Oh My Gloss

Kristel: Als ik minerale poeder foundation of concealer op doe, ziet het er heel korrelig eruit. Waardoor je echt kunt zien dat ik het op heb. Wat kan ik daar tegen doen?

De manier van opbrengen is heel belangrijk bij minerale poederconcealer. Ik vind de perfecte manier altijd nog met een kabuki-kwast.

Dit is een grote kwast met zachte haren die héél dicht op elkaar staan, en is perfect voor minerale foundation. Je moet wat foundation in een dekseltje doen (héél weinig, misschien gebruik je teveel?), je kwast daarin ronddraaien, aftikken en dan aanbrengen. Dit doe je door een soort ronddraaiende bewegingen op je gezicht te maken, je moet het er echt ‘in’ duwen. In dit filmpje kan je zien hoe ik dat doe.
Het kan ook liggen aan de foundation die je gebruikt. Je snapt natuurlijk dat Bare Escentuals beter is dan Everyday Minerals en dat Everyday Minerals beter is dan Essence.
Verder is bij een poederfoundation heel belangrijk dat je huid goed gehydrateerd is. Als je een droge of vochtarme huid hebt, is minerale poederfoundation gewoon niet geschikt voor jou. πŸ™‚

Lisan: Van de meeste oogschaduw kan je eyeliner maken door het kwastje nat te maken. Ik vind dat echt heel cool, maar mijn vraag is dus: Kan dat ook met poeder- oogschaduw, bijvoorbeeld pigments? Want ik heb dat dus eens een keer geprobeerd, met een nat kwastje en een beetje poeder (NYX), maar ik kreeg dus vrijwel geen kleur en alle andere poeder ging klonteren! Ik zag wel eens in How-to’s dat jij dat ook doet, maar hoe?

Ja, dat kan juist supergoed! Beter nog dan met gewone oogschaduw. Je kan dit met water doen, maar het werkt nog beter met mixing medium (bekijk mijn filmpje hierover, hierin kan je precies zien hoe het werkt en wat het doet. Kijk vooral bij 2:31 om te zien hoe je het als eyeliner kan gebruiken!). Als je water gebruikt: dip je kwastje in water, maar zorg dat het niet drijfnat is. Het moet vochtig zijn, er mogen geen druppels meer aan hangen πŸ™‚ Doe dan een beetje oogschaduwpoeder in het dekseltje van het bakje en ‘meng’ dit met het water. Nu kan je het aanbrengen als eyeliner. Doe dit wel met een eyelinerkwastje πŸ™‚ Ohja, doe nat oogschaduw wat je over hebt niet terug in het bakje. Dat is vies πŸ™‚


Ilona: Ik vind dat je je ogen altijd erg mooi opmaakt! Nu draag ik zelf een bril die duidelijk aanwezig is (rechthoekig model, met een wat dikkere rode matte rand) en vind het altijd moeilijk hoe ik mijn ogen het beste op moet maken. Een bril zorgt er vaak voor dat de nadruk op je ogen ligt en wanneer je nog veel makeup op je oogleden doet, vind ik dat het vaak teveel van het goede worden (denk aan glazen die het effect net iets heftiger maken). Ik gebruik dan ook vaak 1 kleur, maar eigenlijk vind ik dit te saai. Heb jij nog tips, do’s/don’t over oogmake-up wanneer je een bril draagt?

Ik heb zelf ook een bril! Ik heb zelf een donker, aanwezig montuur en een doorzichtig montuur. Als ik het transparante montuur draag, houd ik geen rekening met m’n bril, maar als ik m’n donkere montuur draag, wel. Ik let er dan zelf altijd op dat ik m’n oogmakeup niet te donker maak, dus niet te donkere oogschaduw en eyeliner. Omdat mijn bril heel opvallend en donker is, houd ik m’n ogen altijd iets rustiger. Dus rustige aardetinten, geen eyeliner… Je kan echt wel meerdere kleuren gebruiken, ik gebruik eigenlijk altijd drie kleuren. Als je het maar rustig houdt; natuurtinten en niet te donker. Iets zoals dit πŸ™‚
Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

34 reacties
 1. Emilie

  Ik had ook nog een vraagje… Hoe kan je zien wat voor een ondertoon je huid heeft? Want ik ben echt opzoek naar de juiste foundation, maar weet dus niet goed naar wat voorn kleuren ik voor mijn huidskleur moet kijken.

 2. Rose

  Hey!
  ik heb ook even een vraag.. mijn haar wordt snel vet, bij mijn hoofdhuid en ik ben geneigd om het elke dag te wassen. Daar tegenover staat dat mijn haar echt super erg pluist. Ik gebruik daarom vaak antipluislotion, maar dat maakt mijn haar ook weer erg vet. Vooral later op de dag is dat te zien, en het ziet er verschrikkelijk uit, omdat ik een pony heb.
  Wat kan ik doen? :/

 3. melanie

  ik haat waterproof ook !!
  menseliebe ALS ik het gebruikte dacht ik echt van hoe krijg k dit eraf , met schuurpapier ofzo ??

 4. Lunah

  Water drinken is echt supergoed! Ik merk altijd dat mijn huid er veel gezonder uitziet wanneer ik meer water drink πŸ˜€

 5. leinos

  Hey
  Bedankt dat je mijn vraag hebt beantwoord πŸ˜‰
  ‘xx

 6. amber

  Heej misslipgloss,

  Bedankt voor je ontzettend goede tips! Ik ga er zeker wat mee doen. Misschien haal ik ook nog wel een creme voor blauwe ogen. Echt bedankt! Het was een suprise toen ik je site tevoorschijn haalde! :blush:

 7. kristel

  ik vind het ook echt rot om waterproof mascara te gebruiken het gaat er zo moeilijk af en als het eraf gaat dan blijft er altijd wel iets opzitten, nee heb ik liever gewone.

 8. Leen.

  Sorry hoor Cyntia, maar ik vind dat je echt geen blauwe wallen hebt;)

 9. Pleun

  Ik heb echt ontzettend kringen onder mijn ogen. Ook water drinken helpt niet ik heb het gewoon van mijn vader/oma en er is niks aan te doen :/
  Als ik concealer gebruik helpt het wel voor je kleur maar niet voor de puntjes/lijntjes en de concealer licht de lijntjes juist op bij mij. maarja ik leer ermee leven :blush:

 10. ioon

  Leuke vragen weer πŸ˜€ Ik gebruik ook altijd haarserum zonder dat ik mijn haar stijl of krul. Ik gebruik ’t als conditioner (weinig nodig!) was aangeraden door mijn kapper en werkt erg goed.

 11. Marlies

  Ik had ook ongelovelijk blauwe kringen, totdat… ik oogcreme van Kruidvat ging gebruiken met vitaminen speciaal voor blauwe kringen onder de ogen, ong. 3/4 euro en het werkt perfect!
  x

 12. eveline

  “Je kan ook ’s avonds serum in je haar doen, zodat het de hele nacht kan werken als je slaapt. Doe dan wel even een handdoek om je haar, anders wordt je kussen helemaal vet.”

  je spoelt serum er toch niet uit? Ik doe altijd ’s avonds serum in mijn haar, maar daar wordt maar kussen echt niet vet van, want dat trekt snel in mijn haar. Alleen als ik ’s nachts een masker in mijn haar laat zitten doe ik er een handdoek omheen, want dat trekt er niet helemaal in πŸ˜‰

 13. Z :)

  Ik heb gebruik altijd waterproof mascara, omdat ik echt traan ogen heb. het is echt irritant.

 14. MNG

  ik gebruik alleen maar waterproof mascara ^^
  maar hij gaat er gemakkelijk af met het juiste product =)

 15. Ik

  hoi, ik had echt even een vraagje, ik heb laatst op Ticled Pink besteld, nu wou ik kijken hoe het met mijn bestelling stond, en de site doet het niet meer! Hij geeft een melding over iets met ‘billing’maar ik heb wel een mailtje gestuurd erover naar tickledpink@charter ( of zo iets)
  Weetjij er misschien meer over? Ik hoop het!!

 16. sigrid

  water drinken helpt nergens voor hoor πŸ˜‰ dat is een fabel bleek nu ;p maar ik hebook van die blauwe kringen, en wat soms ook helpt is een koud watje er even tegen aan doen ’s morgens!

 17. Lobke

  Zoals altijd weer super handige vragen + antwoorden πŸ˜€ ! Vraag me soms echt af hoe je dit toch allemaal weet..

 18. Mademoiselle

  Ik heb de afgelopen dagen echt kringen onder mijn ogen, geen wallen, maar echt van die diepe lijnen. I know, meer slapen, maar hoe moet ik die lijnen dan verbergen zolang ik slecht slaap?

 19. ilona

  even over die oogmake-up reiniger.. ik vind die van de kruidvat juist vet k*t! ik had hem gekocht omdat mensen op fora zeiden dat ie wel relaxt was, maar ik krijg er mega zere ogen van! echt niet normaal hoe erg het prikt. ik heb nu laatst vanwege goede verhalen over nivea de oogmake-up reinigings lotion van nivea gekocht. het is wel wat duurder (4,25, die van de kruidvat is 2 euro ofzo), maar WAT een verschil! het doet helemaal geen pijn meer, en het spul ruikt ook nog eens lekkerder! en, het is nu in de aanbieding bij de etos, nivea producten 3 halen 2 betalen, dus ik heb maar meteen 3 flessen ingeslagen πŸ˜‰ dan is het nog maar 2,80! daar ga ik geen pijn voor lijden πŸ˜› haha

 20. Kim

  Die blauwe kringen zijn verschrikkelijk! Heb ze zelf ook, eens zien of ik ze met meer water kan doen verdwijnen.

 21. NoΓ«lle

  Ik zou Cynthia eventjes mailen als ik jou was! πŸ˜‰ Wie weet beantwoordt ze je vraag wel in de volgende ‘Oh My Gloss’!

 22. Mademoiselle

  Ja, daar dacht ik net ook aan toen ik op “Verzend reactie”, maar toen was het al te laat. Volgens mij ben ik niet helemaal wakker. 😳 Forgive me!

 23. Chanty

  Jawel hoor πŸ™‚ Ik heb ook heel donkere kringen, (niet blauw) en als ik ’s ochtends wat gedronken heb worden ze al wat lichter dan wanneer ik net uit bed rolde. (Thank GOD voor Max Factor’s Mastertouch concealer + EM’s Abbott’s Perk-Me-Up concealer o_0!) Vocht = very important!

  Maar donkere kringen zijn voor iedereen anders, bij de één komt het door gebrek aan slaap, ander door te weinig vocht of het is gewoon erfelijk bepaald (zoals bij mij dus, zucht) enz.

 24. Chanty

  Ik had eerst ook steeds tranende ogen, maar ik ben inmiddels van dagcrΓ¨me gewisseld (Vit. E crΓ¨me van Jacob Hooy via de Tuinen) en nu irriteren mijn ogen niet meer wanneer ik ’t opsmeer πŸ™‚ Daardoor zat mijn mascara (zelfs waterproof!) na ~2 uur onder m’n ogen. Nu gelukkig niet meer πŸ˜€ Misschien een tip? πŸ™‚

 25. Chanty

  Oei, lijkt erop dat TP vergeten is de hosting te betalen…

 26. ik

  Oke! NOu ik hoop het maar, ander moet ik misschien gewoon betalen als ik heelmaal niks krijg!:(
  Bedankt!

 27. Leen.

  0 ivea vind ik juist weer niet goed. Die prikt weer bij mij πŸ˜‰ πŸ˜‰ .

 28. sigrid

  ik zeg toch ook niet dat je vooral niks moet drinken πŸ˜‰ ‘vocht’ drinken is goed, maar ‘veel water drinken’, dat helpt echt niet.

 29. Emilie

  De kruidvat-tonic voor je ogen prikte bij mij ook…de olie niet :D.

 30. Chanty

  Waar zeg ik dat? πŸ˜› Jij zei dat water drinken nergens voor helpt, maar dat is gewoon niet zo πŸ™‚ Water drinken is zuiverend en voert afvalstoffen in je lichaam af. En donkere kringen kunnen een teken zijn dat die stoffen niet goed worden afgevoerd, of een vochttekort. Dus water drinken kan zeer zeker wel effect hebben πŸ˜‰

 31. Z :)

  Bedankt voor de tip! Ga ik zeker proberen.

 32. MNG

  *gaat binnenkort het kruidvat even doorzoeken* ^^

 33. Miss Lipgloss

  Gewoon in de spiegel kijken, haha! Zonder make-up. Je kan dan gewoon zien of je meer een rode huid hebt, of een gelige huid. Koel of warm dus!

 34. manon

  Ik heb ook maar ff snel gekeken in de spiegel xd en zag dat bij mijn wallen het heel licht is en mijn wangen juist heel rood.. wat moet ik dan gebruiken?