Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
5 november 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Oh My Gloss
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Jessica: Ik heb onlangs een foundation, concealer en foundationkwast van MAC gekocht. Nu lukt het me niet om de concealer goed op te brengen. Er werd me aangeraden dit met m’n vingers te doen, alleen smeert het amper uit. Het lijkt alsof het te droog is. Ik heb snel last van schilfers, waardoor ik heel voorzichtig moet zijn met uitsmeren. Hoe vaker ik over een plek heenga, hoe meer schilfers er verschijnen. Lastig, want ik heb ook veel oneffenheden (puistjes, vlekken, grote porien) die ik nu niet goed kan wegwerken en ik voel me heel onzeker. De foundation dekt amper, dus ik heb echt concealer nodig. Een MAC verkoopster had me opgemaakt en die producten gebruikt en het zag het er geweldig uit. Vandaar dat ik het heb gekocht. Heb jij alsjeblieft een tip voor me, want ik heb er een vermogen aan uitgegeven…

Goed dat je voor MAC bent gegaan, want het is echt een heerlijk en goed merk. Maar wel lastig dat het je nu niet helemaal lukt… Als ik het goed begrijp, gebruik je dus een compacte concealer, in een potje. Die zijn inderdaad lastig uit te smeren.
Ik zou als ik jou was vooraf m’n huid goed insmeren met een dagcreme, op die manier kan je de concealer al iets beter verdelen. Ook kan je proberen het product vooraf iets te verwarmen. Neem dus een beetje concealer op je vinger en wrijf een andere vinger ertegenaan zodat je de concealer iets opwarmt, hij wordt op die manier wat meer vloeibaar. Onder je ogen zou ik eerst een oogcreme gebruiken zodat de huid goed gehydrateerd is, het smeren gaat dan ook makkelijker.
Succes ermee, en als het nog niet lukt, gewoon teruggaan naar de MAC counter of winkel. Daar kunnen ze je sowieso verder helpen!

Denise: Mijn lippen worden in het koude weer van nu echt heel snel blauw/paars. Ik vind dat heel erg lelijk en dacht misschien weet jij er een oplossing voor, hoe je dat dus kan voorkomen!

Just kiss someone sexy! Haha. Echt voorkomen kan je het niet, helaas. Sommige mensen krijgen nou eenmaal gauw blauwe lippen in de kou… En jij bent een van de pechvogels. Wat je kan doen is een lekkere dikke sjaal omdoen en deze voor je mond te doen wanneer je naar buiten gaat. Is meteen lekker warm. Maar om nou altijd met een sjaal voor je mond te lopen…. Niet zo praktisch.
Camoufleren kan natuurlijk wel. Neem bijvoorbeeld een felle kleur lipstick mee, die dekt het blauwe. Ook kan je overwegen om MAC Lip Erase te kopen. Dep dit op je lippen en breng er dan een gloss over heen aan.

Florence: Om mijn neusvleugels is het altijd erg rood, het zijn geen mee-eters en ook geen puisten,
maar er zit gewoon altijd een rode waas. Ik vind het erg lelijk en wil het graag camoufleren,
maar als ik er foundation of concealer overheen doe, dan krijg ik van die schilfertjes en dan
zie je de make-up heel erg zitten! En dat is juist wat ik ook niet wil. Wat moet ik doen?

Hier heb ik geen oplossing voor, want ik heb het zelf ook. En daarom een oproepje: heeft iemand hier een oplossing voor? Een schoonheidsspecialiste misschien? Kom maar op!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.