Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
11 januari 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • nagellak
 • nagels
 • orly spritz dry
 • quick dry
Een MissLipgloss artikel

Orly Spritz Dry

Ken je dat, dat je op een bepaald moment een product ontdekt en dat je vervolgens niet meer zonder kan? Ik heb dat met Orly Spritz Dry, een spray die er voor zorgt dat je nagellak razendsnel droogt. Can’t. Live. Without.

Spritz Dry kocht ik afgelopen zomer, het leek me wel handig voor nail art en als ik weer eens nagellak ging swatchen. Als ik nagellak ging swatchen had ik altijd het probleem dat de eerste laag nog niet droog genoeg was om de volgende laag aan te brengen. Ik lak namelijk dan altijd maar vier vingers van één hand voor op de foto. Met Spritz Dry is dat probleem totaal opgelost. Ik lak de eerste laag, spray Spritz Dry erover en kan meteen verder lakken. Ge. Ni. Aal.

Het is gewoon heel handig als je snel verder wilt, met nieuwe laagjes lak, of als je gewoon wilt dat je nagelcreatie extra snel droogt zodat je weer verder kan met belangrijkere dingen. Handig ook als je veel met Konad doet. Wachten tot je nagellak droog is is gewoon niet leuk! Het is ook handig om het helemaal aan het eind van je manicure te sprayen, zelfs over je (quick dry) topcoat heen. Zo droogt het nóg sneller!

Spritz Dry ruikt heel prettig, zoetig. Er zitten ook allerlei verzorgende olien in waardoor je nagelriemen en nagels niet uitdrogen maar juist gevoed worden. Het hoofdbestand is wel alcohol, maar dat zorgt er natuurlijk deels voor dat je lak zo snel uithardt. Gelukkig blijft er geen vet laagje achter en kan je meteen verder. Het is dus een wezenlijk ander product dan van die quick dry druppels, die vaak heel vettig zijn.

Je zag dit product ook al voorbij komen in mijn favoriete nagelproducten filmpje van 2011, en inmiddels behoort ‘ie tot mijn vaste ‘dagelijkse’ nagellakstash. I love it. Geweldige uitvinding! Een sprayfles van 118ml kost trouwens €13,95. Vind ik persoonlijk niet heel erg duur, zeker gezien hoe zuinig het is en hoe lang je er mee doet. Ik gebruik het nu een half jaar, meerdere keren per week (en dan swatch ik soms tien lakken in een keer, dus gebruik ik hem ook tien keer) en er is nog niet eens de helft uit. Prima dus!

Een klant (Aranka!) liet al een review achter in de shop. Wat zij er over zegt:

‘Ge-wel-dig spul! Ik haat lang wachten tot dat mijn nagels droog zijn maar dat hoeft nu niet meer door deze geweldige spray. Je kan hem laagje naar laagje gebruiken. De spray droogt meteen op en ruikt ook nog eens heerlijk. Hij is misschien aan de dure kant maar het echt dubbel en dwars waard. Ik kan niet meer zonder! ‘

Ik vind het trouwens geen vervanger voor een topcoat, gezien Spritz Dry niet beschermt tegen chippen en je lak ook niet meer longlasting maakt, of extra glanzend. Het is puur een product om het snel te laten drogen!

Pluspunten

 • Praktische hygiënische verpakking van 118ml
 • Laat nagellak razendsnel drogen
 • Ruikt prettig
 • Droogt nagelriemen en nagels niet uit
 • Is zuinig in gebruik
 • In verhouding niet duur
 • Orly test niet op dieren

Minpunten

 • Het is geen vervanger van een topcoat, het is echt een ‘extra product’
 • Verkrijgbaarheid (nauwelijks in winkels/salons te koop)

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een product om je nagellak nog sneller te laten drogen
Skippen als… je tussendoor wachten niet erg vindt

Orly Spritz Dry kost €13,95 voor 118ml en is in mijn shop verkrijgbaar 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.