Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
9 april 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Oh My Gloss
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Ariane: Binnenkort ga ik op vakantie naar Italië, heerlijk die zon en dat zwemmen. Maar mijn haar word hier echt touw door. Ik gebruik al een shampoo met uv filter plus een conditioner, maar toch word mijn haar droog. Heb jij een goede tip, of een goede leave in conditioner.

Als je naar de zon gaat en veel zwemt, is een conditioner en shampoo niet genoeg. Je merkt het ook aan je haar, het heeft gewoon meer verzorging nodig! Gebruik een serum sowieso, je kan dit elke dag doen na het douchen. Gewoon een paar druppeltjes door je haar verdelen en dan laten drogen. Fohn of stijl het liever niet, dan beschadig je je haar alleen maar meer. Tips: TOM serum en Biosilk serum. Gebruik verder een goede leave-in conditioner, dit kan je een keer in de twee dagen in je haar doen (of vaker als je haar het nodig heeft). Ik ben echt dol op de BioSilk 17 conditioner, dat is echt een wondertje voor je haar.


Gebruik daarnaast een of twee keer in de week een goed masker. Zorg wel dat je een kwalitatief goed en intensief masker hebt. Ik ben altijd nog fan van de Miraculous Recovery van John Frieda. Werkt echt super en je hoeft hem maar een minuutje in te laten trekken, kost dus niet veel tijd.
Dus in je koffer: een serum, een leave-in conditioner en een masker. Have fun in Italie meis!

Kimberly: Ik heb altijd als ik poeder op doe (gewoon met natuurlicht) dan zit het er erg mooi op, maar als ik dan met mijn gezicht in de zon ga staan, zie je allemaal van die babyhaartjes op heel mijn gezicht, door het poeder zijn ze heel duidelijk (maar alleen in zonlicht) en heb het ook met poeders van andere merken… Wat kan ik hiertegen doen? Ik heb geen “behaard” gezicht of iets dergelijks, het zijn echt van die miniscule doorzichtige haartjes.

Iedereen heeft die haartjes, dat is gewoon donshaar. Dat heb je over je hele lichaam en ook op je gezicht! Het klopt dat je dat met poeder beter ziet, maar geloof me, niemand ziet dat behalve jij. Jij let er op omdat je in de spiegel van dichtbij kijkt, anderen zien je helemaal niet van zo dichtbij! Let er wel op dat je niet teveel poeder gebruikt, want daardoor vallen ze inderdaad op. Misschien wat minderen met poeder?  Wat je ook kan doen is helemaal aan het eind (dus als je klaar bent met je make-up) wat Evian over je gezicht sprayen, uit zo’n speciaal verstuivertje (is te koop bij Douglas). Dit helpt tegen het poederige!

Fabienne: Ik heb een vraag over mascara. Gaat dat er onder het douchen nou helemaal goed af? En oogpotlood gaat dat er ook helemaal af? Dan hoef ik het niet meer met spul schoon te maken.

Nee, dat gaat er niet af! Je krijgt altijd vlekken en zwarte strepen op je gezicht. Daarnaast is schoonmaken met water gewoon niet genoeg, zeker voor je huid. Dus gebruik altijd een oogmake-up reiniger, gezichtsreiniger en een tonic.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.