelf geloven is het krachtigste wapen wat je kan hebben in je leven… Niet laten leiden door angsten maar juist door mogelijkheden en dat heb jij perfect verwoord. Heel vele liefs, Deisy

 20. Marleen

  Mooie antwoorden heb je gegeven. Ze zijn heel inspirerend!

 21. Kim

  Vraagje: komt er nog een reisverslag van Sint Maarten? Ik ben erg benieuwd namelijk 🙂

 22. Lou

  Wat een mooie en wijze antwoorden heb je gegeven! 🙂

 23. anne

  Wat een mooi verhaal en erg inspirerend. Zo mogen meer mensen in het leven staan!

 24. Kirsty

  Leuke tag! Ik vind het altijd wel erg belangrijk om positief in het leven te staan en niet teveel bezig te zijn met angsten voor dingen die zouden kunnen gebeuren. Ik vind die quote van “Work hard & be nice to people” ook wel heel mooi; ik heb altijd geleerd van kleins af aan dat je een ander zo moet behandelen als je zelf ook behandelt zou willen worden en daar ben ik het nog steeds mee eens 😉

 25. Lien

  Het is fijn de dag te beginnen met zoveel positieve wijsheden!
  Het viel me meteen op dat de antwoorden die je geeft helemaal de sfeer van je blogs weerspiegelen. Dit laat nogmaals zien hoe goed je jezelf blijft in alles. Heerlijk! Dus kunnen we alleen maar zeggen: blijf dat buikgevoel volgen, je doet dat super!

 26. Jeapr

  Mooi! Vooral het stuk van de keuze dat je iets wou dat je leuk vind! Zeer belangrijk. Mensen kiezen meestal voor opleidingen waar je veel geld mee kan verdienen. Maar kies gewoon wat je leuk vind. Hier ook nu zzp. Gelukkig altijd geleerd dat ik iets moest kiezen wat ik leuk vind!

 27. Suzanne

  Ik ben gek op quotes, vooral quotes over dat je je hart moet volgen. Helemaal waar. Leuk artikel, erg mooi om te lezen.

 28. Syl

  Ik ben gek op quotes. Daarnaast vind ik het ook erg belangrijk om je hart te volgen.
  Denk positief, doe positief en mensen om je heen worden positief.
  Denk buiten de box… Zo word je succesvol

 29. Amy

  Wat leuk dat je Dagmars tag hebt ingevuld. Je geeft bijzondere en inspirerende antwoorden.. Leuk om te lezen. En je hebt gelijk: je hart volgen en doen wat je leuk vindt is zo belangrijk!

 30. Lisa

  Heerlijk, zo’n super positief artikek. Ik probeer ook alleen dingen te doen waar ik mezelf goed bij voel, daar ben je heus niet alleen in ^^

 31. Anita

  Mooie invulling van de tag! Doen wat goed voelt, waar je gelukkig van wordt en dat hard werken soms nodig is ben ik helemaal met je eens! Zo leuk voor Dagmar dat de tag overal opduikt!

 32. Iris | Todayslipstick

  Wat motiverend om te lezen! Dit geeft me echt de kracht en motivatie om net dat beetje extra te doen,ik ga een paar van je quotes opschrijven zodat ik ze niet vergeet! Dankjewel Cynthia!
  Liefs, Iris

 33. Emeliek

  Mooie post! Ik vind je wel heel realistisch (in tegenstelling tot een andere reactie hierboven), zoals je zegt: dingen komen niet zomaar aanwaaien. En wie z’n gevoel volgt en zich positief instelt, die trekt ook mooie dingen aan (beetje de wet van het universum). En ja, natuurlijk kunnen er dingen mislopen of heb je soms echt dikke pech, maar dan leer je daar weer uit… en dan is het belangrijk dat je fijne mensen om je heen hebt.
  Wat een idiote reactie trouwens van die mentor. Ik ben zelf klastitularis van het eerste jaar secundair (zo heet dat in Vlaanderen;) en vind het ook heel belangrijk dat de kinderen graag naar school komen. Het is al zo’n grote overstap en ze zijn al zo zenuwachtig… Vind het echt ongepast van die mentor en kan me voorstellen dat je dat niet vergeten bent. Gelukkig heb je je niet laten doen!

 34. Suzanne

  wat een mooie tag en wat een mooie en inspirerende antwoorden 🙂

 35. Dagmar

  Wauw wat ongelooflijk bijzonder dat je deze tag hebt ingevuld, ik knijp mijzelf echt haha. Ik ben net wakker en werd van alle kanten geappt wat een geweldig begin van de dag! Heel erg bedankt dat je het hebt ingevuld en voor je inspirerende boodschap, je hebt prachtige antwoorden gegeven en ik hoop dat je dromen uitkomen <3

 36. Svenja

  Mooie inspirerende tag! Je geeft ons een hele mooie boodschap mee! En inderdaad, als je positief in het leven staan, en er hard voor werkt, dan kan je in mijn ogen alles bereiken wat je wilt! Just go for it <3

 37. Liset -Beautydagboek

  Ik vind het heel mooi om te lezen waar jij voor staat en gaat. Je gevoel over dingen is juist heel belangrijk, zo kan ik juist de beste beslissingen maken. Want als het niet goed voelt, is het ook (voor mij) niet de juiste beslissing. Mooie dromen heb je Cynthia!

 38. Dita

  Wat een vrolijke post! Heerlijk!

 39. lousaa

  Hmmmm. Ik vind veel van die quotes dooddoeners. Ik bem bijvoorbwwld echt voor hard werken maar wat als dat niet voldoende is. Positief zijn lan leul zijn als het goed gaat en als je er hoop uit put, zwlfs tegen wil en dank. Maar geef mij maar realisme. Ik vind dat veel jonge mensen geluk en toeval als factor onderschatten.

  • Yvonne

   Snap wat je bedoelt! Positief denken is goed en mooi, maar ik vind wel: blijf daarbij wel nuchter en realistisch. Je kunt er ook in doorslaan omdat je eigenlijk de waarheid niet onder ogen wil/durft te zien, en dat is in feite óók angst. En realisme wordt vaak onterecht verward met pessimisme. Soms moet je dingen loslaten. En er is ook zoiets als verantwoordelijkheid. Een alleenstaande moeder zal bijv. niet zomaar de baan opgeven waar ze het niet naar haar zin heeft, omdat er brood op de plank moet komen voor haar kroost. Dan kun je wel graag iets anders willen en je hart willen volgen, maar soms moet je het doen met wat je hebt omdat het even niet anders kan.

  • Linda

   Hier ben ik het ook mee eens ja! Ik ken iemand die nu ook in zo’n situatie zit (niet echt een leuke baan maar even geen andere optie omdat er anders geen geld is en dus de huur niet betaald kan worden) en dan moet je het er maar even mee doen. Je kan natuurlijk wel kijken naar andere dingen en je best blijven doen maar blijf inderdaad realistisch.

   Toffe tag trouwens, heb ‘m bij veel verschillende bloggers gezien, leuk om de verschillende (en ook wel de overeenkomsten!) antwoorden te zien.

  • Cher

   Feit blijft dat een kut situatie niet beter word door in de put te zitten. Bij n grote tegenslag lijk je opeens ook meer aan te kunnen dan je voorheen dacht, juist omdát negatief doen geen zin heeft.

 40. Ilse

  De boodschap die je op het eind van je artikel meegeeft, vind ik zo mooi! Ik denk dat veel mensen hier wat aan hebben.

 41. Inge

  mooi positief artikel. positief denken en positief zijn is altijd een keuze. soms wordt die keuze erg bemoeilijkt, maar het blijft een keuze die je zelf maakt. hoeft niet altijd 100% te lukken, want voor ups heb je ook downs nodig en ook om strijdlust te ontwikkelen zoals jij ook hebt gedaan en kijk waar je nu bent!

 42. Akosua

  Ik vind het altijd zo leuk om deze tag bij bloggers te lezen. En ik ben het helemaal met je eens dat je geen keuzes moet maken op basis van angst en je niet door anderen moet laten weerhouden om te doen wat jou leuk lijkt.

 43. Luus

  ,, One smile a day keeps the doctor away!”
  I’m smiling already :0)

 44. Lin

  Mooi! Fijne, oprechte antwoorden, waarvan ik me er in veel goed kan vinden. De aankomende maanden Work hard & be nice nog wat meer in mijn achterhoofd houden.

 45. Evelien

  Leuk dat je deze tag hebt ingevuld. Positiviteit is altijd goed! 🙂

 46. Yvonne

  Wat stom trouwens van die mentor! Mijn dochter zit net op de middelbare school en ik zeg juist altijd dat het allerbelangrijkste is dat ze het daar naar haar zin heeft. Als je het niet leuk hebt op school, gaat leren immers ook niet goed. Het maakt me niets uit wat ze gaat doen of op welk ‘niveau’, als ze er maar zelf achter staat en vooral dat ze het leuk vindt. Zo’n mentor heeft nog een hoop te leren!

 47. Chinouk

  Wat een heerlijk positief artikel om mijn dag mee te beginnen! Happy V-day!

 48. Yvonne

  Prachtig om te lezen! Heel goed dat je je niet laat leiden door angsten. Veel mensen leven zo inderdaad, die quote klopt helemaal. Enne…de meeste ongelukken gebeuren in huis, zegt men toch? Dus waarom thuisblijven. 🙂 Ikzelf pieker ook wel eens, maar dan geef ik mezelf een schop onder de kont en denk: kom op, wat is het ergste wat er kan gebeuren? En wat als dat nou níet gebeurt? Je zorgen maken op voorhand is zonde. Pas als het zover is, is het vroeg zat om je druk te maken. Ik neem het leven grotendeels zoals het komt eigenlijk. Ik houd wel rekening met (realistische) dingen. Dan kan het alleen maar meevallen. Ik hoop dat je je roman gaat schrijven! Een roman schrijven is ook hard werken, dus dat komt mooi uit. 😉

  • M

   mijn lieve echtgenoot heeft op 19 december 2014 een hartstilstand gekregen, ik heb hem gereanimeerd, en hij is er nog. Wel wat vergeetachtig en anders dan vroeger maar ik ben zo blij en dankbaar dat ik elke dag bedenk dat het leven goed is, en schijt aan wat anderen denken, tegelijk ben ik ook heel bang dat het weer gebeurd, lijkt makkelijk om te zeggen dat je je leven niet door angst moet laten leiden maar dat is het absoluut niet, elke dag ben ik weer bang, voor wat komen gaat.

  • Debora

   Van dit verhaal heb ik eventjes kippenvel gekregen :o. Ik kan er echt inkomen dat nu elke dag een kado is.

 49. Maaike

  Leuke tag om te lezen! Dat wat je zegt over mensen die hun angsten op jou projecteren herken ik heel goed. Zo hoor ik vaak van mensen: zo hey, wat knap dat je alleen op vakantie durft, ben je niet bang dat er wat gebeurt? Zo’n dooddoener is dat.

 50. Charlene

  Mooi verwoord!! Leuk om de dag zo positief te beginnen 🙂

 51. Anniek

  Supermooi artikel Cynthia! Tof dat je zo open bent over jezelf, en ik heb er nog altijd enorm veel respect voor hoe je het allemaal doet, ook toen je het even wat moeilijker had. En so true: die Tony’s Chocolonely karamel zeezout is TE lekker! 😉 Liefs!

 52. Kelly Caresse

  Wat leuk dat jij ook deze tag hebt ingevuld! Deze tag is bedacht door Dagmar (bydagmarvalerie.nl) die project positief als blog project uit, super inspirerend en tof dat al zoveel bloggers meedoen! Leuk om jouw antwoorden te lezen

 53. Saskia

  Wauw wat een heerlijk positief artikel en ontzettend mooi hoe je beschrijft dat het belangrijk is om je hart te volgen!