Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
3 september 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • beautyweekend
 • vriendinnen
Een MissLipgloss artikel

Organiseer een beautyweekend!

Ga je niet op vakantie en heb je wel zin in iets héél leuks? Of wil je gewoon wat quality time met je vriendinnen doorbrengen? Organiseer dan een beauty weekend! Ik ga je vandaag dé tips geven hoe je dat het beste kan doen.

 

Allereerst: nodig je beste vriendinnen uit! Het is het leukst om dit met een klein groepje te doen, en met vriendinnen die je echt goed kent. Doe het met bijvoorbeeld drie vriendinnen, zodat je een groepje van vier meiden hebt. Doe maximaal vijf, dan kan je het goed ‘organiseren’. Probleem nummer een: wanneer kan iedereen? Prik een datum via Datumprikker.nl, dat gaat het makkelijkst.

 

Weekend geprikt? Beslis dan waar je het gaat doen. Het is het makkelijkst om het bij iemand te doen die op zichzelf woont, zodat je het domein voor jullie alleen hebt. Is dat niet het geval, dan kan je ook vragen of je ouders weg willen gaan, al is dat wel lang voor een weekend. Nog een optie: het gewoon op een slaapkamer doen, of een huisje huren bij bijvoorbeeld Centerparcs. Buiten het hoogseizoen is dit nog wel betaalbaar, zeker met z’n vieren of vijven. Kies in ieder geval een comfortabele plek uit met beschikking over een badkamer, televisie en genoeg slaapplekken.

 

Zorg voor lekkers. Dat ten eerste! Haal lekkere dingen bij de supermarkt en de bakker, of ga lekker zelf aan de slag. Bak brownies, cupcakes en bereid lekkere lunches en ontbijtjes voor. Je kan ook gewoon allemaal losse dingen halen en die op tafel zetten, zodat je een soort ‘walking’ lunch en ontbijt hebt. Dan kan iedereen gewoon kiezen en zo hoef je ook niet uren in de keuken te staan. Je kan ook een avondje ergens gezellig gaan eten. Reserveer dan vast bij een restaurant. Superleuk, want dan kunnen jullie je vooraf lekker gaan opdoffen! Maar, net zo leuk is lekker thuis in je joggingbroek een film kijken terwijl je Thuisbezorgd voedsel op zit te smikkelen.

 

Daarna haal je alle beautyspullen in huis. Vraag je vriendinnen of zij hun spulletjes meenemen (zoals maskertjes, zeepjes, scrubs, make-up, nagellak) en koop wat je nog niet in huis hebt. Maskertjes bijvoorbeeld, en watjes. Deze kosten deel je gewoon met z’n viertjes (of met hoeveel vriendinnen je dan ook bent). Dat hoeft allemaal helemaal niet duur te zijn, je kan alles gewoon bij Kruidvat of Action halen. Het gaat gewoon om de fun en het idee!

 

Dan de rest: zorg voor leuke meidenfilms of series (Sex and the City, Gossip Girl?). Comfortabele kleding (dat moet dus ook op de uitnodiging, allemaal meenemen), kussens, dekentjes, dikke sokken, leuke muziek, misschien herinneringen van vroeger (fotoboeken? Vakantiefoto’s?) en natuurlijk alle verhalen die je elkaar al tijden wilt vertellen, maar waar je nog niet aan toe was gekomen.

 

Op de dag zelf ga je gewoon lekker genieten van elkaars gezelschap en beautydingetjes! Ga om de beurt lekker je gezicht stomen (boven een bak heet water), scrub je gezicht, neem een maskertje, ga onder de douche (of in bad)(niet allemaal tegelijk natuurlijk) en scrub jezelf van top tot teen, neem een lekker haarmasker, chill tijdens een leuke film, maak gezonde sapjes en hapjes, en als je ’s avonds lekker uit eten gaat dan maak je je op en trek je leuke kleren aan. Verdeel alle activiteiten lekker over het weekend en doe vooral lekker rustig aan. Zet je telefoon uit, kijk heel veel afleveringen Sex and the City, klets tot je schor bent en relaaaax! Je kan trouwens ook leuke spelletjes tussendoor doen. Neem allemaal je leukste bordspelletjes mee!

Nog wat leuke (non-beauty)ideetjes voor een fun weekend:

 • maak gekke foto’s met je webcam, leuk voor later
 • bekijk foto’s van vroeger (fotoalbums, vakanties…)
 • check beautyfilmpjes en maak de looks na
 • bedenk wat je dit jaar allemaal nog wilt doen en schrijf het op
 • maak plannen voor een vakantie samen (of een volgend beautyweekend)
 • vertel elkaar dingen die je nog niet van elkaar wist
 • maak elkaar op in plaats van jezelf!

Als je de gastvrouw bent zorg je dat al het eten binnen handbereik is en dat de beautyproducten ook op een plek staan waar iedereen bij kan. Maak het comfortabel en enjoy!

 

Dus, wat moet iedereen meenemen?

 • slaapspullen, zoals een slaapzak en een kussen
 • leuke films
 • beautyproducten! Make-up, maskertjes, scrubs, zeepjes, make-up removers, bodylotions, et cetera et cetera
 • lekkers te eten
 • een leuk bordspel (als je dat hebt)
 • comfortabele kleding (bijvoorbeeld een joggingbroek, comfortabel shirt, lekker vest, dikke sokken)
 • voor wanneer je uit eten gaat: een leuk jurkje en hakken

Geniet ervan!

Bron bovenste foto


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.