Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
15 oktober 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • beauty talk
 • vraag
Een MissLipgloss artikel

Producten waar je ineens niet meer zonder kan

Ik wil het vandaag niet hebben over producten waar je uberhaupt nooit zonder kan, zoals deodorant, mascara en lippenbalsem. En voor veel meiden ongetwijfeld ook foundation en dat soort producten. Nee, ik wil het hebben over dingen die je hebt ontdekt, en ineens mist als je ze niet gebruikt. Producten die je jarenlang nooit in je stash heb gehad, die je een keer uitprobeert, en dan nooit meer uit je routine wilt halen. Echte holy grails. Ik wil je in dit artikel vertellen welke soort producten dat voor mij zijn en ik ben natuurlijk benieuwd naar die van jou.

 

Ik bedoel trouwens niet producten van specifieke merken, maar echt ‘stappen’ in je routine. In je make-up, of je gezichtsverzorging. Voor mij is dat vooral producten die mijn make-up veel langer laten zitten.

 • Primers. Ik ben hier een paar jaar geleden mee begonnen, omdat ik het een keer opgestuurd kreeg geloof ik, of omdat iemand me er over tipte. Ik ben het gaan gebruiken, en ik wil er nooit meer mee stoppen. Veel mensen die ik ken gebruiken het alleen als ze bijvoorbeeld een feestje hebben, of een speciale dag waarop hun make-up extra lang moet blijven zitten. Ik gebruik het elke dag. En ik merk het meteen als ik het vergeten ben: dan is mijn foundation half verdwenen tegen een uur of vier ’s middags, zeker als ik druk ben geweest. Mijn huid slorpt het op, het glijdt er af, wat het ook is: het verdwijnt.Het ding met primers is dat ze een soort laagje op je huid leggen, waardoor je een ‘schoon canvas’ hebt om je make-up op aan te brengen. Het maakt je huid gladder en meer effen, maar het zorgt ook dat je make-up een goede houvast heeft. En daardoor blijft je make-up veel, véél langer zitten. Als ik primer gebruik, zit mijn make-up er ’s avonds nog tiptop op. Als ik dat niet gebruik, dan is het er dan echt helemaal af.

  Mijn favorieten: MAC Prep + Prime Skin Base, Make Up Forever HD Primer

 • Poeder. Ik kan niet meer zonder poeder. Echt niet. Het zorgt er voor dat mijn foundation er mooi mat uitziet, dat mijn make-up onder mijn ogen niet uitloopt, dat mijn foundation een miljoen keer langer blijft zitten en tja, het ziet er gewoon allemaal wat mooier uit met poeder. En oh ja, het zorgt er ook voor dat mijn fall out niet meteen voor strepen en vlekken zorgt. En ik ga minder snel glimmen.
   

  Mijn favorieten: MAC Blot Powder, MAC Prep + Prime Transparent Finishing Powder

 • Fixing spray. Dit gebruik ik nog maar relatief kort, ik denk ongeveer een jaar. Het is geweldig. Fixing spray zorgt er voor dat je make-up er minder poederig en pannekoekerig uitziet, maar het zorgt er óók voor dat je make-up veel langer en mooier blijft zitten – net als poeder en primer. Ook voelt het gewoon lekker fris aan. Ik gebruik het elke dag en kan niet meer zonder.

  Mijn favorietenThe Body Shop Vitamine E Face Mist, MAC Fix+

 

Verder ben ik de laatste jaren ook gewoon veel kritischer geworden wat betreft huidverzorging. Geloofde ik vroeger verkooppraatjes, nu check ik ingrediëntenlijsten en vind ik niet zomaar iets ‘fijn’. Ik ben vooral gek geworden op natuurlijke producten met ingrediënten die echt iets doen, in plaats van een watertje met SLS erin wat je huid uitdroogt.

Ik ben benieuwd naar producten waar jij ineens niet meer zonder kan. Tell me!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.