Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
27 maart 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • How To
  • olijfolie
Een MissLipgloss artikel

Olijfolie als beautyproduct

Olijfolie is supergezond. Vorig jaar was ik met Mascha op Kreta en daar groeien miljoenen olijfbomen. De Kretanen eten zelf zo’n 24 liter olijfolie per jaar (dat is twee liter per maand!) en ze zijn supergezond. Kreta kent namelijk de laagste cijfers ter wereld van hart- en vaatziekten. En dat kan kloppen, want olijfolie is goed voor je hart en vaten. Verder kent olijfolie weinig verzadigde vetzuren, zitten er weinig calorieën in, bevat het vitamine E en pro-vitamine A, anti-oxidanten…
In veel beautyproducten zit olijfolie, maar waarom zou je het niet gewoon als puur beautyproduct gebruiken? Olijfolie is goedkoop en kan je op veel manieren gebruiken.

Als oogreiniger
Na een tip van Mascha een jaar geleden gebruik ik regelmatig olijfolie als oogreiniger. Ik gebruik ook vaak een ‘echte’ reiniger, maar nu zit ik toch al weer twee weken aan de olijfolie… Het werkt geweldig: je maakt een wattenschijfje nat, doet er een drupje olijfolie op en daarmee haal je je (waterproof) oogmake-up van je ogen af. Werkt sneller en beter dan elke reiniger. Raar eigenlijk dat ik toch elke keer reiniger blijf kopen, want olijfolie werkt echt beter. En sneller.

Als gezichtreiniger
Toen ik laatst ook nog eens door mijn reinigingslotion heen was, bedacht ik me dat ik mijn gezicht ook wel kon schoonmaken met olijfolie. Ik maakte mijn handen nat, deed er een paar druppels olie in en masseerde het in op mijn gezicht. Met een nat wattenschijfje verwijderde ik het, plenste ik wat water in m’n gezicht en bracht als laatste een tonic aan. Er bleef geen vet laagje achter, maar wel een hele zachte huid die helemaal schoon is. Ik doe dat nu ongeveer anderhalve week, en mijn huid ziet er heel goed uit, ik krijg er geen puistjes, bultjes of vlekjes van. Perfecte gezichtsreiniger, dus!

Als haarverzorging
Van Serena hoorde ik ook al eens dat je olijfolie prima kan gebruiken als haarmasker. Toen ik nog donker haar had, heb ik dat wel eens gedaan. Nu durf ik het niet goed meer omdat mijn lichte haar extreem snel kleur opneemt (mijn haar wordt blauw van zilvershampoo), dus ik ben bang dat het lichtgroen uitslaat als ik de olie er wat langer in laat zitten. Nu heb ik er iets anders op gevonden. Ik was mijn haar, doe er een beetje conditioner in en daarna pas olijfolie, ongeveer een eetlepel. Na het uitspoelen en drogen merk ik meteen dat mijn haar superzacht is, normaal heb ik klitten en krijg ik het niet goed gekamd, maar wel als ik dit trucje heb gedaan. Je kan ook best een paar druppels olijfolie als serum gebruiken op je droge haar, trouwens.

Als scheerolie
Lekker snel en makkelijk, een paar drupjes op de te scheren zones doen en scheren maar. Je mesjes glijden zo over je huid heen en je huid blijft ook nog eens lekker zacht na het douchen.

Als scrub
Vermeng wat suiker met wat olijfolie, en je hebt je eigen natuurlijk scrub. Niet teveel in een keer maken, dan gaat het snel rotten, maar je kan makkelijk voor twee of drie keer douchen wat scrub in een potje doen. Gewoon zelf kijken hoe je de verhouding wilt hebben, het is supersimpel. En goed voor je huid, ook.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.