Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
8 november 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Persoonlijke update november 2012

Ik doe het bijna nooit, maar ik vond het wel weer eens tijd voor een persoonlijke update! Hoe gaat het hier bij de Miss Lipgloss Headquarters (oftewel: gewoon bij mij thuis)? Wat staat er op de planning en waar ben ik allemaal mee bezig?

 

Op de eerste vraag kan ik ‘goed!’ beantwoorden! Eigenlijk ben ik wel tevreden. Bijna alle facetten lopen lekker. Met MissLipgloss.nl gaat het beter dan ik ooit had kunnen bedenken en het lijkt wel alsof ik er steeds meer plezier in heb. Ik heb zoveel lol in het maken van de blogposts en alles wat er bij het maken van de site komt kijken. Het enige wat ik minder leuk vind is het beantwoorden van mijn e-mail, zo’n 200 per dag… Een deel hoeft geen antwoord omdat het mededelingen en persberichten zijn, maar zeker de helft moet wel een antwoord krijgen. Ik vind het niet vreselijk om te doen hoor, maar ik denk dat ik het de minst leuke taak vind. Al vind ik het ook juist weer leuk om mijn mail te lezen, er zit altijd veel leuks in mijn inbox. Lieve mailtjes van lezeressen, leuke uitnodigingen, leuk nieuws…. Dus ik klaag niet, hoor! Maar, waar ik mee begon: met de site gaat het goed.

Met mij ook. Het afgelopen halfjaar heb ik meer structuur gekregen in mijn leven waardoor ik vrijwel nooit meer stress ervaar. Het is niet compleet weg, maar over het algemeen voel ik me de hele week heel relaxed ondanks dat ik toch altijd veel te doen heb. Hoe dat zo veranderd is? Door een paar dingen, denk ik. Ten eerste ben ik waakzamer op mijn agenda. Eerder plande ik deze propvol met elke dag een miljoen afspraken. Dat lijkt weken vooraf heel leuk, maar dat is het niet als je er midden in zit. Naast dat het veel tijd en energie kost, kom ik dan ook maar weinig toe aan datgene waar het om draait: bloggen.

Ik zeg dus vaker ‘nee’ (of ik laat Jacky of Jill naar events gaan) en houd meer ruimte in mijn agenda. Drie dagen in de week de deur uit is zo’n beetje mijn max, uitzonderingen daargelaten. Ik maak dus meer tijd vrij om thuis en op kantoor (bij mijn shop) echt met MissLipgloss bezig te zijn en dat bevalt perfect.

Ook werk ik meer met een planning. Ik maak op papier een weekplanning wat ik aan blogposts wil maken, maar ook wat ik daarnaast moet doen, bijvoorbeeld werk voor CosmoGIRL, of het voorbereiden van een presentatie. Ik houd me daar goed aan en ben daardoor productiever, maar heb daardoor ook meer (geplande) vrije tijd. Waar ik eerder de hele dag maar wat deed en tot 23u met mijn laptop op schoot zat, werk ik nu meer afgebakende tijden en krijg ik meer gedaan. Ik heb wel een regel: als ik echt nog zin heb om ’s avonds te werken, doe ik dat wel. Maar niet elke avond. Ik werk nu lekker veel vooruit, ik ben zelf al bezig voor half december. Maar maak je niet druk, ‘nieuwtjes’ of lanceringen komen nog gewoon op het moment dat de producten in de winkel liggen en ook de sneak peeks maak ik de dag voordat deze online komen. Het kan dus zijn dat je over drie of vier weken nog blogposts van mij ziet met kort haar… Haha!

Sinds juni volg ik ook een cursus mindfulness/psychomotorische therapie. Dit heeft me nu al onwijs geholpen meer rust in mijn hoofd te creëren, door middel van meditatie en mindfulness oefeningen. De combinatie van deze cursus en mijn eigen ’toepassingen’ zorgen voor een vrijwel stressloze week. Dat is echt prettig. Daarnaast zat stress bij mij ook veel ‘in mijn hoofd’. Door bewust met mijn gedachtes om te gaan ben ik dat ook kwijt.

Al met al heb ik meer focus, krijg ik meer gedaan en heb ik ook nog vrije tijd om te relaxen.

Voor zover mijn werkschema, haha! De laatste maanden ben ik heel actief met het geven van presentaties. Ik word steeds vaker ingehuurd als spreker en ik vind dat ongelooflijk leuk! Naast dat het een angst is die ik overwonnen heb, vind ik het erg leuk om te vertellen over mijn bedrijf en mijn werk. Ik krijg altijd onwijs enthousiaste reacties en dat maakt mij dan weer enthousiast. Het zorgt er ook voor dat ik mezelf er elke keer weer bewust van ben wat voor leuk werk ik heb!

Het einde van het jaar is inmiddels alweer in zicht, dus ik ben plannen aan het maken voor de laatste maanden. Gek hoor, wat gaat de tijd toch hard… Aanstaande week ga ik drie dagen naar Parijs! Voor een lancering van een nieuwe geur (waar ik pas in februari meer over mag vertellen), en ik blijf zelf nog anderhalve dag. Als ik een persevent in het buitenland heb ga ik eigenlijk altijd meteen weer terug (ik bleef alleen op Curaçao vier dagen langer, verder doe ik dat nooit). Nu vond ik het wel weer eens tijd om iets langer te genieten van een stad. Ik heb er super veel zin in!

Half december hebben mijn vriend en ik alweer een jaar een relatie! Wow… Een jaar alweer. Allebei zijn we gek op Terschelling en in het weekend dat we een jaar hebben gaan we weer even daarheen. Maar drie daagjes, en het is KOUD, maar dat maakt niet uit. Ik heb zoveel zin om daar weer heen te gaan, lekkere koude strandwandelingen te maken en op te warmen in een strandtent met koffie met Juttersbitter… Hmmm. Zin in!

Ik vertelde al over mijn rugklachten en ben vanochtend naar de fysiotherapeut geweest. Het blijkt dat mijn heupen nogal scheef staan waardoor mijn rug ook scheef staat. Hierdoor krijg ik pijn en last. Samen met haar en een manueel therapeut ga ik werken aan een betere houding en het sterker maken van mijn spieren. Ook kan ik dan onder begeleiding weer gaan sporten. Dit deed ik nooit omdat ik er altijd last van kreeg in mijn rug, en ze raad mij nu ook af om te gaan sporten omdat de kans groot is dat ik het erger maak. Ik ben wel ‘blij’ dat er een oorzaak is en dat ik er nu aan kan gaan werken! 

Zo, volgens mij heb ik nu wel ongeveer alles verteld, haha… Wat is het een verhaal geworden.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.