Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
27 augustus 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • privé
  • uit huis
Een MissLipgloss artikel

‘Op mezelf’: Klussen. Het is nog best leuk ook!

Woensdag was het zover: ik kon de sleutel van mijn appartement ophalen. Ik kreeg een bosje met een stuk of acht sleutels. ‘Die is voor je postvak, die voor de voordeur, die is van de meterkast. Die is voor het fietsenhok en die is voor je eigen deur. En nog wat reservedingen. Kijk maar effe welke precies waarin past.’ Dus na even klungelen bij mijn voordeur deed ik het: ik stak mijn sleutel in mijn voordeur om mijn gang in te lopen. Mijn postvakje open te maken (waar niet mijn post in zat, maar die van de vorige bewoner, bummer). Ik liep naar boven – over mijn, nouja, mijn en die van de twee andere bewoners van het pand – trap en daar stond ik dan. Voor mijn deur.

Zhe keys!!! Aren’t they pre-… nee. Sleutels zijn niet mooi.

Ik liep naar binnen en zag meteen een kaart van de vorige bewoner. ‘Cynthia, gefeliciteerd en veel succes. Van harte met de mooiste etage van Zwolle!’ Ik liep wat rond en moest het even tot me door laten dringen. Dit is van mij voor de komende.. tja, hoeveel jaar? Ik weet het niet. Maar het is in ieder geval nu van mij. Wauw!

En toen kon het dus beginnen: klussen. Woensdagavond ging ik met de man van m’n nicht (hij is bouwvakker) kijken wat er allemaal moest gebeuren. Dat viel nog eventjes tegen. Al het houtwerk moet geverfd worden. En dus eerst schoongemaakt, geschuurd, nog een keer schoongemaakt en dan geverfd en in al dan niet twee lagen. Alle muren moeten gesaust (hoe schrijf je dat?) worden en er moet een laminaat vloer in. Het klinkt als niet zoveel, maar m’n appartement is vrij groot. Stiekem had ik er allemaal niet zoveel zin in…

Gisteren om 7.30u zat ik in de auto naar Zwolle, met mijn mama en een vriendin. Wat fijn dat ik niet alleen alles hoef te doen, zeker de eerste dag! We begonnen na wat koffie meteen. En eerst maakte ik even snel twee fotootjes! Een filmpje ga ik vandaag opnemen.

Dit is de woonkamer, vanuit de keuken gezien. Op de vloer komt laminaat, en dat oranje en geel gaat weg. Het geel wordt wit en het oranje waarschijnlijk lichtgrijsbruin. Het is groot, he?! Zo gaaf. Het is ongeveer 50 vierkante meter. Hierin komt dus een zithoek, eethoek en kantoor.

Dit is de keuken. Vanaf de hoek daar heb ik de vorige foto genomen. De keuken is niet zo mooi, maar ja, je kan niet alles hebben. Er komt nog een andere afzuigkap in, dat doet m’n huisbaas. Boven het aanrecht komen andere planken (deze zijn niet echt mooi en nogal oud).

Dit fotootje maakte ik vanaf de slaapkamer, ik heb uitzicht op een heel klein gezellig binnenplaatsje. Waar ik helaas niet mag zitten, want die ruimte is niet van mij.

En wat hebben we al veel gedaan! Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan. En eigenlijk vond ik het wel leuk! We hebben alles schoongemaakt, het was niet echt schoon allemaal, haha. Al het houtwerk hebben we afgenomen, net als de verwarmingsbalken enzo. Het washok is schoongemaakt, de wc, de badkamer. Ik heb al een deel geschuurd, ik ben op een derde denk ik. Nu nog de rest schuren en afnemen en dan kunnen we al gaan verven! Daarna sauzen en dan kan de vloer erin.

Ik ben blij met de hulp die ik heb, anders was het allemaal véél langzamer gegaan! Vandaag ben ik ’s ochtends alleen (vind ik niet erg) en vanmiddag ga ik klusspullen kopen, zoals saus voor de muur en verf. En dat is veeeeel! Morgen komt vriendin Angel langs om de hele dag te knallen. Ik hoop dat we morgen flink bezig kunnen met verven en sauzen.

Een filmpje houden jullie tegoed! 😀
Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.