Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
8 juli 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • chopard
  • enchanted
  • madonna
  • parfum
Een MissLipgloss artikel

Parfums: Versace, Madonna, Chopard

Weer een review van drie geuren voor dit najaar! Weer drie volle, mysterieuze en vooral gouden (in de verpakking!) geuren. Ik bespreek vandaag Vanitas van Versace, Truth or Dare van Madonna en Enchanted van Chopard.

Vanitas is te koop vanaf €46,50, Enchanted vanaf €68 en Truth or Dare vanaf €23,49.

Eerst de meest bijzondere – en ik denk wel mijn favoriet – uit dit lijstje. Truth or Dare by Madonna! Madonna’s eerste parfum. Altijd als een celebrity met een geur uitkomt ben ik heel nieuwsgierig wat het zal zijn. Zal het zo’n typisch fris commercieel luchtje zijn, of juist iets unieks? Ik ben blij dat Madonna voor het laatste koos. Het is echt een heel unieke en vooral aanwezige geur, die ook veel mensen niet lekker zullen vinden.

De geur is vernoemd naar de documentaire Truth or Dare die ze in 1991 over haar ‘Blond Ambition Tour’ maakte en de Eau de Parfum is onderdeel van een mode- en accessoirescollectie. 

Truth or Dare is een heel sexy en unieke geur. De geur opent met gardenia, tuberose en neroli. Vrij bloemig, maar ook best wel pittig en zwaar. Het is niet zo zoet als je verwacht! Het hart bestaat uit jasmijn, benzoine en witte lelie. De basis maakt het geheel heel mysterieus en vooral zwaar, en ruikt naar vanille, gekarameliseerde amber en musk.

Ik vind de geur echt heel uniek, ook al lijkt dat in de omschrijving van de noten niet helemaal zo. Het is een vrij sterke, scherpe geur die vooral heel lang duidelijk blijft hangen. Als ik hem ’s ochtends op doe, ruik ik hem nog heel goed aan het einde van de middag. Kwalitatief heel goed! Wanneer ik hem draag krijg ik ook vaak de vraag welk parfum ik op heb.

Ik vind hem ontzettend lekker, veel lekkerder dan ik had verwacht! En de fles is ook wel heel bijzonder. Niet helemaal mijn smaak – ik vind hem een beetje kitsch – maar juist daardoor is ‘ie ook wel heel erg leuk. Wit keramiek met gouden details. Wel heel erg Madonna.

De geur is te koop vanaf €23,49 (30ml).

Dan Vanitas van Versace! Dit is een meer zomerse geur, frisser, maar ook met dat tikje zware, wat ook goed bij Versace past. Volgens het merk zelf doet de geur denken aan een zacht briesje. Ik vind het eerder een heel sterk briesje, want de geur is niet fris en waterig, maar juist vrij sterk aanwezig.

De topnoten bestaan uit rozenblaadjes en fresia, het hart uit osmanthus en tiaré bloem. De basis ruikt naar zwarte tea en cederhout. Dus bloemig, maar ook houtig en musk-achtig. Ideaal voor dames die wel houden van bloemige geuren, maar niet van dat hele frisse waterachtige wat veel geurtjes hebben. Deze is juist wat zwaarder en meer aanwezig.

De fles vind ik prachtig. Basic door de vorm, maar ook heel uniek en bijzonder door dat afgeronde zilveren hoekje. Wauw!

Vanitas van Versace is te koop vanaf € 46,50 (30ml).

Yessss, Chopard heeft een nieuwe geur! Ik was helemaal blij toen ik deze binnen kreeg, want Wish van hetzelfde merk is al jaren (echt sinds mijn veertiende) een van mijn favoriete geuren. Ik spaarde toen maanden voor een flesje, wat was ik daar gelukkig mee. En nu heeft dit mooie merk een nieuwe geur, Enchanted! Ik vind de fles zelf totaal niet mooi, maar dat is een kwestie van smaak. Het oogt een beetje goedkoop vind ik zelf, terwijl de geur echt heerlijk en heel chic is.

In de dop zitten drie kleine diamantjes die los zitten en dus ook heen en weer bewegen, wel schattig. De fles is trouwens geïnspireerd op de pompoen uit Assepoester. Cute. Maar de geur zelf! Die is vooral héél warm, kruidig, woody en muskus-achtig. Echt precíes hoe ik een geur lekker vind. Warm! De geur opent licht zoet met pruimen en Arabische Jasmijn en is in het hart meteen warm met de geur van kasjmier. De basis bestaat uit (joepie!) musk en patchoeli.

Het is geen heel sterke geur, meer licht aanwezig, maar dat is voor overdag wel heel fijn. Ik vind hem heerlijk, tijdloos, echt een topper, precies passend bij Chopard. En heel mooi als vervolg op Wish.

De geur is te koop vanaf €68. Een chique geur met een chique prijs, net als de Versace geur. Gelukkig is mijn favoriet, Truth or Dare, een heel stukje betaalbaarder! Zo zie je maar dat prijs niks zegt over de kwaliteit.

Madonna Truth or Dare & Enchanted by Chopard zijn nu te koop, Vanitas van Versace ligt in september in de winkels.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.