17 augustus 2016 door Cynthia Schultz 41 reacties
 • gezichtsmasker
 • goud
 • goud in huidverzorging
 • mask
Een MissLipgloss artikel

Peter Thomas Roth 24K Gold Mask

 

Peter Thomas Roth 24K Gold MaskIk review vandaag Peter Thomas Roth 24K Gold Mask, een gezichtsmasker met puur goud. Goud in huidverzorging. Doet dat wel echt wat? Goud wordt steeds vaker gebruikt in huidverzorging. Het werd eeuwen geleden al gebruikt door Egyptenaren en Chinezen om huidproblemen op te lossen, nu zit het steeds vaker in héél luxe producten. 

Om het eerst even over dat goud te hebben. Volgens meerdere dermatologen zoals Jetske Ultee en Robert Anolik van Dr. Brandt geven aan dat er nog geen onderzoeken zijn die aantonen dat goud echt iets doet voor je huid. Het is niet bewezen dat het zorgt voor een gladdere, zachtere, beter gehydrateerde huid. Ook Paula Begoun  is het met Jetske en Robert eens. Zij geeft, net als Jetske, aan dat goud zelfs irriterend kan werken.

Wat het wel doet? Tja, het geeft een heel luxe gevoel om goud op je huid te smeren. En als je een product gebruikt dat op je huid blijft, zoals een serum, dan zal het wel een ‘stralend effect’ geven omdat die gouddeeltjes eruitzien als glittertjes. Maar dat is dan wel alles.

Met die wetenschap: door naar het Peter Thomas Roth 24K Gold Mask.

De ingredienten van het Peter Thomas Roth 24K Gold Mask

Peter Thomas Roth 24K Gold Mask

Peter Thomas Roth 24K Gold Mask, €69 voor 150ml

Goud! Je hoeft niet verder te zoeken naar het begin van de regenboog, want je koopt gewoon een pot met goud van Peter Thomas Roth voor €69. Scheelt een hoop gezoek.

Peter Thomas Roth 24K Gold Mask

Informatie en beloftes op de verpakking. Volgens het merk zorgt dit masker voor een liftend effect, een stevigere huid, hydratatie en volheid. Rimpeltjes worden minder zichtbaar en je huid ziet er jeugdig uit. Klinkt goed.

Je gebruikt dit Peter Thomas Roth 24K Gold Mask twee tot drie keer per week en je spoelt het na vijf tot tien minuten af met warm water.

Peter Thomas Roth 24K Gold Mask

De bestanddelen. Volgens Peter Thomas Roth en Cosmania zijn dit de actieve bestanddelen:

 • Pure 24 Karaat Goud: zorgt voor een stralende gloed, goud houdt vocht vast in de huid en verstevigt de huid door het collageen vast te houden en de afbraak van elastine te vertragen
 • Colloïdaal Goud: bekend als “geactiveerd goud” en helpt de huid te liften en verstevigen
 • Caffeïne: een anti-oxidant bekend om de huid te verstevigen
 • Peridot: een oude groene edelsteen rijk aan magnesium, helpt de huid een boost te geven, vermindert cellulaire oxidatie en minimaliseert de verouderende effecten van stress
 • Hyaluronzuur en glycerine: vochtinbrengers die de een ‘plumping’ effect geven en daarnaast intensief hydrateren

Dat verhaal over het goud moet je dus met een flinke korrel goud, eh, zout nemen. Ook peridot zal weinig écht doen voor je huid. Hyaluronzuur en glycerine werken wel echt hydraterend. Caffeïne werkt goed als je het inneemt, maar op de huid doet het weinig, behalve dat het een beetje antioxiderend werkt.

Peter Thomas Roth 24K Gold Mask

De creme zit in een vrij grote pot van 150ml, daar doe je echt wel lang mee. Als je er vanuit gaat dat je per keer zo’n 10 – 15 ml gebruikt, doe je er zo’n tien tot vijftien keer mee. Het merk raadt aan om het masker twee tot drie keer per week te gebruiken, dan zou je er 7,5 week mee doen wat dan weer niet zo lang is… Persoonlijk gebruik ik een masker naar behoefte en dat is zeker niet twee keer per week, eerder een keer in de twee weken.

Peter Thomas Roth 24K Gold Mask

Peter Thomas Roth 24K Gold Mask

Het masker ziet er waanzinnig uit. Het is een gel-achtige substantie met goud. Het lijkt wel een vloeibare highlighter!

Peter Thomas Roth 24K Gold Mask

Peter Thomas Roth 24K Gold Mask copy

Links voor het gebruik van het Peter Thomas Roth 24K Gold Mask, midden net na het aanbrengen en rechts na het verwijderen.

Conclusie over het Peter Thomas Roth 24K Gold Mask

Aanbrengen gaat prima, het is een vrij stevige gel die je makkelijk kan verdelen over je gezicht. Het voelt prettig aan, heel zacht en niet irriterend. Het verwijderen gaat best lastig, doet met je met lauw water doen, maar dan komt er echt niks af. Ik gebruik dus een washandje met lauw water en dan gaat het beter. Toch blijven er hier en daar nog gouden plakkerige plekjes op mijn huid, dus reinigen met een toner is wel een aanrader.

Na het gebruik ziet mijn huid er niet heel veel anders uit. Ja, gehydrateerd en ik straal ook wel, en mijn huid is soepel. Ik heb het masker een paar weken gebruikt en merkte vooral dat mijn huid er door werd gehydrateerd, maar dat is niet zo opmerkelijk met een glycerine-gel. Verder deed het voor mij niet zoveel, en dat is dus ook niet zo gek, want goud doet weinig. Het geeft een luxe gevoel en daar houdt de magie wel op.

Ik denk dat je voor veel minder geld een masker kan vinden dat meer doet voor je huid dan simpelweg hydrateren. Maar het idee is mooi. En luxe.

Het Peter Thomas Roth 24K Gold Mask kost €69 voor 150ml en is onder andere bij Cosmania te koop.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

41 reacties
 1. Emilie

  Een beetje stom dat het niet zo veel meer doet dan een “gewoon” masker. Het is wel eens leuk om zo te zien een gouden masker 😉

 2. Nicole

  Het ziet er echt prachtig uit wauw! Maar ik zou het nooit kopen vanwege de prijs en de werking.

 3. Anna

  Ook leuk dat je eruit ziet alsof je uit één van de eerste James Bond films bent weggelopen!?

 4. Mariska

  Inderdaad puur een luxe gevoel.. maar om daar dat bedrag voor uit te geven? Nee.

 5. Matanja

  Ziet er mooi uit die goudkleur maar ik draag goud liever als sieraad in mijn oren of om mijn nek i.p.v op mijn gezicht als masker. En dan die prijs………………..en dan is het nog lastig te verwijderen ook………. Neeeh niks voor mij……….

 6. Suuz

  Als je maar moeilijke woorden gebruikt en allerlei interessante processen verzint, kun je vast veel aan de man brengen. Maar nee, goud op je huid doet dus niets bijzonders. Het ziet er wel gaaf uit in het potje, trouwens.

  Ik vind het altijd heerlijk om bij een Douglas/Ici/Schiphol etc bij de dure merken naar de luxe potjes te gluren. Maar er zijn maar enkele producten die echt doen wat ‘ze’ zeggen. Als ik al iets aanschaf wat echt duurder is, dan is het vaak na een positieve review van jou. Zo fijn om uitgebreide test te lezen.

  Overigens las ik gisteren in (een oudere) Vogue dat Chanel begin dit jaar Solution 10 op de markt bracht voor de gevoelige huid, met maar 10 zeer goede ingrediënten. Ken je dat? Het leek me een heerlijk product waar ik graag een eerlijke review over zou lezen.

 7. Marlies

  Haha jij bent ook zo heerlijk nuchter he ? voor bijna 70 eppies ga ik echt geen masker aanschaffen, hoe goed ie ook is.

 8. Edine

  Ik heb absoluut behoefte aan een artikel of video over jouw favoriete maskers!

 9. femketje

  hmmz, jammer dat het voor die prijs geen miracle product is!

 10. Silkeblogs

  Goud in een masker, echt grappig! Ik hou wel van dit soort luxeproducten, niet omdat ze heel veel doen maar gewoon omdat ze zo fancy zijn =D

 11. Aboutsbstyle

  Wat een heerlijk review, echt eerlijk ook! Het ziet er prachtig uit. Zeker om op verliefd te worden maar daarvoor is de prijs te hoog. Want inderdaad je kan prachtige maskers kopen voor veel minder geld die ook zeker goed hun werk doen. Liefs soraya

 12. Chantal

  Ik ben altijd blij met jouw product reviews. Zo duidelijk en eerlijk. Soms denk ik opeens ja dat product moet ik hebben en soms denk ik, ben blij dat ik dit gelezen heb en het niet ga kopen. Na alle jaren nog steeds mijn favoriete beautyblogger!

 13. Marleen@Burgertrutjes

  Haha ik gebruik niet eens maskers laat staan van 69 euro! Maar als ik dit goedje zie wil ik er zo graag in roeren! :’)

 14. Nicole

  Mooi!, maar jammer dat het zijn geld niet waard is. Dank voor je eerlijkheid 🙂

 15. Margot

  Het ziet er super uit, maar het lijkt me de prijs niet waard. Fijne review!

 16. rachel

  moest wel even lachen toen ik het zag en dacht gelijk oh ja sure honey. en na het lezen van je stukje had ik zoiets van zie je nou wel hihi, typisch gevalletje “dingen mooier maken dan dat ze zijn” voor dat geld mogen ze wel met wat beters komen vind ik 😉

 17. Lianne

  Wauw, wat ze allemaal wel niet verzinnen! Bij voorbaat weet je eigenlijk al dat het goud niets gaat doen, want goud is een edelmetaal. Dit houdt in dat zijn chemische eigenschap is dat het nergens mee reageert, daarom blijft goud ook zo lang zo mooi en roest het niet! Hoe de maker van dit masker daar omheen heeft proberen te praten is een vak apart haha! Goed dat jij er zo nuchter onder blijft Cynthia 🙂

 18. Mariska

  Dit is echt een typisch product om gewoon een beetje luxe mee te kunnen doen 😛 het ziet er in ieder geval mooi uit.

 19. Karin

  Ziet er prachtig uit, …jammer dat-ie toch tegenvalt!

  Even over wat je op snapchat zei:

  Huisbazen proberen het verven en opknappen wel vaker op de huurder af te schuiven, maar staan even vaak niet in hun recht – ik heb zelf in eenzelfde situatie gezeten. Formeel gezien moet je het huis alleen in dezelfde staat opleveren als je het zelf aangeleverd kreeg toen je er introk, als je daarvoor 1) getekend hebt in het huurcontract en 2) de huisbaas aan kan tonen in welke staat dit dan precies was, de zgn opnamestaat.
  Dit laatste kunnen ze vaak niet en in jullie geval lijkt het me helemaal onzinnig omdat de muren toen niet eens wit waren.

  Laat je niet gek maken hoor, gewoon die borg terugeisen. Ik ben toen zelf langs een juridisch loket gegaan en toen een scherpe brief geschreven.
  http://www.huurders.info/beeindiging-huurcontract/oplevering-woning/

  Succes en geniet (!!!) van je nieuwe mooie huis!

  liefs
  Karin

  • Miss Lipgloss

   Dankjewel Karin, wat lief dat je me hier even mee helpt.

 20. Suzanne

  Het ziet er wel ontzettend tof uit. Goed dat je ook over zo’n luxe product gewoon eerlijk bent

 21. eva

  Het ziet er leuk uit maar ook weer niet zo bijzonder dat ik bedrag zou neertellen.

 22. Yvonne

  Ik weet nog dat mijn vriend eens een crème voor mij kocht. Toen de winkelmedewerker vertelde wat die kostte zei hij gekscherend: “Zit er soms goud in dat potje?” Waarop ze gewoon ‘Ja!’ riep, haha. Leuk die goud-hype maar ik geloof er niet zo in. Ik draag het wel om mijn polsen. 😉

 23. Orrine

  Heerlijk eerlijk 😉
  *thumbs up*

 24. Nixi

  Hoi Cynthia. Sorry voor de off-topic maar dit moet ik gewoon even kwijt: ik droomde vannacht dat er een Nederlandse versie van Game of Thrones zou komen en dat jij en ik samen met een Uber naar de audities gingen om beiden een gooi te doen naar een rol in de serie. Je was heel goed tijdens de auditie haha! Toen werd ik wakker. The End 🙂

 25. Rowan Chanel

  Oh het ziet er echt heel mooi uit! Aan de ene kant maar goed dat het niks is, scheelt me weer 69 euro haha 🙂

 26. Elles

  Voor dat geld mogen ze het product wel wat beter maken naar mijn mening. Wat een afknapper zeg, haha!
  Liefs,
  Elles

 27. Maaike

  Zo duur en dan zo weinig doen, jammer is dat. Ik hou het wel op mijn sheet masks. Lekker goedkoop en hydraterend!

 28. Vanessa

  Het ziet er inderdaad mooi en luxe uit, maar verder klinkt het niet zo bijzonder tegenover andere (goedkopere) maskertjes.

 29. Eline

  Het lijkt me wel heel bijzonder om zo’n masker te gebruiken. Ze blijven echter wel nieuwe dingen bedenken, grappig dat het niet zo veel doet. Wel tof dat je zo’n product mag testen.

 30. Loes | Gewoon iets met Loes

  Inderdaad net een mooie highlighter! Het ziet er prachtig uit, maar als dat goud niet zoveel voor je huid doet, vind ik Het erg aan de prijs!

 31. Svenja

  Wat een grappig idee; een masker met goud! De substantie ziet er echt super mooi en shiny uit. Maar het lijkt mij inderdaad dat het niet heel veel toevoegt aan de verzorging van de huid. Wel een leuk cadeau voor een grote liefhebber van goud!

 32. Susan

  Het ziet er wel geweldig uit! Maar voor 69 euro..

 33. Ilse

  Leuk dat je hier zo nuchter en down to earth over schrijft. Ik geef je helemaal gelijk wat dat goud betreft!
  Inderdaad wel fijn, het idee dat er goud in zit, dat gevoel van luxe, maar voor de rest…

 34. Nicole

  Hahah 69 euro voor een masker met goud. Er zijn wel grenzen hoor! En wat jij zegt, voor minder geld kun je waarschijnlijk een betere vinden!

 35. Femke

  Ik had het effect van dit masker al wel verwacht, maar het ziet er wel prachtig uit hoor.. Ik dacht ook meteen aan een potje vloeibare highlighter haha!

 36. Danella

  Het ziet er wel heerlijk uit, maar jammer dat het zo weinig doet voor je huid. Vooral voor die prijs natuurlijk.

 37. Ann

  Eerlijk is eerlijk, het ziet er wel fantastisch uit haha. Maar ik denk inderdaad ook dat een goedkoper maskertje veel meer kan doen.

 38. Mama Lifestyle Blog

  Wat fijn dat je weer zo eerlijk bent Cynthia. Ik denk ook dat het luxegevoel dat het gouden masker geeft de reden moet zijn dat je dit masker wilt kopen. Voor hydratering kun je ook andere en bovendien veel goedkopere producten kopen.