Vernieuwde STOM lijst – door Emmy

Heel lang geleden deden we het al eens, onze stom lijstjes maken. Geïnspireerd op de laatste flap in Linda Magazine waar een BN’er opsomt wat hij of zij stom vindt. Vandaag deel ik mijn grootste ergernissen met je, de dingen die ik het meest irritant en of vind.

Leestijd

Stomme dingen opnoemen is natuurlijk helemaal niet zo positief, maar vaak wel heel herkenbaar. Klagen tegen elkaar schept ook een band, en iedereen heeft natuurlijk zijn of haar ergernissen. Ik moet zeggen dat ik me de laatste jaren een stuk minder snel erger, omdat ik mijn eigen ego beter weet te herkennen, omdat ik zorgvuldiger met mijn energie om ga en omdat ik genuanceerder ben geworden. Maar toch blijven er wel dingen gewoon ronduit irritant. Een beetje klagen is soms ook gezond en soms mag je die echt wel even uiten. Die dingen, die deel ik vandaag met je.

Apparaten die niet werken

Niks zo vervelend dan een apparaat wat niet werkt, en het is nóg vervelender als ik niet weet hoe ik het op moet lossen. Ik heb wel eens dat Netflix niet werkt terwijl ik net helemaal geïnstalleerd zit. Of dat ik een foto wil maken maar de batterij van mijn camera is leeg. Dat laatste is dan wel mijn eigen schuld, maar maakt het niet minder irritant haha.

Te grote ego’s

Ik vertelde net in de intro dat ik mijn eigen ego beter heb leren kennen de afgelopen jaren en dat helpt mij enorm. Des te irritanter is het soms als iemand anders heel erg hoog van de toren blaast over irritaties die opgewekt worden, omdat diegene zijn of haar eigen ego niet herkent. Stom van mij dat ik me daar dan weer aan irriteer natuurlijk, maar het is zo lastig uit leggen en sommige mensen willen de uitleg dan ook gewoon niet horen.

Dronken worden

Als ik wijn drink ben ik altijd heel erg bewust en alert op het feit dat ik niet teveel wil drinken. Ik kan er ook niet goed tegen dus ik drink nu heel erg weinig. Alcoholvrij bier is nog tot daar aan toe maar alcohol vrije wijn daar beleef ik geen lol aan. Soms voelt die beperking best wel vervelend. Dan smaakt de wijn gewoon zo heerlijk bij een maaltijd, en dan wil je er gewoon van door blijven drinken. Maar, laat dat nou eens even het slechtste idee zijn wat ik kan hebben, dus ik houd me in. Een vol wijnarrangement bij een 5 gangen diner en dan de volgende dag normaal wakker worden, dat lijkt me heerlijk, maar dat kan ik écht niet doen haha.

Dat mijn gezicht zweet

Ik zweet onwijs snel in m’n gezicht. Ik dacht eerst dat ik gewoon een onwijs slechte conditie had maar ik ben er nu wel achter dat het ook een stukje genetisch is en dat de een het sneller heeft dan de ander. Onder je oksels zweten vind ik dan nog logisch maar altijd gelijk die druppels op mijn voorhoofd of boven lip die mijn make-up dan ook nog verpesten. Zo irritant!

Externe oplader die niet werkt

Kom ik weer even terug bij apparaten die niet werken, het ergste vind ik dan denk ik toch nog wel de situatie in een trein. Waar je je had voorbereid op een lege batterij en vol voldoening je externe oplader uit je tas trekt. En dan doet dat k*tkabeltje het niet. Dat is toch wel echt gewoon de dooddoener van de dag.

Dat suiker slecht is

Ik ben echt enorm gek op taart, koekjes, snoep, you name it. Zo ontzettend spijtig dat het ongezond voor je is en dat ik ook daar mezelf in moet limiteren. Soms wil je toch gewoon even helemaal alles verorberen wat los en vast zit. Doe ik ook wel eens, maar dat terzijde 😛

Een beautyitem dat uit de collectie wordt gehaald

Ik heb twee hele fijne lipproducten die beide uit de collecties zijn gehaald. Shanghai Spice lipstick van MAC en een lipgloss van Catrice. ZO vervelend. Ik kan die kleuren ook gewoon nergens anders vinden en er is op de een of andere manier niks wat er op lijkt. STOM!

Bodywarmers

Ik heb zo’n godsgruwelijk hekel aan bodywarmers, dat kan ik niet onder woorden brengen. Ik kan geen situatie bedenken waarin ik het mooi zou vinden staan. In de paardensport zie je ze veel, wat ik snap, maar nog steeds vind ik ze stom.

Mijn acne

Sinds ik met de pil gestopt ben is mijn huid langzaam aan steeds iets verder afgetakeld. Helaas. Vooral mijn rug heeft het zwaar te verduren en daar zijn standaard rode ontstekingen te vinden. In mijn gezicht blijft het tot nu toe bij veel kleine bultjes die gelukkig niet zoveel opvallen. Ik zou willen dat ik me er niet zo aan zou ergeren maar ik blijf het heel erg vervelend vinden. Ik zoek nog door naar de manier om te behandelen, maar voel me tot nu toe het fijnst bij de producten van La Roche Posay.

Fruitvliegjes

Wat een enorm gevecht is het elk jaar om die zo veel mogelijk te weren. Tot nu toe werkt een luchtdichte kleine bak die ik elke dag leeg het beste, en uiteraard geen overrijp fruit op de schaal.

Mensen die 'zomaar' een huisdier nemen

Konijnen die vroeg doodgaan door eenzaamheid, hitte of kou, honden die hele dagen alleen thuis zitten en mensen die denken dat katten geen gezelschap nodig hebben omdat ze niet uitgelaten hoeven worden. Gewoon stom, onverantwoordelijk en wellicht wel een van mijn grootste ergernissen in het leven.

Dat was mijn lijstje voor nu, ik hoop dat je het niet te gal-spuwerig vond, maar juist wellicht herkenbaar en daardoor leuk om te lezen. Ik vind stamlijstjes namelijk zelf altijd leuk om te lezen, maar soms denk ik ook wel eens; ‘nou, dat hoef je toch niet stom te vinden?’ Ik ben heel benieuwd of hier iets tussenstaat wat jij dus NIET stom vindt. Let me know in de comments! <3


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

Gerelateerde artikelen

20 reacties
 1. Ilona

  Die laatste… Hoeveel konijnen er niet alleen zitten in een klein hokje buiten. Het zijn niet voor niets groepsdieren en ze hebben niet voor niets achterpoten om mee te springen. “Ja maar mijn konijn is wel gelukkig en alleen” zeggen ze dan. Ik zou die persoon eens jarenlang in de badkamer willen zetten zonder menselijk contact. Dan ben je ook wel blij als er 1x per dag ‘iets’ komt om eten te brengen ;-).

  Sorry, ik liet me even gaan. Eigenlijk heb ik een hekel aan klagen 😛

 2. Yvonne

  Tip tegen fruit vliegjes: vul n glas met n beetje afwasmiddel en azijn ( liefst appelazijn) plastic folie eroverheen. Prik daar wat gaatjes in. De vliegjes gaan erin en kunnen er niet meer uit. Werkt prima,!!!

  Reageren
 3. Jacqueline

  Hai,

  Tip voor het zweten in je gezicht (super irritant):

  Neat Face saver gel.

  Reageren
 4. Kaylee

  Ook stom: mensen die “ik irriteer me aan” zeggen. Het is “ik erger me aan” en íets irriteert je 😉

  Verder helemaal met je eens wat betreft het lijstje. Haha!

  Reageren
 5. Wendy (B)

  Wat beauty betreft: heel herkenbaar dus ik snap je volledig!
  Ik heb het dan wel meer op verzorgingsproducten.
  Al bv voorgehad met facewash en oogmake-upremover.

  Reageren
 6. R

  Voor de puistjes op het lichaam: paula’ s choiche BHA bodylotion, werkt op een 1 of andere manier ook als een goede deo en het voorkomt ingegroeide haartjes.

  Reageren
  • Femke

   En de BHA 2% gel voor je gezicht, ook van PC heeft bij mij erg geholpen.

 7. Ingrid

  Ik zweet ook altijd enorm in mijn gezicht (en bovenlichaam) vreselijk vind ik dat. Terwijl ik er toch echt niks aan kan doen.

  Reageren
 8. Debby

  Heb je al eens bij temptalia gekeken voor n dupe van Shanghai spice? Zij vergelijkt altijd super uitgebreid 🙂

  Reageren
 9. Lucinda

  Heerlijk zo’n lijstje! En eigenlijk denk ik er nooit over na, maar een bodywarmer, mijn moeder was er vroeger gek op en ik had er dus ook een aantal. Maar waarom? Die dingen zijn niks meer voor mij en ook ik vind ze raar.

  Reageren
 10. Alida

  Soms is klagen ook wel lekker. Ik kan mij ook ergeren aan m’n acne, hoewel het nu aardig onder controle is. En ik haat het als m’n haar niet mooi zit of snel vet is. En apparaten die niet werken wil ik het liefst zo snel mogelijk uit het raam gooien. Oh en ik vind het irritant als mensen stinken. Zo dat lucht op haha

  Reageren
 11. Anna

  Ik hou van dit soort lijstjes! Klagen mag soms best hoor :D. Ik vind het ook stom dat mijn gezicht snel zweet, maar misschien is dat ook wel iets wat hoort bij een vette huid.

  Reageren
 12. rachel

  hahaha je kan het zo heerlijk tiepen he en herken een hoop dingen erin en mensen die teveel drinken pffff daar heb ik een gruwelijke hekel aan!! en dan lazerus een heel fcing lul verhaal bij je op komen halen! anyway leuke post weer emmy en een fijn weekend!!!

  Reageren
 13. Kimberley

  Dat gezicht zweet is héél herkenbaar! Net als jij dacht ik dat het een conditie dingetje was, maar helaas. De temperatuur hoeft maar een beetje op te lopen in de zomer of er lopen letterlijk druppels over mijn gezicht (en mijn oksels blijven vrijwel droog). Constant deppen en alleen waterproof mascara en waterproof wenkbrauwgel. Heb een flinke stapel zakdoeken ingeslagen, want met de hittegolf ging ik erg hard door tissues heen :’)

  Reageren
 14. Audrey

  Helemaal eens met de haat aan fruitvliegjes en bodywarmers! En natuurlijk ook mensen die een huisdier nemen zonder er goed over na te denken…

  Reageren
 15. Vivianne

  Hi Emmy! Wat betreft die ontstekingen op je rug: ik denk dat dit net wat anders is dan bij mij, maar ik had best wat pukkeltjes op mn rug. De tea tree body wash van the body shop lijkt me daarin heel erg te helpen! ( kan ook placebo zijn natuurlijk haha)

  Reageren
 16. Rowan Chanel

  Met die laatste ben ik het echt helemaal eens! En dat is direct mijn grootste ergernis eigenlijk, de mensheid zelf.
  Kan ik tig voorbeelden opnoemen, maar een ervan is wel wanneer asociale mensen in het openbaar lopen te vetkezen. En dan bedoel ik hoesten op een ranzige manier en nog niet eens hun hand voor hun mond houden. Vond ik al vies, nu denk ik zelfs vanwege corona: wat een domme mensen.

  Reageren
 17. Dingske

  Dronken worden, herkenbaar: ik word ook heel snel beneveld/dronken en ik heb daar echt een hekel aan. Maar inderdaad wel erg vervelend om dat lekkere drankje niet de hele avond te kunnen drinken.
  Ik heb geprobeerd te wennen aan alcohol maar nope, lukt niet.

  Bodywarmers: thank God dat ik niet de enige ben die zo’n gruwelijke hekel heeft aan die dingen! Ik snap het ook niet: heb je wel een warme rug, loop je nog met koude (boven)armen, why?
  Dus dan heb je een gruwelijk lelijk kledingstuk dat bovendien ook totaal onpraktisch is. Again: ik snap het niet.

  Vind het trouwens heerlijk zo’n, stom-lijstje. Even lekker zeuren en daarna weer over tot de orde van de dag 🙂

  Reageren
  • Marleen

   Ooowh, een beautyitem dat uit het assortiment is gehaald zo herkenbaar. Ik had eindelijk de perfecte foundation gevonden. Voldoende dekking, de perfecte kleur en budget vriendelijk. Was die in eens poef niet meer verkrijgbaar. En dan is het vervelendste dat het bijna onmogelijk is om een vervanging te vinden.

   Even totaal wat anders. Ik kan mij ook verschrikkelijk ergeren aan deurverkopers of straatverkopers. De mensen die je aanspreken of aanbellen om je iets proberen te verkopen. Ik had vandaag eentje en die bleef maar praten en praten ik kon niet eens tussendoor komen om vriendelijk te zeggen dat ik geen interesse had.
   Of nog maar te praten over telemarketing. Éen keer was het zo erg dat het voor mij onder de categorie stalken viel( aangezien ik niet veel wordt gebeld via mijn mobiele telefoon)

   Haha ik zal nu wel stoppen met zeuren 😉
   Kom maar door met nog z’n lijstje.

 18. Margrieta

  Hoi Emmy,

  Heel herkenbaar allemaal. Ik kan me ook ontzettend ergeren aan zaken die niet goed gaan. Mensen die te laat zijn. Ik erger me veel aan anderen maar ook enorm aan mezelf. Ik heb juist hoe ouder ik word hoe meer dingen ik stom vind!!

  Reageren