Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
23 juni 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Origins Plantscription Anti-Aging Cleanser & Origins GinZing Energy-Boosting Moisturizer

P1140637Origins vind ik een interessant merk en je hebt er al eens reviews van voorbij zien komen op MissLipgloss. Origins gebruikt veel natuurlijke bestanddelen en laten veel onderzoeken los op specifieke ingredienten. Vandaag review ik de Origins Plantscription Anti-Aging Cleanser & Origins GinZing Energy-Boosting Moisturizer.

P1140638

Origins GinZing Energy-Boosting Moisturizer

P1140639

De GinZing lijn van Origins is een lijn speciaal voor de vermoeide huid. Een huid die wel een oppeppertje kan gebruiken. Een paar kopjes koffie, een fijne energieboost. GinZing Energy-Boosting Moisturizer is een dagcreme die lichtgewicht is, vrij van olie en eigenlijk een ‘Red Bull voor je gezicht’. Dat zou ik overigens niet écht willen uitproberen, dat van die Red Bull. In de GinZing moisturizer zitten echte ‘skin boosters’ als Panax Ginseng en koffiebonen die je huid meteen een hydratatie shot geven.

GinZing belooft je huid vooral goed te hydrateren en haar wel te laten stralen.

P1140640

Een pot Origins GinZing Energy-Boosting Moisturizer kost €25 voor een pot van 50ml, wat een normaal formaat is voor een dagcrème. Je kan het bij Douglas kopen. De verpakking vind ik er te gek uit zien, het potje is super fel oranje (een van mijn favoriete kleuren) en het doosje heeft de herkenbare Origins stijl met groene tinten. Ik had wel liever gehad dat de moisturizer in een pompflesje gehad omdat ik dat praktischer vind werken en omdat het hygienischer is.

P1140641

Bovenop het doosje staan de dingen die Origins vermijdt:

 • parabenen
 • ftalaten
 • propylene glycol
 • minerale olie
 • PABA
 • petrolatum
 • paraffine
 • DEA
 • synthetische kleuring
 • synthetische geuren
 • dierlijke bestanddelen

Ook test Origins niet op dieren, maar op mensen.

P1140642

Informatie op het doosje over Origins GinZing Energy-Boosting Moisturizer.

P1140643

Dit zit er allemaal in! Je ziet heel veel natuurlijke bestanddelen zoals glycerine, jojoba, vitamine E, citroenschilolie, grapefruitschilolie, muntbladolie, aloe vera extract, shea boter, jojoba boter, kastanjezaadextract, frambozenbladwas, gerstextract, tarwekiemolie, ginsengwortelextract, venkelzaadextract, rozemarijnbladextract, arginine, cafeïne… Klinkt me allemaal als muziek in de oren. Verder bevat het ook siliconen, als je die vermijdt dan is deze moisturizer niet wat voor jou.

P1140645

De crème ziet er in de pot al heerlijk uit, je ziet meteen dat het een lichte gel textuur heeft.

P1140646

P1140647

Ik ben Origins GinZing Energy-Boosting Moisturizer gaan gebruiken toen mijn huid wel wat extra kon gebruiken, toen ik veel droge plekjes had, toen mijn huid er vermoeid uitzag (en ik dat zelf ook was).

Ik merkte een paar dingen na het eerste gebruik:

 • Het ruikt heel lekker fris en opwekkend
 • De creme heeft een lichte gel textuur
 • Het trekt supersnel in en laat op geen enkele manier een laagje achter
 • Mijn huid voelt meteen heel gehydrateerd en prettig aan

Na een paar weken dagelijks gebruiken zag ik mijn gezicht opknappen, meer stralen, minder droge plekjes. Op foto is het niet vast te leggen maar ik zag mijn huid qua hydratatie opwekken, ik zag er minder vermoeid uit.

Het is geen wondermiddel, het haalt puistjes niet weg en het verkleint je poriën niet, het hydrateert vooral en geeft je huid echt een opkikker. Er zit geen SPF in, dus dat gebruik ik zelf gewoon apart (wat ik toch altijd doe, ook als er wel SPF 15 in zou zitten) en €25 voor zo’n goede, lekkere crème vind ik een prima prijs en deze zou ik opnieuw kopen. Het fijne vind ik dat het niet teveel poespas is. Een goede moisturizer die hydrateert en oppept. Niet al te basic (want er zitten wel weer heel goede bestanddelen in waar onderzoeken naar zijn gedaan), maar wel qua wat het doet. Het is voor elk huidtype geschikt, geeft vooral een hele hoop hydratatie. I like it.

Origins Plantscription Anti-Aging Cleanser

P1140648

Laatst was ik ook al heel enthousiast over een cleanser van Origins, en stiekem heb ik een nog betere versie van die cleanser gevonden… Dit is de Origins Plantscription Anti-Aging Cleanser. Dat ‘ie anti-aging is vind juist wel prettig want dat betekent vaak dat het product wat rijker en voller is qua bestanddelen omdat een rijpere huid dit goed kan gebruiken.

P1140650

Dit is de informatie die achterop de tube staat. De schuimende cleanser is verrijkt met anogeissus (een boomsoort), jasmijnbloemen en havermout proteïne om viezigheid te verwijderen en dode huidcellen van de huid los te maken. Het laat de huid stralend en jeugdig achter. Op de site van Origins heeft deze cleanser al superveel goede reviews dus ik was erg benieuwd.

P1140649

Dit zijn de bestanddelen van Origins Plantscription Anti-Aging Cleanser. Yes, geen SLS of SLES (reinigers die je huid irriteren en uitdrogen). Wat zit er dan wel in? Zuren die je dode huidcellen verwijderen, glycerine, rozenolie, lavendelolie, pelargoniumolie, anijsolie, bergamotolie, saffloerzaadolie, nootmuskaatolie, mandarijnschilolie, citroenschilolie, May Chan fruit olie, hibiscus extract, jasmijnwas… Wow! Veel natuurlijke verzorgende bestanddelen, extracten en oliën. Geen alcohol, geen SLS of SLES, geen dingen die mijn huid uitdrogen. Ziet er goed uit.

  P1140652

Ook op deze verpakking staat wat Origins allemaal vermijdt, net als bij de moisturizer. Dit staat op alle verpakkingen van Origins.

P1140654

P1140656

De cleanser is heel licht schuimend en is vooral vrij romig en melkachtig. Het gaat niet mega schuimen, dat is omdat er geen zeep in zit en dat vind ik alleen maar goed. Het voelt heel zacht aan op mijn huid, als een milk maar dan nét met een beetje dat schuimende effect, maar echt heel subtiel. De cleanser is zuinig in gebruik, verdeelt makkelijk over mijn huid en na het afspoelen voelt mijn huid vooral schoon én zacht aan. Niet trekkerig. Niet droog. Niet schilferig. Gewoon goed, zoals ik het graag heb na het gebruiken van een cleanser.

Nu gebruik ik deze cleanser een paar weken en ik ben erg enthousiast, dit is eigenlijk een betere versie van de andere Origins cleanser die ik zo fijn vind.

Origins Plantscription Anti-Aging Cleanser kost €30 voor een flinke tube. Voor zo’n zachte, verzorgende en goed reinigend product betaal ik het graag. Dit doet toch net even wat extra’s en: de tube is gróót en de cleaner zúúnig.

Origins Plantscription Anti-Aging Cleanser & Origins GinZing Energy-Boosting Moisturizer – conclusie

Over beide producten ben ik super enthousiast en ik vind deze cleanser nog fijner dan de andere cleanser van Origins waar ik zo positief over was. Deze is een goede vervanger omdat hij nog zachter voor mijn huid is. De creme is ook zeker een blijvertje, te gek als mijn huid wel even een hydratatie oppepper kan gebruiken.

Origins producten zijn te koop bij Douglas.

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.