Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
6 november 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Pieces nagellak review

Nooit trokken die Pieces nagellakjes me echt, tot ik ze laatst in een Pieces winkel op de toonbank zag staan. Die kleurtjes zagen er zo leuk uit, en ze waren zo goedkoop (€6,95 voor 3, en €2,95 los per stuk), dat ik vier kleurtjes meenam voor een review. Ik las er namelijk goede, maar ook minder goede dingen over. Tijd om eens te kijken waar ik me bij aansluit.

De vier lakjes die ik meenam. Golden Chokolate, Plum Gum, Ms Jagger Green, Candy Dandy. Kudos voor de namen, leuk gekozen en ook toepasselijk. De verpakking ziet er mooi uit, maar ook wel een beetje goedkoop. De dop houdt tijdens het lakken niet zo fijn vast door die scherpe hoeken.

Wat me heel erg opvalt aan de Pieces nagellakken is dat de kwaliteit enorm verschilt per lak, en dan vooral de dikte. Ze zijn al vrij dik, maar enkele lakjes (bij mij Plum Gum) waren zo dik dat ze bijna niet uit te smeren waren. Er kwamen zelfs lelijke strepen in. Qua dekking zijn ze allemaal heel goed, twee laagjes is meer dan genoeg, één laagje zou al best kunnen (als je niet zo kritisch bent). Heel erg glanzen doen ze niet, maar ik gebruik toch een topcoat. Houdbaarheid is prima.

Ms Jagger Green, in het echt is deze iets groener. Deze lakt fijn, is de dunste van allemaal (maar nog dikker dan een normale nagellak). Mooie kleur!

Candy Dandy is lekker fel oranje, in het echt iets meer neigend naar koraal. Ik ben niet zo weg van deze kleur, hij is me te fel, maar ik weet zeker dat er veel meiden zijn die dit een tof kleurtje vinden.

Plum Gum is vreselijk. Deze is zo dik dat je er niks mee kan beginnen. Met een thinner kan je dit makkelijk oplossen, maar toch. De kleur vind ik wel helemaal geweldig, grijspaarsig.

En mijn favoriet, Golden Chokolate. Bruin met gouden glitters, geeft een antiek gouden look. Niet te dik, deze is echt heel fijn!

Ik vind het een beetje raar dat de kleuren een verschillende kwaliteit hebben. Gelukkig kan je de dikke lak (Plum Gum) makkelijk dunner maken, dus echt een probleem is het niet. Voor €2,95 vind ik het echt prima lakjes, de kleuren zijn mooi, er is veel keus, ze zijn niet duur, blijven lang zitten en lakken ook wel fijn, op Plum Gum na.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.