Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
13 januari 2014 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Ploggen: jij mag kiezen

Het zal je niet ontgaan zijn: afgelopen week heb ik geplogd. Gisteren verscheen de laatste, van zondag. Ploggen staat voor photobloggen of picturebloggen, en elke dag stond er een ‘dagboek’ online van de dag er voor. Een experimentje. Ik heb er onwijs van genoten en voor mij was het een groot succes. Nu wil ik om jouw mening vragen, klik verder voor de poll.

Het was best een uitprobeersel, vond het spannend!

Op een paar vlakken was het een succes voor me. Ten eerste omdat ik zelf veel bewuster met mijn dagen bezig was. Bij veel momenten stond ik letterlijk stil om een foto te maken. Daardoor leek het of een dag dubbel zo lang duurde, ik maakte alles veel meer mee, minder op de automatische piloot. Ik vond het echt heel erg leuk om elke dag te ploggen, leuker dan ik had verwacht. Ergens is het ook wel ‘intens’ omdat ik er de hele dag mee bezig ben, dus ik heb veel respect voor vrouwen die dit dagelijks doen. Wauw! Ik dacht nog: als iedereen dit heel stom vind, ga ik gewoon op een klein privé blogje dit doen, want ik vind het zelf echt vet leuk. Maar ik wil liever geen aparte blog, omdat dat ook veel tijd en aandacht kost, en die tijd heb ik eigenlijk niet.

Ook was het een succes omdat ik echt veel meer bezoekers had dan normaal. Op zaterdag, wat normaal een vrij rustige dag is, had ik zo’n 52.000 unieke bezoekers. Ook de andere dagen waren druk, drukker dan normaal. Nu hoeft dat niet per se door de plogs te komen – maar ik denk het wel. Daarnaast kreeg ik ontzettend veel (!) leuke, lieve reacties en dat vond ik te gek. Wat waren jullie enthousiast! Niet iedereen natuurlijk, maar ja, dat is normaal, ik kan niet iedereen blij maken. Sommige mensen snappen het niet, of vinden het gewoonweg stom. Dat kan!

Omdat ik héél veel hoorde ‘stop alsjeblieft niet met ploggen!’ en ‘ga door met ploggen!’ heb ik iets bedacht. Miss Lipgloss is een persoonlijke beautyblog, dus ploggen vind ik erg goed passen. Misschien is elke dag ‘voor altijd’ ploggen een beetje teveel? Wel lijkt het me leuk elke maand een week te ploggen, bijvoorbeeld elke eerste week van de maand. Dan doe ik het precies hoe ik het afgelopen week gedaan heb, dan komt er ’s middags gewoon een beauty blogpost online.

Jij mag kiezen!

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

Binnenkort zal ik ook de uitkomsten van de enquête met je doornemen, van laatst.

Gisteren vroeg ik of ik nog een week door zal ploggen (en daar werd heel positief op gereageerd!), maar ik zit nu nog een tikje te twijfelen, omdat ik dus elke eerste week van de maand wil gaan ploggen – als jullie dat tof vinden. Dan plog ik dus tot en met de 20e en dan ga ik op 1 februari alweer ploggen (wel leuk, want dan zit ik in Dubai). Misschien is dat teveel? Het moet wel leuk blijven natuurlijk. Dus ik ga dat vandaag beslissen – ik maak sowieso maar vast foto’s van vanalles! 🙂 Dan kan ik het vanavond nog besluiten.

Wil je de plogs nog even teruglezen? Hier allemaal op een rijtje:

Plog 6 januari

Plog 7 januari

Plog 8 januari

Plog 9 januari

Plog 10 januari

Plog 11 januari

Plog 12 januari


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.