Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
1 juni 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Op de cover van Intens! + foto make-up tips

0000Woooooow, deze maand sta ik voor de tweede keer op de cover van een magazine! Ik wil je deze foto’s en het interview vandaag laten zien en je wat tips geven voor als jij een keer een fotoshoot hebt.

IMG_6116

Jeeeetje! Ik kreeg er ook al superveel tweets over, onwijs leuk. Intens is een erg leuk blad met allerlei verhalen. Heftige verhalen over nare gebeurtenissen, maar ook toffe en leuke, positieve dingen. Deze keer mocht ik dus op de cover prijken en dat vind ik wel iets heel bijzonders…

IMG_6117

Als je Intens openslaat zie je mij meteen. Uhhhh, HOI!

IMG_6118

Oh, en we hebben iets leuks opgezet samen. Als je nu een abonnement neemt op Intens voor tien nummers krijg je mijn boek, BEAUTY, gratis! Het abonnement kost €19 (dus €1,90 voor elk nummer) en mijn boek ter waarde van €14,95 krijg je er dan gewoon voor nop bij. Goeie deal, toch?

IMG_6119

Check de site of bel dit nummer als je het leuk vind om jezelf zoiets cadeau te doen. Of iemand anders, natuurlijk!

IMG_6120

Het is een mega interview met veel foto’s en in totaal is het vier pagina’s. De fotoshoot was gewoon in Zwolle bij fotografe Ingeborg Lukkien. Normaal moet ik altijd naar Amsterdam voor dat soort dingen, maar het was super relaxed dat het nu gewoon in Zwolle was. Het klikte erg goed met Ingeborg en ik denk dat je dat op de foto’s goed terug ziet. Er was geen styling dus ik nam zelf een berg kleding mee. Er was wel een visagiste! Samen met Irene Vlasblom maakte ik mijn haar en make-up mooi. Ik vind het altijd spannend als een andere visagist me opmaakt (ik ben altijd mega kritisch) maar ze deed het hartstikke goed en precies zoals ik het wilde, eigenlijk! Mijn haar had ik thuis zelf al gedaan en daar haalde ze alleen nog even een stijltang door. Ik voelde me super!

IMG_6121

De laatste twee pagina’s met de foto’s.

IMG_6122

Als je het interview helemaal wilt lezen dan kan je de Intens nog kopen tot 4 juni.

BIIL4_TCIAE-J3s.jpg_large

‘Backstage foto’ van de fotoshoot! Dit was begin april, alweer eventjes geleden. Hier met mijn favoriete Naked palette! Deze is trouwens niet van mij, maar van de visagiste Irene. Goede smaak! 😉

IMG_5259-595x446

Bergen make-up… Altijd leuk om te zien wat een andere visagiste gebruikt en meebrengt. Veel andere dingen dan ik zelf gebruik maar ook wel wat dezelfde producten. Het resultaat was in ieder geval geweldig en ik was erg blij met Irene.

Als je zelf trouwens een keer een fotoshoot hebt, hier een aantal tips voor je make-up en kleding:

 • Is het iets speciaals? Dan kan je een visagiste inhuren als je daar het geld voor over hebt. Zoek een goede uit die precies kan doen wat jij wilt. Als je zelf niet helemaal zeker bent over je make-up kunsten is dat op zich best een goed idee. Visagisten verschillen allemaal in prijs, maar afhankelijk van hoe lang je de visagiste nodig hebt zal het tussen de €100 en €400 kosten (dat laatste is dan een prijs voor de hele dag voor een goede visagiste).
 • Als je meerdere foto’s wilt maken, neem dan verschillende setjes kleding mee zodat je kan afwisselen. Dat deed ik bij deze fotoshoot ook. Toen ik de fotoshoot voor mijn boek had, regelde een styliste alle kleding en heb ik me vijftien keer omgekleed.
 • Leen je kleding? Gebruik dan geen parfum en geen deodorant, dat gaat vlekken en dan komen er geurtjes in de kleding.
 • Wil je wat slanker zijn en net wat bobbeltjes en vetjes gladstrijken? Draag dan een Spanx. Dit is een corrigerend ‘broekje’ dat alles mooi glad strijkt. Je bent er een maatje slanker door en jurkjes zitten net wat mooier. En ja, die droeg ik ook! Ook bij de fotoshoot voor mijn boek.
 • Gebruik producten zonder SPF. SPF licht op wanneer je fotografeert met flits en daardoor krijg je dan dus een lichter gezicht.
 • Gebruik wel lekker veel glansproducten. Highlighters, poeders… Dit doet het te gek op beeld!
 • Check alles van héél dichtbij. Je foto kan straks ook enorm uitvergroot worden en dan wil je dus dat elk lijntje en elk haartje goed zit.
 • Maak je make-up iets donkerder en heftiger dan normaal. Door de flits van de camera zal een deel van je make-up ‘weggeflitst’ worden. Zet alles net even wat heftiger aan.
 • Gebruik ook gerust wat meer foundation en concealer, straks op de foto ziet het er minder heftig uit dan ‘in het echt’.
 • Zorg dat iemand ‘achter’ de camera (niet de fotograaf maar iemand anders) nog kan checken of alles goed zit. Dus dat je geen gek plukje hebt bij je haar of dat er net een stukje van je shirtje verkreukeld zit. De fotograaf is met andere dingen bezig en jij ook, dus het is wel zo prettig als iemand anders het nog even kan checken van een afstandje.
 • Poeder af en toe je foundation bij als dat nodig is. Door de warmte van de lampen (en de excitement! 😉) zal je weer gaan glanzen.

Als je trouwens met meerdere mensen werkt, dus een fotograaf, een stylist, een visagist, zorg dan dat je mensen hebt waarmee het klikt. Je zal sowieso met een fotograaf werken, kies het liefst een fotograaf die je kent en die je leuk vind. En natuurlijk één die hele goede foto’s kan maken! Als het goed klikt en je kan jezelf zijn voor de camera, zullen de foto’s zoveel mooier worden.

Leuk idee voor een cadeautje, of om samen met een vriendin te doen: een fotoshoot! Een vriendin van mij heeft met haar vriend een te gekke ‘loveshoot’ gedaan omdat ze in september gaat trouwen. Ook ontzettend leuk!

Bedankt voor het lezen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.