Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
8 maart 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • budget
  • conditioner
  • green tea
  • haar
Een MissLipgloss artikel

O’Right

Ik ben altijd op zoek naar mooie eco merken met natuurlijke producten. Van bezoekster Monique kreeg ik eind vorig jaar een mailtje waarin ze O’Right aanraadde. En ik ben verkocht. Wat is dit een prachtig, milieubewust, natuurlijk merk met heerlijke haarproducten!

O’Right is een haarproductenmerk dat groene producten maakt met organische ingredienten en milieuvriendelijke verpakkingen. Maar ze doen veel meer dan dat. O’Right gelooft erin dat ze de wereld kunnen verbeteren, en wel stap voor stap. Doordat we meer en meer geconfronteerd worden met verschillende bedreigingen van onze leefomgeving, willen mensen steeds meer natuurlijke producten gebruiken. Bij O’Right zetten ze zich in voor verbetering van het milieu. Dit doen ze door middel van het groener maken van dagelijkse producten en de wijze waarop we die producten gebruiken. Verder doneert O’Right elk jaar een vast deel van haar omzet aan doelen en activiteiten die zich inzetten om onze aarde groener en gezonder te maken.

Er zijn een aantal manieren waarop O’Right bewust met de wereld bezig is:

  • ze maken gebruik van grondstoffen die ons milieu zo min mogelijk belasten
  • de grondstoffen worden niet getest op dieren
  • productie gebeurt onder streng gecontroleerde normen (CO2 uitstoot is sterk bepalend hierbij, waardoor ze zelf voldoen in hun stroombehoefte door middel van zonne- en windenergie. Afvalwater wordt gerecycled en hergebruikt)
  • O’Right wil priducten zo dicht mogelijk bij de eindverbruiker produceren
  • het merk adviseert de consument bij gebruik van het product, dit kan enorm bijdragen aan een verlaging van CO2-uitstoot en afvalreductie
  • ze zijn zeer kritisch op de afvalstroom, en daarom worden alleen recyclebare materialen gebruikt, werken ze met grote gebruiksunits en ze bieden navulbare verpakkingen aan

Verder… organische ingredienten, soja-inkt bij drukmateriaal, gerecycled papier, recyclebare plastic flessen, veilige en niet-giftige stickers, herbruikbare verpakkingen, green design (navulverpakkingen) en ze doen wat via internet kan, via internet (zoals afhandeling van facturen, orders en mailingen).

Dit klinkt mij als muziek in mijn oren. Wat word ik hier blij van! Nadat ik al deze informatie over O’Right las heb ik wat van hun producten in huis gehaald. De prijzen zagen er ook hartstikke goed uit (€9,50 voor 100ml conditioner of shampoo en €19,50 voor 400ml!). Bijna te mooi om waar te zijn. O’Right heeft een aantal lijnen, zoals Goji berry, Green Tea, Purple Rose, Camelia… Ik koos een shampoo en conditioner uit de Green Tea lijn.

Ik heb twee flesjes van 100ml, om uit te proberen. In verhouding zijn deze aan de dure kant, €9,50 per stuk. Maar, een grote fles van 400ml (dat is bijna een halve liter!) kost maar €19,50. Wel ideaal dat ze die kleine flesjes hebben, want dan kan je het uitproberen. Bevalt het? Dan koop je grote flessen!

De verpakking ziet er basic, maar praktisch uit. Niet echt fancy, maar wel duidelijk ‘groen’.

Uitleg op de achterkant. De Green Tea lijn is goed voor droog haar dat wel een oppepper kan gebruiken. Er zit geen SLS in de shampoo, yay! Vaak schuimen dit soort shampoos dan niet zo goed, maar deze deed dat juist prima! Hij ruikt lekker, fris, wel naar groene thee maar met een soort frisse zing er door, dat komt denk ik door de menthol die er in zit. Zuinig in gebruik en maakt mijn haar fris schoon! Ik heb ook totaal geen last van een droge of trekkende hoofdhuid achteraf. Het is echt zuinig, ik heb het nu denk ik acht keer gebruikt en er zit nog 1/3e in het flesje.

De conditioner is helemaal vrij van siliconen (aanrader voor dames die Conditioner Only wassen). Deze ruikt hetzelfde als de shampoo en is echt superfijn. Verdeelt makkelijk, trekt goed in, spoelt makkelijk uit en laat mijn haar superzacht en glanzend achter, en lekker ruikend. Ook deze is zuinig in gebruik, het flesje is nu bijna leeg (ik kan hem nog één keer gebruiken denk ik) en heb deze ook zeker acht keer gebruikt. De kleine flesjes vond ik heel handig en ik nam ze dan ook mee op vakantie, daarvoor zijn ze ideaal. Ik ben heel erg enthousiast over deze twee producten, en ga dan ook meteen 400ml flessen bestellen, misschien een andere geur om te proberen…

Ook probeerde ik de Volumizing Hair Cream en de Smoothing Hair Lotion.

Deze spray ik altijd op mijn haar na het wassen, als het handdoekdroog is. Het is een soort leave-in conditioner die mijn haar zacht en doorkambaar maakt. Ook handig voor het föhnen. Ik vind het fijn dat dit product lekker dun is en daardoor ook makkelijk sprayt. Deze kost €19,50 voor 180ml.

De Volumizing Hair Cream doet me qua werking denken aan een mousse! Hij maakt mijn haar wat voller, en je moet hem ook echt alleen bij je haaraanzet aanbrengen. Ik gebruik dit als ik wat meer volume wil, of als ik krullen wil maken, want dit maakt mijn haar ietsje stroever (zoals mousse dat ook doet). Dit kost €19,50 voor 100ml en zit in een pompflesje.

Ik ben echt súper enthousiast over O’Right. Door de fijne producten die gewoon super werken en mijn haar mooi schoon maken én goed verzorgen, maar ook door de mooie filosofie er achter. Natuurlijk, goed bewust bezig met het milieu, en oké prijzen. Het is natuurlijk duurder dan een Andrélon shampoo, maar het is ook wel even heel anders qua samenstelling en wat er allemaal achter zit. De shampoos en conditioners vind ik goedkoop (400ml, €19,50), de stylingproducten wel iets duurder. Maar echt ideaal als je houdt van natuurlijke producten én de filosofie er achter.

O’Right is in hun eigen webshop te koop.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.