Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
17 augustus 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • gezichtsmasker
  • goud
  • goud in huidverzorging
  • mask
Een MissLipgloss artikel

Peter Thomas Roth 24K Gold Mask

 

Peter Thomas Roth 24K Gold MaskIk review vandaag Peter Thomas Roth 24K Gold Mask, een gezichtsmasker met puur goud. Goud in huidverzorging. Doet dat wel echt wat? Goud wordt steeds vaker gebruikt in huidverzorging. Het werd eeuwen geleden al gebruikt door Egyptenaren en Chinezen om huidproblemen op te lossen, nu zit het steeds vaker in héél luxe producten. 

Om het eerst even over dat goud te hebben. Volgens meerdere dermatologen zoals Jetske Ultee en Robert Anolik van Dr. Brandt geven aan dat er nog geen onderzoeken zijn die aantonen dat goud echt iets doet voor je huid. Het is niet bewezen dat het zorgt voor een gladdere, zachtere, beter gehydrateerde huid. Ook Paula Begoun  is het met Jetske en Robert eens. Zij geeft, net als Jetske, aan dat goud zelfs irriterend kan werken.

Wat het wel doet? Tja, het geeft een heel luxe gevoel om goud op je huid te smeren. En als je een product gebruikt dat op je huid blijft, zoals een serum, dan zal het wel een ‘stralend effect’ geven omdat die gouddeeltjes eruitzien als glittertjes. Maar dat is dan wel alles.

Met die wetenschap: door naar het Peter Thomas Roth 24K Gold Mask.

De ingredienten van het Peter Thomas Roth 24K Gold Mask

Peter Thomas Roth 24K Gold Mask

Peter Thomas Roth 24K Gold Mask, €69 voor 150ml

Goud! Je hoeft niet verder te zoeken naar het begin van de regenboog, want je koopt gewoon een pot met goud van Peter Thomas Roth voor €69. Scheelt een hoop gezoek.

Peter Thomas Roth 24K Gold Mask

Informatie en beloftes op de verpakking. Volgens het merk zorgt dit masker voor een liftend effect, een stevigere huid, hydratatie en volheid. Rimpeltjes worden minder zichtbaar en je huid ziet er jeugdig uit. Klinkt goed.

Je gebruikt dit Peter Thomas Roth 24K Gold Mask twee tot drie keer per week en je spoelt het na vijf tot tien minuten af met warm water.

Peter Thomas Roth 24K Gold Mask

De bestanddelen. Volgens Peter Thomas Roth en Cosmania zijn dit de actieve bestanddelen:

  • Pure 24 Karaat Goud: zorgt voor een stralende gloed, goud houdt vocht vast in de huid en verstevigt de huid door het collageen vast te houden en de afbraak van elastine te vertragen
  • Colloïdaal Goud: bekend als “geactiveerd goud” en helpt de huid te liften en verstevigen
  • Caffeïne: een anti-oxidant bekend om de huid te verstevigen
  • Peridot: een oude groene edelsteen rijk aan magnesium, helpt de huid een boost te geven, vermindert cellulaire oxidatie en minimaliseert de verouderende effecten van stress
  • Hyaluronzuur en glycerine: vochtinbrengers die de een ‘plumping’ effect geven en daarnaast intensief hydrateren

Dat verhaal over het goud moet je dus met een flinke korrel goud, eh, zout nemen. Ook peridot zal weinig écht doen voor je huid. Hyaluronzuur en glycerine werken wel echt hydraterend. Caffeïne werkt goed als je het inneemt, maar op de huid doet het weinig, behalve dat het een beetje antioxiderend werkt.

Peter Thomas Roth 24K Gold Mask

De creme zit in een vrij grote pot van 150ml, daar doe je echt wel lang mee. Als je er vanuit gaat dat je per keer zo’n 10 – 15 ml gebruikt, doe je er zo’n tien tot vijftien keer mee. Het merk raadt aan om het masker twee tot drie keer per week te gebruiken, dan zou je er 7,5 week mee doen wat dan weer niet zo lang is… Persoonlijk gebruik ik een masker naar behoefte en dat is zeker niet twee keer per week, eerder een keer in de twee weken.

Peter Thomas Roth 24K Gold Mask

Peter Thomas Roth 24K Gold Mask

Het masker ziet er waanzinnig uit. Het is een gel-achtige substantie met goud. Het lijkt wel een vloeibare highlighter!

Peter Thomas Roth 24K Gold Mask

Peter Thomas Roth 24K Gold Mask copy

Links voor het gebruik van het Peter Thomas Roth 24K Gold Mask, midden net na het aanbrengen en rechts na het verwijderen.

Conclusie over het Peter Thomas Roth 24K Gold Mask

Aanbrengen gaat prima, het is een vrij stevige gel die je makkelijk kan verdelen over je gezicht. Het voelt prettig aan, heel zacht en niet irriterend. Het verwijderen gaat best lastig, doet met je met lauw water doen, maar dan komt er echt niks af. Ik gebruik dus een washandje met lauw water en dan gaat het beter. Toch blijven er hier en daar nog gouden plakkerige plekjes op mijn huid, dus reinigen met een toner is wel een aanrader.

Na het gebruik ziet mijn huid er niet heel veel anders uit. Ja, gehydrateerd en ik straal ook wel, en mijn huid is soepel. Ik heb het masker een paar weken gebruikt en merkte vooral dat mijn huid er door werd gehydrateerd, maar dat is niet zo opmerkelijk met een glycerine-gel. Verder deed het voor mij niet zoveel, en dat is dus ook niet zo gek, want goud doet weinig. Het geeft een luxe gevoel en daar houdt de magie wel op.

Ik denk dat je voor veel minder geld een masker kan vinden dat meer doet voor je huid dan simpelweg hydrateren. Maar het idee is mooi. En luxe.

Het Peter Thomas Roth 24K Gold Mask kost €69 voor 150ml en is onder andere bij Cosmania te koop.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.