Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
14 februari 2015 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

#projectpositief Tag

do-what-you-loveDe #projectpositief tag gaat als een vuurtje door blogland. Hij sprak me enorm aan en ik ben aan de slag gegaan met mijn antwoorden. Wat is mijn favoriete quote, welke droom zou ik willen realiseren, waar ben ik trots op? Dit en nog veel meer bespreek ik in deze blogpost.

Deze tag is bedacht door Dagmar van ByDagmarValerie.

Wat is je favoriete quote en waarom?

mark

bron foto

Ik heb niet één favoriete quote, eigenlijk. Wel een aantal! Een greep hieruit:

Work hard & Be nice to people

Deze hangt aan mijn muur, al een aantal jaren. Dat laatste lijkt me heel logisch. Behandel anderen zoals je zelf graag behandeld wil worden, en aardig zijn is gewoon fijn. Je krijgt dat ook absoluut terug. Niet altijd natuurlijk, maar als jij hartelijk bent naar anderen, zal je dat regelmatig terugkrijgen.
Dat eerste, hard werken, vind ik zelf belangrijk. Niet voor iedereen, dat besef ik. Als je iets wilt bereiken, dromen hebt, een bepaald levensdoel voor ogen hebt, dan moet je daar voor werken. Dingen komen over het algemeen niet zomaar aanwaaien, de dingen die je wilt vallen niet zomaar in je schoot. Laatst had ik hier met Willem een urenlang gesprek over: dat dingen waar je hard voor gewerkt hebt zoveel beter voelen dan dingen die heel gemakkelijk gaan. Daarop slaat het ‘work hard’ deel. En daarnaast vind ondernemen en werken gewoon heel erg leuk, werk is voor mij grotendeels mijn hobby.

En een quote die ik laatst tegenkwam die ik top vind:

De meeste van ons leven hun dromen niet omdat ze te druk zijn met het leven van hun angsten.

fbe0c2ade21431a88d45790c2bbabffc

 bron foto

Vaak krijg ik de vraag ‘Maar wat nou als je site ineens geen bezoekers meer trekt’ of ‘Je bent zoveel op pad, ben je niet bang dat je een ongeluk krijgt’. Ik heb altijd het idee dat deze mensen hun angsten op mij willen projecteren. Ik snap die angsten natuurlijk heel goed, ik ben ook bang voor dingen en ik vind een heleboel heel erg eng. Denk je dat ik de vijf minuten voor ik een lezing voor honderden mensen moet geven sta te trappelen het podium op te rennen? Ik heb kriebels in mijn buik en ren het liefst snel weg.
En ja, mijn site kan over een paar jaar compleet dood zijn, ik kan morgen vreselijk ziek worden, en ja, ik kan ook volgende week een ernstig ongeluk krijgen. Ik kan in een live tv uitzending een complete blunder maken en wat nou als ik een hele domme fout maak en het hele internet zich tegen mij keert?
Dat kan allemaal. Dat is allemaal heel erg. Maar je er druk over maken helpt echt helemaal niks. Ik heb dus besloten me niet te laten leiden door angst, maar door passie, plezier, geluk en de kansen die ik krijg. En als het mis gaat – dat zie ik dan wel weer. En wellicht valt daar ook nog wat van te leren.

Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!

Ik zou heel erg graag een eigen televisieprogramma willen. Ik heb natuurlijk TLC Make-Up, waar ik heel erg trots op ben. Ik zou een volgende stap daarin geweldig vinden. Met als eerste een serieus item in een landelijk TV programma.
En ik wil dolgraag een roman schrijven. Dat lijkt me zo gaaf, en wil ik al sinds ik een klein meisje ben. Dat zijn nu wel mijn grootste dromen. Oh ja, en natuurlijk in 2015 ons droomhuis vinden. Met genoeg ruimte, een tuin, een fijne keuken en een lekkere plek voor mij om te werken.
Ooit: een huis op Terschelling. One day!

Wat betekent geluk voor jou?

do-what-you-love

Bron foto

Elke dag opstaan en zin hebben in wat die dag gaat brengen. Leuke dingen doen, met meer energie ’s avonds thuis komen dan toen ik ’s ochtends de deur uit ging. Dat kunnen delen met mensen die me begrijpen, die ik begrijp en die onvoorwaardelijk van mij houden en ik van hen. Regelmatig vlinders in mijn buik hebben, door de liefde, maar ook door mijn werk en de kansen die ik krijg.

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?

Willem. Als ik chagrijnig, boos, gestrest ben of helemaal in de put zit, steunt hij me en is hij er voor me. Ook op momenten dat ik echt niet de leukste Cynthia ben. Door er te zijn, maar ook door me juist dan aan het lachen te maken. Dat kan alleen hij.

Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?

Tony’s Chocolonely karamel-zeezout. Koffers pakken en naar Terschelling gaan.

Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?

We waren op de verjaardag van mijn nicht. Tegenover hun huis kan je zo in de badkamer van de overbuurman kijken. Hij was hier blijkbaar niet helemaal van op de hoogte want hij zat heerlijk nummer twee te doen. Het was mega ongemakkelijk, maar wat hebben we gelachen.

Op welke prestatie ben je ontzettend trots?

140369-Do-what-you-feel-in-your-heart-Alyd

bron foto

Dat ik al zolang ik me kan herinneren mijn gevoel volg, ondanks meningen en protesten van anderen. In de eerste klas van de middelbare school bespraken we een soort vragenlijst met de klas. Een vraag was ‘Wat vind jij het belangrijkst bij je keuze voor je middelbare school?’, en ik antwoordde ‘Dat ik het er leuk vind’. Daar lachte mijn mentor destijds me serieus voor uit – moet je nagaan hoe dat voelt als twaalfjarige. Voor mij was plezier hebben zo belangrijk, maar dat leek niemand om mij heen te begrijpen.

fbd3423487d1f5876ba9c29f1cf3508f

bron foto
Toch ben ik het altijd blijven doen. In privé situaties, en zakelijk. Ik volg altijd mijn gevoel. Ook al is dat soms in een zakelijke omgeving best wel lastig, als je moet uitleggen dat je iets niet wilt ‘omdat het niet goed voelt’. Als mijn onderbuikgevoel niet klopt, dan doe ik iets niet. Zo wel? Dan ga ik ervoor. En als ik iets wil, dan zal ik het krijgen.
Dat heb ik altijd gedaan, en zal ik altijd blijven doen. Door deze houding ben ik waar ik nu ben. Pak ik kansen met beide handen aan, of laat ik andere dingen langs me heen gaan.

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?

Zoveel! Als eerste dat je altijd in jezelf moet geloven en dat je nooit moet luisteren naar mensen die je klein proberen te houden. Iedereen heeft ze vast in zijn of haar omgeving: mensen die je altijd vertellen dat je iets niet kan, dat iets uberhaupt niet bestaat, dat wat jij wil onzin is. Als jij iets wil en als jij ergens in gelooft, dan moet je er voor gaan. En dan moet je beseffen dat je ergens kan komen met passie, liefde en hard werken. Natuurlijk lukt niet altijd alles (geloof me: bij mij is er een heleboel mislukt, en het mooie is dat dat de allergrootste lessen zijn die je zult leren in je leven), maar er zullen dingen gaan lukken en dan kan je geweldig trots zijn op jezelf.
Daarnaast: leef en laat leven. Eigenlijk in het verlengde van mijn eerste boodschap.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.