Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
27 april 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Oude & nieuwe liefdes: Euphoria & Ange ou Demon

Dat geuren herinneringen zijn, bleek wel weer… Ik sprayde Euphoria van Calvin Klein op en zat weer even met mijn hoofd in 2005. Als vijftienjarig meisje was dit mijn favoriete geur! Een oude liefde dus… Een nieuwe liefde is Ange ou Démon Le Secret van Givenchy. Hoe kan het dat ik die nog niet eerder ontdekte, dit is echt míjn geur!

Eerst Euphoria. Ik weet nog goed dat deze geur uitkwam in 2005. Toen ik iets kocht bij Douglas kreeg ik een proefmonstertje van deze geur en ik snuffelde er elke dag aan. Volgens mij kocht ik ook een flesje van mijn zakgeld (wat ik natuurlijk maanden lang opspaarde), maar helemaal zeker weet ik het niet meer. Het kan ook zijn dat mijn moeder hem kocht en dat ik hem soms gebruikte… Ja, volgens mij was dat het. Jarenlang rook ik er aan en droeg ik deze geur soms, maar daarna vergat ik hem… Toen ik hem laatst opgestuurd kreeg, werd ik zó blij. Ik heb hem weer! Euphoria, echt een geur waar ik álles lekker aan vind.

Ik kreeg hem opgestuurd omdat er iets leuks nieuws is aan Euphoria: de Nederlandse Lara Stone is nu gezicht van deze geur!

De verpakking vind ik ten eerste heel bijzonder, nog steeds. Het doet me het meest denken aan een soort ruimteschip. En welke parfumfles lijkt nu eigenlijk op een ruimteschip? Inderdaad, dat zie je niet veel. Het kleurgebruik vind ik ook mooi.

Het allerbelangrijkste: de geur. Hoe is die? De geur opent vrij fruitig met granaatappel, persimmon en groene planten. De hartnoten bestaan uit lotusbloesem, champacabloem en zwarte orchidee. De basisnoten ruiken naar vloeibare amber, zwarte violet, room en mahoniehout.

Heel eerlijk gezegd ruik ik deze dingen niet heel herkenbaar in de geur. Normaal gesproken kan ik geuren wel ‘ontleden’ en de afzonderlijke noten herkennen, bij Euphoria lukt mij dit slecht. Hoe het kan, weet ik niet! Wel vind ik dit een van de lekkerste geuren die er worden gemaakt. Toen ik vijftien was gebruikte ik hem dus al en nu, zeven jaar later, vind ik hem nog steeds goddelijk. Het is een warme, vrij zware geur die ik speciaal lekker vind voor de winter. Nu het nog steeds fris is buiten pak ik nog graag mijn extra warme en zware geuren uit de kast, heerlijk.

Euphoria van Calvin Klein is te koop vanaf €43,21.

Al een aantal weken heb ik Ange ou Démon Le Secret Elixir van Givenchy in huis, en zoals je kan zien aan de inhoud, ben ik er absoluut dol op. Deze geur is het vervolg op de ‘gewone’ Ange ou Démon van Givenchy. Hij is volgens het merk dieper en sensueler. Zelf heb ik de normale versie nooit geroken, dus vergelijken kan ik niet, wel kan ik je erover vertellen en mijn mening geven.

De fles en de doos vind ik erg mooi. Ik houd van aparte flessen en ben vooral dol op paars glas, dus daarmee slaat Givenchy de spijker op zijn kop. De fles ligt ook lekker in de hand, niet geheel onbelangrijk.

De geur opent erg fris met Italiaans citroen. Ik houd absoluut niet van die typische frisse, zomerse geurtjes, dus de opening sprak mij niet erg aan. Maar het hart is meer mijn ding, met oranjebloesem, frangipani en jasmijn. De basis schreeuwt ‘Cynthia!’ met vanille, ceder, muskus en hout van Patchouli. Hij is vrij zwaar en heftig, maar door de frisse en bloemige opening en hart is het ook weer een frisse en bloemige geur.

Ronduit geweldig vind ik hem. Het is meer een geur voor overdag dan Euphoria (al draag ik beide lekker overdag) vanwege zijn frisheid en bloemigheid, en is daardoor denk ik ook toegankelijker.

Ange ou Démon Le Secret Elixir van Givenchy is te koop vanaf €47,58.

Voor de feestdagen komen veel merken ook met aanvullingen op hun geuren, zo doet Givenchy dat met ’theezakjes’ voor in bad.

Je hangt ze in bad, onder het stromende water, en het resultaat is een heerlijk ruikend, verzorgend en schuimend bad. De bestanddelen zijn niet heel erg verrassend of verzorgend, het gaat hierbij vooral om het schuim en de geur.

In het blikje zitten zeven zakjes, dus voor zeven baddermomenten. Ik heb zelf helaas geen bad dus ik heb ze nog niet kunnen testen, zodra ik ergens slaap waar wel een bad is, neem ik ze natuurlijk mee! Ik kan de prijs nergens vinden, maar goedkoop zal het niet zijn, ik denk rond de €30.

Dit schattige lintje zit ook in het blikje.

Ik ben echt dol op deze twee geuren en ik heb al ruimte gemaakt in mijn kast, deze zitten in mijn privé-collectie, haha!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.