Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
29 februari 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • basecoat
 • bonder
 • fijn
 • nagel
Een MissLipgloss artikel

Orly Bonder

Een basecoat moet aan een aantal eisen voldoen: m’n nagels beschermen tegen de nagellak, het oppervlak glad maken én ervoor zorgen dat de lak goed lang blijft zitten (meestal in combinatie met een topcoat). Ik heb het afgelopen jaar veel basecoats gebruikt en vind Bonder van Orly erg fijn!

Orly Bonder is een bijzondere basecoat: er zit namelijk een soort rubber in. Je merkt het ook wanneer je het hebt aangebracht en als het is opgedroogd: het voelt dan stroef aan op je nagels. Dat maakt het een perfecte basis om nagellak op aan te brengen omdat dat gewoon beter blijft zitten. Op een stroeve ondergrond pakt een lak beter en is ‘ie meer longlasting. Denk maar aan je kozijnen verven. Die schuur je ook voor je de verf er op doet. Je maakt het stroef, waardoor de verf goed pakt. Zo gaat dat ook met je nagels! Bonder zorgt voor een stroeve ondergrond voor je nagellak (je kan je nagels trouwens ook extra een beetje opruwen met een buffervijl, voor nog meer stroefheid!).

Ik merk dat mijn lak langer goed blijft zitten met Bonder. Natuurlijk gebruik ik ook gewoon een topcoat (INM Out The Door is mijn favoriet), dus dat helpt al, maar met dit product zit het nog een paar extra dagen chiploos op m’n nagels. En het zorgt er voor dat m’n nagels niet verkleuren door de lak, dat is ook wel prettig. Ik vind ‘m fijn!

Ik heb zelf nog nooit een basecoat gehad die mijn nagels stroef maakte en Bonder doet dat dus wel. Normaal gesproken komt Bonder in een grote fles van 18ml met een handige rubberen dop, dat hebben all fullsize lakken van Orly. Ik heb een mini flesje van 6.3ml, daarbij zit die rubberen dop helaas niet. Dit is mijn tweede flesje, bij de winkel waar ik ze kocht (een groothandel) hadden ze de grote niet, dus ging ik voor twee kleintjes. Net zo handig!

Orly Bonder kost €12,95 voor 18ml. Best een prima prijs, zeker omdat de lak zo fijn is en je doet echt lang met een flesje. Je hebt maar een heel dun laagje nodig, dus je doet echt een poos met een flesje bonder. En 18ml is echt heel veel! Bonder droogt trouwens ook lekker snel, dus je kan meteen verder gaan met lakken, dat is wel heel handig.

In mijn shop hebben een aantal meiden Bonder ook al gereviewed, en dit is wat zij er over zeggen:

 • Carmen13-01-2012
  5 out of 5

  Heerlijke basecoat! Hij lakt fijn en er zit veel in het potje. Enige nadeel wat ik kan bedenken, is dat het potje helaas beschadigd was toen het aankwam.

 • Lisa12-01-2012
  5 out of 5

  Een geweldige basecoat! De lak is erg dun, wat het aanbrengen heel makkelijk maakt. Ook droogt de lak heel erg snel. Het kwastje is niet heel bijzonder, maar dat is ook niet nodig. Verder viel me op dat het flesje erg groot is! Zeker het geld waard!

 • Ilse08-01-2012
  5 out of 5

  Dit is absoluut de fijnste basecoat die ik ooit heb gebruikt. Droogt lekker snel en zorgt er inderdaad voor dat je nagellak goed blijft zitten. Zeker een aanrader!

Mijn favoriete basecoat op dit moment, en daarom verkoop ik hem ook in mijn shop 🙂 Je vindt hier trouwens alle fysieke verkooppunten in Nederland, voor als je hem gewoon in een winkel wilt kopen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.