Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
26 maart 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Op vakantie – studentwise

Ik ben dol op weekendjes ‘er tussen uit’. Het is kort, maar wel net lang genoeg om een heerlijk vakantiegevoel te krijgen en ultiem uit te rusten. Maar het is weer niet erg tof als dat heel veel geld kost. Zit je na je lekkere weekendje in de stress omdat je te veel geld hebt uitgegeven. Maar geloof me, het kan heel erg goedkoop. Ik geef je wat tips!

 • 1. de reis
  Als je student bent en een OV-jaarkaart hebt, is dit al opgelost. Je kan in Nederland overal gratis naartoe reizen, dus maak daar lekker gebruik van! Maar ook als je bijvoorbeeld met de Thalys naar Parijs gaat, reis je gewoon tot Amsterdam (of een ander station waar je op de Thalys stapt) gratis. Als je een weekend OV hebt, ga dan in het weekend. Met een week OV ga je natuurlijk doordeweeks.
  Ultiem goedkoop reizen is natuurlijk door middel van liften. Maar om nou te gaan liften als je met z’n tweeën bent én jong én van het vrouwelijk geslacht… Ik zou er niet gauw voor kiezen.
 • 2. de overnachting(en)
  Je hoeft echt niet ergens zes nachten te slapen om een vakantiegevoel te hebben. Eén of  twee nachten is vaak al genoeg. Je kan natuurlijk checken of er iemand die je kent in de buurt woont van je vakantiebestemming. Je kan ook gaan couchsurfen. Op deze manier is je overnachting geheel gratis.
  Maar ik vind zelf het leuke van een minivakantie dat je ook in een hotel of iets dergelijks overnacht. Je kan dan gaan voor een hostel, daar slaap je meestal met meerdere personen op een kamer. Dat vind ik niet zo prettig, dus ga ik meestal toch voor een ‘eigen’ kamer. Ik zoek altijd op Booking.com, voor de goedkoopste kamers met de beste beoordelingen. Toen ik in Maastricht zat betaalde ik samen met Jo €40 per nacht. Dat was echt zo weinig!
 • 3. de activiteiten
  Maar als je dan er even tussen uit gaat, wil je ook wel wat leuks doen. Ga op zoek naar gratis of goedkoop vermaak. Zo heb je op 5 mei op veel plekken in het land een Bevrijdingsfestival of iets dergelijks. Je kan kiezen om dan bijvoorbeeld er een paar daagjes uit van te maken, nog goedkoop ook! Je kan ook (gratis) musea bezoeken, wandelingen maken door parken, lekker picknicken, fietsen huren, naar het strand… Als je een beetje creatief bent zijn er veel gratis dingen te doen. Shoppen is an sich natuurlijk ook gratis. Maar dan moet je je nog weten in te houden… 😉
  Wanneer je echt zuinig wilt zijn, zorg dan ook dat je niet onderweg overal lekkere dingen gaat kopen. Doe gewoon boodschappen in een supermarkt en neem daar wat dingen van mee.
 • 4. de maaltijden
  Misschien wel het moeilijkste van alles: de maaltijden. Want juist op vakantie is het zo heerlijk om lekker uit eten te gaan, misschien wel twee keer per dag! Je kan kiezen om dit gewoon te doen. Ga vooraf op zoek naar goede restaurantjes met goedkope gerechten.
  Om geld te besparen kan je ook gaan brunchen, rond een uur of elf, half 12 ’s ochtends. Dan hoef je niet én te lunchen én te ontbijten, dus dat scheelt geld.
  Wanneer je een keukentje in je hotelkamer hebt, kan je zelf koken. Maar als je een lowbudget hotelkamer hebt, ga er dan maar niet van uit dat je een kitchenette hebt. Alsnog kan je natuurlijk zelf broodjes beleggen en in de supermarkt dingen halen.
  Wat ik één avond heb gedaan samen met Jo in Maastricht: met z’n tweeën een pizza besteld en die heerlijk op de hotelkamer opgegeten. Televisie aan, chill outfit aan… Heerlijk.

Geniet van je minivakantie!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.