Oh My Gloss: nagels


Henriette: Ik heb een hele rotperiode achter de rug en mijn nagels zijn echt helemaal kapot en het zijn echt stompjes, Ik baal er zo van, maar wat kan ik eraan doen. Ze zijn nu al een maand of twee zo kort, en ik doe ook gewoon geen nagellak meer op omdat ik me dan schaam! Please help me!

Begin dan vandaag met het verzorgen van je nagels! Gebruik een goede verzorging voor je nagelriemen, een verzorging voor je nagels en natuurlijk voor je handen. Verzorg je nagelriemen elke dag met bijvoorbeeld Lush Lemony Flutter of een verzorgende olie, en begin met een nagelverharder. Ik had hetzelfde probleem als jij en ben begonnen met Herome nagelverharder. Dat is een soort nagellak die je elke dag opdoet voor een bepaalde periode (bijvoorbeeld twee weken) waardoor je nagels veel sterker, harder en gezonder worden. Als je even bewust met de verzorging van je nagels bezig gaat, zijn ze er zo weer bovenop!

Charlotte: Wanneer ik op mijn nagels basecoat, twee laagjes nagellak en een topcoat heb, kan ik mijn nagellak als het ware er af β€˜pellen’. Is dit slecht voor je nagels? Of is het beter om je nagels te ontlakken met nagellakremover? Ik wil dit echt heel graag weten!

Nee, dat is niet slecht voor je nagels, want het is niet zo dat je (een deel van) je eigen nagels meetrekt. Ik heb bij vorige Oh My Gloss vaak de vraag gehad hoe je dat nou kan voorkomen, dat je je nagellak er zo af kan trekken. Ik had dat probleem eigenlijk alleen toen ik Seche Vite topcoat gebruikte, met andere topcoats had ik dat niet. Dus misschien kan je proberen een andere topcoat te gebruiken!

Danielle: hoe krijg je rode nagellak nu echt goed eraf zodat je er niks meer van ziet?

De truc is: niet teveel wrijven en regelmatig een nieuw watje met remover pakken. Wanneer je elke keer heen en weer gaat met je watje, krijg je inderdaad overal rood. Als je gewoon het natte watje op je nagel zet en dan naar boven beweegt (dus eerst even aanduwen, laten ‘soaken’ en dan pas naar boven trekken) gaat de rode nagellak er af zonder dat het over je nagelriemen heen komt. En pak gewoon een paar keer een nieuw doordrenkt watje!

Corina: Hoe zit dat nou eigenlijk met nagellak, moet dat nou juist bij je kleding passen, of bij je ogen/lippen, of mag dat juist lekker vloeken? Wat draag je bij bijvoorbeeld mintgroene nagellak?

Daar zijn gewoon helemaal geen regels voor! Ik stem mijn nagellak eigenlijk bijna nooit af op mijn kleding, maar goed, ik draag dan ook veel grijs en zwart, dus dat combineert lekker makkelijk. Je kan natuurlijk wel met wat kleurdetails in je kleding je outfit matchen met je nagellak, maar ik denk niet dat dat ‘nodig’ is. Gewoon lekker doen wat je zelf leuk vindt!


Stel nu bij de comments je vraag over oogschaduw. Wie weet beantwoord ik de volgende keer jouw vraag!Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

114 reacties
 1. Lisa

  Hoi,
  Ik snap niet hoe en wat natte oogschaduw nou precies is.
  Bijv: Hoe breng je het aan? Moet je dan water in je oogschaduw gaan doen? En wat voor effect geeft het?

 2. Petra

  Ik heb twee effect powders van Gosh, supermooie kleuren. Maar, ik weet niet hoe ik dat nou precies moet gebruiken, help!

 3. Jeske

  Goede vragen zitten er weer tussen! En natuurlijk fijne antwoorden πŸ˜‰

 4. Charlie

  Hooi !
  ik heb een vraagje, altijd als ik oogschaduw opdoe, zit het aan het einde van de dag soort van onder me ogen. En ik weet dat ik oogschaduwbasis daarvoor moet gebruiken. Maar dat vind ik weer zonde om te kopen want ik doe het niet zo vaak op. Heb je misschien een tip?

 5. amber

  als ik ogschaduw en ook oogschaduw basis(van hema) aanbreng, dan heb ik aan het einde van de dag, dat soms bij het ene oog alles nog perfect zit, en dan op de andere oog alles door elkaar is gaan zitten, hoe kun je dit voorkomen?

 6. Zonnestraaltje

  Ben benieuwd naar je antwoord op de vraag van Fatima, bij mij werken donkere oogschaduwkleuren ook niet omdat ik er direct moe of zelfs heel oud uit zie. Zelfs een heel klein beetje in mijn crease wordt lelijk, en ook ‘shapen’ op je ogen werkt bij mij niet zodra er een donkere kleur aan te pas moet komen. Het best ziet er bij mij uit als ik niets op heb of een huidskleurige (lichtere) tint, maarja dat is ook zo saai.

  Hoe kan ik dit oplossen? Ik heb al geprobeerd te ‘shapen’ door een lichtere kleuren op mijn bewegend ooglicht of binnenkant oog te doen, maar zodra ik een donkerdere kleur erbij doe zie ik er direct moe en oud uit.. Heb je hier tips voor?

 7. Charlotte

  Bedankt voor het antwoord op mijn vraag πŸ™‚ Ik ga dus op zoek naar een goede topcoat!

 8. susanne

  Hai Cyntia

  ik heb ook even een vraagje.
  Ik hou van mooie oogschaduwlooks en krijg er ook altijd complimenten over.
  Meestal gebruik ik mn geliefde MAC oogschaduws met daaronder een Mac Paintpot, maar toch zie ik na een paar uurtjes dat de oogschaduw in de lijntjes gaan zitten..
  Hoe kun je dat het beste voorkomen?

  xx Suus

 9. D.

  Ik heb twee oogschaduws van Lloreal infallible, erg mooi met veel glitters. Ik heb alleen wat moeite met het opbrengen, nadat het aangebracht is, blend ik het wat met de rest, maar dan verdwijnen bijna alle glitters. Heb je een tip wat ik kan doen dat die glitters wel zichtbaar blijven? Anders kan ik net zo goed matte oogschaduw opdoen..
  Dankjewel!

 10. Louet

  Handige vragen, heb ik echt wat aan! πŸ™‚

  Ik had een tip, als je rode of blauwe nagellak van je nagels af haalt, begint je hele vingertop onder het blauwe of rode nagellak te zitten, je krijgt zo’n rode gloed,
  Ik had dat gister mijn blauwe nagellak er af gehaald, en wat ik altijd doe is dat ik mijn nagels in een bakje olie leg, of ik smeer mijn nagels met olijfolie in,
  Als ik dit er na 5 minuten af haal met nagellak remover, is de blauwe/rode gloed verdwenen, Γ©n, het geeft je nagels ook nog een glansje!

  Misschien handig voor meiden die er ook last van hebben? πŸ™‚

 11. G.

  Leuk onderwerp deze keer. Ik heb een vraagje: Ik heb bij een aantal oogschaduws van verschillende merken (MAC, Stila, essence etc.) dat ik heel weinig oogschaduw/kleur op mijn kwast krijg. Ik gebruik make-up kwasten van Stigma. Ik heb na mijn idee goede kwasten en gebruik ook goede merken. Waar ligt dit aan?

 12. Fatima

  Handige vragen weer !!

  Maar ik had ook een vraagje, over oogschaduw. Namelijk;

  Ik heb een getinte huid en als ik dan bruine (nude kleuren) oogschaduw op doe lijk ik heel vermoeid, ik maak ook nooit iets van een crease ofzo want dan is het nog erger. Ik heb ook bruine ogen en wil niet een knalkleur als zwart of blauw ofzo dragen, hoe draag ik mijn oogschaduw mooi??

  xx

 13. Liesbeth

  Heb je oogschaduwtips voor brillendragers? Ik gebruik graag iets lichts, zodat mijn ogen groter lijken en toch nog een beetje opvallen achter de glazen, maar vind het moeilijk om goede merken en tinten voor overdag, snelle kantoorlook te vinden.

  • susanne

   Liesbeth,

   Ik zou wat donkerdere tinten gebruiken en dan op je waterlijn een lichte kleur doen. Gosh heeft hele mooie oogpotloden en ik gebruik daar vaak de lichtroze van. Hierdoor vallen je ogen toch op en lijken groter.
   x

 14. Julia

  Hey,
  Ik heb een vraagje, ik zit nog op school, en soms wil ik dan eens een kleurtje oogschaduw op, maar ik heb alleen maar felle kleurtjes, en dan kijken ze me echt zo aan van huh? Maar ik weet niet wat voor een kleurtje ik dan zou moeten kopen…. Ik ben zelf nog niet zo heel goed met oogschaduw, maar een minder fel kleurtje zou misschien makkelijker zijn?

 15. nina

  Zitten Goeie vragen tussen !
  @ henriette: wat je ook kan doen om je nagels sterk en langer te maken is 3 keer per dag je nagelriem insmeren met vitamine e olie, en inderdaad nagelverharder en dat voor twee maanden ong.. :d

 16. Samira

  Hanidge antwoorden en ook interessante vragen πŸ™‚

 17. debbie

  Hee Cynthia, de laatste tijden heb ik erge last van puistjes. Als ik dan concealer op doe (l’oreal paris 24Hours) is het juist beter zichtbaar.. Maar als ik niets opdoe, zie je rode plekjes etc. Wat kan ik nu het beste doen? Groetjes :inlove:

  • stacy

   Ja daar heb ik ook last van.
   sowieso, wat kan je het beste doen bij puistjes…
   ik heb ze altijd op mijn voorhoofd, mijn voorhoofd is ook altijd zo glimmend…

 18. Aniek

  Hoe kan je oogschaduw opdoen zonder dat het in je mascara komt. Ik weet wel dat je dan eerst oogschaduw op moet doen en dan mascara, maar ik krijg altijd mascara op mijn ooglid……

  • M

   Ja hier zou ik ook graag antwoord op willen hebben, heb dit probleem namelijk ook altijd.

  • mathilda

   Naar beneden kijken als je je mascara aan brengt, dus je spiegel plat neer leggen. Zo komt het bijna nooit tegen je ooglid =) En als je onderste wimpers doet dan kijk je naar boven en houd je je spiegel boven je. succes!

  • M

   Hier heb ik dus ook altijd last van. Wat ik dan doe is dat ik eerst oogschaduw opdoe, en dan de mascara. Ik kijk dan altijd naar onder en dan komt het niet zo snel op je ooglid. Soms zitten er dan nog wel wat puntjes mascara, maar die veeg ik weg met een vochtige wattenstick. Daarna dep ik op die plekjes nog wat oogschaduw en dan zie je er niks meer van! πŸ˜‰ Nog een andere oplossing; om een papiertje achter je wimpers te zetten (dus op je ooglid). De mascara komt dan op het papiertje en niet op je ooglid. Kijk dan wel uit met je oogschaduw dat hij er niet af gaat.

 19. L

  Handig!
  maar die bij charlotte,
  Ik heb een keer in een make-up tijdschrift bij de nagelstyliste (ik ben er nog best wel jong voor, maar voor mijn verjaardag mocht ik met mijn 2bffs van mijn moeder op haar kosten gaan :D) gezien dat het wel slecht voor je nagels is, omdat je dan ook delen van je nagels aftrekt wat er voor zorgt dat je nagels heel droog en beschadigd raken… of het waar is, ik denk het wel een beetje:P
  X

 20. kimberly

  Ik gebruik een oogschaduw basis maar toch gaat de oogschaduw nog altijd tussen mijn lijntjes zitten, hoe kan dat nu? Ik gebruik de oogschaduw basis van Gosh..

  • marlie

   Is dat de zwarte tube?
   Die gebruik(te) ik ook altijd, maar alsnog ging mijn oogschaduw creasen.
   Ik heb een beetje het idee alsof hij te ‘vettig’ is.
   De waterproof oogschaduwstick (en dan in een neutrale kleur) van Gosh is wel heel geschikt als oogschaduwbasis, hiermee blijft mijn oogschaduw Γ©cht de hele dag zitten!

 21. lon

  Ik heb een vraag die wat meer over eye-liner gaat, weet niet of dat ook telt. Ik krul altijd mijn wimpers anders zie je ze namelijk niet. Maar als ik dus eye-liner gebruik voor dat ik dit doe gaat de liner eraf door de kruller. En doe ik het erna dan zit al mijn eye-liner aan mn wimpers :S Hoe los ik dit op? xoxo

  • Lucia

   daar heb ik ook wel eens last van!

  • Natasja

   Ja ik ook! Help ons Cynthia!

  • amber

   jaa daar heb ik ook last van

 22. Jolien

  Ah ik heb dat ook altijd; dat ik nagellak er zo af kan pellen.. heel irritant!

 23. kaylee

  mijn vraag:
  als ik mijn oogschaduw blend, dan gaat altijd de helft van de oogschaduw mee af..
  ligt dat aan de kwaliteit van de oogschaduw?
  of aan de kwaliteit van de blendingkwast?
  alvast dankjewel! :love:

  • Lotte

   dat ligt aan de kwaliteit van de oogschaduw,
   maar ik heb wel een tip: Oogschaduw aan brengen blenden oogschaduw aanbrengen een blenden dan gaat het als het goed is wel goed.

 24. Aranka

  Leuke vragen zitten ertussen πŸ˜€ Ook handig beantwoord πŸ™‚

 25. Maxime

  Ik bedoel dit niet als kritiek op dit artikel (wat ik trouwens super handig vind!!)
  Maar ik heb gehoord van een nagelstyliste dat nagelverharder je nagels eerst wel hard maakt, maar naarmate je het vaker gaat gebruiken gebeurt juist het omgekeerde; Je nagels worden slap en breken snel af.

  • risss

   het klopt dat je hem niet langer dan die 2 weken moet gebruiken want dan breken ze inderdaad af ! en het is ook niet al te best om dit te lang te gebruiken ivm de formaldehyde! gebruik hem ook zeker niet direct na het verwijderen van kunstnagels maar wacht 1 a 2 weekjes , hierdoor kun je namelijk je eigen nagels extreem beschadigen en het kan zelfs pijn doen!

 26. Monique

  Leuk die Oh My Gloss! πŸ˜†

  Ik heb wel een vraag over oogschaduw.
  Ik heb heel fel blauwe ogen, echt heel fel. En ik vind het moeilijk om goede kleuren oogschaduw te vinden. Shimmer is het niet helemaal omdat het dan te opvallend is. En felle kleuren zijn het ook niet echt.

 27. Laura

  Hoi,

  Ik heb vrij kleine ogen, wat wil zeggen dat je weinig huid van boven mijn bovenste wimperrand zit. Ik ben nog maar 17, dus echt hangende oogleden zijn het niet. Er is gewoon weinig ooglid zichtbaar tussen mijn wimpers en mijn crease. (de plaats van mijn crease tot de wenkbrauw is niet klein). Ik heb amandelvormige ogen. Ik hou heel erg van donkere oogschaduw en smokey looks enzo, dus nu was mijn vraag: hoe kan ik mijn ogen donker en smokey opmaken zonder te eindigen met mini oogjes?

  Alvast bedankt!

 28. Kimberley

  Ik heb dus nooit oogschaduw op maar wil dat graag wel.
  Ik wil dus gewoon met rustig beginnen, niet te felle kleuren dus.
  iemand leuke, zachte kleuren gezien? welk merk? πŸ™‚

 29. Yak Man

  Oe, die derde vraag en antwoord vind ik handig! Want dat heb ik ook altijd, maar dan met andere donkere nagellak kleuren, wat best irritant is.

 30. Jasmijn

  Heb je misschien oogschaduwtips voor diepliggende ogen? Om ze dus wat meer naar voren te brengen? Ik probeer te donkere kleuren op mijn bewegend ooglid al te vermijden, maar misschien heb jij nog wat andere tips πŸ™‚ .

  • risss

   licht haalt naar voren donker valt weg dus gebruik vooral lichte kleuren!

 31. angelaa

  kan iemand misschien een oplossing bedenken voor nagelbijten die nietzo bekend is?
  vieze nagellak/pleisters enzo ken ik maar werkt gewoon niet bij mij
  help?! :blush:

  • Henriette

   heel bewust nagaan wat je de hele tijd doet, en het tegen mensen zeggen bij je in de buurt, zodat als je weer gaat bijten ze even een reactie kunnen geven van ; ‘hee, stop, niet bijten!’.
   snap je?

 32. Luusje ^_^

  Bij de HEMA hebben ze een goeie!
  Voor maar 2,50

  Liefs Luus…X

 33. Florence

  Hi Cynthia!
  Wat is nou een echte, goede blendingbrush voor niet zoveel geld? Liefs

 34. Lotte

  Ik heb echt heel veel last van gehobbelde nagels. Het oppervlak van de nagel zitten gewoon allemaal deukjes en hobbeltjes. Weet iemand wat ik hieraan kan doen of kan je er helemaal niks tegen doen?

 35. Svea

  hoi,
  ik ben de laatste tijd op http://www.zoeva.de / http://www.bybeautygloss.nl / http://www.boozyshop.nl gaan kijken. En daar zag ik van die palleten, supermooi! Maar het probleem is dus dat ik niks online mag kopen van mijn moeder(ik ben namelijk 13)
  & ik wil super graag zo’n pallet! Weet je misschien of ik die in een winkel kan kopen?
  Het liefst eentje in Maastricht of Breda.

  groetjes, Svea :*

 36. aukje

  eey
  ik had een vraagje
  is er een goedkopen oogschaduw basis die het egt doet
  als ik nu smidags thuis kom dan zit mijn oogschaduw allemaal in mijn lijntje snapje?
  x

  • Svea

   ja, bij de hema voor €5,

  • risss

   ik heb die van de douglas Beyu 6,95 dacht ik en ik ben er super tevreden over!

 37. S

  Ik had dit “pelprobleem” altijd met de topcoat van catrice, maar nu ik de topcoat van essence gebruik ik het weg!

 38. Sanne

  kan je oogschaduw waterproof maken? altijd als ik fiets dan gaat mijn linkeroog tranen dus ook uitlopen, en het ziet er best raar uit om met maar 1 mooi ge-oogschaduwd oog rond te lopen

  xx

  • dannique

   Ik had dit probleem ook.. toen ontdekte ik een of andere spray van sephora express .. die sealt je make up en geeft tegelijkertijd een mooie glow op je gezicht. Dus een soort van waterproof makende spray. Echt een aanrader!

 39. louke

  als je een oogschaduw hebt die niet zo heel gepigmenteerd is, zijn er dan trucjes voor om je oogschaduw iets meer pigment te geven ?

  • Luusje ^_^

   Iets met water mengen! Werkt heel goed bij mij! πŸ˜›
   Probeer maar eens..

   Succes!

   Liefs Lucette…X

 40. Lisa

  Interessante vragen en antwoorden! πŸ™‚

 41. Emma

  Mijn vraag over oogschaduw:

  Vaak wanneer ik een uitgebreide ooglook maak met meerdere kleuren, oogpotlood en eyeliner, dan krijg ik heel veel gesprongen adertjes in mijn oog. In het begin dacht ik dat ik misschien ergens allergisch voor ben, maar als ik minder producten combineer dan heb ik er geen last van.. Doe ik iets verkeerd of ligt het ergens anders aan?

 42. roos

  leuk, ik wil heel graag lemony flutter maar ik heb er helaas geen geld voor, ik ben aan het sparen en kan echt niets uitgeven.
  maar ik gebruik vaseline hand en nagel verzorging voor op mijn nagelriemen, ik weet niet of het echt goed is voor je nagelriemen maar ze worden er wel lekker zacht van

 43. Tieske

  Altijd leuk om te lezen, en ik vind de vraag van Corina eigenlijk wel schattig (no offence) 😳

 44. Charlotte

  Ik heb een vraag over splijtende nagels.
  Hier heb ik al meer dan 2 jaar last van en niets helpt bij mij.
  Ik heb al producten van Herôme gebruikt en andere nagelversterkers, en natuurlijk ook crèmes.
  En mensen zeggen altijd: gewoon zorgen dat je nergens tegenaan stoot.
  Maar als ik dat in de hand had, had ik de mooiste nagels van Nederland…
  Wat is nou Γ©cht een goede truc/middel?
  Kusjes

 45. Helena

  Handig again!! Ik pel graag mijn nagels :$ echt een tik van me :$

 46. Michelle Kaiser

  iedere dag dus een laagje Herome nagelverharder; thanks :inlove:
  Ik heb beetje hetzelfde; ze breken kei snel af en nagellak houdt maximaal een dag dus hmm misschien dat maar een keer proberen :blush:

 47. Lee;

  Leuke, informatieve rubriek πŸ˜€

 48. Fenna

  Hallo,

  Als ik oogschaduw op doe smorgens dan zit mijn oogschaduw smiddags niet meer goed. Op mijn ene ooglid gaat het eraf en gaat het in de lijntjes zitten. Op mijn andere ooglid blijft het wel de hele dag zitten? Hoe kan dit en zijn er nog tips voor om dit te voorkomen?

  Groetjes,
  Fenna

  • Brechtje

   Gebruik je oogschaduwbasis? Zo niet, zou ik dat even proberen. Die van Etos schijnt erg goed te werken en is niet duur. πŸ™‚

 49. Ilse

  DIe tweede vraag vroeg ik me ook al heel lang af. Maar bij vrijwel iedere topcoat kan ik het er zo afpellen:S Dus het ligt bij mij niet aan de topcoat helaas.

 50. Leonie

  Die Seche Vite topcoat valt me ook ontzettend tegen! Ik las er geweldige dingen over op internet maar ik heb nu last van shrinkage (wist niet eens dat dat bestond voordat ik Seche Vite gebruikte :P) en de topcoat hardt niet echt compleet uit (na een dag krijg ik nog steeds deukjes!). Waaaardeloos! πŸ˜›

 51. Roos

  Jammer dat je geen vraag hebt gekozen over bladderende nagels (dat je zo het bovenste laagje van je nagels kan trekken), daar waren er namelijk een heleboel van.

  • Brechtje

   Dat vroeg ik me ook af! Ik heb echt steeds last van gespleten nagels, terwijl ik dit vroeger nooit had. Echt irritant.

  • Jessica

   Dit komt omdat je nagels niet genoeg vocht hebben! Ze zijn eigenlijk uitgedroogd, zorg dus voor een goede nagelriemolie en behandel je nagels ook met een vochtinbrenger. Wat je er bijvoorbeeld voor kunt gebruiken is een Nail Balsem van Trind.

  • Luusje ^_^

   Zijn ze dan uitgedroogd? Nooit geweten!!
   Helpt die Lush Lemony Flutter daar ook tegen dan? Die heb ik namelijk net besteld bij Lush..
   Heel graag hoor ik van je…

   Liefs Luus…X

  • Jessica

   Lemon Fluttery is meer voor je nagelriemen, je nagels groeien vanuit je nagelriemen dus je krijgt daardoor wel een soort van betere nagels, maar het beste is om ze echt met een balsem speciaal voor je nagels te behandelen. En zorgen dat je een goede basecoat gebruikt die het nagelvocht in balans houdt en niet uitdroogt.

  • Pauline

   ARg.. daar heb ik echt zooooo veel last van, en het staat ook zo vreselijk lelijk.. daardoor willen mn nagels ook niet groeien want dan breken ze gewoon.. 😳

 52. Karin

  Hoe zoek je nu verschillende kleuren oogschaduw bij elkaar die samen een mooie look maken? Ik swatch de kleuren op mn hand en dan lijkt het mooi te passen. Maar op mn ogen is het soms een heel ander verhaal! Kleuren vallen niet meer op, lijken te veel op elkaar, zijn veel te fel of juist niet, of de kleuren staan eigenlijk als een aap bij elkaar… Ik vind dat echt moeilijk. Ik heb zelf groen/grijze ogen en weet ongeveer wel welke kleuren oke staan. Maar om nou 2 of 3 kleuren bij elkaar te zoeken zodat ze samen een mooie look vormen, vind ik zo lastig! Hoe kan ik dit het beste aanpakken?

  • Marlies

   Ooow, dat heb ik dus ook! Als ik ‘m op m’n hand swatch ziet het er leuk uit maar op mijn ogen ineens heel anders!
   Of dat ik 2 kleuren oogschaduw op wil doen, maar de kleur in m’n crease heel dicht bij de kleur die ik in de binnenste ooghoek heb ligt.. Eindstand: rommeltje op mijn ogen πŸ™

 53. Sabine

  Mijn nagels waren een maand geleden ook een ramp. Kleine stompjes en gescheurde nagelriemen. Ik ben toen Burt’s Bees nagelriem verzorging gaan gebruiken en sindsdien zien mijn nagels er ZOVEEL beter uit!

  Mijn nagelriemen herstellen ontzettend snel en ik heb het idee dat mijn nagels ook veel sneller groeien en steviger zijn. Zeker een aanrader, helemaal voor € 7,95 ^^

 54. Arnela

  Handige vragen weer, vooral die over de rode nagellak had ik net nodig πŸ™‚

 55. Steffi

  Ik vraag me af hoe je het beste echte glitternagellak kunt verwijderen, bij mij gaat meestal de nagellak rond de glitters weg en blijven de glitters plakken.

  verder super artikel πŸ™‚

 56. Emma

  Altijd als ik oogschaduw op doe, dan na een paar uur ( 1 a 2 ongeveer) zit de oogschaduw alweer helemaal in de lijntjes. Ook als ik underbase gebruik, blijft het niet goed zitten. Als ik geen oogschaduw op heb, merk ik ook dat het daar heel snel vettig wordt. Heb je tips waardoor dit niet/minder gebeurt?

  • Romy

   dat heb ik ook! dat gaat het creasen! en dan heb je zo’n lelijk donker lijntje!

  • Anceline

   Ik heb dit ook altijd, heb echt al een hele rits primers gehad en draag oogschaduw van zoeva tot dior maar het blijft creasen :O

  • Silvy

   Hee, hier heb ik ook last van.. Heb het inderdaad ook als ik oogschaduwbasis op doe. (heb de oogschaduwbasis van HEMA en Urban Decay al gehad) …

  • Jessica

   Een goede oogschaduwbasis gebruiken. En misschien een ander merk oogschaduw proberen, want soms maakt dat verschil. Ik gebruik 2 oogschaduwprimers over elkaar, dat helpt bij mij het beste. En dan nog gaat het soms creasen in mijn binnenste ooghoeken >_<

 57. Silva

  Leuk om te lezen, was interessant πŸ™‚

 58. Sanne

  Leuk om te lezen en ik heb idd ook altijd het probleem dat ik mijn nagellak er zo af kan trekken. Maar ik heb dit vooral als ik een basecoat draag van Catrice.

 59. Brenda

  Bij mij gaat oogschaduw altijd ‘creasen’ welke basis ik ook gebruik! Hopelijk heb jij de ultieme tip!

 60. michèle

  mijn vraag gaat eerder over eyeliner maar ik hoop dat het hier ook een beetje onder valt πŸ˜› ik vind het mooi om gewoon wat mascara te dragen en dan een lijntje boven mijn ogen, zonder meer. alleen blijft mijn eyeliner dan niet goed zitten. ik heb al verschillende soorten geprobeerd maar allemaal hangen ze uiteindelijk (sommigen wat sneller, sommigen wat trager) in mijn crease. als ik een volledige ooglook doe met oogschaduwbasis en poederoogschaduw blijft het wel beter zitten, maar ik heb geen zin om iedere ochtend een hele ooglook te doen gewoon zodat mijn eyeliner zou blijven zitten. heb jij tips? ik heb al geprobeerd mijn ooglid ook wat af te poederen met gezichtspoeder maar dat helpt amper.

  • Karin

   Gewoon een oogschaduwbasis opbrengen! Je hoeft dan geen hele look te doen, maar door die basis blijft je eyeliner wel goed zitten. Ik heb hetzelfde probleem en dat helpt mij goed! Je kan kiezen voor een matte/huidskleurige primer die je eigenlijk niet ziet. Of juist voor eentje die een mooie shimmer heeft en dan heb je meteen een mooi glansje op je oog.

   Succes!

  • Chanty

   Ik had dit ook altijd, maar toen ben ik gewoon met oogpotlood een lijntje gaan zetten en daarna met een eyeliner kwast wat zwarte oogschaduw erop gaan “deppen” zodat het fixeert. Voor de zekerheid doe ik er dan ook nog wat oogschaduwbasis onder πŸ™‚ Kandee Johnson heeft toevallig net een filmpje ervan gemaakt: http://www.youtube.com/watch?v=dTry7fUwIS4 alleen doet zij het dan op de waterlijn πŸ˜›

 61. Stèphanie

  De tweede vraag heb ik ook last van gehad. Mijn probleem was niet te topcoat maar de basecoat.Nu gebruik ik geen basecoat en kan ik geen nagellak er meer afpellen.

 62. Lydia

  Ik had die peelende nagellak bij de basecoat van Hema. Nu ik Catrice gebruik blijft het gelukkig netjes zitten. πŸ™‚ Door dit stukje heb ik weer helemaal zin om nagellak op te gaan doen, haha.

 63. Sacha

  Handig! Mijn nagels waren tot voor mijn wintersport heel mooi en sterk, toen heb ik ze kort gemaakt, en sindsdien zijn ze gaan peelen. Heel vervelend want had daar al een hele tijd geen last meer van gehad. Nu dus even extra aandacht eraan besteden,

 64. Amina

  Ik heb een bril met een zwarte monteur. Mijn ogen lijken door mijn bril kleiner. Hoe kan ik mijn ogen groter laten lijken?

  • michΓ¨le

   gewoon goed highlighten aan de binnenkant van je oog en onder je wenkbrauw. als je een hele ooglook wilt doen doe je best een lichte kleur over je hele ooglid met alleen wat donker in je crease. als je ogen dan opgelicht zijn lijken ze gelijk terug groter. en mooie mascara πŸ˜‰ (ben een mede-brillemans)

  • Emma

   Ik heb wel eens leuke filmpjes op youtube gezien, speciaal over het groter laten lijken van je ogen. Kijk daar eens rond zou ik zeggen!

 65. Denise

  Handige tips weer! πŸ˜‰

  Ik heb soms als ik op die fiets zit wel eens last van traan ogen.
  En hierdoor loopt mijn make-up uit. Vooral mijn oogschaduw. Heb jij een tip hoe ik dit kan verminderen of voorkomen dat het uitloopt?

  • Nienke

   Ja dat heb ik ook altijd!

  • Daphne

   Heb je eronder oogschaduwbasis aangebracht? Dat werkt dan namelijk al een stuk beter!

 66. Eline

  Leuke vragen en antwoorden πŸ™‚

 67. gabi

  Ik heb nu al een paar keer gelezen dat shimmer boven de 30 niet echt mooi meer is. Waarom zou dit niet mooi meer zijn. En welk advies zou jij geven voor de dames boven de 30.

  • Karin

   Ik ben zelf 30 en ben echt gek op shimmer/glitter, enz. En bij mij kan het echt nog wel hoor! Ik denk dat je zelf (of door je omgeving) moet bepalen of het nog kan of niet. Als je het met zorg aan brengt moet het wel kunnen volgens mij hoor! En er zit ook verschil tussen shimmer en echte glitter natuurlijk. Of je combineert een mooi shimmer met een matte oogschaduw. Kan ook prima en is zeker niet leeftijdsgebonden vind ik!
   Succes πŸ˜†

  • gabi

   Ik moet eerlijk zeggen dat ik met er ook weinig van aantrek ;). En bedoel shimmer niet die barbie glitter oogschaduw dat is inderdaad niet mooi. Is gewoon meer dat ik nieuwschierig ben naar de ‘regels’ volgens en vigasiste. Beetje de do’s en don’t waar kan je op letten.

  • Emma

   Mijn collega van boven de 50 draagt elke dag mascara, blush en glimmende oogschaduw (vaak goud, zalm of groen) ik ben zelf nog maar 21 maar ik vind het altijd erg mooi en fris staan bij haar. Als je het zelf mooi vindt moet je het gewoon lekker dragen.

 68. miliou

  Goed stukje!

  Ik had trouwens eerst ook super slechte nagels maar sinds ik lemony flutter van lush en super strong nail hardner bvan herome gebruik zijn ze niet meer stuk te krijgen!!

  Dat werkt echt heel goed!!!

  • robin

   ja werkt by mij ook heel goed ! πŸ™‚