Op de cover van Pedala

p2170274Door mijn blogjaren heen heb ik een paar keer op covers van magazines gestaan, wat ik elke keer heel bijzonder vond. Dat ik ooit nog op de voorkant van een fietsmagazine zou staan had ik nooit gedacht! Deze maand sta ik op de cover van Pedala en daar ben ik best trots op.

De foto’s zijn gemaakt door Ferdy Damman.

p2170274

Ongeveer een jaar geleden stapte ik voor de eerste keer op de racefiets, omdat ik in maart 2016 300km zou fietsen door Vietnam met Plan Nederland. Ik wandelde al jaren veel, zo’n anderhalf uur per dag, maar écht sporten deed ik niet. Verschrikkelijk vond ik het zelfs. Ik had alles geprobeerd, vond niks leuk, en had me al neergelegd bij het feit dat sporten niks voor mij is. Bewegen wel, dat wandelen beviel me prima. Ik was dan ook best wat bang voor dat fietsavontuur.

p2170275

Marijn de Vries, ex-profwielrenster, leerde ik jaren geleden kennen bij talkshow En Dan Nog Even Dit bij RTV Oost. Echte raakvlakken hadden we niet, behalve dat we allebei schrijven voor ons beroep. Zij hielp me de fiets op een jaar geleden en ‘leerde’ me fietsen op een racefiets. Samen gingen we naar Vietnam en nu schreef zij dit enorme stuk over mij in Pedala.

p2170276

Het stuk gaat over hoe ik van luie donder naar een vrij sportieve actieveling ben gegaan en daarbij krijg ik heel wat veren in mijn reet gedouwd. Toen ik het voor de eerste keer las kreeg ik tranen in mijn ogen: het fietsen heeft me zoveel meer gebracht dan de rondjes die ik fiets over dijkjes hier in de omgeving. Het heeft me meer zelfvertrouwen gegeven, ik zit lekkerder in mijn vel en ben echt van sporten gaan houden.

Nu het winterse weer in Nederland wat vroeg is begonnen dit jaar, vind ik het fietsen toch wat eng en heb ik zo’n anderhalve maand geleden de hardloopschoenen weer eens aangetrokken. Wonderwel vond ik dat leuk, waar ik het jaren geleden verschrikkelijk vond, maar vooral deed om ‘toch maar te sporten’. Ik wandel nog steeds mijn gebruikelijke anderhalf uur, wat ik nog steeds heerlijk vind, en ren zo’n twee tot drie keer per week. En zodra de tijd en het goede weer er is, stap ik gewoon weer op de racefiets.

p2170277

p2170279

Deze Pedala ligt deze hele week nog in de winkel en je kan hem ook online bestellen. Het is een enorm leuk magazine voor fietsende vrouwen, met mooie interviews en verhalen, maar ook een heleboel tips waarvan je echt zin krijgt om te fietsen.

Nog wat van de foto’s die Ferdy Damman maakte van Marijn en mij:

2016-12-12_0001

2016-12-12_0002

2016-12-12_0003

 

2016-12-12_0004

2016-12-12_0005

 

_fd10472-mc

_fda4231-mc

De mooie kleding die ik draag is van Liv en die heb ik gekregen.

Ik ben hier trots op! Het voelt ergens zo gek, in mijn hoofd staan alleen échte sporters op covers van dit soort bladen. En nu sta ik er op! Ik hoop dat mijn verhaal andere vrouwen ook wat meer buiten aan het bewegen krijg, want het is zó lekker. Het heeft mij in ieder geval een stuk gelukkiger gemaakt.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

27 reacties
 1. Mariska

  Wat een mooie foto’s zijn dit, heel erg leuk om te zien. Snap dat je daar heel erg trots op bent 🙂

 2. Eva

  Terecht dat je trots bent! Vavavoooooom wat zit je haar goed op deze foto’s!

 3. Karina

  Super leuk voor je Cynthia! Mooie foto’s ook 🙂

 4. Mieke

  Proficiat! Hele mooie foto’s ook. Je verdient dit!

 5. Loes | Gewoon iets met Loes

  Wauw, wat een ‘prachtige foto’s! Dit is absoluut iets waar je super trots op mag zijn. Ik vind het leuk om te zien dat je er zoveel plezier in hebt. Fijn dat je iets gevonden hebt dat je leuk vindt! En hoe vet is het om op de cover te staan!!

 6. Ann

  Ziet er prachtig uit! Ik mis het fietsen echt heel erg. Helaas heb ik een gewrichtsafwijking in combinatie met scoliose en hypermobiliteit. Fietsen is voor mij helaas niet meer mogelijk. Ik heb wel een omafiets voor de boodschappen ed.. Dat gaat nog wel omdat je daar heel recht op zit. Tot pakweg 5 jaar terug was ik dol op mountainbiken en wielrennen. Nu ben ik begin 20 en kan ik het gewoon niet meer. Daar baal ik ontzettend van (zeker omdat ik sowieso geen sporten kan beoefenen die ik leuk vind) maar ik vind het wel ontzettend leuk om te zien. Fij n dat je er zoveel plezier aan beleeft!

 7. Anne

  Echt ontzettend gaaf dat je dit doet, kan me helemaal voorstellen dat je hier je voldoening uit haalt. Prachtige foto’s ook!

 8. rachel

  word super vrolijk van die mooie fotos cynth :D, je bent trots …..nou maak daar even rete trots van mop 😀 xx

 9. Rosalie

  Leuk! En mooie foto’s. Ik herken je gevoel wel. Ik was enorm a-sportief en een aantal jaar later liep ik de marathon van New York. Ik deed mee voor astma altijd anders. Nu omschrijven mensen mij als sportief persoon. Zelfs nu ik jaren later nog steeds regelmatig lange afstanden loop, blijf ik het raar vinden.

 10. Charlotte

  Supergaaf! Zelf ben ik ook een wandelaar, hoewel ik het vroeger vreselijk vond om met mijn ouders mee op sleeptouw te gaan. Maar nu ik in mijn eigen tempo kan wandelen, stil kan staan bij alles wat ik mooi vind en zelf kan kiezen waar ik heen ga, vind ik het heerlijk om te wandelen en in de zomer meerdaagse hikes te maken 🙂

 11. Brenda Andriese

  Pedala is mijn favoriete blad. Ik ben niet voor niets abonnee vanaf het eerste nummer. Fietsen is 1 van mijn 3 hoofdsporten en ik ben er dol op. Daarnaast ben ik dol op beautyblogs. Dat precies jij in “mijn” blad staat vind ik heel erg leuk. Ik heb echt respect voor hoe jij in het leven staat. Bij veel bloggers ben ik afgehaakt, gewoon omdat ik gewoon aan alles proef dat het grote geld belangrijker is geworden. Bij jou heb ik dat idee totaal niet. Daarnaast ben jij ook een lezer en nu dus ook een sporter en iemand die gewoon van lekker eten en af en toe een lekker glas wijn houdt. Jouw weekvlogs lees ik dan ook met veel plezier. Ik ben veel ouder dan jij (48) maar toch kan ik me wel met jou identificeren daar waar het gaat om interesses en hoe je in het leven staat. Je bent echt een topper en wat zullen je ouders trots op jou zijn! Lekker zo doorgaan, Cynthia. Volg je hart, dat kun je goed!

 12. Iris

  Wat super leuk! Wat fijn ook dat je nu een sport hebt gevonden die je echt leuk vindt. Ik vind de foto’s trouwens ook heel tof!

 13. sherry

  Wat leuk zeg. Ik kende het tijdschrift niet voordat ik je blog las.

 14. Joyce

  Heel inspirerend. Je mag echt trots zijn. En dat naast je drukke werkzaamheden…Ik vind het zó knap!

 15. Bo

  Even alles op zij. Wat ik zo mooi aan jou vind is dat je in het hier en nu leeft, elke dag steeds meer dat is heel mooi om te zien.
  Misschien ook fijn dat een ander dat ook opvalt??

 16. Griet

  Super Cynthia! De foto’s zijn erg mooi geworden. Hier mag je zeker trots op zijn

 17. Linda

  prachtig!! en wauw hoe cool gewoon! 🙂

 18. Syl

  Die foto op de trap vind ik heel krachtig

 19. Lianne

  Zo leuk voor je!

  Grappig ook wat je schrijft over dat je door het fietsen dan ook nu af en toe je hardloopschoenen af en toe aantrekt: volgens mij komt dat echt doordat de sport waar je van houdt je ZO activeert dat je ook andere actieve dingen wil doen! Die verhalen lees ik ook wel eens over mensen die yoga doen.

  En de foto’s zijn PRACHTIG. Goede fotograaf, goed hoofd, niks meer aan doen.

 20. Amber

  Zo gaaf! Voor mij was je ook deels de inspiratiebron om te gaan fietsen, na een half jaar jouw avonturen lezen, kocht ik (redelijk spontaan, dat dan weer wel) ook een racefiets. Ik ben zelf iemand die actief fitbloggers volgt, ik ben dan ook altijd erg blij met al je stukjes over wielrennen. Hopelijk komen die als het weer mooier weer is wat vaker 🙂

  Pedala kende ik nog niet, maar ik denk dat ik deze editie eens ga bestellen. Qua lay-out ziet het er namelijk erg mooi uit!

 21. juliette

  wat prachtig zeg.. de fotos maar ook het artikel!!

 22. Vera

  Mooie foto’s vooral die laatste. Zo krijg je zin om naar buiten te gaan

 23. Heleen

  Wat zijn het mooie foto’s geworden!