Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
26 maart 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Oh My Gloss
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Karin: Mensen zijn heel verschillend over hoe vaak je naar de kapper moet. De ene zegt om de maand en de andere zegt weer 1 keer in het half jaar. Nu is mijn vraag aan jou. Hoevaak moet je eingelijk naar de kapper? En wat kun je tegen droog en beschadigd haar doen? De onderkant van mijn haar is helemaal pluizig en gespleten en wat ik ook probeer ik krijg het niet weg.

Het verschilt per haarstijl. Met kort haar moet je toch wel een keer in de maand, omdat het anders gewoon niet meer goed in model zit. Als je langer haar hebt, zal je minder snel merken dat je naar de kapper moet. Ik raad aan om zeker een keer in de zes weken een bezoekje aan de kapper te brengen. En dat hoeft helemaal niet veel te kosten en je hoeft ook je kapsel niet drastisch te veranderen: je laat gewoon alleen je puntjes knippen. Dit is echt belangrijk om mooi en gezond haar te houden. Gespleten puntjes worden er af geknipt, als je langer wacht met naar de kapper gaan, splijten je haren nog verder.
En dit is meteen het antwoord op je tweede vraag! Laten knippen, dat is de enige manier om van je gespleten punten af te komen. En tegen het pluizige kan je een serum gebruiken, bijvoorbeeld John Frieda Frizz Ease.

Marleen: Als ik savonds al mijn foundation enzo eraf haal, dan zitten er de volgende ochtend allemaal rode vlekken en puistjes enzo op mijn gezicht. Maar als ik alles er gewoon op laat zitten, dan heb ik daar geen last van. Ik heb ook al verschillende reinigingslotions gebruikt, maar niks werkte. Dus meestal haal ik savonds mijn make-up eraf, en doe ik alvast nieuwe foundation op, die dan snachts en de volgende dag blijft zitten. Is dat schadelijk?

Oh nee dat moet je echt niet doen! Dat is echt heel slecht voor je huid. Je moet sowieso nooit gaan slapen met make-up op je gezicht, en al helemaal niet vers aanbrengen voordat je gaat slapen. Op zich wel slim bedacht, maar ik zou er echt mee stoppen. Ligt het niet gewoon aan de foundation? Misschien moet je eens minerale foundation gebruiken, dat is milder voor je gezicht. Gebruik verder reinigingsproducten zonder alcohol, let daar dus op! Het staat altijd bij de ingredienten, dus check dat even als je een flesje reinigingsspul koopt. Doe verder gewoon heel voorzichtig met je huid: niet boenen, zachte watjes gebruiken, zachte washandjes… Je kan ook producten met kamille gebruiken, die kalmeren de huid. Je kan eens bij de Tuinen kijken hiervoor!

Eva: Ik wil een groene (minerale) poeder aanschaffen om rode plekjes op mijn wangen te camoufleren. Met welke kwast(en) kan je dit het beste aanbrengen zodat het goed dekt?

Remember: groene poeder hoeft niet te dekken! Het hoeft geen ‘laag’ te zijn zoals bij foundation. Het is namelijk de bedoeling dat het de roodheid neutraliseert. Het camoufleert dus niet, maar ik denk dat je dat wel begrijpt 🙂 Je kan hiervoor een gewone poederkwast gebruiken, eentje die je ook voor blush of bronzer gebruikt. Ik vind zelf dat een kabuki kwast het te dekkend aanbrengt, maar als jij het mooi vind kan dat natuurlijk wel.
Je kan ook de groene poeder met dagcreme mengen! Gewoon mengen met een beetje dagcreme (niet meteen je hele potje natuurlijk) en dan aanbrengen op je gezicht.Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.