Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
26 januari 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • beauty
  • parijs
  • shoppen
  • shopping
Een MissLipgloss artikel

Parijs beauty shopping tips

Er werd heel enthousiast gereageerd op mijn blogpost met de beauty shopping tips voor New York. Of ik meerdere steden wilde behandelen. Natuurlijk! Vandaag geef ik je de beste beauty winkeltips voor de stad van de liefde, Parijs!

 

Fragonard

Mijn favoriet in Parijs: Fragonard! In deze winkel kan je heerlijke geuren, parfums, zepen en aanverwante producten kopen voor weinig geld. Ik ben vorig jaar echt los gegaan in deze winkel en vind dit echt een aanrader!

Waar: 196, boulevard St Germain

 

Shu Uemura

Shu Uemura is een prachtig merk en in Parijs is er een volledige winkel van! Je kan er ook lessen nemen, anderhalf uur kost €150. Maar gewoon rondkijken en wat dingetjes shoppen is natuurlijk ook hartstikke leuk.

Waar: 176 boulevard St-Germain

 

Sephora

Ik was echt even overweldigd door deze oneindig grote Sephora. Wauw. Hier hebben ze álles (maar dan ook echt álles) en hier kan je totaal los gaan. Wat een prachtige winkel en wat gróót!

Waar: 70-72 av des Champs-Élysées 

 

Galeries Lafayette

Heel bekend – en terecht – is Galeries Lafayette, een enorm warenhuis. Mét natuurlijk een beauty department! Hier heb ik destijds alleen een Diptyque kaars gekocht, geen cosmetica, maar het is wel heerlijk om hier rond te snuffelen, ook omdat het zo’n prachtig gebouw is.

Waar: 40, boulevard Haussmann

 

Diptyque

In Parijs zit een echte Diptyque winkel! Voor wie gek is op de dure maar geweldig ruikende kaarsen, moet hier echt even heen. Je waant je in een hemel van geurkaarsen, in alle mogelijke maten, soorten en geuren.

Waar: 34 Boulevard Saint-Germain

 

L’Artisan

L’Artisan is een heel chique en mooie parfumerie met hun eigen merk parfums. Prachtig, chic en heerlijk. Extra leuk is dat je (tegen betaling en vooraf boeken) hier ook workshops kan doen. Zo kan je bijvoorbeeld je eigen parfum maken die perfect bij je past. Dat wil ik doen, als ik de volgende keer naar Parijs ga!

Waar: Er zijn een aantal boetieks, check hier de precieze adressen

 

De ‘Pharmacies’

De apotheken zijn ook hartstikke leuk om even te kijken, omdat ze net andere producten hebben dan wij in Nederland. Geweldig om even rond te snuffelen en kennis te maken met onbekende merken.

Waar: door de hele stad

 

Als jij tips hebt, deel ze bij de comments, dat is hartstikke leuk voor andere meiden! En voor mijzelf natuurlijk, voor als ik nog een keertje naar deze fijne stad ga!

Edit: Check zeker de comments want er staan geweldige tips bij. Wanneer er genoeg tips zijn, wordt dit artikel aangevuld 🙂

Edit 2: ik krijg veel vragen of ik ook beauty shopping tips voor bijvoorbeeld Londen wil maken. Ik vind het erg lastig om zo’n artikel te maken over een stad waar ik zelf niet echt op onderzoek uit ben geweest. Dus ga ik dat wel doen, maar wel pas als ik er ben geweest 🙂 Dat wordt dus een reisje boeken om research te doen, goed excuus toch, haha 😀


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.