Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
4 juni 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • apple
  • macbook
  • Oh My Gloss
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Kyra: Ik had een vraagje over die supertan waar je maandag over schreef: als ik onder de zonnebank ga, moet ik dan eerst zonnebrandcrème aanbrengen en daarna dat supertan, andersom of maakt het niet uit?
O en nog een vraag: als ik lang in de zon ben, of als de zon heel fel is, krijg ik bultjes in mijn hals en soms ook in mijn gezicht. Bij een felle zon heb ik dat al binnen een kwartiertje. Die bultjes en de huid eromheen jeuken heel erg en soms doet het ook pijn. Ik heb een heel lichte huid die nauwelijks bruin wordt en als ik weet dat ik langer in de zon ben, smeer ik me ook wel goed in. Weet jij misschien wat voor bultjes dit zijn of hoe ik het kan voorkomen?

Ik zou gewoon geen zonnebrand gebruiken, anders werkt de Supertan niet goed. Supertan is gemaakt om ‘alleen’ te gebruiken! Maar het bruint dus drie keer zo snel, dus je hoeft niet een uur onder de zonnebank, want je wordt al veel sneller bruin.
Die bultjes waar je het over hebt is denk ik zonne eczeem. Dit krijg je als je veel in de zon zit, en als je huid daar (nog) niet aan gewend is. Goed dat je je al goed insmeert, ga echt voor factor 30 als je langere tijd de zon ingaat. Pas dus ook op onder de zonnebank, want daar kan je ook zonne eczeem van krijgen.

Eef: Ik vroeg me af hoe je macbook je bevalt . Je hebt hem nu al een tijdje dus je zal de voor- en nadelen al wel ontdekt hebben . Ik denk namelijk zelf ook na over een apple maar mijn ouders zijn nog niet helemaal overtuigd . Dus vraag ik jou eens naar je ervaringen . Werkt je macbook beter dan je vorige laptop ? Welke voordelen heb je al ontdekt ? En welke minpunten ? En hoe heb je je bestanden overgezet van je oude computer naar je apple ?

Ik vond dit wel even een leuke vraag om bij Oh My Gloss te beantwoorden! Het is dan wel geen beautyvraag, maar volgens mij zijn wel meer meiden hier benieuwd naar. Okee, hij werkt echt absoluut beter dan mijn oude laptop, ik ben serieus elke dag weer blij met mijn MacBook. Ik heb er tot nu toe nog geen een keer problemen mee gehad, terwijl mijn oude laptop elke dag wel een keer vastliep. Grote voordelen zijn dat ‘ie onwijs snel is, dat dingen installeren enzo echt supereasy is (het is echt honderd keer makkelijker dan bij Windows)… Ik vind het systeem heel goed werken. Het is even wennen, maar als je er eenmaal mee kan werken dan wert het supersnel en efficient. En: hij wordt niet trager. Ik weet nog dat wanneer ik een Windows laptop een paar maanden had, dat ‘ie al langzamer begon te worden. Bij mijn MacBook merk ik daar serieus NIKS van.
Nadelen zijn dat niet alle programma’s werken op Mac, en dat je in het begin even moet leren wat de shortcuts zijn. Dus knippen, plakken, printscreen enzo. Maar goed, Google is your friend 🙂
Ik heb alle bestanden overgezet door ze eerst op een externe harde schijf te zetten (die had ik al) en vanaf daar heb ik ze op mijn MacBook gezet. Appeltje eitje 🙂
Ik ben echt nog elke dag helemaal happy met m’n MacBook, en ik zou iedereen die twijfelt kunnen adviseren: DOEN! Je krijgt er geen spijt van 🙂

Joos: Kan je als je foundation enzo op heb net zo bruin worden van de zon als dat je het niet op hebt?
& heb je tips voor het uitvallen van de wimpers te verhelpen?

Ja, je wordt dan net zo bruin! Let wel op dat er in je foundation geen SPF zit, mijn MAC Studio Sculpt foundation heeft bijvoorbeeld SPF 25. En mijn basis SPF 15. Check dat dus even.
En over je wimpers: voorzichtig doen. Niet boenen met oogmakeupremover en het liefst zo min mogelijk waterproof mascara gebruiken.Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.