Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
18 februari 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Oh My Gloss
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss: oogmake-up


Vandaag in Oh My Gloss een aantal vragen over oogmake-up! Lees verder voor de vragen en antwoorden 🙂

Susan: Hoe kan je met een beetje make-up je ogen laten stralen er en er fris en healthy uitzien?

Dat is heel simpel! Breng gewoon je basismake-up aan en doe vooral wat concealer onder je ogen, dat ziet er al frisser uit. Doe oogschaduwbasis op je oogleden en pak een lichte, glanzende oogschaduw. Breng deze in je binnenste ooghoeken aan en doe ook een lichte huidskleur op je oogleden. Kam je wenkbrauwen omhoog en breng ook wat van die glanzende oogschaduw aan onder je wenkbrauwen. Krul je wimpers (belangrijk!) en doe dan mascara op. Weinig werk, maar het geeft toch een heel frisse en open blik!

Sanne: Ik hoor zó vaak dat je je ogen niet schoon mag maken zoals je ook de rest van je gezicht schoon maakt (volg je ‘m nog? :P ). Dus een normale reinigingsmelk niet mag gebruiken voor je ogen. Klopt dit? Of is het gewoon erg overdreven?

Het ligt er een beetje aan wat voor producten je voor je gezicht gebruikt. Als je schuimende producten gebruikt – waar ik sowieso al geen voorstander van ben – dan wil je deze echt niet in je ogen krijgen, dat prikt. Het kan alleen als je heel milde reinigingsproducten gebruikt, zoals een zachte milk. Nu is het wel zo dat een gezichtsreiniger niet zo ‘hardnekkig’ reinigt als oogreinigers doen, want mascara en oogschaduw zijn er gewoon moeilijker af te krijgen dan foundation. Dus het kan wel, maar ik raad je aan gewoon een oogreiniger te gebruiken. Dat werkt beter.

Elwing: Hoe zorg je dat oogpotlood goed blijft zitten? Het is bij mij vaak na een halve dag al weg, of het “stempelt” op je bovenoogleden, of er blijft brokkelig een beetje zitten maar de rest niet… ik vind het echt lastig! Oogschaduwprimer helpt ook niet echt. Moet ik het met iets afpoederen ofzo? En wat voor producten zijn hier dan goed voor? Ik neem aan dat de meeste gezichtspoeders niet zijn goedgekeurd voor gebruik rond de ogen.

Daar zijn een paar trucjes voor. Ten eerste: oogschaduw op je oogleden doen. Als ik oogschaduw op heb, blijft de liner altijd perfect zitten. Dat komt doordat het poederig is, en je ‘kale’ oogleden zijn vettig waardoor de eyeliner wat gaat uitvegen. Wat je dus kan doen is een huidskleurige matte oogschaduw over je hele ooglid aanbrengen, of het gewoon goed afpoederen met wat voor poeder dan ook. Dit kan prima met een gezichtspoeder hoor, gewoon even je ogen dichtdoen en goed je oogleden afpoederen. Breng dan je liner aan. Pak dan zwarte oogschaduw en een dun kwastje en doe dit óver je eyelinerrandje heen. Dit blijft écht de hele dag perfect zitten.

Evelien: Altijd als ik op de waterlijn van mijn (bovenste) ooglid kohlpotlood doe én gewoon een lijntje boven de wimperrand, dan heb ik altijd nog een huidskleurig randje tussen mijn wimpers, en dat ziet er heel raar uit. Heb je tips om dit te voorkomen?

Makkelijk! Slijp je potloodje héél scherp en ga dan echt tussen je wimpers heen en weer. Op die manier worden die stukjes huid ook zwart (of welke kleur oogpotlood je dan ook gebruikt). Je kan ook het puntje van je oogpotlood even in een vlammetje houden, laten afkoelen en dan aanbrengen. Dan wordt het echt pikzwart!

Tamara: Je doet bij B academy met een oogpotlood je crease kleuren. Maar moet je dan 100 verschillende oogpotloodjes hebben? Of kan je dat ook gewoon dat met oogschaduw doen?

Nee hoor, je kan elke kleur oogpotlood gebruiken die je wilt, en daar kan je dan weer een oogschaduw van jouw keuze oveheen doen. Stel je wilt donkergroene smokey eyes, dan kan je ook een zwart oogpotlood als basis gebruiken en dan groene oogschaduw er over heen doen. Mix en match!


Wil jij dat jouw vraag in de volgende Oh My Gloss komt? Het thema voor de volgende keer is gezichstmake-up. Stel bij dit artikel je vraag en wie weet beantwoord ik hem de volgende keer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.