1 april 2014 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Plog 31 maart 2014

P1330296De laatste plog van deze week! En onze laatste dag van het programma op Aruba. We hebben weer een heerlijke dag gehad (dat kan ook niet anders hier) en ik neem je nog een keertje mee.

P1330240

De dag begon hier mee. Ja, au. Ik heb mijn MacBook air nu bijna drie jaar (zoiets? Kan ook wat korter zijn) en ik sleep hem overal mee naar toe. Toen ik hem kocht heb ik hem volledig verzekerd, omdat hij zomaar gestolen kan worden, of hij kan zomaar eens vallen. Het is niet een goedkoop apparaat dus ik besloot het zekere voor het onzekere te nemen. Ik ben heel erg zuinig op mijn laptop omdat ik hem echt nodig heb en het is natuurlijk een heel mooi kostbaar apparaat. Vanochtend gleed hij uit de kluis waar ik hem hier in bewaar. Van bijna twee meter hoogte op de tegelvloer. NEEEE! De behuizing is dus helemaal stuk en hij sluit niet meer goed. 🙁

P1330242

Oké, van de schrik bekomen 😉 even ontbijten.

P1330245

We gingen naar Nationaal Park Arikok! Dit enorme beschermde nationale park beslaat zo’n 18% van het eiland en er leven beschermde dieren en planten. Het enige dier dat daar dood gemaakt mag (moet) worden, is de Boa Constrictor. Deze slang komt niet van nature op het eiland voor, maar jaren geleden liet iemand zijn huis-boa los in het park. Deze slangen vermenigvuldigen zich enorm vaak, maar hebben hier geen natuurlijke vijand. Je kan dus zeggen dat er in het park veel te veel boa’s zijn. Alleen op Aruba mogen deze slangen gevangen en gedood worden, omdat ze een steeds groter probleem vormen.

Verder zijn er veel andere soorten slangen, zoals de ratelslang en de wurgslang, veel hagedissen en leguanen, bokken, geiten, ezels, insecten. En veel soorten planten. De Divi Divi boom is de bekendste van Aruba. De officiële naam hiervoor is Watapana. De boom wordt Divi Divi genoemd omdat je de vruchten open moet breken om ze uit hun huls te krijgen. Scheiden is dividir in het Spaans, en vandaar Divi Divi. Deze boom zie je overal op het eiland, door de wind lijkt het alsof de boom ‘loopt’. Prachtig!

P1330255

Knuffelende (nee, parende) hagedissen!

P1330258

Kijk hoe mooi het park is. Heel veel cactussen, maar andere delen zijn juist weer heel groen met veel bomen.

P1330259

Veel heuvels. Je kan hier gewoon met de auto inrijden, maar je moet wel $10 per persoon betalen (onder de 17 jaar is het gratis) om de natuur in stand te houden. Aruba steekt veel tijd en geld in dit park. Je kan ook wandelen, fietsen, met buggy’s… Het is er niet gevaarlijk, al zijn er natuurlijk wel slangen, maar die zie je niet zomaar. Die zijn vooral in bepaalde gebieden van het park.

P1330268

P1330269

De zee!

P1330278

Schattige bokjes! Er zijn er heel veel in Arikok en ze zijn zo schattig, vooral de baby’s. Je ziet ze nooit alleen, altijd in groepjes samen. Wel uitkijken als je er rijdt met de auto, want ze steken zo de weg over.

P1330279

Aangekomen bij strand Dos Playa. Oh, het is een plek waar schildpadden nestelen!

P1330283

Dos Playa is een heel rustig strand met een vrij ruige zee. Op eigen risico zwemmen dus, hier. Er is geen lifeguard aanwezig en het is geen commercieel strand. Wel heerlijk rustig, dus prima om je handdoekje neer te leggen en te relaxen. Schrik niet van de krabben en dus eventuele schildpadden 😉

P1330288

Ik vind deze foto héél leuk.

P1330290

Oeh, kwallen! Wat een mooie. Maar je wil er niet in stappen of tegenaan zwemmen, deze zijn mega giftig. Dat is ook wel te zien aan de kleur.

P1330296

  P1330308

Tegen deze rotsen slaan de golven waardoor je enorme ‘fonteinen’ krijgt. Gaaf om te zien, lastig vast te leggen op foto.

P1330312

Jasmine wilde nog een spring-foto van me maken. Dat mislukte en daardoor lijkt het alsof ik wild aan het dansen ben in de zee. Ook prima!

P1330317

Mooi!

P1330318

P1330324

Overstekende bokjes!

P1330350

Aangekomen bij een van de grotten in Arikok. Dit zijn de Fontein Caves. In deze grot zijn nog tekeningen van de Arawak Indianen te vinden én een heleboel vleermuizen, die alleen verderop in de grot hangen.

P1330338

Veel oude tekeningen op de plafonds van de grot.

P1330340

Kijk, 1856!
  P1330351

En deze hele oude indianen tekeningen.

P1330356

Met Jasmine. Naast haar mooie gebruinde lichaam lijk ik wel weer heel bleekjes, hahah…

P1330360

Dit strand is echt een familie strandje met allemaal houten huisjes en meubilair op het strand. Je kan hier als ‘buitenstaander’ wel komen maar vooral de tijdelijke bewoners van de huisjes zijn hier om van de zee te genieten.

P1330371

Tijd om naar Baby Beach te rijden, een van de populairste stranden van Aruba. Onderweg kom je dit tegen, een oude verlaten fabriek die daar maar blijft staan. Het doet me aan Dubai denken. Aan een prachtig strand liggen en fabrieken, hoge gebouwen en werkzaamheden in de verte zien. Een groot contrast!

P1330372

P1330376

Kijk, een kleine felgroene leguaan! Dit zijn zulke mooie beestjes.

P1330378

Willem werd helemaal blij van deze auto.

P1330385

Aangekomen op Baby Beach. Met een heel breed zandstrand…

P1330387

…en een heel blauwe zee. Het wordt Baby Beach genoemd omdat het heel ondiep is. Je kan meeeeters lopen zonder dat het water boven je heupen komt. Ideaal dus voor kinderen om in het water te spelen. Het is er ook nog eens enorm schoon en het water is zó helder, dat heb ik nog nooit van mijn leven gezien. Wat ook mooi is: het strand is helemaal rond. Dat donkere is trouwens zeewier.

P1330388

Je kan hier bedjes huren en onder een hutje gaan liggen in de schaduw. Je betaalt $8 voor een bedje voor de hele dag. Je kan natuurlijk ook gewoon op een handdoek in het zand gaan liggen.

P1330396

Kijk nou! Dit is toch net een zwembad?!

P1330397

Ongelooflijk, zo helder. Het water is er ook lekker warm doordat het zo ondiep is. Echt heerlijk. Hier gaan we komende week sowieso nog een dag naartoe.

P1330399

Lunchen bij Big Momma, het enige restaurant op Baby Beach. Helemaal niet erg, want ze staan bekend om hun lekkere burgers… En drankjes natuurlijk.

P1330400

Jasmine ging voor de seafood platter met calamaris, squids en shrimp.

P1330401

Wij gingen voor de beroemde burger! Het is niet zo fotogeniek, maar dit was wel ontzettend lekker. Het broodje is heel zacht en zoetig, de burger lekker mals, genoeg kaas, bacon… Hmmmm. De burger deed me denken aan mijn favoriete burger tent, Shake Shack in Amerika. Daar denk ik serieus elke week wel een keer aan, zo lekker vind ik dat. Deze burgers zijn misschien nog wel iets lekkerder. HMMM!

Schermafbeelding 2014-04-01 om 07.02.26

Onderweg naar het hotel kwamen we deze ezels tegen! ZOOOO LIEF! Ik vind ezels zo leuk. Ik wilde nog graag naar de Donkey Sanctuary, de Ezel Opvang, en we besloten dat donderdag nog te gaan doen. Vroeger waren ezels het enige transportmiddel voor de bewoners van Aruba. Toen de auto’s naar het eiland kwamen werden de ezels verwaarloosd. Ze liepen rond op het eiland, op zoek naar eten en water. Toen werd er een reservaat opgericht voor de ezels, waar de lieve dieren beschermd worden. In 1997 werd de Donkey Sanctuary opgericht en er worden nu zo’n 40 ezels in de opvang in Santa Lucia en zo’n 15 in Bringamosa. Ik heb zoveel zin om hierheen te gaan en met de ezels te knuffelen!

P1330402

Terug bij het hotel, even bij Furla kijken… Ik heb hier zulke mooie tassen gezien, furla is echt ‘mijn merk’ qua tassen, ik vind ALLES mooi. Ik kocht nog niks. Met de nadruk op nog.

 

P1330403

Kwijl.

P1330404

Even bij de bar een drankje doen en een kaartje voor Jasmine schrijven. We kochten een fles Patrón voor haar, ze houdt wel van een borrel. 😉

P1330416

Zelf ook nog even wat drinken… Ik ben trouwens nog nooit zo bruin geweest als nu. Ik word nooit echt bruin en ik smeer me altijd suf omdat ik toch vrij snel verbrand. Er zijn nu al twee flessen zonnebrand door gegaan. Voordat we weggingen heb ik twee weken lang Lancaster Tan Prepare gebruikt, producten die je huid voorbereiden op de zon waardoor je mooier en sneller bruin wordt. Ik dacht niet dat het zou helpen, maar wilde het testen. En ja hoor. Het werkt! Ik word gewoon bruiner, en mooier bruin! Jaren geleden gaf ik het bruin worden al op omdat het gewoon niet werkte, maar nu ineens wel. Kom ik ook eindelijk eens met een tan terug van vakantie!  Ik kreeg er al opmerkingen over van jullie, haha. Leuk!

P1330434

Laatste diner samen met Jasmine bij de Italiaanse Trattoria bij de California Lighthouse. Deze zonsondergang maakt het al geweldig.

P1330438

Mijn voorgerecht, caprese! Hmmmm!

P1330440

Jasmine ging voor mini inktvisjes. Wow!

P1330441

Willem had carpaccio… Met genoeg kaas in ieder geval.

P1330443

En ze hadden risotto! Jaaa. Ik nam paddenstoelenrisotto en ik kreeg deze enorme berg. Haha. Het was heel lekker, zoals risotto hoort te zijn.

P1330451

P1330454

En de toetjes… Cannoli met ricotta room en een variant op Tiramisu. Prima afsluiter…

P1330455

Op deze steeldrum werd tijdens het eten gespeeld. Dit klinkt zó leuk en tropisch! Check even deze video als je wil horen hoe het klinkt. Toen we weggingen bij het restaurant zei Arthur, de eigenaar, ‘Neem de ronde weg! Dat zeggen we hier op Aruba. Als je de rechte weg neemt, kom je niet terug. Als je de ronde weg neemt, wel!’ Zo leuk!

Ik typ dit voor de verandering eens ’s ochtends. Het is nu bijna half acht en om negen uur moet deze plog klaarstaan want dan is het 15u bij jullie! Gisteravond kwamen we rond half 10 terug bij het hotel en ik viel meteen in slaap, ik was ZO moe! Waarvan is me een raadsel want we chillen een hele hoop, maar goed. Deze plog is de laatste! Vanaf vandaag hebben Willem en ik 4,5 dag samen om te relaxen en nog dingen te doen die we willen doen. We gaan vandaag naar het eiland van ons hotel, de Renaissance Private Island. We hebben verder niks gepland. We gaan er heen en we gaan er relaxen en genieten van de zon.

Morgen doen we ’s avonds een sunset sail van half 6 tot half 8, dit:

Donderdag gaat Willem kitesurfen en daarvoor gaan we naar de Donkey Sanctuary. Vrijdag gaan we waarschijnlijk de hele dag naar Baby Beach en zaterdag gaan we naar huis. We vliegen rond zessen, dus rond vier uur moeten we op het vliegveld zijn. We gaan vragen om een late check-out zodat we nog wat dingen kunnen doen en niet om twaalf uur hoeven uit te checken. Zou relaxed zijn!

In de Sneak Peek van volgende week ga ik de foto’s van de rest van onze vakantie laten zien. Deze komt op dinsdag online in plaats van op maandag omdat we zondag terug komen (we vliegen ’s nachts) en ik wil er een verslag van maken waar ik even de tijd voor kan nemen. Als jullie het leuk vinden kan ik ook nog een soort samenvatting maken met mijn persoonlijke tips voor Aruba, want je hebt nu zoveel bij me gezien dat je zelf waarschijnlijk niet meer kan kiezen als je zelf overweegt eens naar Aruba te gaan.

Wij zijn echt gaan houden van het eiland en vriendinnen en familie die ik spreek via Whatsapp haal ik over om ook te gaan (en dan kom ik wel even langs, ha ha!). Mijn ouders gaan dit jaar met pensioen (dat noemen ze hier op Aruba ‘lange vakantie’) en ze willen dan graag aan het einde van dit jaar op vakantie. Ze gaan nooit ver weg, altijd in Europa, maar nu willen ze misschien wel eens wat langer in het vliegtuig…
Wat ons zo aanspreekt is natuurlijk het weer. Het is heerlijk warm, maar niet té, doordat het altijd lekker waait. En dat is altijd. Het is altijd lekker weer, het is hier altijd zomer. De stranden zijn prachtig, en er zijn er véél. Altijd wel één die je mooi en leuk vindt en waar de sfeer hangt die bij jou past. Je hebt hele rustige, lege stranden, maar ook stranden met muziek en veel watersport. De hotels: er is enorm veel keuze. Van budget hotels tot mega luxe resorts. De mensen zijn echt onvoorstelbaar aardig, overal. We worden echt blij van de blije mensen. De gezelligheid valt me ook op hier, er zijn zoveel leuke gezellige plekjes, straatjes, strandjes. Daar houd ik van. Er is veel te doen, maar je kan ook lekker op het strand hangen. En: het eten. Overal is het lekker waar we zijn geweest. Er zijn heel erg veel restaurants, van simpele eettentjes aan zee waar je geweldige vis kan eten tot chique restaurants met kleine verfijnde hapjes. Het is maar net wat je wilt!

Heel erg bedankt voor het volgen van mijn plogs afgelopen week. Ik vond het heel erg leuk om alles met je te delen. Wij gaan nog een paar dagen genieten van onze vakantie. XXX


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.