1 april 2014 door Cynthia Schultz 143 reacties
Een MissLipgloss artikel

Plog 31 maart 2014

P1330296De laatste plog van deze week! En onze laatste dag van het programma op Aruba. We hebben weer een heerlijke dag gehad (dat kan ook niet anders hier) en ik neem je nog een keertje mee.

P1330240

De dag begon hier mee. Ja, au. Ik heb mijn MacBook air nu bijna drie jaar (zoiets? Kan ook wat korter zijn) en ik sleep hem overal mee naar toe. Toen ik hem kocht heb ik hem volledig verzekerd, omdat hij zomaar gestolen kan worden, of hij kan zomaar eens vallen. Het is niet een goedkoop apparaat dus ik besloot het zekere voor het onzekere te nemen. Ik ben heel erg zuinig op mijn laptop omdat ik hem echt nodig heb en het is natuurlijk een heel mooi kostbaar apparaat. Vanochtend gleed hij uit de kluis waar ik hem hier in bewaar. Van bijna twee meter hoogte op de tegelvloer. NEEEE! De behuizing is dus helemaal stuk en hij sluit niet meer goed. 🙁

P1330242

Oké, van de schrik bekomen 😉 even ontbijten.

P1330245

We gingen naar Nationaal Park Arikok! Dit enorme beschermde nationale park beslaat zo’n 18% van het eiland en er leven beschermde dieren en planten. Het enige dier dat daar dood gemaakt mag (moet) worden, is de Boa Constrictor. Deze slang komt niet van nature op het eiland voor, maar jaren geleden liet iemand zijn huis-boa los in het park. Deze slangen vermenigvuldigen zich enorm vaak, maar hebben hier geen natuurlijke vijand. Je kan dus zeggen dat er in het park veel te veel boa’s zijn. Alleen op Aruba mogen deze slangen gevangen en gedood worden, omdat ze een steeds groter probleem vormen.

Verder zijn er veel andere soorten slangen, zoals de ratelslang en de wurgslang, veel hagedissen en leguanen, bokken, geiten, ezels, insecten. En veel soorten planten. De Divi Divi boom is de bekendste van Aruba. De officiële naam hiervoor is Watapana. De boom wordt Divi Divi genoemd omdat je de vruchten open moet breken om ze uit hun huls te krijgen. Scheiden is dividir in het Spaans, en vandaar Divi Divi. Deze boom zie je overal op het eiland, door de wind lijkt het alsof de boom ‘loopt’. Prachtig!

P1330255

Knuffelende (nee, parende) hagedissen!

P1330258

Kijk hoe mooi het park is. Heel veel cactussen, maar andere delen zijn juist weer heel groen met veel bomen.

P1330259

Veel heuvels. Je kan hier gewoon met de auto inrijden, maar je moet wel $10 per persoon betalen (onder de 17 jaar is het gratis) om de natuur in stand te houden. Aruba steekt veel tijd en geld in dit park. Je kan ook wandelen, fietsen, met buggy’s… Het is er niet gevaarlijk, al zijn er natuurlijk wel slangen, maar die zie je niet zomaar. Die zijn vooral in bepaalde gebieden van het park.

P1330268

P1330269

De zee!

P1330278

Schattige bokjes! Er zijn er heel veel in Arikok en ze zijn zo schattig, vooral de baby’s. Je ziet ze nooit alleen, altijd in groepjes samen. Wel uitkijken als je er rijdt met de auto, want ze steken zo de weg over.

P1330279

Aangekomen bij strand Dos Playa. Oh, het is een plek waar schildpadden nestelen!

P1330283

Dos Playa is een heel rustig strand met een vrij ruige zee. Op eigen risico zwemmen dus, hier. Er is geen lifeguard aanwezig en het is geen commercieel strand. Wel heerlijk rustig, dus prima om je handdoekje neer te leggen en te relaxen. Schrik niet van de krabben en dus eventuele schildpadden 😉

P1330288

Ik vind deze foto héél leuk.

P1330290

Oeh, kwallen! Wat een mooie. Maar je wil er niet in stappen of tegenaan zwemmen, deze zijn mega giftig. Dat is ook wel te zien aan de kleur.

P1330296

  P1330308

Tegen deze rotsen slaan de golven waardoor je enorme ‘fonteinen’ krijgt. Gaaf om te zien, lastig vast te leggen op foto.

P1330312

Jasmine wilde nog een spring-foto van me maken. Dat mislukte en daardoor lijkt het alsof ik wild aan het dansen ben in de zee. Ook prima!

P1330317

Mooi!

P1330318

P1330324

Overstekende bokjes!

P1330350

Aangekomen bij een van de grotten in Arikok. Dit zijn de Fontein Caves. In deze grot zijn nog tekeningen van de Arawak Indianen te vinden én een heleboel vleermuizen, die alleen verderop in de grot hangen.

P1330338

Veel oude tekeningen op de plafonds van de grot.

P1330340

Kijk, 1856!
  P1330351

En deze hele oude indianen tekeningen.

P1330356

Met Jasmine. Naast haar mooie gebruinde lichaam lijk ik wel weer heel bleekjes, hahah…

P1330360

Dit strand is echt een familie strandje met allemaal houten huisjes en meubilair op het strand. Je kan hier als ‘buitenstaander’ wel komen maar vooral de tijdelijke bewoners van de huisjes zijn hier om van de zee te genieten.

P1330371

Tijd om naar Baby Beach te rijden, een van de populairste stranden van Aruba. Onderweg kom je dit tegen, een oude verlaten fabriek die daar maar blijft staan. Het doet me aan Dubai denken. Aan een prachtig strand liggen en fabrieken, hoge gebouwen en werkzaamheden in de verte zien. Een groot contrast!

P1330372

P1330376

Kijk, een kleine felgroene leguaan! Dit zijn zulke mooie beestjes.

P1330378

Willem werd helemaal blij van deze auto.

P1330385

Aangekomen op Baby Beach. Met een heel breed zandstrand…

P1330387

…en een heel blauwe zee. Het wordt Baby Beach genoemd omdat het heel ondiep is. Je kan meeeeters lopen zonder dat het water boven je heupen komt. Ideaal dus voor kinderen om in het water te spelen. Het is er ook nog eens enorm schoon en het water is zó helder, dat heb ik nog nooit van mijn leven gezien. Wat ook mooi is: het strand is helemaal rond. Dat donkere is trouwens zeewier.

P1330388

Je kan hier bedjes huren en onder een hutje gaan liggen in de schaduw. Je betaalt $8 voor een bedje voor de hele dag. Je kan natuurlijk ook gewoon op een handdoek in het zand gaan liggen.

P1330396

Kijk nou! Dit is toch net een zwembad?!

P1330397

Ongelooflijk, zo helder. Het water is er ook lekker warm doordat het zo ondiep is. Echt heerlijk. Hier gaan we komende week sowieso nog een dag naartoe.

P1330399

Lunchen bij Big Momma, het enige restaurant op Baby Beach. Helemaal niet erg, want ze staan bekend om hun lekkere burgers… En drankjes natuurlijk.

P1330400

Jasmine ging voor de seafood platter met calamaris, squids en shrimp.

P1330401

Wij gingen voor de beroemde burger! Het is niet zo fotogeniek, maar dit was wel ontzettend lekker. Het broodje is heel zacht en zoetig, de burger lekker mals, genoeg kaas, bacon… Hmmmm. De burger deed me denken aan mijn favoriete burger tent, Shake Shack in Amerika. Daar denk ik serieus elke week wel een keer aan, zo lekker vind ik dat. Deze burgers zijn misschien nog wel iets lekkerder. HMMM!

Schermafbeelding 2014-04-01 om 07.02.26

Onderweg naar het hotel kwamen we deze ezels tegen! ZOOOO LIEF! Ik vind ezels zo leuk. Ik wilde nog graag naar de Donkey Sanctuary, de Ezel Opvang, en we besloten dat donderdag nog te gaan doen. Vroeger waren ezels het enige transportmiddel voor de bewoners van Aruba. Toen de auto’s naar het eiland kwamen werden de ezels verwaarloosd. Ze liepen rond op het eiland, op zoek naar eten en water. Toen werd er een reservaat opgericht voor de ezels, waar de lieve dieren beschermd worden. In 1997 werd de Donkey Sanctuary opgericht en er worden nu zo’n 40 ezels in de opvang in Santa Lucia en zo’n 15 in Bringamosa. Ik heb zoveel zin om hierheen te gaan en met de ezels te knuffelen!

P1330402

Terug bij het hotel, even bij Furla kijken… Ik heb hier zulke mooie tassen gezien, furla is echt ‘mijn merk’ qua tassen, ik vind ALLES mooi. Ik kocht nog niks. Met de nadruk op nog.

 

P1330403

Kwijl.

P1330404

Even bij de bar een drankje doen en een kaartje voor Jasmine schrijven. We kochten een fles Patrón voor haar, ze houdt wel van een borrel. 😉

P1330416

Zelf ook nog even wat drinken… Ik ben trouwens nog nooit zo bruin geweest als nu. Ik word nooit echt bruin en ik smeer me altijd suf omdat ik toch vrij snel verbrand. Er zijn nu al twee flessen zonnebrand door gegaan. Voordat we weggingen heb ik twee weken lang Lancaster Tan Prepare gebruikt, producten die je huid voorbereiden op de zon waardoor je mooier en sneller bruin wordt. Ik dacht niet dat het zou helpen, maar wilde het testen. En ja hoor. Het werkt! Ik word gewoon bruiner, en mooier bruin! Jaren geleden gaf ik het bruin worden al op omdat het gewoon niet werkte, maar nu ineens wel. Kom ik ook eindelijk eens met een tan terug van vakantie!  Ik kreeg er al opmerkingen over van jullie, haha. Leuk!

P1330434

Laatste diner samen met Jasmine bij de Italiaanse Trattoria bij de California Lighthouse. Deze zonsondergang maakt het al geweldig.

P1330438

Mijn voorgerecht, caprese! Hmmmm!

P1330440

Jasmine ging voor mini inktvisjes. Wow!

P1330441

Willem had carpaccio… Met genoeg kaas in ieder geval.

P1330443

En ze hadden risotto! Jaaa. Ik nam paddenstoelenrisotto en ik kreeg deze enorme berg. Haha. Het was heel lekker, zoals risotto hoort te zijn.

P1330451

P1330454

En de toetjes… Cannoli met ricotta room en een variant op Tiramisu. Prima afsluiter…

P1330455

Op deze steeldrum werd tijdens het eten gespeeld. Dit klinkt zó leuk en tropisch! Check even deze video als je wil horen hoe het klinkt. Toen we weggingen bij het restaurant zei Arthur, de eigenaar, ‘Neem de ronde weg! Dat zeggen we hier op Aruba. Als je de rechte weg neemt, kom je niet terug. Als je de ronde weg neemt, wel!’ Zo leuk!

Ik typ dit voor de verandering eens ’s ochtends. Het is nu bijna half acht en om negen uur moet deze plog klaarstaan want dan is het 15u bij jullie! Gisteravond kwamen we rond half 10 terug bij het hotel en ik viel meteen in slaap, ik was ZO moe! Waarvan is me een raadsel want we chillen een hele hoop, maar goed. Deze plog is de laatste! Vanaf vandaag hebben Willem en ik 4,5 dag samen om te relaxen en nog dingen te doen die we willen doen. We gaan vandaag naar het eiland van ons hotel, de Renaissance Private Island. We hebben verder niks gepland. We gaan er heen en we gaan er relaxen en genieten van de zon.

Morgen doen we ’s avonds een sunset sail van half 6 tot half 8, dit:

Donderdag gaat Willem kitesurfen en daarvoor gaan we naar de Donkey Sanctuary. Vrijdag gaan we waarschijnlijk de hele dag naar Baby Beach en zaterdag gaan we naar huis. We vliegen rond zessen, dus rond vier uur moeten we op het vliegveld zijn. We gaan vragen om een late check-out zodat we nog wat dingen kunnen doen en niet om twaalf uur hoeven uit te checken. Zou relaxed zijn!

In de Sneak Peek van volgende week ga ik de foto’s van de rest van onze vakantie laten zien. Deze komt op dinsdag online in plaats van op maandag omdat we zondag terug komen (we vliegen ’s nachts) en ik wil er een verslag van maken waar ik even de tijd voor kan nemen. Als jullie het leuk vinden kan ik ook nog een soort samenvatting maken met mijn persoonlijke tips voor Aruba, want je hebt nu zoveel bij me gezien dat je zelf waarschijnlijk niet meer kan kiezen als je zelf overweegt eens naar Aruba te gaan.

Wij zijn echt gaan houden van het eiland en vriendinnen en familie die ik spreek via Whatsapp haal ik over om ook te gaan (en dan kom ik wel even langs, ha ha!). Mijn ouders gaan dit jaar met pensioen (dat noemen ze hier op Aruba ‘lange vakantie’) en ze willen dan graag aan het einde van dit jaar op vakantie. Ze gaan nooit ver weg, altijd in Europa, maar nu willen ze misschien wel eens wat langer in het vliegtuig…
Wat ons zo aanspreekt is natuurlijk het weer. Het is heerlijk warm, maar niet té, doordat het altijd lekker waait. En dat is altijd. Het is altijd lekker weer, het is hier altijd zomer. De stranden zijn prachtig, en er zijn er véél. Altijd wel één die je mooi en leuk vindt en waar de sfeer hangt die bij jou past. Je hebt hele rustige, lege stranden, maar ook stranden met muziek en veel watersport. De hotels: er is enorm veel keuze. Van budget hotels tot mega luxe resorts. De mensen zijn echt onvoorstelbaar aardig, overal. We worden echt blij van de blije mensen. De gezelligheid valt me ook op hier, er zijn zoveel leuke gezellige plekjes, straatjes, strandjes. Daar houd ik van. Er is veel te doen, maar je kan ook lekker op het strand hangen. En: het eten. Overal is het lekker waar we zijn geweest. Er zijn heel erg veel restaurants, van simpele eettentjes aan zee waar je geweldige vis kan eten tot chique restaurants met kleine verfijnde hapjes. Het is maar net wat je wilt!

Heel erg bedankt voor het volgen van mijn plogs afgelopen week. Ik vond het heel erg leuk om alles met je te delen. Wij gaan nog een paar dagen genieten van onze vakantie. XXX


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

143 reacties
 1. Michelle

  Ik liep een beetje achter maar oh, wat heb ik genoten van deze plogweek! Wat is Aruba prachtig en wat kun je er gave dingen doen. En dan al.die.toetjes… OHMYGOD.
  Ik droom al jaren van een reis per schip naar de Noordkaap en verder. Ik surf regelmatig wat rond en langzamerhand is het tijd om echt iets te gaan boeken. Het zien van deze reis van jou motiveert me om door te zetten. Ik wil ook zoveel moois zien en alles vastleggen! 😀

 2. Maureen Bakker

  Waauw Wat een tan!! Ik wil zo ontzettend graag een review van de Lancaster prepare tan en wat het beste stappenplan is om je goed voor te bereiden op je kleur en het te zo goed mogelijk te behouden en beste tips en beste producten etc! Alvast bedankt Cynth!!

  Liefs, :love:

 3. Hester

  Jeee, je MacBook! Ik zou echt enorm schrikken. Je bent echt lekker bruin geworden, altijd het leukste souvenirtje van een vakantie 🙂

 4. priscilla

  ik hoop dat je snel de review doet van de Lancaster Tan Prepare’s, ik word er heel blij van als ik jou bruine huidje zie!!!

 5. Lien

  Amaai zeg wat een leuke vakantiebestemming. Ook met kindjes ziet het er te doen uit. Dank u wel opnieuw van de leuke en mooie plog’s. Heb er opnieuw van genoten. Geniet nog van de rest van jullie vakantie.

 6. Michelle

  Ik heb echt genoten van al je foto’s van Aruba.. het lijkt mij echt een paradijs daar! Zou zo graag ook een keer heen willen! Geniet nog even van de laatste daagjes daar.

 7. Nina

  De vakantie ziet er heerlijk uit, ik zou er graag eens heen gaan. Die zee, dat eten! <3

 8. Heike

  Woooow, Aruba lijkt me fanstastisch! Nu heb je me zo nieuwsgierig gemaakt dat ik ook wil gaan! Al die prachtige dieren, stranden, ETEN! 😉 en snorkelen is ook heel fijn, deed ik al eens in Kroatië.
  Jammer van je macbook, maar het komt wel in orde met de verzekering die je hebt, toch?
  Nog veel plezier daar? Ik kijk uit naar de rest in je sneak peak. Ezeltjes! 🙂

 9. Linda

  Je plog van deze week was weer super leuk! Wat een geweldig eiland. Nog veel plezier samen! 🙂

 10. Jenny

  Wow, ik heb genoten van je plogs op Aruba.
  En jij zit daar nog lekker een paar dagen te genieten.
  Mijn vriend en ik willen in december lekker de warmte opzoeken.
  Ik wil al heel lang naar curaçao, maar dat trekt mijn vriend niet zo.
  Nu ik Aruba heb gezien door jouw ogen heen, wil ik ook heen.
  Dus een lijstje/samenvatting met hoogtepunten en must see/do’s.
  Lijkt mij een top idee!

  Geniet nog lekker van je vakantie samen met Willem!

  Liefs.

 11. Ano

  Lijkt me echt een prachtig eiland, maar krijg nu al de kriebels als ik aan al die beestjes denk.

 12. Ise

  Ik ben echt helemaal verliefd geworden op Aruba nu!

 13. Deborah

  Vind het erg leuke plogs!!
  Je hebt ons een goed beeld gegeven van Aruba. Lijkt me zeker leuk om ook een keer heen te gaan.
  Geniet van de laatste dagen daar!!

 14. Patricia

  Wauw wat ben ik jaloers zeg.. Ik ben wel benieuwd wat je een leuker eiland vind, Aruba of Curacao?

 15. T

  Shake Shack zit nu ook in Londen. Covent Garden 😛

 16. Cindy

  Ohhh ik wil nu ook, even kijken wat het kost met 2 volwassenen en 2 kinderen…

  Wil graag de tips zien en ben ook beniuwd naar jullie overige dagen. Vooral de Donkey sanctuary. Ik heb zelf ook een ezel, het zijn zulke geweldige dieren.

  • Cindy

   Ok laat maar, voorlopig nog onbetaalbaar. Dan maar genieten van jouw foto’s 😆

 17. nenacecilia

  Prachtige foto’s 🙂 Aruba is geweldig mooi 🙂 Baby Beach lijkt me super 🙂

 18. Bibi

  Wat een leuk verslag. Wij zijn zelf op Aruba geweest. Een feest van herkenning. Het is inderdaad een schitterend eiland, ik wil zo wel weer terug.

 19. Anton

  Ik heb vier jaar op Aruba gewoond en deel zeker jouw liefde voor het eiland, wel vind ik dat door de verdere bouw bij de high rise hotels, het eiland een hoog ‘Benidorm’ gehalte heeft gekregen en ik vind dat jij wel erg makkelijk vergeet dat het er verre van goedkoop is. Ik vind het niet onbelangrijk dat te melden als je mensen aanbeveelt om naar Aruba te gaan.

 20. Suzanne

  Erg leuke plogs deze week!
  Heel veel plezier nog xx

 21. Denise

  Ik vond deze plogs zo leuk om te lezen! Elke keer kwam ik om 12u s’ nachts uit de bieb vanwege het leren voor de tentamens en dan was dit echt een prima afsluiter van de dag:) lekker met een vakantiegevoel gaan slapen haha

 22. marie

  Amai je hebt mij overtuigd. Ik heb echt kunnen meegenieten van jullie reis.
  Hopelijk geraak ik er ook nog eens 🙂

 23. Rachel

  Toevallig! Mijn nicht is op dit moment ook op Aruba, en zag toevallig net een foto van haar voorbij komen met die 2 ezels!! Hoe leuk! Enjoy

 24. Charlotte

  Wat word ik blij van je enthousiastme! Mijn vriendin woont op Aruba en elke keer als ze foto’s stuurt denk ik: WAAAUW. Baby beach is zo prachtig! Die burger ziet er echt lekker uit. Heel veel plezier nog daar! Genieten ^^

 25. Anoeska

  Jeetje wat een mooie foto’s weer. Door al je verhalen en foto’s in je plogs zitten mijn vriend en ik er ook serieus aan te denken hier een keer op vakantie te gaan.

 26. Sanne

  Wat gaaf! En wat zie je er mooi bruin uit! Volgens mij wilt nu iedereen wel naar Aruba!
  Fijne vakantie nog!

 27. Kim

  Het waren echt allemaal prachtige foto’s! Geniet nog maar lekker van jullie vakantie!

 28. Paulien

  Wat een prachtig land, het ziet er echt geweldig uit! En de foto’s vind ik ook ontzettend mooi, ik waan me bijna daar!:)

 29. Rianne

  Cynthia, wat heb ik genoten van jouw plogweek. Mijn oom en tante wonen sinds een klein jaartje op Aruba en wij als familie willen hun natuurlijk dolgraag bezoeken. Ik heb helaas gigantische vliegangst en wil dus liever niet te lang vliegen. Door jouw foto’s ben ik zo enthousiast geworden over dit mooie eilandje dat ik mijn angst hiervoor graag aan de kant wil zetten! Thanks voor het vakantie plezier wat je over hebt gebracht!x

 30. saarenzo

  Ahh, die ezeltjes! Wat schattig! Die kwal daarentegen ziet er heel naar uit. Maar je vakantie ziet er weer heerlijk uit! Geniet van de laatste dagen daar!

 31. Petra

  Fijne vakantie nog! Leuk om zo even met je mee te kunnen naar Aruba hahah!

 32. Melisa

  Heerlijk! Wat is de wereld toch prachtig 🙂

 33. saskia

  Aargh wat balen van je macbook! Erg mooie foto’s weer!

 34. Fleur

  Ahh wat zonde van je macbook! Je plogs waren enorm leuk om te lezen en te zien. geniet nog van jullie laatste dagen op het mooie eiland!

 35. viv

  Hi Cynthia!

  Ik ben zelf ook vaker op Aruba geweest, en was er afgelopen zomer ook 2 maanden voor stage.
  Moet zeggen dat ik het helemaal met je eens ben! Aruba is een geweldig eiland met leuke mensen. Het is inderdaad zoals ze zeggen; One happy Island 😉

 36. Marjolein

  Wat een ontzettend gave foto’s! Die kwallen, ze zijn prachtig maar inderdaad wel heel erg giftig. En je Macbook… zonde…. Maar meid, wat een geweldige vakantie!

 37. Vief

  Wat een mooie foto’s en die kwallen zien er echt prachtig uit, nog nooit gezien. En wat zonde van je macbook air (voelt je pijn, ben ook altijd zuinig op mijn spullen), hopelijk heb je snel een goede oplossing, die niet te zeer tegenvalt!

 38. Thisgirlsblackbook

  Echt te gek jouw vlogs! Heerlijk! Komt er nu een soort Miss Lipgloss Aruba-deal voor jouw lezers? Dat men dezelfde dingen kan doen als jij hebt gedaan? Zou leuk zijn! Xx tewa

  • Tewa

   Sorry bij de naam website gezet ipv naam!

 39. Kimberley

  Wat een geweldige reis, ik vond het zó leuk om dit te zien! Geniet van jullie vakantie, is je gegund!:)

 40. Marlies

  Lieve Cynthia, bedankt voor je geweldige reisverslag van de afgelopen dagen. Geniet lekker samen van jullie vakantie en maak je niet te druk over je Macbook; dat komt wel goed. xxx

 41. Anouk

  Ik heb genoten van je plogweek! Ik wens je nog heel veel plezier. Geniet van de laatste dagen :love:

 42. Chiara

  Furla is ook al meer dan 10 jaar mijn merk. Ik heb al wel zo’n 8 tassen. Ik vind het wel jammer dat ze nu zo hip zijn geworden, want die plastic tassen vind ik echt helemaal niets. Geef mij maar leer!

 43. Priscilla

  Wat zie je er stralend uit. Geweldige strandfoto’s! Groot gelijk dat je die leuk vind. En mmm wat een heerlijke gerechten allemaal. Nog veel plezier meis!

 44. Dita

  Geniet er nog maar even lekker van meid!

 45. Anne

  Hee Cynthia!

  Wat een geweldige plogs allemaal! Ik ben op het moment bezig om een stage in het buitenland te regelen, en laat dat nu net Aruba zijn! Door deze foto’s word ik alleen maar meer enthousiast, en zou ik willen dat het nu al zover was (duurt nog een jaar)! :inlove:

  Hoe zit het daar met fietsen op het eiland?
  Is dat heel gebruikelijk daar? En een beetje veilig?

  Geniet er van!!

  • Miss Lipgloss

   Nee fietsen wordt niet niet veel gedaan en is niet heel veilig werd mij verteld .

 46. Lisanne

  Ah wauw, het ziet er weer allemaal prachtig uit zeg! Echt heel mooi. Geniet van de laatste paar dagen daar!

 47. N

  Bedankt dat wij dit vanuit Nederland mee mogen beleven. Wat een super foto’s! Ik wordt er helemaal blij van! Ik ben momenteel nogal gestrest en door het lezen van je verhalen en het zien van je foto’s wordt ik gewoon wat vrolijker, heerlijk!

 48. Sarah

  Heel erg leuke plogweek! Bedankt om dit te delen met ons, Aruba lijkt me een heel leuk vakantieoord 😀

 49. Fen

  Zaalig, geniet ervan! Ik vraag me af of het de moeite is om te snorkelen op Aruba? ik doe dat nl. heel erg graag en ben van plan om nog eens een Caribisch (ei)land te bezoeken?

 50. Bianca

  Dank je voor de leuke plogs 💡

 51. Marloes

  Ojee, wat balen van je laptop zeg. Ik zou huilen als een klein kind, haha. En geweldige week heb je tot nu toe al achter de rug. Geniet lekker van de laatste dagen samen.

 52. Kirsten VG

  Haha grappig dat je zo onder de indruk bent van dat heldere water, ik ben dat inmiddels al wel gewoon, ik reis namelijk vrij veel 🙂 geniet nog van je vakantie! Xx

 53. Willemijn

  Super leuk dat je ons op deze manier hebt meegenomen op je reis! Ik vond het elke dag een feestje om te lezen! Veel plezier nog de laatste dagen 😀

 54. Raounak

  Heel leuk om al die foto’s te zien. Het is je gegund!

 55. Kimberly

  Ohhh ik wil naar Baby Beach!! Klinkt zo ideaal en ziet er prachtig uit zeg.. :love: Ik ga even een aantal foto’s naar mn vriend sturen voor een onopvallende hint hehe

 56. Suuz

  Geweldig!!!!!!!!! fantastische plog! en geniet ontzettend van de komende dagen! en jaaaaa een grote sneak peek volgende week en een apart blog over Aruba met veel foto’s! love it !!!! ENJOY!!!!!!! ik heb ook het ‘Antilliaanse virus’ hoor!!! ik ben gek op alle 2 de eilanden!

 57. Angela

  Wauw, wat is het helder water en wat zien die inktvisjes er apart uit!

 58. Linda

  Ik vond het echt onwijs leuk om via de plogs mee te genieten van jullie trip en het prachtige eiland. Zoals ik al eer zei, Aruba kan zich geen betere reclame wensen voor het eiland 😉
  En nog fijner dat je weer verkleur,ik ben ook van een zon bruin meisje naar wit en rood gegaan en sinds vorig jaar krijg ik ineens weer kleur, ik weet nog goed hoe verrast en blij ik toen was!

  Geniet van de laatste dagen, jullie hebben het verdiendT! :*

 59. Hoi

  Heerlijke vakantie! 😉 Die Furla tassen zijn inderdaad mooi. Ik vind dat roze tasje met die witte zijkanten leuk, en dan met zo’n bijpassend make-uptasje! 😀 De grote tas met dat gele en beige is ook mooi. Ik ben benieuwd welke tas je meeneemt naar Nederland!

 60. Kiss & Make-up

  Leuke recap alweer. Maar ai, wat jammer van je Mac Book 🙁 En woah zeg, wat een speciale kwallen, ziet er inderdaad vrij giftig uit!

 61. Sofie

  De niet zo fotogenieke burger, vind ik er toch wel lekker uitzien 🙂

 62. Amy

  Ik schrok helemaal van je laptop! Ben heel benieuwd wat voor tas je gaat kopen (:

 63. Natasja

  Wat wel belangrijk is om erbij te zeggen is dat het eten en drinken wel erg duur is in Aruba! Verder is het heel mooi daar :love: Het handigst is om all- in te zitten!

 64. Jaimy en Laura

  Prachtige foto’s weer! Zo leuk om te zien! Baby Beach was ook altijd één van mijn favoriete stranden. Ik ging hier vaak snorkelen!

 65. Maaike

  Wat een gave foto’s en wat is het onwijs mooi daar! Die spring foto is ontzettend leuk samen met willem ik zal hem op canvas afdrukken, zou heel leuk staan! Super leuke foto’s

 66. Robin

  Wat jammer van je MacBook, zonde!

  Leuk dat je ons hebt meegenomen op de plog manier naar Aruba.
  Hele mooie foto’s gezien & ik ben best benieuwd geworden naar deze plaats.

 67. Wendy (B)

  Aruba ziet er prachtig uit!
  Leuk dat Willem mee was hé?
  Heb je dan een mooi cadeautje gevonden voor Jasmine?

 68. Danielle

  Wow wat is het daar leuk! En wat een goede plogs!! Jaaaa een artikel met tips is een goed idee. 🙂

  En wat fijn dat jullie nu nog een paar dagen hebben ( zonder ploggen, geniet ervan!!)

  Oohh en die lancaster voorneriding voor de zin… Ik ben benieuwd! Ik wordt nl ook nooit nooit bruin, heb t ook opgegeven. Mn best doen en niet bruin worden frustreert alleen maar.

  Have fun!!

 69. Chahrazad

  Oei. Handig dat je hem hebt verzekerd!!! Nogmaals pachtige foto’s.

 70. Selda

  Ik heb genoten van je plogs….jammer dat het voorbij is. Ik heb ook bij Boohoo besteld, je hebt me helemaal aangestoken met je lange jurken, een zwarte en een gele, helaas hadden ze hem niet meer in het blauw. fijne vakantie nog!!

 71. Femke

  Wauwie… Geniet er nog van Cynth!!

 72. MySimplySpecial

  Wat een heerlijke foto’s weer, erg leuk om te zien! Wel balen van je laptop!

 73. Fleur

  Wat een fijne plog’s waren dit zeg!
  Heerlijk om het mooie land te zien en jullie te zien genieten!
  Geniet nog lekker samen van jullie laatste dagen daar, je verdient het:).

 74. saskia

  zo mooi! en plekken waar ik ook geweest ben!! ik krijg wel kippevel van die kwal! ik ben echt zo panisch voor kwallen!!! haha. en die Boa’s dan! wat ik me af vroeg heh als 1 iemand 1 Boa heeft los gelaten… hoe heeft die zichzelf dan vermenigvuldigd?

 75. Janou

  Oke, het deed mij echt heel pijn om je Macbook zo te zien 🙁 ik heb sinds kort ook 1 en ja.. ik snap je pijn haha ;).. Die kwalen die jullie onderweg tegen kwamen wat een gave paarse kleur! woooohh en die tekeningen in de groten! Zo onwijs interessant! Ziet er super gaaf uit allemaal 😀

 76. Chinouk

  Heerlijke foto’s weer! De gids is gek op seafood, leuk om te zien haha. Die tan preparer werkt inderdaad echt, want mijn bleekscheet van een vriend heeft hem afgelopen zomer gebruikt voor we naar Turkije gingen en die werd veel sneller & mooier bruin. Echt goed spul! 😆

 77. Suzanne

  Oh dat helderblauwe water ziet er zo verleidelijk uit!

 78. Anouk

  Wat balen van je macbook, gelukkig heb je hem verzekerd! Je verslag is zoo mooi net als al je foto’s, heerlijk om naar te kijken en nog heel veel plezier!

 79. judith

  Die lancaster producten heb ik ook nodig voor de zomer vakantie!

 80. Charlie

  Wauw ziet er allemaal heerlijk uit zeg! Krijg al helemaal zomerkriebels als ik er naar kijk. En je bent inderdaad lekker bruin geworden! Geniet van je laatste dagen daar. Gelukkig schijnt het zonnetje in Nederland ook vollop dus als je terug bent heb je hier ook nog genoeg tijd om in de zon te zitten!

  Liefs :love:

 81. Anne

  ahh heerlijk, ik droom echt weg bij al die heerlijke foto’s! 🙂

 82. Marleen

  Jammer dat het voor ons nu afgelopen is haha 😉 Het was zo leuk!!

 83. Desmain

  Ik vind je plogs zo leuk! Nog heel veel plezier daar!

 84. Ismay

  Prachtig dat helderblauwe water! Ik ben nog nooit op een plek geweest waar ze dat hebben! Lijkt mij zo mooi om te zien. Volgens mij hebben jullie echt genoten daar!!! 🙂 Erg vervelend van je macbook air! Ik hoop dat de verzekering het dekt! Liefs

 85. Fashionbeautydaphne

  Wat heb jij ons goed meegenomen op je reis. Je hebt in elke plog zoveel tijd gestoken en geen een keer dacht ik,nou dit heeft ze wel een beetje afgeraffeld. Zo leuk om allemaal te zien. Geniet van jullie laatste dagen. Het is jullie gegund!

 86. Jessica

  Ik heb na jouw plogs ook enorm veel zin in vakantie! Aruba lijkt me echt enorm tof en heel mooi. Leuk dat we hebben mogen meegenieten 🙂

 87. AA Beautyaddicts

  Jammer dat de plogs alweer voorbij zijn! Wat een mooie vakantie, ik heb Aruba ook maar op mijn lijstje gezet, want het ziet er zo mooi uit!

 88. sanne

  Wat zien jullie er gelukkig uit! Heerlijk om te zien.

 89. Leonie

  Samenvatting van jou persoonlijke tips > heeeel graag!

  Ik heb heimwee ;(

 90. bahar

  Cynthia niet verkeerd bedoeld maar jullie lijken op Tanya Burr en haar vriend Jim hihi

 91. Raphaela

  Oh nee Cynthia, wat zonde van je macbook!
  In Zwolle zit een betrouwbaar bedrijf dat Macs kan repareren, maar waar je ook je macbook kan inruilen. Zie http://www.macbizz.com. Misschien iets voor jou? Ik heb goede ervaringen.
  Veel plezier verder in Aruba!!

 92. Minke

  Leuke foto’s! Aruba ziet er zo wel echt heel interessant uit!

 93. Mar

  Wat balen dat je plogs weer afgelopen zijn, ik heb er echt van genoten!
  Ik ben erg blij voor je dat het zo fantastisch heb gehad daar, dat gun ik je echt! Geniet nog maar van de laatste dagen.
  En wat zie je inderdaad bruin zeg, daar kan ik alleen maar jaloers op zijn! Misschien dat product ook maar aanschaffen. Is dat al in Nederland te koop?

 94. Lisanne

  Fijne dagen nog!

 95. Lisanne

  Jammer dat de plogs alweer voorbij zijn! Zo mooi al die fotos! Krijg er ook een vakantiegevoel van

 96. Bente

  Het ziet er ook allemaal heerlijk uit op de foto’s. Kan me heel goed voorstellen dat je verliefd bent geworden op het eiland! 🙂

 97. IsabellaEliane

  Wat indrukwekkend allemaal om te zien, ik had er eerlijk gezegd geen idee van dat Aruba zo mooi was om te zien haha :blush:
  Lijkt me trouwens wel eng om al die beestjes tegen te komen op het strand, ookal zien die kwallen er nog zo mooi uit haha.

  X

 98. Vanessa

  Wat een mooie foto’s! Het is echt leuk dat je ons hebt meegenomen naar Aruba 🙂

 99. Marloes

  Leuke plog! Nog heel veel plezier op jullie vakantie! 🙂

 100. Suzanne

  Oeiioeii, je MacBook kapot.. En het ergste is dat je er niets aan kon doen

 101. Annelien

  Leuke plog! Maar in dat park zitten me net iets te veel beestjes 🙂

 102. Svenja

  Wauw wauw wauw, echt weer stuk voor stuk prachtige foto’s!

 103. Maaike

  Aiii wat zonde van je Macbook! Van die Furla tassen word ik ook héél hebberig! 🙂 En wat een leuke beestjes allemaal! Ik vind ezels ook altijd zo leuk en schattig!

 104. beautybysandra

  Wauw, het ziet er echt prachtig uit! Stiekem ben ik wel een beetje jaloers haha. Nee hoor, geniet ervan!

 105. Kirsty

  Wat een heerlijke foto’s weer zeg! Geniet ze nog van jullie vakantie! 🙂

 106. Stephanie

  Waaauw wat een prachtige foto’s weer, ik ben verliefd geworden op Baby Beach geloof ik, omgosh prachtig <3!

  En ieeeeeeeeeew die kwal en ieeeeeeeew die mini inktvis!! 😛

 107. Dione

  Wauw, wat een weer een aantal prachtige foto’s! ;D

 108. Sara

  Wauw, een bezoekje aan de grotten lijkt me erg gaaf! Ik ben wel benieuwd of je nog een tas gaat kopen :9

 109. Naomi

  Wauw, wat heb je een paar leuke dingen meegemaakt! Gelukkig was het in Nederland ook mooi weer en niet regenachtig zoals altijd. Al ben ik nog steeds een beetje jarloers 🙂

 110. Mirjam / Jewel-Nails

  Wat een prachtige foto’s! En die grot ziet er ook bijzonder uit, echt een bijzondere ervaring om daar geweest te zijn!

 111. anne

  Geweldige plogs deze week! enorm genoten! :inlove:
  Ik zie de aanraders en tips in een samenvatting graag verschijnen! :blush:

  x

 112. Eva

  Heb je al een review geschreven over Lancaster Tan prepare? Kan hem (nog) niet vinden :blush:

  • lousaa

   Dit is de test.

 113. Eva

  Super mooie foto’s weer, echt prachtig!

 114. Pearl

  Die kwal is inderdaad nogal giftig, het is volgens mij een portugees oorlogsschip 😉

 115. lisa

  Ik ben in het national park van Seqouia geweest. Echt ook super mooi!

 116. Joyce

  Wat een prachtige foto’s weer! En wat ben je bruin geworden zeg, wauw!

 117. Danielle Springer

  Oh no wat zonde van je Macbook! Hopelijk word dit ook verzekerd. Die kwal ziet er trouwens heel mooi uit, maar ik denk wat minder mooi als je hem aanraakt. Ik weet nog wel dat wij bij het zwembad lagen bij ons hotel in Aruba en dat er maar telkens leguanen voorbij liepen. Echt zo grappig om te zien.

 118. Joyce

  Wat een heerlijke foto’s! Geniet nog even van jullie dagen samen! 🙂

 119. Marleen

  Super leuke plogs! Als het kon, had ik nu zó een ticket geboekt rechtstreeks naar Aruba!
  Helaas kan dat niet, maar over het weer nu in Nederland hoor je mij ook niet klagen 😉

 120. Betty

  Heeeeel leuk om te lezen! Geniet er nog even van! Ik ga jaloers in een hoekje zitten!

 121. Rosanne

  Hahaahha die kwallen!!! Maar jeetje zonde van je laptop zeg!!! Verder wel écht een leuke plog, mooie foto’s!

 122. Marloes

  Laatste plog al weer? Neeeeeeee!! Haha! Echt fijn om te zien dat jullie een fijne reis hebben zeg. Het is er prachtig. Ik kan er wel aan wennen denk ik daar 😉 geniet van de laatste dagen!

 123. Beautydagboek

  O nee, je Macbook, balen!! Die kwal ziet er prachtig uit, inderdaad niet instappen, maar hij is werkelijk waar fascinerend 🙂

 124. Petra

  Ik heb een tijd op Sint Maarten gewoond. Als ik jouw foto’s zie, krijg ik heimwee. Heerlijk dat lekkere weer en de zee. Daar was ook Baby Beach! Geniet nog een paar dagen!

 125. Mariska

  Baby Beach, wat een contrast vond ik dat zeg! Als je de ene kant op keek alles prachtig, en de andere kant op bederf van de moderne maatschappij.

 126. Elise Joanne

  Wat een ontzettend leuke Plog week was dit zeg! Ik ga nu al je foto’s van dat prachtige water, heerlijke eten en vrolijke gezichten missen. Die spring foto is trouwens echt geweldig leuk! Fijne paar dagen nog samen en fijne reis naar huis. Ik weet wel dat Boris en ik ook een keertje gaan alleen dan naar Curaçao, mijn ouders zijn op beide eilanden vaak geweest en hebben grote voorkeur voor het andere eiland. Maar ach, het komt op hetzelfde neer:)!

 127. Anniek

  Wow, zo alleen op de foto lijk je inderdaad heel bruin, maar naast Jasmine… 😉 Leuk dat je het zo goed kan vinden met je gids, dat maakt het meteen een stuk leuker! Het eten ziet er heerlijk uit, en wauw, die natuur… Ik zou het ook hélemaal niet erg vinden om naar Aruba op vakantie te gaan!

 128. D

  Wat een heerlijke foto’s, en dan bedoel ik niet alleen het eten! Het water op Baby Beach, geweldig, dit zie je normaal eigenlijk altijd alleen maar op foto’s. Je laat ons ook verliefd worden op Aruba, Ik ben nog nooit op de ABC eilanden geweest, maar het staat heel hoog op mn lijstje. Geniet nog even lekker van je laatste dagen!

 129. Healthy Mommy

  Late check out is inderdaad echt heel erg fijn, en vaak hoef je het niet te laten voor de kosten. Wat een mooie dag weer aan de foto’s te zien. Die kwal ziet er echt rete gaaf uit.. Maar inderdaad de kleur zegt genoeg. Haha. Heerlijk dat jullie nog een paar dagen ‘voor jezelf’ hebben.. Enjoy! :inlove:

 130. Kimberly

  Prachtige foto’s van Aruba! Ik wil ook nog zoveel reizen…

 131. Nathalie

  Jammer van je Macbook Air. Hoop dat je goede service krijgt van Apple maar dat zit in de meeste gevallen wel goed.

 132. Nathalie

  Wat heb je ons op zo’n leuke manier kennis laten maken met het prachtige Aruba!!! 😀