Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Vernieuwde STOM lijst – door Emmy

Heel lang geleden deden we het al eens, onze stom lijstjes maken. Geïnspireerd op de laatste flap in Linda Magazine waar een BN’er opsomt wat hij of zij stom vindt. Vandaag deel ik mijn grootste ergernissen met je, de dingen die ik het meest irritant en of vind.

Leestijd

Stomme dingen opnoemen is natuurlijk helemaal niet zo positief, maar vaak wel heel herkenbaar. Klagen tegen elkaar schept ook een band, en iedereen heeft natuurlijk zijn of haar ergernissen. Ik moet zeggen dat ik me de laatste jaren een stuk minder snel erger, omdat ik mijn eigen ego beter weet te herkennen, omdat ik zorgvuldiger met mijn energie om ga en omdat ik genuanceerder ben geworden. Maar toch blijven er wel dingen gewoon ronduit irritant. Een beetje klagen is soms ook gezond en soms mag je die echt wel even uiten. Die dingen, die deel ik vandaag met je.

Apparaten die niet werken

Niks zo vervelend dan een apparaat wat niet werkt, en het is nóg vervelender als ik niet weet hoe ik het op moet lossen. Ik heb wel eens dat Netflix niet werkt terwijl ik net helemaal geïnstalleerd zit. Of dat ik een foto wil maken maar de batterij van mijn camera is leeg. Dat laatste is dan wel mijn eigen schuld, maar maakt het niet minder irritant haha.

Te grote ego’s

Ik vertelde net in de intro dat ik mijn eigen ego beter heb leren kennen de afgelopen jaren en dat helpt mij enorm. Des te irritanter is het soms als iemand anders heel erg hoog van de toren blaast over irritaties die opgewekt worden, omdat diegene zijn of haar eigen ego niet herkent. Stom van mij dat ik me daar dan weer aan irriteer natuurlijk, maar het is zo lastig uit leggen en sommige mensen willen de uitleg dan ook gewoon niet horen.

Dronken worden

Als ik wijn drink ben ik altijd heel erg bewust en alert op het feit dat ik niet teveel wil drinken. Ik kan er ook niet goed tegen dus ik drink nu heel erg weinig. Alcoholvrij bier is nog tot daar aan toe maar alcohol vrije wijn daar beleef ik geen lol aan. Soms voelt die beperking best wel vervelend. Dan smaakt de wijn gewoon zo heerlijk bij een maaltijd, en dan wil je er gewoon van door blijven drinken. Maar, laat dat nou eens even het slechtste idee zijn wat ik kan hebben, dus ik houd me in. Een vol wijnarrangement bij een 5 gangen diner en dan de volgende dag normaal wakker worden, dat lijkt me heerlijk, maar dat kan ik écht niet doen haha.

Dat mijn gezicht zweet

Ik zweet onwijs snel in m’n gezicht. Ik dacht eerst dat ik gewoon een onwijs slechte conditie had maar ik ben er nu wel achter dat het ook een stukje genetisch is en dat de een het sneller heeft dan de ander. Onder je oksels zweten vind ik dan nog logisch maar altijd gelijk die druppels op mijn voorhoofd of boven lip die mijn make-up dan ook nog verpesten. Zo irritant!

Externe oplader die niet werkt

Kom ik weer even terug bij apparaten die niet werken, het ergste vind ik dan denk ik toch nog wel de situatie in een trein. Waar je je had voorbereid op een lege batterij en vol voldoening je externe oplader uit je tas trekt. En dan doet dat k*tkabeltje het niet. Dat is toch wel echt gewoon de dooddoener van de dag.

Dat suiker slecht is

Ik ben echt enorm gek op taart, koekjes, snoep, you name it. Zo ontzettend spijtig dat het ongezond voor je is en dat ik ook daar mezelf in moet limiteren. Soms wil je toch gewoon even helemaal alles verorberen wat los en vast zit. Doe ik ook wel eens, maar dat terzijde 😛

Een beautyitem dat uit de collectie wordt gehaald

Ik heb twee hele fijne lipproducten die beide uit de collecties zijn gehaald. Shanghai Spice lipstick van MAC en een lipgloss van Catrice. ZO vervelend. Ik kan die kleuren ook gewoon nergens anders vinden en er is op de een of andere manier niks wat er op lijkt. STOM!

Bodywarmers

Ik heb zo’n godsgruwelijk hekel aan bodywarmers, dat kan ik niet onder woorden brengen. Ik kan geen situatie bedenken waarin ik het mooi zou vinden staan. In de paardensport zie je ze veel, wat ik snap, maar nog steeds vind ik ze stom.

Mijn acne

Sinds ik met de pil gestopt ben is mijn huid langzaam aan steeds iets verder afgetakeld. Helaas. Vooral mijn rug heeft het zwaar te verduren en daar zijn standaard rode ontstekingen te vinden. In mijn gezicht blijft het tot nu toe bij veel kleine bultjes die gelukkig niet zoveel opvallen. Ik zou willen dat ik me er niet zo aan zou ergeren maar ik blijf het heel erg vervelend vinden. Ik zoek nog door naar de manier om te behandelen, maar voel me tot nu toe het fijnst bij de producten van La Roche Posay.

Fruitvliegjes

Wat een enorm gevecht is het elk jaar om die zo veel mogelijk te weren. Tot nu toe werkt een luchtdichte kleine bak die ik elke dag leeg het beste, en uiteraard geen overrijp fruit op de schaal.

Mensen die 'zomaar' een huisdier nemen

Konijnen die vroeg doodgaan door eenzaamheid, hitte of kou, honden die hele dagen alleen thuis zitten en mensen die denken dat katten geen gezelschap nodig hebben omdat ze niet uitgelaten hoeven worden. Gewoon stom, onverantwoordelijk en wellicht wel een van mijn grootste ergernissen in het leven.

Dat was mijn lijstje voor nu, ik hoop dat je het niet te gal-spuwerig vond, maar juist wellicht herkenbaar en daardoor leuk om te lezen. Ik vind stamlijstjes namelijk zelf altijd leuk om te lezen, maar soms denk ik ook wel eens; ‘nou, dat hoef je toch niet stom te vinden?’ Ik ben heel benieuwd of hier iets tussenstaat wat jij dus NIET stom vindt. Let me know in de comments! <3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)